Για πολλά χρόνια ήμουν θυμωμένη με την όλη κατάσταση. Τώρα πια διαπιστώνω ότι όλα αυτά τα σχόλια η κουβέντα γύρω από το βάρος μας ήταν εννοείται από αγάπη και ενδιαφέρον αλλά ήταν και μία προβολή τους προβλήματος που έχουν επάνω μας. Εγώ και η αδερφή όταν ήμασταν μικρές είχαμε τις ενοχές να μας λούζουν και δεν είχαμε την ωριμότητα και την γνώση να αντισταθούμε ή να φιλτράρουμε ότι ακούγαμε. Τώρα πια δεν με αγγίζουν ότι και να πούνε, άσε που δεν τολμάνε να πουν γιατί πλέον είμαι ικανή να τους κατακεραυνώσω και το ξέρουν...
Αυτό που θέλω να πω στην τελική Αγγελάκι μου είναι ότι οι γονείς και οι συγγενείς μας ότι και να λένε το λένε από αγάπη και ανησυχία. Και πολλές φορές έχουν και αυτοί τις δικές τους φοβίες και τις δικές τους διαταραχές τις οποίες προβάλουν επάνω μας. Και επειδή και αυτοί δεν ξέρουν καν πως να χειριστούν τις δικές τους ανεπάρκειες προσπαθούν με λάθος τρόπο να μας βάλουν στον σωστό δρόμο. Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνουν είναι ότι αυτό δεν γίνεται με το να μας κάνουν να νιώθουμε ντροπή. Δεν είναι παιδαγωγικά ορθό να χρησιμοποιούν την ντροπή για να μας πείσουν να κάνουμε κάτι σωστά γιατί με αυτό τον τρόπο επιβαρύνουν την κατάσταση.
Αυτό που θα πρέπει εσύ να κάνεις για τον εαυτό σου καλή μου είναι να κλείσεις τα αυτιά σου σε τέτοια σχόλια και να μην σε αγγίζουν. Δύσκολο; Ναι! Αλλά αν το καταφέρεις είναι μεγάλη λύτρωση! Θέλει δουλειά με τον εαυτό σου, να νιώσεις αυτοπεποίθηση και να έχεις πλήρη επίγνωση του προβλήματος που αντιμετωπίζεις, αλλά και διαύγεια για να εντοπίσεις τις φοβίες και τις διαταραχές των δικών σου. Όταν δεις ξεκάθαρα τα πράγματα τότε δεν θα σε ενοχλούν τόσο πολύ κάποια σχόλια και παρατηρήσεις.
Εγώ πλέον έχω ηρεμήσει πάρα πολύ και έχω αποκαταστήσει τις σχέσεις με τους γονείς μου σε αυτά τα θέματα. Ξέρω πλέον και νιώθω την αγάπη τους αλλά και τις ανασφάλειες τους και μπορώ και τους δικαιολογώ χωρίς όμως να με ρίχνουν ψυχολογικά. Και εγώ με την σειρά μου όμως μαθαίνω και προσπαθώ να τους δείχνω την αγάπη μου και να είμαι τρυφερή και γλυκιά μαζί τους. Σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις η αγάπη είναι το κλειδί ;)