Τη Δευτέρα που θα πάρω χρήματα, δεν έχω τώρα αρκετά για την επίσκεψη...
Printable View
https://www.protagon.gr/video/o-kosm...stikou-paidiou
Ο κόσμος στα μάτια τους είναι τρομακτικός...
Δεν θέλω να ξαναπάω σε νοσοκομείο τώρα κοντά μετά απ' ότι συνέβη... Άλλωστε είναι ανεκτός πόνος...
Είμαι λίγο απογοητευμένη, έστειλα μήνυμα στην πρώην ψυχολόγο μου για το συμβάν και της ζήτησα βοήθεια αλλά με αγνόησε τουλάχιστον προς το παρόν, δεν ξέρω αν σκοπεύει ν' απαντήσει κι απλά δεν το έχει κάνει ακόμα... Αλλά όσο δεν απαντάει νιώθω πως δεν της καίγεται καρφί και πήγαινα εκεί πέντε χρόνια...
Πρέπει λίγο να αρχίσεις να σκέφτεσαι πως οι συμπεριφορές των άλλων δεν έχουν να κάνουν πάντα με εμάς αλλά και με τους ίδιους τους ανθρώπους. Μη παίρνεις όλα τα μηνύματα που σου στέλνουν ως απόρριψη.. Ακόμη και να μην απαντήσει, που δεν νομίζω... Έχει να κάνει με δική της απόφαση.. Δεν φταις κάπου εσύ..
Αφού είναι πρώην ψυχολόγος, γιατί της ενοχλείς; Νομίζω ότι ζητάς πάρα πολλά από τους ανθρώπους ώρες ώρες ρε Κύκνε και μετά απογοητεύεσαι.
Είναι πρώην ψυχολόγος χωρίς εγώ να είχα καμία επιλογή σ' αυτό γιατί αποφάσισε να κλείσει το γραφείο της και να δουλέψει σε δημόσιο νοσοκομείο όπου εκεί είχα δικαίωμα να πηγαίνω μόνο για ένα χρόνο και μετά τέρμα... Αν το θεωρείς ενόχληση μην ανησυχείς γιατί δεν σκοπεύω να της στείλω τίποτα άλλο αν δεν πάρω απάντηση αλλά ναι, φυσικά και με απογοητεύει, προφανώς δεν την νοιάζει είτε ζω είτε πεθάνω...
Κυκνε λυπάμαι για ο, τι συνέβει, ελπίζω να είσαι καλύτερα τώρα.
Η παλιά σου ψυχολόγος δεν μπορεί να σε βοηθήσει πια, έχεις καινούργιο ψυχολόγο έτσι δεν είναι; Σε αυτόν πρεπει να απευθύνεσαι όταν ζητάς βοήθεια. Καταλαβαίνω πως ένιωθες ότι είχες δεθεί μαζί της εφόσον σε παρακολουθούσε για χρόνια, αλλά οι ψυχολόγοι δεν είναι φίλοι μας βρε Κύκνε, είναι δουλειά τους. Αν δεν απαντήσει δεν σημαίνει απαραίτητα πως δεν την νοιάζει αν ζεις ή αν πέθανες, αλλά σκέψου με τους εκατοντάδες ασθενείς που μπορεί να έχει σε όλα τα χρόνια της δουλειάς της αν ασχολούνταν συνεχώς με τα θέματα τους τι θα γινόταν;
Ακριβώς αυτό.
Σ' ευχαριστώ Ελισάβετ... Είμαι ακόμα ταραγμένη και σοκαρισμένη...
Το ξέρω ότι δεν είναι φίλη μου αλλά με έδιωξε ενώ ήξερε ότι θα είχα πρόβλημα χωρίς τις συνεδρίες μας κι εμένα αυτό μου φαίνεται σκληρό... Δεν έχω καινούριο ψυχολόγο, μόνο σε ψυχίατρο πάω... Και του είχα πει ότι κάνω κακές σκέψεις αλλά μου είπε ότι αφού δεν τις πραγματοποιώ δεν πειράζει, ε να που δεν άντεξα και τις πραγματοποίησα...
Το είχαμε συζητήσει και τότε, θυμάμαι για την ψυχολόγο, νόμιζα ότι θα είχες βρει άλλον μέχρι τώρα.
Δεν σε έδιωξε Κύκνε, έχουν σημασία οι λέξεις που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε μια κατάσταση. Απλά πέρασε το χρονικό διάστημα που είχες δικαίωμα να κάνεις συνεδρίες μαζί της. Ήταν δικιά σου ευθύνη να βρεις καινούργιο ψυχολόγο εφόσον νιώθεις ότι το χρειάζεσαι και προφανώς το χρειάζεσαι. Δεν είναι ευθύνη κανενός άλλου αυτό. ¨Εστω και τώρα νομίζω ότι πρέπει να ξεκινήσεις ξανά συνεδρίες το συντομότερο δυνατό.