Quote:
Originally posted by Eli
Πάντως μπορεί να μην έχω βιώσει την αλλαγή γεύσης τόσο έντονα όσο εσύ, ωστόσο να σου πω ότι όσο έβγαζα τις επεξεργασμένες τροφές από τη διατροφή μου τόσο άλλαζε η γεύση μου. Έχει γίνει πλέον πιο ευαίσθητη και απολαμβάνω τροφές που παλιά μου φαίνονταν άνοστες. Είναι μάλλον που τρώγαμε πολλά γλυκά και τροφές πλούσιες σε αλάτι και είχαμε χάσει το μέτρο στη γεύση μας.
Τώρα λοιπόν που όλες οι τροφές που τρως είναι πιο φυσικές, αλλάζει σιγά σιγά η ευαισθησία σου στις γεύσεις και τις νιώθεις αλλιώς.
Αλήθεια τι διατροφή έκανες πριν ξεκινήσεις την προσπάθεια για να χάσεις βάρος; Έκανες υπερφαγικά; Ή απλά έτρωγες πολύ από λάθος τροφές;
Έλη υποθέτω αυτό πάει σε μένα, ε; :smilegrin: Προσπαθώ να χάσω το βάρος μου εδώ και 2 χρόνια και κάτι. Βέβαια πέρασα και περιόδους σ αυτά τα χρόνια που δεν πρόσεχα. Δες πως είχε η κατάσταση με μένα πριν απ αυτά τα χρόνια. Δεν έτρωγα πολύ σε ποσότητα πιστεύω απλά πολύ λάθος τροφές όπως είπες. Ας πούμε με τον πρώην μου παραγγέλναμε κάθε βράδυ και έτρωγα π.χ ένα σάντουιτς (έζησες θεσ/νίκη οπότε καταλαβαίνεις τι εννοώ, ας μην αρχίσουμε τα περί σουβλακίου-καλαμακίου :P ) Το να φάω ένα σάντουιτς ας πούμε δε τ θεωρώ τραγική ποσότητα, όταν όμως το κάνεις κάθε βράδυ και με έναν οργανισμό όπως τον δικό μου ε δε θέλει και πολύ να γίνει το κακό. Ή π.χ έτρωγα κάθε μέρα σοκολάτα. Αλλά δεν είχα αυτό να φάω ας πούμε μέσα σε 10 λεπτά απ όλα και να μη θυμάμαι τι έφαγα μετά. Όχι ότι δεν έτυχε να φάω πίτσα π.χ και μετά να φάω και γλυκό. Είχα φτάσει σε σημείο να μη σκάω τρώγοντας μια πίτσα μόνη μου. Το κακό παράγινε όταν την χριστουγεννιάτικη περίοδο έβαλα 10 κιλά σε ένα μήνα και από τότε άρχισα να προσέχω.