Originally Posted by
1984muzzy
Αν η jackie ειναι όντως ΙΔΨ δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάζει στο μυαλό της ένα ακόμα πράγμα να σκέφτεται και να ενοχοποιεί τον εαυτό της.
Εν προκειμένω να εκλογικεύει το τι μπορεί (εντελώς υποθετικά) να σκέφτεται η μικρή. Επίσης, αν ειναι όντως ΙΔΨ, οπως γράφει χαρακτηριστικά δεν μπορεί να μην το κάνει και δεν υπάρχει γιατί. Γιατι απλά δεν μπορεί.
Jackie σε κάθε περίπτωση καλό είναι οι διαγνώσεις αυτές να γίνονται απο ειδικούς. Κατανοώ βέβαια οτι εξαιτίας ακριβώς της ψυχολογικής σου κατάστασης,
η όποια αυτο-διάγνωση ειναι ίσως αναπόφευκτη. Αυτα που αναφέρεις περί τσεκαρισμάτων έχουν να κάνουν με 2 σίγουρα χαρακτηριστικά, τον έλεγχο και την αμφιβολία.
Κατανοητά και τα δυο νομίζω. Αυτα όμως δεν αρκούν για να μιλήσει κάποιος για τέτοιου είδους διαταραχή. Για να στο πώ διαφορετικά, εγω ειμαι ιδεοψυχαναγκαστικός αλλά δεν κάνω τίποτα απο τα παραπάνω που αναφέρεις. Επίσης το δωμάτιο μου ειναι 'επιμελώς' ακατάστατο.
Εγω θα σε συμβούλευα να κάνεις υπομονή μέχρι να δείς κάποιον ειδικό και μέχρι τότε, προσπάθησε ΌΣΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ να μη βάζεις ταμπέλες στον εαυτό σου γιατι του κάνεις κακό.