Αισθανομαι οτι ζωντας τοσο καιρο διπλα σε εναν ανθρωπο εξαρτημενο μου δημιουργηθηκε η ιδεα οτι ισως φταιω εγω για ολα και ισως εγω τον οδηγω στο ποτο.
Printable View
Αισθανομαι οτι ζωντας τοσο καιρο διπλα σε εναν ανθρωπο εξαρτημενο μου δημιουργηθηκε η ιδεα οτι ισως φταιω εγω για ολα και ισως εγω τον οδηγω στο ποτο.
οχι βεβαια, αυτο αποκλειεται.Quote:
Originally posted by maria02
απλα ισως δεν τον βοηθας και να βγει, απο αγνοια...
κι οταν λεω \"βοηθας\" εννοω να του κοψεις τις \"χαρες\" να μη κανεις οτι δεν βλεπεις, να αποφασισεις αν μπορεις η πρεπει να εισαι διπλα σε εναν τετοιον ανθρωπο εαν δεν αποφασισει ο ιδιος να αλλαξει την οπτικη του...
δεν μπορει να το κανεις αυτο, κανεις μας δεν μπορει. ο ανθρωπος εχει την ευθυνη του εαυτου του. ακομα κι αν τη μεταθεσει αλλου, κι αυτο δικη του ευθυνη ειναι...Quote:
Originally posted by maria02
καλησπερα σε ολους.αρχισα σημερα δουλεια στο γραφειο του παρετα μ,σημερα χαλαρα μονο πρωι και αυριο πρωι απογευμα:):)νιωθω πολυ ομορφα,εχω αρχισει να ονειρευομαι και παλι,να βαζω στοχους,ν χαιρομαι,να νιωθω την καθε στιγμη εστω και αν ειναι στιγμη μελαγχολιας,στεναχωριας αγχους, να τη βιωνω με ολο μ το ειναι χωρις να προσπαθω να ξεφυγω..
να εχουμε ολοι ενα υπεροχο απογευμα παιδια:)ηθελα να παω για ψωνια αλλα βρεχει:(
καλη αρχη γλυκια μου:)
ευχαριστω κουκλιτσα μ:-)
Μαρία, γεια από μια συνονόματη. Θα σου πω μόνο ποιά η \'μαγεία\' του ίντερνετ. Να βλέπεις κομμάτια σου σε άλλους, κι αυτοί σε σένα. Πες πως με αφορά η ιστορία σου απ\' τη μεριά του εθισμένου. Ήταν ο πιο σημαντικός άντρας που πέρασε απ\' τη ζωή μου. Και τον ευχαριστώ που με... έδιωξε. Αν δεν είχε γίνει έτσι, ίσως να έπινα ακόμη. Αυτό ήταν το \'δώρο\' απ\' τον χωρισμό. Τον ευγνωμονώ σήμερα. Μη φορτωθείς ευθύνες που δε σου αναλογούν. Οφείλεις να είσαι καλά για να είναι καλά κι ο άλλος που είναι μαζί σου. Δε θέλει να είναι καλά, και σου είναι ξεκάθαρο. Το \'δε μπορώ\' είναι κάτι που καταρρίπτεται καθημερινά από ανθρώπους που τα βάζουν με βουνά. Και πίστεψέ με, δε \'παίζει\'... Ολγάκι καλή αρχή!
:)
ωραια νεα Ολγα, Ολγακι:)Quote:
Originally posted by olgaki82
καλησπερα σε ολους.αρχισα σημερα δουλεια στο γραφειο του παρετα μ,σημερα χαλαρα μονο πρωι και αυριο πρωι απογευμα:):)νιωθω πολυ ομορφα,εχω αρχισει να ονειρευομαι και παλι,να βαζω στοχους,ν χαιρομαι,να νιωθω την καθε στιγμη εστω και αν ειναι στιγμη μελαγχολιας,στεναχωριας αγχους, να τη βιωνω με ολο μ το ειναι χωρις να προσπαθω να ξεφυγω..
να εχουμε ολοι ενα υπεροχο απογευμα παιδια:)ηθελα να παω για ψωνια αλλα βρεχει:(
καλη νεα αρχη κ ξεκινημα νεων περιπετειων:)
HPΘE H ΩPA NA APXIΣOYN NA ΣE ΦOBOYNTAI TA ΠPOBΛHMATA ΣOY :-)
`kalimera mas euxomai oloys olopsixa na exoyme mia iperoxi mera me autoys tous stixous apo ena tragoydi p m xei meinei kai tous eixa grapsei:)
smile without a reason why
love as if you where a child
smile,no matter what they tell you
dont listen to a word they say
cause life i beatiful that way
tears, a tidal wave of tears
light,that slowly disappears
wait before you close the curtain
there is still another game to play
and life is beatiful that way.................:):)
\'\'Θέλω να τρέξω, να πετάξω, να χαθώ
όμως φοβάμαι τι θα γίνει αν γυρίσω
Τον εαυτό μου να γελάσω προσπαθώ
μα κάπου μέσα μου βαθιά δεν θα τον πείσω
Αυτά σκεφτότανε τα βράδια στη δουλειά
κι η γκρίζα αύρα της γινότανε πιο μαύρη
Φιλί μ\' ένα ναι καλά ευχαριστώ
μα άλλο πράγμα την τρυπάει και τη χαλάει
Είναι ωραία η θάλασσα γιατί κινείται πάντα
κι αν έχεις βρει πολλές στεριές καμία δεν σ\' αράζει
δώσ\' μου για φιλοδώρημα τραγούδι μέχρι πάντα
είναι ωραία η θάλασσα γιατί με σένα μοιάζει
Άσε με άνθρωπε να κάνω ότι αισθάνομαι
βαρέθηκα για πράγματα σωστά να μου μιλάνε
Πες μου μονάχα τι ποτό γεμίζει το ποτήρι σου
κι αν θέλεις περισσότερο εδώ δε σε κερνάμε
Δεν τελειώνει η ζωή σε μια άρνηση
κι αν έχεις άντρα την άρνηση ακολούθα
τι σε πειράζει αν σε δείχνουνε στο σπίτι σου
γιατί φόρεσες ανάποδα τα ρούχα.
Είναι ωραία η θάλασσα γιατί κινείται πάντα
κι αν έχεις βρει πολλές στεριές καμία δεν σ\' αράζει
δώσ\' μου για φιλοδώρημα τραγούδι μέχρι πάντα
είναι ωραία η θάλασσα γιατί με σένα μοιάζει\'\'
Πυξ Λαξ
Μελυδρον (1999)
καλημερα ολγακι.
γιώτα και σε σενα...
kalimera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:):):):)
παιδιά καλημέρα σε όλους σας. κάθε μέρα και περισσότερο μου γίνεται φανερό ότι πρέπει να με οριοθετώ για να μη με πληγώνει κανείς και τίποτα, ή τουλάχιστον αυτό να γίνεται όσο το δυνατό σπανιότερα. πολλές φορές, πιστεύοντας ότι θα πληγώσω ανθρώπους που αγαπώ, απέφευγα να παίρνω θέση σε πολλά πράγματα. βέβαια, σπάνια οι άνθρωποι μου ζητούσαν κάτι τέτοιο. το συμβιβασμό σε συμπεριφορές που με ενοχλούσαν τον βάφτιζα κατανόηση. ήταν δειλία. ήταν φόβος ότι οι άνθρωποι στους οποίους θα φέρω αντίρρηση θα φύγουν και θα με αφήσουν μόνο. κι έτσι έβρισκα του κόσμου τις δικαιολογίες. πχ έλα μωρέ είναι κουρασμένος, είναι μπερδεμένη από άλλα προβλήματα, είναι άρρωστος, είναι....είναι.....είναι.....και έτσι έχανα το τι και που είμαι εγώ. το μαρτύριο ήταν -μιλώ πάντα για ανθρώπους που αγαπούσα-όταν κάθονταν σιωπηλοί και ενώ καταλάβαινα ότι κάτι τους απασχολεί δεν το μοιράζονταν μαζί μου. αυτό με θύμωνε, με απαξίωνε, με έκανε να αισθάνομαι άχρηστος μέσα στη σχέση. πολύ συχνά ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ να μου μοιραστούν τη σκέψη τους και τότε θύμωναν εκείνοι μιλώντας για αδιακρισία και τέτοια.....υπάρχει αδιακρισία στην ΑΓΑΠΗ; φαίνεται πως ναι. τώρα, όταν δεν μου πουν ότι κάτι τους απασχολεί, το θεωρώ δεδομένο ότι είναι μια χαρά και φέρομαι αναλόγως. άμα θέλουν ας μου πουν. άμα δεν θέλουν ε, δεν τρέχει και τίποτα.
παιδιά καλημέρα σε όλους σας. κάθε μέρα και περισσότερο μου γίνεται φανερό ότι πρέπει να με οριοθετώ για να μη με πληγώνει κανείς και τίποτα, ή τουλάχιστον αυτό να γίνεται όσο το δυνατό σπανιότερα. πολλές φορές, πιστεύοντας ότι θα πληγώσω ανθρώπους που αγαπώ, απέφευγα να παίρνω θέση σε πολλά πράγματα. βέβαια, σπάνια οι άνθρωποι μου ζητούσαν κάτι τέτοιο. το συμβιβασμό σε συμπεριφορές που με ενοχλούσαν τον βάφτιζα κατανόηση. ήταν δειλία. ήταν φόβος ότι οι άνθρωποι στους οποίους θα φέρω αντίρρηση θα φύγουν και θα με αφήσουν μόνο. κι έτσι έβρισκα του κόσμου τις δικαιολογίες. πχ έλα μωρέ είναι κουρασμένος, είναι μπερδεμένη από άλλα προβλήματα, είναι άρρωστος, είναι....είναι.....είναι.....και έτσι έχανα το τι και που είμαι εγώ. το μαρτύριο ήταν -μιλώ πάντα για ανθρώπους που αγαπούσα-όταν κάθονταν σιωπηλοί και ενώ καταλάβαινα ότι κάτι τους απασχολεί δεν το μοιράζονταν μαζί μου. αυτό με θύμωνε, με απαξίωνε, με έκανε να αισθάνομαι άχρηστος μέσα στη σχέση. πολύ συχνά ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ να μου μοιραστούν τη σκέψη τους και τότε θύμωναν εκείνοι μιλώντας για αδιακρισία και τέτοια.....υπάρχει αδιακρισία στην ΑΓΑΠΗ; φαίνεται πως ναι. τώρα, όταν δεν μου πουν ότι κάτι τους απασχολεί, το θεωρώ δεδομένο ότι είναι μια χαρά και φέρομαι αναλόγως. άμα θέλουν ας μου πουν. άμα δεν θέλουν ε, δεν τρέχει και τίποτα.
καλημερα αριστειδη:)
δεν μπορώ να καταλάβω πως το κείμενο μου ανέβηκε δύο φορές. άλλη μια απόδειξη ότι εγώ και η τεχνολογία δεν τα πάμε και τόσο καλά. ολγάκι, το τι είναι χαμένη στιγμή και τι όχι, εξαρτάται από το πως θα αξιοποιήσουμε τα διδάγματα της. κι από το κλάμα, όταν το είδα πια από απόσταση, σα θεατής, σα τρίτος, μου δίδαξε πολλά. άλλωστε έχουν πεί ότι ΠΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΠΛΗΓΩΣΑΝ. γειά χαρά σε όλους για σήμερα.
ayto akrivws enoow aristeidi na xamogelame sti zwi kai stis xares alla kai stis pikres kai sti thlipsi stin katareysi sto agxos..
πήγα στην ομάδα μου και το μόνο που κατάφερα ήταν να δω για άλλη μια φορά ότι πλην ελάχιστων εξαιρέσεων ο καθένας εκεί μέσα με δικαιολογία την \"ανάρρωση\" του από το αλκοόλ κοιτάζει πάντα και μόνο τη πάρτη του. αύριο που θα είμαι ψυχραιμότερος και πιό ξεκούραστος θα επανέλθω. καληνύχτα.
χμ Αριστειδη, βλεποντας απο τον εαυτο μου, τις περισσοτερες φορες που επιμενω να βοηθησω καποιον ή καποια ειναι γιατι ,μετα απο σκεψη, το βρισκω πιο ευκολο να κανω κατι για καποιον αλλον, να ενδιαφερθω υπερ-βολικα, να του φωναξω, να επιμενω, παρα να κανω κατι για μενα. Πχ προσφατο, φωναζω στους φιλους μου να διαβαζουν ενω εγω ο ιδιος δε διαβαζω, εκνευριζοντε κιολλας κ εχουν δικιο. Σκεφτομαι οτι ειναι σημαδι οτι εχω παρατησει λιγο τον εαυτο μου οποτε το κανω αυτο, μπορει οχι παντα .
Νομιζω οτι αμα εσυ δεν εισαι καλα δε μπορεις να βοηθησεις καποιον αλλον οσο κ αν θελεις, οποτε σιγουρα αμα δυναμωνεις εσυ θα βοηθας κ τους γυρω σου εμμεσα αλλα και αμεσα.
Επισης τι φιλια/αγαπη ειναι αμα πεις την αποψη σου στο φιλο σου να φοβασαι μη φυγει? Μη φοβασαι , αμα φυγει μπορει να χωρισετε αλλα θα εισαι στην πραγματικοτητα, ενω αν μεινει τοτε θα ειναι μια τεχνητη σχεση, δε θες να τις ξεκαθαρισεις τις σχεσεις σου ?:)
κ oσοι ειναι ενηλικες ειναι και ευθυνη τους να ζητησουν βοηθεια ξερεις..
Επισης οσοι μας αγαπανε χαιρονται να μας βλεπουν να καλυτερευουμε, οποτε σκεψου κ αυτη τη διοδo ..
Παρε σκεψεις ναχεις :-P
καλημέρα. τώρα πια δεν υπάρχει ο φόβος της απόρριψης και της μοναξιάς. ανάρρωση απο το αλκοόλ για μένα αλλά και για σένα φαντάζομαι σημαίνει απαλλαγή από οτιδήποτε θα σκοτεινιάζει τη ζωή και το πνεύμα. απαλλαγή από κάθε είδους υποκατάστατα, μιας και το αλκοόλ ήταν κι αυτό ένα υποκατάστατο. το ν\' αντικαταστήσεις λοιπόν ένα υποκατάστατο με ένα άλλο είναι στη καλύτερη περίπτωση δειλία και στη χειρότερη ανωριμότητα. και το σπουδαιότερο: δεν θεωρώ πια καμία κατάσταση και κανέναν άνθρωπο ως δεδομένους. ακόμα και χθες, στην ομάδα, κατάλαβα ότι αυτό το σκεπτικό μπορεί να με σώσει από περιπέτειες. εξηγούμαι: κάποιος άνθρωπος που είναι νέος στο πρόγραμμα παίρνει κάποια βοήθεια από μένα, έτσι λέει. όμως, τον άκουσα να επαινεί κάποια άλλα μέλη που δεν μου μιλάνε καθόλου -βλέπεις είμαι ο αιρετικός της ομάδας, δεν έχω υποκατάστατα ούτε το θεό ούτε το δωμάτιο-. δεν με ένοιαξε καθόλου, δεν το έκανα θέμα όπως παληότερα, πήγαμε για καφέ και ήταν και εκείνα τα μέλη εκεί, αλλά εγώ μιλούσα μόνο στο ένα μέλος κι εκείνος σε μένα. μια δυό φορές μίλησε με τους άλλους. δεν με ένοιαξε. δεν χαλάω τη ζαχαρένια μου τώρα πια για ψύλλου πήδημα. ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει, όπως το θέλει αρκεί να αναλαμβάνει και τις ευθύνες και σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά στην επιλογή του, να έχει τη γενναιότητα να ρίξει το φταίξιμο μόνο στον εαυτό του. αλλάζω σημαίνει ωριμάζω, σημαίνει κοιτάζω μπροστά, σημαίνει ότι δεν χαλαλίζω ότι πολυτιμότερο έχω -το χρόνο- για τα μικρά κι ασήμαντα της ζωής. ξεκινώ για τη δουλειά μου με χαμόγελο. σας μίλησα, σας ένιωσα, πιστεύω ότι με νιώσατε έστω και λίγο, η μέρα αρχίζει όμορφα!!!!!Quote:
Originally posted by Lef
χμ Αριστειδη, βλεποντας απο τον εαυτο μου, τις περισσοτερες φορες που επιμενω να βοηθησω καποιον ή καποια ειναι γιατι ,μετα απο σκεψη, το βρισκω πιο ευκολο να κανω κατι για καποιον αλλον, να ενδιαφερθω υπερ-βολικα, να του φωναξω, να επιμενω, παρα να κανω κατι για μενα. Πχ προσφατο, φωναζω στους φιλους μου να διαβαζουν ενω εγω ο ιδιος δε διαβαζω, εκνευριζοντε κιολλας κ εχουν δικιο. Σκεφτομαι οτι ειναι σημαδι οτι εχω παρατησει λιγο τον εαυτο μου οποτε το κανω αυτο, μπορει οχι παντα .
Νομιζω οτι αμα εσυ δεν εισαι καλα δε μπορεις να βοηθησεις καποιον αλλον οσο κ αν θελεις, οποτε σιγουρα αμα δυναμωνεις εσυ θα βοηθας κ τους γυρω σου εμμεσα αλλα και αμεσα.
Επισης τι φιλια/αγαπη ειναι αμα πεις την αποψη σου στο φιλο σου να φοβασαι μη φυγει? Μη φοβασαι , αμα φυγει μπορει να χωρισετε αλλα θα εισαι στην πραγματικοτητα, ενω αν μεινει τοτε θα ειναι μια τεχνητη σχεση, δε θες να τις ξεκαθαρισεις τις σχεσεις σου ?:)
κ oσοι ειναι ενηλικες ειναι και ευθυνη τους να ζητησουν βοηθεια ξερεις..
Επισης οσοι μας αγαπανε χαιρονται να μας βλεπουν να καλυτερευουμε, οποτε σκεψου κ αυτη τη διοδo ..
Παρε σκεψεις ναχεις :-P
η μερα αρχιζει αρχιζει ομορφα η καθε μερα ειναι ενας προσωπικος αγωνας , πριν κοιμηθουμε νιωθαμε οτι παλεψαμε ακομη μια φορα και καναμε ακομη ενα βημα..τα λαθη μας διαδαξανε το οτι πρεπει να αλλαξουμε τροπο σκεψης ναι χαιρομαστε την καθε στιγμη και να ειμαστε πιο δυνατοι απεναντι σε μια καινουρια δυσκολια.το θεμα δεν ειναι να αποφευγουμε τισ δυσκολιες γιατι θα ξαναρθουν αλλα οταν ερθουν να χουμε <<τσαμπουκα>> ινα τις αντιμετωπισουμε με ορθιο πια το κεφαλι και με θετικη σταση..χμογελοντας μεσα στη δυστυχια μας μεσα στα προβληματα χωρις φοβο γιατι η ζωη ειναι ομορφη..γιατι μετα την καταιγιδα βγαινει και παλι το ουρανιο τοξο ....
καλημερα σε ολους:)
Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009
Ο φόβος της μοναξιάς, όπως και η μοναξιά μπορεί να είναι κάτι τρομερό έως καταστροφικό. Οι υποχωρήσεις όμως στις οποίες ενδεχομένως θα καταφύγει κάποιος για να μη βιώσει αυτό το συναίσθημα μπορεί να αποδεχτούν ακόμα πιο καταστροφικές με αποτέλεσμα από υποτροπή συμπεριφοράς μέχρι υποτροπή στη χρήση.
Πρώτο και σίγουρο θύμα μιας τέτοιας ενέργειας είναι η ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ. Και σε πολλές περιπτώσεις το αίσθημα της ανύπαρκτης αυτοεκτίμησης μπορεί πολύ άνετα να σε οδηγήσει ακόμα και στην ανάγκη της βιολογικής εξαφάνισης, δηλαδή στην αυτοκτονία. Το βίωσα σχετικά πρόσφατα ευτυχώς χωρίς περαιτέρω επιπτώσεις. Το είδα τότε, αφενός σαν απόδοση δικαιοσύνης –ανίκανος να αναρρώσω και να αλλάξω τρόπο σκέψης και ζωής-άρα έπρεπε να αυτοτιμωρηθώ αλλά και σαν εκδίκηση σε ότι και όποιον μου κατέβασε τόσο χαμηλά την αυτοεκτίμηση μου.
Για αυτό, η πνευματική και υλική αυτάρκεια στα όρια του απολύτως απαραίτητου- είναι όρος αναγκαίος εντελώς για την επιβίωση μου. Ακόμα και αν το όλο πράγμα φαντάζει δύσκολο στην αρχή αυτής της διαδικασίας, κάποτε δε και απάνθρωπο. Είναι όμως κάτι το εντελώς απαραίτητο. Και στη ζωή τα απαραίτητα δεν είναι σχεδόν ποτέ εύκολα στη κατάκτηση τους. Όμως όταν φτάσουμε σε αυτό το στάδιο, -στο να μπορούμε δηλαδή να θέτουμε απαρέγκλιτα τα όρια μας τότε η ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!
τοσα χρονια μεσα στο φοβο μεσα στη θλιψη και το αγχος μεσα στα απανωτα λαθη την απογνωση το χασιμο αυτοπεποιθησης τη μοναξια εμαθα να τα αντιμετωπιζω με λαθος τροπο με τον πιο ευκολο, το αλκοολ..ε οχι λοιπον αρκετα!!!οχι αλλο!!ναι θα πονεσω ναι θα ξανανιωσω μοναξια ναι θα συνεχισει να υπαρχει αγχος στη ζωη μου θα ξαναδακρυσω θα ξανανιωσω και απογνωση ολα μες στη ζωη ειναι ,αλλα οχι πια οχι ξεπερνοντας τα με τον ευκολο τροπο.ΟΧΙ ME ΦΟΒΟ οχι με απο ΦΥΓΗ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΟΝΑΝΕ , αλλα με σιγουρια δυναμη, επιμονη υπομονη,ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ KAI ΘΕΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ.
Οι δικοι σου πρεπει να αισθανονται πολυ υπερηφανοι
.....προτιμω παντως και οχι εγωιστικα αλλα ειναι πιο \"σωστη η λεξη θεραπεια και οχι αναρωση σε καπιον που εχει μπει στην διαδικασια Απεξαρτησης η εχει απεξαρτηθει
θεραπεια λοιπον η ιαση σημαινει λοιπον αλαζω τροπο σκεψης και σταση ζωη εχοντας βγει απο μια α αρνητικη κατασταση.......
Ισως πει κανεις
Eφοσον, δεν ειναι αρρωστος τοτε γιατι και πως κανει θεραπεια ?
.....
Η Θεραπεια λοιπον δεν ειναι ενας ορος της ιατρικης οπως οι πιο πολοι την συγχεουν...
Θεραπεια σημαινει Iαση..
Ιαση σημαινει Απελευθερωση απο οτι \"εγκλωβιζει\" και δεν αφηνει καπιον να κανει \"βηματα\"..... και να \"προχωρησει\"....
[quote]Originally posted by 8odwris
Ισως πει κανεις
Eφοσον, δεν ειναι αρρωστος τοτε γιατι και πως κανει θεραπεια ?
.....
Η Θεραπεια λοιπον δεν ειναι ενας ορος της ιατρικης οπως οι πιο πολοι την συγχεουν...
Θεραπεια σημαινει Iαση..
Ιαση σημαινει Απελευθερωση απο οτι \"εγκλωβιζει\" και δεν αφηνει καπιον να κανει \"βηματα\"..... και να \"προχωρησει\"
kalispera thodori:)oloi skopevoume stin apeleutherwsi:-)
καλημέρα σε όλους. απελευθέρωση από την εξάρτηση είναι το πρώτο βήμα. το απόλυτα ζητούμενο όμως είναι η απελευθέρωση από καταστάσεις και συναισθήματα που οδήγησαν και που υπάρχει φόβος να ξαναοδηγήσουν σε αυτήν. ο αγώνας είναι στο ξερίζωμα όλων των ριζών που έκαναν να ανθίσει το κακό άνθος της εξάρτησης και της ψυχικής και πνευματικής εξαθλίωσης μας. χθες μοιράστηκα σε κάποιον άνθρωπο ότι στη θέση των ορέξεων έβαλα κίνητρα. και το κίνητρο είναι στόχος πνευματικός από κάθε άποψη. κίνητρα λοιπόν και τίποτες άλλο!!!!!
απο κινητρα και στοχους τα παμε πολυ καλα τελευταια αρη!!μπορει να βαζω μικρους στην αρχη αλλα με γεμιζει χαρα τους να τους εκπληρωνω εναν εναν...χαρα και πληροτητα:)
καλημερα!!
Αγαπητε Συμφωνω σε ολα μα ολα οσα ειπες και εγραψες....Quote:
Originally posted by ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
καλημέρα σε όλους. απελευθέρωση από την εξάρτηση είναι το πρώτο βήμα. το απόλυτα ζητούμενο όμως είναι η απελευθέρωση από καταστάσεις και συναισθήματα που οδήγησαν και που υπάρχει φόβος να ξαναοδηγήσουν σε αυτήν. ο αγώνας είναι στο ξερίζωμα όλων των ριζών που έκαναν να ανθίσει το κακό άνθος της εξάρτησης και της ψυχικής και πνευματικής εξαθλίωσης μας. χθες μοιράστηκα σε κάποιον άνθρωπο ότι στη θέση των ορέξεων έβαλα κίνητρα. και το κίνητρο είναι στόχος πνευματικός από κάθε άποψη. κίνητρα λοιπόν και τίποτες άλλο!!!!!
Το χω πει και στο παρελθον σε ενα τοπικ ....στοχους να βαζουμε στοχους και να οταν τους επιτυχανουμε να \"επιβραβευουμε\" τον εαυτο μας για αυτο και να ξεκιναμε για τον επομενο............
Με σεβασμο Θοδωρης
Ετσι.... olgaki ποιος ειπε? οτι ντε και καλα πρεπει να ναι μεγαλοι οι στοχοι??Quote:
Originally posted by olgaki82
απο κινητρα και στοχους τα παμε πολυ καλα τελευταια αρη!!μπορει να βαζω μικρους στην αρχη αλλα με γεμιζει χαρα τους να τους εκπληρωνω εναν εναν...χαρα και πληροτητα:)
καλημερα!!
Μικροι στοχοι... αρκει να τους επιτυνχανουμε....;)
Tωρα ....αν βαλουμε και μεγαλους και τους καταφερουμε και αυτους....
ΜΑγκια μας!!:)
perase 1.5 minas paidia kai, xwris to gamidi:)(alkool) :):)
εχω αρχισει να μη το σκεφτομαι καν..
δεν θελω να λεω μεγαλα λογια
γιατι εχω ακομη πολυ δρομο μπροστα μ
ξαναβρισκω τον εαυτο μ ομως
και ειμαι τοσο μα τοσο ευτυχισμενη για αυτο
Μ Π Ρ Α Β Ο!!!!!!!!!!!!
Ολγα..μπραβο σου.Οταν θες κατι το πετυχαινεις και αυτο ειναι σιγουρο.Δεν ειναι μοναχα λογια...
Πως εισαι αποψε;
eimai kala kai to ennow.καθομαι χαλαρα στον καναπε μ πινω ενα ζεστο γαλα και νιωθω ομορφα πολυ ομορφα νιωθω οτι εχουμε δυναμη και αν το θελουμε κανουμε θαυματα:)
me ekplisei euxarista o eautos m kai arxizw na ton agapw:)na t milw kai na ton katalavainw
σας καληνυχτω ολους και να θυμαστε παντα τα εξης απλα πραγματα που σκεφτομαι συνεχεια..
μετα την καταιγιδα βγαινει ο ηλιος:)
μεσα στην ερημο υπαρχει και η οαση...
Η ελπιδα,η αισιοδοξια και η θετικη σταση ειναι κατι που μπορουμε ολοι μας να τα χουμε:)
καλο ξημερωμα να εχουμε
Ετσι ειναι....οπως τα λες...
Να δινεις δυναμη σε ολους.Να εισαι καλα
Καλο βραδυ
ειμαι πολυ χαρουμενη για εσενα ολγα!σου αξιζουν πολλα μπραβο!ειμαι σιγουρη οτι θα τα καταφερεις..τα πιο δυσκολα περασανε,ηταν η αρχη..the first day of the rest of your life οπως λεει και το ασμα!με την αισιοδοξια και την χαρα που εκπεμπεις δεν θα μπορουσα ποτε να φανταστω οτι αντιμετωπισες τετοιο προβλημα!συνεχισε ετσι και εμεις ειμαστε εδω,μαζι σου!καληνυχτα
αν είχα ένα παιδί, τι αρχές θα του έδινα; σε ποιό τρόπο ζωής και σε ποιές αξίες θα προσπαθούσα να τον οδηγήσω; ποιούς βηματισμούς και άμυνες θα του μάθαινα για να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα; πόσο κόπο, πόση επιμονή και πόση θέληση θα έβαζα για να του μεταλαμπαδεύσω όλα αυτά;
μετά την υποτροπή μου, κάπως έτσι φέρομαι στο μικρό Αριστείδη που χθες έκλεισε 100 μέρες. πολύ συχνά, η απεξάρτηση, η ανάρρωση, δεν θέλει κόπο, θέλει ΤΡΟΠΟ!!! καλημερα σε όλους σας.
χαίρε Ολγάκι! Alobar, που εχάθης καλό μου; το μεσημέρι θα πιω καφέ με φίλους και μετά βλέπουμε. ζήτω η Κυριακή!!!!!!