Χαχα μάλλον είσαι η φωνή της συνείδησηηηηηςςςς :o
Printable View
Χαχα μάλλον είσαι η φωνή της συνείδησηηηηηςςςς :o
χαχαχαα!να τα εφαρμοζα κεγώ ποιος έσκαζε.
μόλις γύρισα από το φαρμακείο.πήρα το λοιπόν την θεραπεία που μου σύστησε ο ενδοκριν. μου έδωσε μικρή δόση σπιρονολακτόνης για τα αυξημένα ανδρογόνα που βρήκε, κ επίσης μετφορμίνη για τον μεταβολισμό. έχει πάρει κάποια άλλη ανάλογη θεραπεία? ποια ήταν η αντίδραση? έστρωσε ο κύκλος?
Μανταμιτσα η αληθεια είναι ότι δεν έχω ξανακούσει για τέτοια θεραπεία!! Εύχομαι πάντως τα πολυπόθητα αποτελέσματα!!
Εγώ δεν κατάφερα ποτε να πάρω μετφορμίνη γιατι είμαι 1:10000000000 που μου προκαλούσε παρενέργειες. Δυςτυχως.Εχει βοηθήσει πολλές κοπέλες με πολυκυστικες και άφαντη περίοδο και μάλιστα σε θέματα υπογονιμότητας, όχι μόνο απώλειας κιλών. Αν δεν έχεις παιδάκι και θέλεις να αποκτήσεις στα επόμενα χρόνια, κανείς πολύ καλά που την ξεκινάς τώρα τη θεραπεία.:wink1:
Σπιρονολακτονη δεν πήρα ποτε. Ανήκει στις ουσίες που περιέχουν τα φάρμακα για την ακμή;
Καλή επιτυχία :thumbup:
γεια σου city. σευχαριστώ για την απάντηση. πρώτη μέρα πήρα σήμερα μετφορμ ελπίζω κ σε μένα να μην μου προκληθεί κάποια παρενέργεια. ναι ανήκω στην κατηγορία που περιγράφεις.
όσο για την σπιρολακτ επειδή είδε στις εξετάσεις μου αυξημένες ανδρικές ορμόνες αποφάσισε να μου δώσει από αυτά. θα μπορούσε ναναι κάτι τέτοιο που δίνουν για ακμή αν κ δν είμαι σίγουρη. νομίζω το δίνουν για ΣΠΩ όταν υπάρχει έντονη τριχοφυια κ αυξημένα ανδρογόνα
εσύ τι θεραπεία ακολουθείς??
επίσης αυτό που με ανησυχεί είναι ότι κάποτε είχα οριακά φυσιολογικό βάρος κ οριακά ήταν κ οι ανδρ ορμόνες αλλά πάλι δν μου ερχότανε περίοδος παρά μόνο με πριμολούτ.
τι διαφορά έχει το σύνδρομο πολυκυστι με τις πολυκυστικές σκέτες επίσηw δν έχω καταλάβει
Σου σου μου, ειναι γενικά καλά ανεκτό φαρμακο, και κάποιες μικροενοχλήσεις ακόμα στην αρχή ειναι αναμενόμενες. Αν τις έχεις ενημερώνεις το γιατρό σου για αναπροσαρμογή δόσης.
Επειδή δεν έχω τώρα την υπομονή να κανω τικερ, θα σου πω πως έχω ύψος 1.52 και τα τωρινά μου κιλά ειναι 67. Έχω φτάσει στα 58 αλλά και στα 83. Περίοδο είχα κάθε 40 με 70 μερες, δηλαδή ήμουν σε καλά επίπεδα. Απο τριχοφυΐα αστα να πάνε...Όταν επισκέφτηκα ενδοκρ. Πριν 6 χρόνια ξεκίνησα μετφορμίνη και τ4 λόγω υποθυρεοειδισμου. Κατα ενα μαγικό τροπο και ενώ δεν πήρα την μετφορμίνη έχασα κιλά και περίοδος ρολόι.
Όταν ξεκίνησα προσπάθειες για μπεμπέ, ξανά οι πολυκυστικες μπροστά μου, οι οποίες κάνουν κακή ποιότητα ωαρίων και δεν θα εμένα ποτε έγκυος. Και η περίοδος σταθερή κάθε 30 μερες.Η μόνη θεραπεία για μενα τα αντισυλληπτικα...αφού καταφέρνω να μείνω έγκυος, έρχεται και το πραγματικό πρόβλημα που κρύβεται πίσω απο όλα αυτά, η ανισορροπία στις τιμες του σακχαρου.
Παλεύω με διατροφη αλλά το άτιμο όλο ανεβαίνει...
Όλα αυτά στα είπα γιατι πραγματικά σε καταλαβαίνω και θέλω να σου πω ότι δεν φταις ΕΣΥ. Γιατι είμαι σίγουρη ότι κατηγορείς τον εαυτό σου, επειδή δήθεν δεν μπορείς να κόψεις το φαΐ, είσαι αδύναμος χαρακτήρας και τέτοια κουλά που έλεγα κι εγώ τόσα χρόνια. ΕΕ δεν ειναι έτσι, απλά κάποιες απο εμάς πρέπει να προσπαθήσουμε λίγο παραπάνω, έχουμε βρε παιδί μου και δυο θηρία ακόμα να παλέψουμε. Εννοείται ότι γυναίκες με πολυκυστικες ωοθήκες μένουν έγκυος εύκολα, απλά υπάρχουν και αρκετές, όπως εγώ, που δυσκολεύτηκα.
Έχεις κάνει εξετασεις για το σακχαρο σου;
Αχ να χαίρεσαι το ζουζούνι σου city!!
Τι ωραία που τα κατάφερες παρά τις πολυκυστικές...
Είναι πολύ παρήγορο που αν και δυσκολεύτηκες τα κατάφερες!!
Εγώ όλα τα χρόνια που παλεύω με τα κιλά μου πίστευα ξεκάθαρα ότι είμαι μία γουρούνα και μισή... Πόσο λάθος... Πόσο λάθος...Quote:
Originally posted by city
Όλα αυτά στα είπα γιατι πραγματικά σε καταλαβαίνω και θέλω να σου πω ότι δεν φταις ΕΣΥ. Γιατι είμαι σίγουρη ότι κατηγορείς τον εαυτό σου, επειδή δήθεν δεν μπορείς να κόψεις το φαΐ, είσαι αδύναμος χαρακτήρας και τέτοια κουλά που έλεγα κι εγώ τόσα χρόνια. ΕΕ δεν ειναι έτσι, απλά κάποιες απο εμάς πρέπει να προσπαθήσουμε λίγο παραπάνω, έχουμε βρε παιδί μου και δυο θηρία[ ακόμα να παλέψουμε.
Μίλησες για όλα όσα έχω συνειδητοποιήσει τους τελευταίους έξι μήνες, μέσα σε μια παράγραφο...
Ευχαριστώ για αυτό
Μαρουλενια μου ακόμα δεν έχω μπεμπέ, το περιμένω σε λίγους μήνες:roll:
Αλλά κατάλαβα απο όλα αυτά που πέρασα πως δεν πρέπει να αφήνουμε αυτό το συνδρομο- ή όπως αλλιώς λεγεται- να μας ταλαιπωρεί. Υπάρχει λύση για όλα. Και κυρίως να νιώσουμε καλύτερα εμείς οι ίδιες, να απενοχοποιηθούμε...εμένα ποτε οι γιατροί μου (ενδοκρινολόγος και γυναικολόγος) δεν με έκαναν να νιώσω πως φταίω και ακόμα και τα κιλά μου δεν τα θεωρούν τραγικά πολλά. Σε λίγο καιρό άκουσα πως θα επιτραπει η μετφορμίνη στην εγκυμοσυνη
Τώρα παλεύω με τον σακχαρώδη διαβήτη κύησης, κάτι που έχουν και γυναίκες με λίγα κιλά . Δεν τέλειωνει ποτε αυτή η ιστορια....
Ήθελα να τα μοιραστώ αυτά, χαίρομαι που μπορώ να κανω ενα δυο κορίτσια να νιωσουν καλύτερα.:wink2:
Ναι το έλεγξα το ζαχαρο μου. Ειναι ενταξει. Η ινσουλινη ηταν στα υψη. βεβαια την εξεταση την εκανα φαγωμενη . ετσι μου ζητησε ο γιατρος. Πως εκανες τη θεραπεια με αντισυλληπτικα και εμεινες και εγγυος? παρακολουθούσες κ ωορρηξίες ή κατά τύχη?
Συγχαρητηρια. πολύ ευχάριστο γεγονός. τι καλά!!!!
Εγω δν εχω περιοδο ουτε στις 40 ουτε στις 70 μέρες. μονο με προγεστερονη.
δν ξέρω αν ποτέ θα διορθωθεί η κατάσταση αυτή.
πάντως ναι όντως πρώτη φορά πήγα σε γιατρό που μου είπε, ρε συ κοπελιά πως να σου ζητήσω να κάνεις σωστή διατροφή και να ξεαγχωθείς έτσι απλά? που οι περισσότεροι αυτό μου λέγανε. βέβαια ήμουν μικρή κ δν με ένοιαζε τότε να κάνω σύντομα παιδιά.
Έτσι ειναι, η ινσουλίνη η άτιμη εκτοξεύεται. Θέλει φοβερή πειθαρχία στη διατροφή και εννοείται ότι δεν μπορείς να είσαι ρομπότ, ειναι φοβερά ψυχαναγκαστικό κι εμένα με τσακίζει αυτό ψυχολογικά πολλές φορές.
Το θέμα της περιόδου ειναι μεγάλο κεφάλαιο... Πρώτα να ξεκαθαρίσω οτι έμεινα έγκυος με εξωσωματική γιατι υπήρχαν πολλά και διαφορα σοβαροτερα προβλήματα, αλλά όσο δεν υπήρχαν ποιοτικά ωάρια,δεν υπήρχε και λόγος ούτε για μια προσπάθεια, θα ήταν αποτυχημένη εξαρχής. Ήμουν λοιπόν μια ιδιαίτερη περίπτωση αλλά ακολούθησα τη θεραπεία που θα ακολουθούσε μια οποιαδήποτε κοπέλα με ΣΠΩ. Δηλαδη παίρνεις αντισυλληπτικα (καλύτερα πάνω απο έναν κυκλο-μηνα) και παρακολουθείς υπερηχογραφικα πως και πόσο μεγαλώνουν τα ωάρια. Ο γιατρός σου λέει ποτε έχεις ωορρηξία και έρχεσαι σε επαφή. Υπάρχουν και ορμόνες που βοηθανε λίγο, τις παίρνουν πολλές κοπέλες. Αν οι ωοθήκες μας ειναι χωρις κύστες, τα ωάρια μεγαλώνουν όπως και όσο πρέπει και ειναι έτοιμα.
Εγώ είχα κόψει και το καπνισμα και αυτό με ζόρισε πιο πολύ Απο όλα...
:mad::mad::mad::mad::mad::flaming::flaming::
Έχεις δοκιμάσει αντισυλληπτικα; Σε γυναικολόγο έχεις παει; Δώσε δυο μήνες στη μετφορμίνη να δράσει και πήγαινε σε γυναικολόγο να εχεις μια εικόνα. Και το βασικοτερο: μην ξεχνάς οτι είσαι άνθρωπος και όχι μηχανή. Εμένα οι γιατροί μου αυτό μου υπενθύμιζαν όταν έπεφτα στα τάρταρα γιατι είχα φάει λίγο ψωμι παραπάνω ή είχα καπνισει ενα τσιγάρο πάνω στη φρίκη μου.
ναι ο γυναικολόγος μου έχει πει οτι μπορεί να χρειαστεί να πάρω ορμόνες αν αποφασίσω να γονιμοποιηθώ. αλλά δν μου είπε λεπτομέρειες ούτε μου ανέφερε την θεραπεία αυτή που λες με τα αντισυλληπτικά.
μου είπε πρώτα να προσπαθήσω για κανά τρίμηνο να βελτιώσω την διατροφή κ να κόψω τα γλυκά . τώρα θα προσπαθήσω για λίγο διάστημα με την θεραπεία του ενδοκριν να δω αν θα αποκτήσω κύκλο ποτέ στην ζωή μου.
κ ήλπιζα με την θεραπεία να βελτιωθεί η κατάσταση και να μην χρειαστεί να πάρω ορμόνες ,ούτε να κάνω εξωσωματική. παραείμαι αισιόδοξη βέβαια.
αντισυλληπτικά μου δίνανε κατά καιρούς,διορθωνόταν η πολυκυστικότητα αλλά μόλις τα έκοβα ,δν ερχότανε πάλι η περίοδος. δν τα πήρα ποτέ για μεγάλο διάστημα(παραπάνω από 3-4 κύκλους)
πφφφ δύσκολα τα πράγματα
κεγώ έχω μόλις 2-3 βδομάδες που έκοψα το κάπνισμα
μπράβο σου city μπράβο για όλα!
Εννοείται ΔΕΝ θα κανείς εξωσωματική. Αποκλείεται να έχεις την γκαντεμιά μου και να εχεις και τα αλλά προβλήματα, όπως εγώ. Ειναι λίγο παραμύθι αυτή η ιστορια με την ανάγκη για εξωσωματικές, δεν χρειάζονται τόσα ζευγάρια τεχνητή γονιμοποίηση όσα θέλουν να μας πείσουν. Αυτό ειναι άλλη ιστορια...
Οι ορμόνες που θα πάρεις ειναι αθώες, καμία σχέση με τις ορμόνες της εξωσωματικής.
Καλά έκανες και έκοψες το τσιγάρο, έστω και 1/100 να μειώνει τις πιθανότητες σύλληψης, ας το ξεφορτωθούμε. (μιλαω κι εγώ που καπνιζα που και που κανενα :tumble:)
Υπομονή, σου στέλνω συν-αγωνιστικούς χαιρετισμούς και θα μπαίνω να βλέπω τα νέα σου. Ο,τι θες με ρωτάς.
Υ.Γ. Έχω μια φίλη μικρότερη με ΣΠΩ που ξεκίνησε προσπαθειες για μπεμπέ μετά απο θεραπεια με αντισυλληπτικα (και ειναι γύρω στα 50 κιλά). Μόλις προκύψουν τα ευχάριστα, θα το γράψω εδώ για γούρι
:)
σευχαριστώ πολύ city! για την κάθε σου λέξη. οπωσδήποτε να μπαίνεις όποτε μπορείς!
και με το καλό να ρθει!
μετα απο περιπου 40 μερες απο την τελευταια περιοδο που ειχε ερθει με πριμολουτ και λιγοτερο απο τρεις εβδομαδες που καμQuote:
Originally posted by Μαντάμ σου σου
μόλις γύρισα από το φαρμακείο.πήρα το λοιπόν την θεραπεία που μου σύστησε ο ενδοκριν. μου έδωσε μικρή δόση σπιρονολακτόνης για τα αυξημένα ανδρογόνα που βρήκε, κ επίσης μετφορμίνη για τον μεταβολισμό. έχει πάρει κάποια άλλη ανάλογη θεραπεία? ποια ήταν η αντίδραση? έστρωσε ο κύκλος?
νω την κοουταρισμενη θεραπεια μου ηρθε η πολυποθητη .
εχω ομως καποιες αποριες-ενστασεις τις οποιες θα ρωτηαω κ στον γοατεο αλλα μεχρι τοτε ας τις θεσω κεδω σε περιπτωση που τα εχει περασει κ καποια αλλη τσουπρα εδω μεσα.
1ον. τι θα γινει αν κανω αυτη την θεραπεια κ εν τω μεταξυ μεινω εγγυος λεμε τωρα;
2ον. τι εφερε την περιοδο? οι μειωση των ανδρογονων η η μειωση τιης γλυκοζης?