Quote:
Originally posted by Eli
Καλημέρα!
Φίλλιπε καλωσόρισες και πάλι! Είχα αρχίσει να ανησυχώ λίγο για την πολυήμερη απουσία σου. Εύχομαι να είσαι καλά και να νιώθεις καλύτερα :).
Θέλω να ξέρεις ότι εκτιμώ την προσπάθεια σου και κατανοώ τις ανησυχίες σου και τους προβληματισμούς σου. Η πορεία σου στο φόρουμ έχει δείξει ότι ότι λες το λες από ενδιαφέρον και όχι για να χλευάσεις. Έχεις περάσει πολλά και έχεις καταφέρει επίσης πολλά με την δυναμική του χαρακτήρα σου και με την υπομονή σου. Παρόλα αυτά το ποστ σου ήταν επιθετικό και απότομο. Ξέρω ότι οι προθέσεις σου δεν είναι κακές γι' αυτό και στο κάτω κάτω σου απαντάω. Αν θεωρούσα ότι απλά αποτελεί ένα κακεντρεχές σχόλιο δεν θα έμπαινα στην διαδικασία να σου απαντήσω. Ειδική και εγώ σίγουρα δεν είμαι και ποτέ δεν δήλωσα ότι είμαι, την άποψη μου εκφράζω αλλά δεν την εκφράζω αυθαίρετα αλλά υπεύθυνα και αφού έχω ενημερωθεί και γνωρίζω πέντε πράγματα. Εδώ και πάνω από ένα χρόνο, έχω διαβάσει, έχω κάνει 3 σεμινάρια σχετικά με διατροφικές διαταραχές και έχω συνεργαστεί με ψυχολόγο και διατροφολόγο για το προσωπικό μου πρόβλημα της αδηφαγικής διαταραχής. Μέσα λοιπόν από αυτήν την εμπειρία μου μιλάω και θεωρώ ότι έχω να πω δυο λόγια. Δεν το παίζουμε ειδικοί αλλά προσπαθούμε να βοηθήσουμε και στο ξαναλέω ότι με τον τρόπο που απευθύνεσαι στην ζουζούκα όχι απλά δεν βοηθάς αλλά αποθαρρύνεις και άλλα κορίτσια με νευρική βουλιμία να παραθέσουν τις σκέψεις τους ώστε να καταφέρουν να λυτρωθούν από αυτές.
Σου θυμίζω ότι είσαι σε τόπικ βουλιμίας και όχι παχυσαρκίας. Και στο κάτω κάτω και εγώ έχω αντιρρήσεις σχετικά με απαράδεκτες δίαιτες και διατροφές που κάνουν κάποια άτομα που πάσχουν από παχυσαρκία, όπως επίσης και πολλές αντιρρήσεις στον τρόπο που αντιμετωπίζουν την απώλεια βάρους γενικά. Και θεωρώ ότι κάποια από τα ποστ που ανεβαίνουν στην παχυσαρκία κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Παρόλα αυτά δεν με είδες να επεμβαίνω και να επιπλήττω κάποιον για τις απόψεις του. Είμαστε σε φόρουμ διατροφικών διαταραχών και καλώς ή κακώς δεν έχουμε κάποιον ειδικό να μας συμβουλεύει και να μας επιτηρεί. Συνεπώς δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συνεχίζεις να απευθύνεσαι σε μία κοπέλα με νευρική βουλιμία η οποία μάλιστα έχει περάσει και από ανορεκτική φάση, έχει κάνει άπειρους εμετούς γιατί δεν μπορεί να δεχτεί τροφή και ενώ είναι σε φάση ίασης εσύ της επιτίθεσαι επειδή επέλεξε να εκφράσει τις σκέψεις της, τις οποίες παρεμπιπτόντως να διευκρινίσω ότι και η ίδια γνωρίζει ότι δεν είναι σωστές αλλά υπάρχουν μέσα στο μυαλό της και θέλει να απαλλαχθεί από αυτές, όπως εσύ θέλεις να απαλλαχθείς από το περιττό βάρος.
Πρέπει να καταλάβεις ότι θέλει πολλά @ρχίδια να μπει κάποιος με νευρική βουλιμία στο φόρουμ, να παραδεχθεί το πρόβλημα του και να μπει στην διαδικασία να εκτεθεί σε κόσμο έστω και ανώνυμα και να παλέψει για να το ξεπεράσει. Συνήθως τέτοια άτομα ζουν στον δικό τους κόσμο, νιώθοντας ότι είναι μόνοι τους στο πρόβλημά τους, ότι κανείς δεν τους καταλαβαίνει και δεν υπάρχει τρόπος να ξεφύγουν από αυτή την αρρώστια. Γι'αυτό και στο κάτω κάτω θα δεις ότι η βουλιμία σε αντίθεση με την παχυσαρκία δεν έχει πολύ κόσμο. Γιατί απλά τα περισσότερα άτομα που είναι νευρικά βουλιμικά μπαίνουν - βγαίνουν και δεν κάθονται! Συνεχίζουν να υποσιτίζονται, να κάνουν τραγικά βουλιμικά επεισόδια και κατόπιν εμετούς, πολλούς εμετούς Φίλλιπε! Αυτή τη στιγμή μόνο ελάχιστα άτομα μετρημένα ίσως στο ένα χέρι γράφουν περί νευρικής βουλιμίας! Είναι παρούσες, γράφουν τις σκέψεις τους, τις εμπειρίες τους, καλές και κακές και προσπαθούν με έναν υγιή τρόπο να το ξεπεράσουν. Μακάρι και άλλες κοπέλες που πάσχουν να φτάσουν στο επίπεδο αυτό. Έχουν δρόμο μπροστά τους και το ξέρουν, όπως όλοι μας άλλωστε, αλλά η επιλογή τους να εκτεθούν και να εκφράσουν το πρόβλημα τους σε όλη του την έκταση θα βοηθήσει και άλλα άτομα στο μέλλον να κάνουν το ίδιο. Και σχόλια επιθετικά και απόλυτα απέναντι σε μία κακή σκέψη ενδεχομένως αποθαρρύνουν και άλλα άτομα να κάνουν το ίδιο, δηλαδή να μπουν στο φόρουμ και να εκτεθούν με την ελπίδα ότι θα λάβουν βοήθεια. Συνεπώς θεωρώ ότι το δικό σου ποστ χωρίς να το καταλαβαίνεις κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.
Στην τελική Φίλιπε δεν υπάρχει λόγος να παίρνεις προσωπικά τα λόγια της ζουζούκας ούτε να θίγεσαι από αυτά. Δεν έχουν να κάνουν με εσένα, έχουν να κάνουν με το δικό της πρόβλημα. Όπως και εγώ δεν θίγομαι από αυτά που γράφεις ούτε τα παίρνω προσωπικά, δεν σε παρεξηγώ γιατί ξέρω ότι και εσύ έχεις τα δικά σου θέματα να λύσεις και να αντιμετωπίσεις. Ίσως τα παραπάνω λόγια να χτύπησαν κάποια ευαίσθητη χορδή σου, να ένιωσες ότι είναι ρατσιστικά, αλλά δεν αφορούν κανέναν άλλον εκτός από την ζουζούκα. Είναι δικοί της δαίμονες και θα τους αντιμετωπίσει με τον δικό της τρόπο. Με το να επιπλήττουμε έναν άνθρωπο με νευρική βουλιμία επειδή κάνει τέτοιες σκέψεις και επειδή τις εκφράζει είναι σαν να επιπλήττουμε κάποιον με περιττά κιλά επειδή έφαγε παραπάνω και το παραδέχτηκε! Ξέρει ότι το να φάει παραπάνω θα του κάνει κακό αλλά δεν μπορεί να συγκρατηθεί. Το να το παραδεχτεί όμως είναι λυτρωτικό και τον βοηθάει να το ξεπεράσει και να συνεχίσει με την ελπίδα μία μέρα να το ξεπεράσει. Δεν νομίζω να μπορώ να φέρω καλύτερο παράδειγμα για να σε βοηθήσω να καταλάβεις.
Υ.Γ. Ζουζούκα συγνώμη αν χρειάστηκε να σε αναφέρω στα γραφόμενα μου, αν διαφωνείς σε κάτι από αυτά που γράφω, ευχαρίστως θα δεχθώ την παρέμβασή σου.
Επανέρχομαι τελευταία φορά και δε θα σας ξαναενοχλήσω. Ευχαριστώ Ελλη μου για το ενδιαφέρον, μέρα με τη μέρα είμαι καλύτερα.