[QUOTE=KENO;490919]
Quote:
Ντιανα συμφωνω στα περισσοτερα, ορισμενα φαινονται κι αυτονοητα. θα σου απαντησω ομως παραθεση-παραθεση κι εγω για να μην υπαρξει μπερδεμα.
και τα δυο. την εκμεταλευονται, αλλα και οι ελληνες ειναι διεφθαρμενοι. εκτος απ'τους πολιτικους που εννοειται, μια ματια αν ριξουμε στους μισθους που παιρναν οι γονεις μας και τους συγκρινουμε με οσους τυχερους δουλευουν σημερα, καταλαβαινουμε τη σπαταλη. η δεκατια του 80 και 90 θεωρειται χρυση. ολοι τοτε καταφεραν να αποκτησουν αμαξια και σπιτια ευκολα. τους περισσευαν κι ολας γι'αυτο βαλαν μεστη χωρα αλβανους, παιζαν και στο χρηματιστηριο. λεφτα δανεικα απ'το εξωτερικο, που οι τωρινες γενιες και οι επομενες καλουνται να πληρωσουν και με το παραπανω.
Εχεις δίκιο και τα 2 συμβαίνουν και γι'αυτό κάπου έγραψα ότι αρκεί μία χώρα να είναι αυτάρκης και να κάνει εσωτερική πολιτική γιατί τότε δύσκολα μπορούν οι άλλοι να την εκμεταλλευτούν.
Βλέπεις από την άλλη όμως ότι είμαστε διαεφθαρμένοι γιατί όταν είχαμε δανεικά κοιτάγαμε την καλοπέραση μας και το δήθεν και δεν κάναμε αναπτυξιακή πολιτική ώστε οι επόμενες γενιές να μπορούν να ξεπληρώσουν τα δάνεια από την οικονομική ευμάρεια που θα είχαμε
Είναι αυτό που είπε ο χονδρός "μαζί τα φάγαμε" και είχε δίκιο-κάποιοι δεν τα έφαγαν-μην παρεξηγείστε!
Quote:
δε θεωρω οτι υπαρχει δημοκρατια σημερα στη χωρα μας.
Η δημοκρατια είναι σχετική-σε παραπέμπω σε ανάλυση της mariposa που σαφώς αναδεικνυει το φαινόμενο της δημοκρατίας,λόγω γνώσεων πολύ καλύτερα απ'ότι θα έκανα εγώ!
Quote:
δε θα επεκταθω σ'αυτο γιατι συνηθιζουν να με χαρακτηριζουν και φασιστα χρυσαυγιτη.
Φασίστας είναι αυτός που τον χαρακτηρίζουν θέσεις και πράξεις φασιστικές και όχι αυτός που ψηφίζει Χρυσή αυγή ή άλλο δεξιό κόμμα.
Και ο Στάλιν φασιστική συμπεριφορά είχε παρ'ότι ήταν κομμουνιστής!
Quote:
συμφωνω ο Καναδας ειναι μαλλον το καλυτερο μερος για να μεινει κανεις. εσωτερικη πολιτικη ομως δυσκολα υπαρχει οταν παρατηρεις οτι η Αμερικη βρισκεται μπλεγμενη παντου κι ελεγχει σχεδον το πλανητη ολοκληρο (πλην της Ρωσιας και ισως της Ασιας-Κινας). και το ελλαδισταν αμερικανοελεγχομενο νομιζω ειναι απ'το 70, μπορει και πιο πριν. και στο πολυτεχνειο πχ παλι αμερικανοι ακουγονται. μεχρι και τελευταια με το boeing 777 αμερικανοι λενε πως το ριξαν. απλα ελεγχουν το παιχνιδι παγκοσμια.
Η Αμερική όντως κινεί μεγάλα νήματα παγκοσμίως,γιατι εκεί βρίσκονται όλα τα εβραιομασώνια που προσπαθούν να επιβληθούν με αυστηρές πολιτικές εναντι άλλων λάων που είναι πιο καλόψυχοι.Κατα τα άλλα όλοι οι Αμερικάνοι σίγουρα δεν είναι ευτυχισμένοι.
Quote:
γινομαστε ετσι, εγωιστες, για να επιβιωσουμε. συμβαινει απ'τη κακοπεραση δηλαδη. αν μας περισσευαν ισως ειμασταν καλυτεροι ανθρωποι.
Αυτό είναι σχετικό.Οι Αφρικανοί είναι σε δυσμενέστερη θεση από εμάς αλλά κανείς δεν τολμάε να κάνει κακό στον διπλανό του(σαφως πλην εξαιρέσεων) γιατί έτσι έχουν μάθει.Και αυτό δεν είναι θέμα θρησκέιας,αλλά θέμα ενσυναίσθησης και σεβασμού,αγάπης προς τον συνάνθρωπο.Μην τα ρίχνουμε λοιπόν όλα στην έλλειψη χρήματος.
Quote:
Μπα δεν ειναι στα τελευταια μου ποστς μονο, ετσι ειναι ο τροπος που γραφω, νευρικος, επιθετικος, whatever. καποιοι τον αντεχουν, αλλοι οχι. φταιει οτι εμενα Αθηνα για χρονια.
κι απ'τις ελληνιδες εχω φαει πολλα σκατα, σε βαθμο να νιωθω οτι μου καταστρεψαν τη ζωη. ωστοσο οπου βλεπω καλη επικοινωνια, κατανοηση κι οχι ψωνισμα και ψευτια, δε γινεται να φερθω ασχημα. αλλα αν με ρωτησεις γενικα, προτιμω ρωσιδες και γαλλιδες. τι καταληξη θα εχω βεβαια αγνωστο. το σιγουρο ειναι οτι σαν τη λιλιουμ κι εγω θελω αγαπη!
Είναι πολύ σημαντικό αυτό.