Εσυ εισαι αυτη που πιστευει οτι θα την βισουν καθε στιγμη και λες σε μενα να χαλαρωσω. Βλεπεις τερατα εκει που δεν υπαρχουν, παιδι μου.
Printable View
πήγαινες στις προηγούμενες αναρτήσεις σου και κοίτα τι έγραψες
από κάτι άσχετο που δεν σε αφορά κιόλας κάνεις διάλογο μαζί μου λέγοντας οτι είμαι μίζερη κτλ και το συνεχιζείς βγάζοντας μια επιθετικότητα
αν δεν ξέρεις να κάνεις διάλογο ή σου φταίει κάτι άλλο και ξεσπάς εδώ να ξεσπάς αλλού
η αλήθεια είναι πως, αν μένεις μακρυά σε απόσταση -μετρό και λεωφορεία- δεν προτείνω να πας για μπάνιο, όντως λόγω συνοστισμού. αν υπάρχει παρέα όπως είπατε και πάτε με αυτοκίνητο, οκ. τραβηγμένο να είσαι μετά την θαλασσίτσα και το ψαράκι ξερωγώ την αρμύρα στο λεωφορείο με τον κάθε άπλυτο που δεν ξέρει τα ρεξόνα. -ένα περίεργο πράγμα, ακόμα υπάρχουν
Κλασικα πότε θα περιοριστεί καπως ή θα διαχειριστει καλύτερα αυτή η υποτροπη των επεισοδίων στη ζωή μου και να μη με καταβάλλει τόσο για να συνεχίζω. Να εξαφανιστεί δε γίνεται. Το έχω εμπεδώσει αλλά κουραστηκα
Περασα να πω ενα γεια και χαζεψα μερικα μηνυματα. Ισως μπαινω πιο συχνα. Τα νεα μου τιποτα το ιδιαιτερο, ενα σωρο πραγματα που θελω να κανω και την προσπαθεια που πρεπει να δαπανησω για να τα επιτυχω. Πρεπει να βγω λιγο απο τη βολεψη μου και την καθημερινη μου ρουτινα και να προσπαθησω περισσοτερο να επιτυχω τους στοχους μου. Καπως ετσι κυλαει αυτο το διαστημα, καλα ειναι. Χαιρετισμους σε μερικα παλια μελη που βλεπω οτι συχναζουν ακομα εδω και ισως το βαλω και εγω στην καθημερινη μου ρουτινα να μπαινω λιγο, να γραφω κατιτης, μου εχει λειψει αυτο και ειμαι πολυ σκουριασμενος απ'οτι βλεπω.
Γεια σου keep, χαίρομαι που σε βλέπω :D
Ναι, να γράφεις συχνότερα...
Χαίρομαι που είσαι καλά κι εύχομαι να πετύχεις τους στόχους σου!
Εύχομαι να σαι καλά, τουλάχιστον καλύτερα από πριν. Ένα ή μερικούς από τους στόχους, έστω μικρό ή μικρούς, να βάλουμε μπρος, κι ασχέτως αν το αποτελεσμα δεν είναι το βέλτιστο που θα θέλαμε, αυτό αρκει για να μας αλλάξει έστω λιγάκι τη διάθεση, να μας ανεβάσει. Άμα εξαιρέσουμε τα μέλη που αποκλειστικά μπαίνουν εδώ για να συμβουλεύσουν, η παρουσία εδω των υπολοίπων, για μένα υποκειμενικά σκεπτόμενο, είναι απόδειξη πως τα προσωπικά θέματα συνεχίζουν, πως η βελτίωση είναι ελάχιστη η συνεχίζουν τα ίδια επίπεδα.
Σκέφτομαι ότι έπεσε πολύ σιωπή εδώ μέσα....
Το ταξιδι συνεχιζεται. Τα θεματα που σε απασχολουσαν πριν μια δεκαετια μπορει να μην ειναι τα θεματα που σε απασχολουν τωρα, αλλα παντα κατι θα σε απασχολει, ετσι ειναι η ζωη. Το θεμα του φορουμ ειναι η ψυχολογια που πιανει σχεδον ολες τις πτυχες της ζωης, σχεδον οτι και να γραψεις εντος θεμοτολογιας εισαι, ακομα και χαλαρη συζητηση να κανεις που λεει ο λογος. Σχεδον οιαδηποτε κατασταση μπορει να εκληφθει αναλογα το πως την βλεπεις και το ποιος εισαι.
Εχεις οικονομικα προβληματα? Ισως εαν εισαι πιο ολιγαρκης να μην ειναι τοσο σοβαρο θεμα. Εαν δεν εισαι, τοτε αναλογα τις αναγκες σου μπορει να μη σου φτανουν ολα τα λεφτα του κοσμου. Αυτο ειναι ενα προβλημα του "υπαρκτου" κοσμου θα μπορουσε να πει κανεις, ρεαλιστικο προβλημα ισως ειναι καλυτερη εννοια που θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει, αλλα ακομα και αυτο ειναι αναλογα το πως βλεπεις πολλες φορες, χωρις να ισχυει απολυτα βεβαια, η επιβιωση ειναι επιβιωση.
Πολλες καταστασεις ειναι απλα περαστικες. Μπορει να εισαι εφηβος, να εχεις ερωτευτει παραφορα, να τελειωσε η σχεση και να νομιζεις οτι ειναι το τελος του κοσμου, να μπεις εδω και να γραψεις ατελειωτα κατεβατα. Εαν το περασεις αυτο και προχωρησει λιγο η ζωη, θα σε ρωτησουν καποτε και θα πεις ο ποιος?/ ποια? για το μεγαλειωδες ερωτα σου, η ζωη συνεχιστηκε. Καταστασεις που αφηνουμε πισω μας και λιγο-πολυ ολοι τις εχουμε ζησει. Οχι αυτα που σε απασχολουν αλλαζουν, οπως αλλαζεις και εσυ, καποια πραγματα ναι μπορει να παραμενουν ιδια, ο πυρηνας της υπαρξης σου και της προσωπικοτητας σου.
Γενικα, θελω να γραφω, μου αρεσει η θεματολογια του χωρου, απο αυτα που εγραφα παλια, σχεδον τιποτα απο αυτα δεν με απασχολει πλεον, εχω αλλα πραγματα να με απασχολουν και ευτυχως δηλαδη.
Και κατι απο τα παλια. Οσοι χρησιμοποιουσανε το xat παλια που ηταν ενα chat room και τα λεγαμε, η ασφαλεια του εχει παραβιαστει και το email σας, username, κωδικος προσβασης εχουν διαρευσει. Οποτε σε περιπτωση που χρησιμοποιηται πρακτικες οπως τον ιδιο κωδικο για να κανετε login σε πολλες υπηρεσιες, καλο ειναι να λαβετε τα μετρα σας και να τον αλλαξετε οπου χρειαζεται.
Αυτό στο μπολτ κυριολεκτικά το πήρες από το στόμα μου. Ενώ ξεκινούσα να διαβάζω το μήνυμα σου και να μπαίνω στο νόημα του, στην απάντηση μου θα έβαζα αυτή την λέξη, φράση, πυρήνας! Αυτός ο πυρήνας είναι που δημιουργεί και λύνει προβλήματα, που μας οδηγεί στη ζωή, σε παλιές καταστάσεις λυμένες και νέες που αντιμετωπίζουμε. Ο πυρήνας μας όπως μορφώθηκε, θέματα που άλλοι μπορεί να τα αντιμετωπίζουν υπό άλλο φακό, εμείς τα αντιμετωπίζουμε και ως θέματα ψυχολογίας, κι όντως και για μας και γι αυτούς είναι θέματα ψυχολογίας. Απλά εμείς λόγω βιωμάτων που καταστάλαξαν ως τροπος σκέψης σ αυτό τον πυρήνα, τα θέματα αυτα τα αντιμετωπίζουμε και ως θέματα ψυχολογίας.
Τα λεφτά δεν σε κάνουν ευτυχισμένο αλλά άμα δεν έχεις λεφτά δεν θα μπορείς να κάνεις πολλά στη ζωή σου κι αυτό θα σου προκαλεί δυστυχία. Εδώ μπαίνω άμα νιώθω ανάγκη να εκφραστώ. Όμως, ιδίως μπαίνοντας εδώ, και βλέποντας κάποια θέματα, νιώθω σαν καθήκον το να θέλω να βοηθήσω, να γράψω κάτι σε κάποιον μέσα από τη δική μου εμπειρία και γνώση στη ζωή, που θα τον βοηθήσει να λύσει θέματα, να μην πέσει σε παγίδες.
Ήρθαν στη σκέψη μου κάποια παιδιά που γνώριζα όταν σπούδαζα. Και οι τρεις σπούδαζαν γιατροί. Αντιμετώπιζαν τέτοια προβλήματα που, για τον όποιονδηποτε τα αντιμετώπιζε, θα θεωρείτο φυσιολογικό πως θα γίνονταν αιτία να πεφτε η απόδοση του, ίσως και να τον έκαναν να παρατούσε τις σπουδές.
Ο ένας ενώ ήταν εύστροφος, ιδιόρρυθμος αλλά χαρισματικός, τα παράτησε επειδή δεν είχε κανέναν δίπλα του να τον στηρίξει, κατ' ακρίβειαν να τον αγγίξει. Τώρα ασχολείται με κάτι που είναι προφανώς κατωτερο της ιατρικής.
Ο άλλος, καθόλου εύστροφος, επειδή είχε τέτοια στήριξη, κατόρθωσε έστω αρκετά καθυστερημένα να ολοκληρώσει τις σπουδές του, να γίνει ένας γιατρός της προκοπής και να κάνει οικογένεια. Ο αδερφός του σπόυδαζε γιατρός, αλλά παίρνοντας τα προβλήματα κατάκαρδα και παρά την κοινή αυτή στήριξη, άλλαξε κλάδο σπουδών, που θα λεγε κανείς πως τον επέλεξε λόγω της υποβοηθητικής του φύσης και η πορεία του συνέχισε σ αυτό τον κλαδο. Κι αυτός παντρεύτηκε.
Ο τρίτος, από την υποτιμητική συμπεριφορα λόγω του χρώματος την τότε εποχή, που φαινόταν πως τον άγγιζε, κι έτσι θ' ανέμενε κανείς πως τουλάχιστον θα του πεφτε η απόδοση, έμεινε απτόητος, εξ ου και χρόνια μετά άκουσα πως βρίσκεται σε ανεπτυγμένη χώρα κι έγινε μέγας και τρανός.
Καταλαβαίνω ποσο σημαντικό είναι να έχεις δίπλα σου άτομα που να σε αγγίζουν ώστε να σε βάζουν στο σωστό δρόμο για τον οποίο δεν θα μετανιώσεις ή δεν θα χεις κάποτε αμφιβολίες που δεν τον συνέχισες.
Σκέφτομαι ότι σε μια εβδομάδα από σήμερα θα ταξιδέψω στο εξωτερικό με αεροπλάνο. Η διάρκεια της πτήσης θα είναι περίπου 4 ώρες. Η τελευταία μου εμπειρία ήταν από τις χειρότερες. Είναι θαύμα το πως κατάφερα να μην πάθω εγκεφαλικό από την τόση πίεση που ένιωθα μέσα στο κεφάλι μου. Κενά αέρος, συνεχόμενες αναταράξεις, ένα παιδί που έπρεπε να προστατέψω από τον δικό του πανικό..
Η συζήτηση με βοήθησε πολύ μετά από αυτό το περιστατικό και έτσι αποφάσισα να ταξιδέψω ξανά. Σκέφτομαι πως ή θα ζήσω και θα το ζήσω ή θα πεθάνω. Τι άλλο χειρότερο μπορεί να συμβεί;
Δεν ήθελα να με αποθαρρύνει αυτό το γεγονός, όμως ο φόβος είναι φόβος.
Ζάναξ δεν έχω πάρει ποτέ, δεν χρειάστηκε. Δεν θέλω ούτε τώρα να το κάνω. Μπορεί να ακούγεται τρελό μα θέλω να το αντιμετωπίσω κι ας φοβάμαι τόσο πολύ.
Σκέφτομαι όμως πως θα με απορροφήσει τόσο το ταξίδι που δεν θα μείνει ίχνος ενέργειας, διάθεσης και ανακάλυψης για τις μέρες που θα είμαι στον προορισμό μου, γιατί θα υπάρχει και η επιστροφή στη βάση.
Και αναρωτιέμαι, πως μπορώ απλά να το απολαύσω; Να απολαύσω ότι φέρει αυτό το ταξίδι. Τι έχει σημασία τελικά; Το ταξίδι ή ο προορισμός;
Αα, σκέψου τι ωραία που θα είναι να πίνεις το καφεδάκι σου στα 35000 πόδια, η καλύτερη θέα! Μπόλικο νερό μαζί για να μένεις ενυδατωμένη, μαστίχα για το βούλωμα των αυτιών, μαξιλαράκι αυχένα και είσαι κομπλέ! Όσο για τις αναταράξεις, να τις αισθάνεσαι σα τις λακούβες που έχουν οι δρόμοι όταν οδηγάς με το αυτοκίνητο, το αεροπλάνο είναι μακράν το ασφαλέστερο μέσο για μετακίνηση.
Συγκλονιστική επιθανάτια εμπειρία
https://www.youtube.com/watch?v=B7CA1NLR1w0
εχει δει κανείς το '' μαύρη χήρα '' στο νετφλιξ ?
δεν μας ειπε ομως τι πηρε και τα εβλεπε τα μπλε... προσεξες μηπως το σημειο που ειπε "δεν θελω να σχολιασω το πως (απο τι) πεθανα";;;; παω στοιχημα οτι πηρε κατι μπλε..
ρε συ, τοσα χρονια ιντερνετ, ακομα δεν εχεις καταλαβει οτι καθε βαρεμενος και ημιχαζος βγαινει στο γιουτουμπ και λεει οτι παπαντζα του κατεβει στο κεφαλι; εσυ τα μαζευεις αυτα και τα θεωρεις αποδειξεις για κατι;;;; θα ηταν αστειο, αν δεν ηταν τοσο θλιβερο...
Οποιος έχει στοιχειώδη ευφυία μπορεί να διακρίνει ποιος λέει παπάτζες και ποιος περιγράφει αληθινό βίωμα.
Δεν χρειάζομαι αποδείξεις άλλων για να μου επιβεβαιώσουν κάτι,έχω τις δικές μου.
Απλά είναι υπέροχο να ξέρεις ότι αυτό που βίωσες προσωπικά και νόμιζες ότι μόνο εσύ το βίωσες,το έχουν βιώσει και άλλοι.
Και δεν γίνεται να πεθάνεις από ψυχεδελικά...Είσαι ιατρικά ανενημέρωτη επί του θέματος.
Λοιπόν,ανακάλυψα σειράρα!
Electric dreams...10 επεισόδια.
Είναι σαν το Black Mirror αλλά μερικά επεισόδια είναι ακόμα καλύτερα.
Οι ιστορίες του Philip K. Dick στις οποίες βασίστηκε,γράφτηκαν την δεκαετία του 70'...
https://www.youtube.com/watch?v=5CZ_MhqQH50
Στο netflix;
Συνεχώς γυροφέρνουν στο μυαλό μου τα λόγια του ποιητή "κι αν δεν έκανες τη ζωή που ήθελες τουλάχιστον μην την εξευτελίζεις μες τες συνάφειες του κόσμου".
Κι όμως εκεί που θεωρώ πως δεν πρέπει να υπερεκτιμώ τον εαυτό μου, που πρέπει επιτέλους να τον βάλω στο σωστό του μέτρο, το ένστικτο, η διαίσθηση μου αν θέλετε, μου λέει πως αρκετά απ αυτά που κάνω, αρκετά απ αυτά που είμαι, και μιλάμε για συγκεκριμένα πράγματα, είναι κατώτερα αυτών που όντως μπορώ, κι αυτό όχι πάντα εξαιτίας μου, δηλαδή λόγω χάλια ψυχολογίας στο τώρα ή ως απόρροια του παρελθόντος, αλλά και λόγω αδικίας, λόγω του ότι όσο και να το παλέψεις άμα ο κόσμος σου προσέδωσε ορισμένη αξία δεν του μεταβάλλεις αυτό που σε όρισε. Για να μεταβάλεις εικόνα είναι όπως λέμε να φτύσεις αίμα σε βαθμό που πλησιάζει το κυριολεκτικά.
μου τη σπάνε οι γείτονες..
Μίλκο όποιος έχει στοιχειώδη ευφυΐα ξέρει να ξεχωρίσει το βίωμα απ το παραλήρημα. Και στην περίπτωσή σου το βίωμα μυρίζει καμένο νευρικό σύστημα από χιλιόμετρα.
Ρε φιλε πες την αλήθεια, έπινες τίποτα πακια πιο παλιά και βραχυκύκλωσε το σύστημα;. Γιατί αυτά που πιστεύεις δεν είναι εμπειρίες είναι απλά τα αποκαΐδια από το φλιπ που έφαγες τότε.
Ήξερα άτομα σαν εσένα, πολλοί ξεκίνησαν με κάτι δήθεν ανοίγματα συνείδησης και κατέληξαν να μιλάνε με το ταβάνι, να λένε ότι βλέπουν ενέργειες, οντότητες και αλήθειες που μόνο αυτοί καταλαβαίνουν. Και στο τέλος δεν μπορούσαν να βρουν ούτε το δρόμο για το ΚΤΕΛ.
Τόσα ξέρεις,τόσα λες φίλε Τομ Μορέλο(κανέναν σοβαρό καλλιτέχνη δεν βρήκες?Τι είναι αυτά που ακούς?;)
Είσαι αναπαυμένος στην άγνοια της μηδενιστικής και ορθολογιστικής σου τυφλότητας.
Και δυστυχώς όπως σε βλέπω με την κλειστόμυαλη λογική που έχεις,θα πεθάνεις χωρίς ποτέ να μάθεις ποιές είναι οι πραγματικές δυνατότητες της ύπαρξης.
Καληνύχτα Κεμάλ!...Καλόν ύπνο!
Οσο προετοιμασμένος και να είσαι την πρώτη φορά,όσα και να έχεις διαβάσει,τίποτα δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για αυτό που θα συμβεί.
Η πραγματικότητα γίνεται κομματάκια...
Και αυτο με το οποίο αντικαθίσταται,όυτε ένα κόμμα,ούτε μια τελεία δεν προέρχεται από αυτόν εδώ τον κόσμο.
https://www.youtube.com/watch?v=cJic9adBquY
Θέλω να εκφραστώ, μα πολλά θέματα γυροφέρνουν στη σκέψη μου σε βαθμό λες και έχουν ανακατευθεί μεταξύ τους, σε τέτοιο βαθμό που αδυνατώ να τα ξεχωρίσω, να τα βάλω σε τάξη απλά και μόνο για να μπορώ να εκφραστώ γι αυτά. Αυτό απλά για να πω τον πόνο ή προβληματισμό μου, κι ας μην περιμένω να μου πουν ή να με βοηθήσουν στη λύση. Διότι τη λύση όποιας μορφής κι αν είναι, μόνο εγώ μπορώ να τη δώσω. Μόνο που η λύση σπάνια είναι ατομικό ζήτημα, διότι για να πετυχεις κάτι ή να βγεις από μια δυσκολία προϋποθέτει βοήθεια.
Αυτούς που θέλουν καποιον για καβάντζα είτε για υποτιθέμενη παρέα ή για εκμετάλλευση, στην καθημερινότητα μου ή στο φόρουμ από νωρίς τους καταλαβαίνω ως τέτοιους. Με κρατάει κοντά τους η έλλειψη παρέας, το παρά τίποτα που λένε κι η ελπίδα ότι στο τελος θα τους μετατρέψω σε φίλους. Εξαρχής καταλαβαίνω ότι η αλληλοκατανόηση κι ειλικρίνεια είναι σε χαμηλά επίπεδα. Ομως αν τους κρατήσω ο πύχης φιλίας θα μορφωθεί πολύ χαμηλά και κατά τα λοιπά απλά θα τους φορτώνομαι. Δεν μετανιώνω για όλους αυτούς που τους παράτησα. Τους φέρνω όμως στη σκέψη μου συχνά φτιάχνοντας όμορφες στιγμές πλάκας και κουβέντας. Αν στη θέση τους έβαζα θετικά, ενθουσιώδη, ειλικρινή άτομα που να με αγαπούν δεν θα υπήρχαν τέτοιες παραστάσεις στο νου μου. Ίσως θα πρεπε να εξασκήσω τον εαυτό μου ευκαιρίες γνωριμιών με τέτοια άτομα να τις μετέτρεπα σε αληθινές φιλίες. Κάποιες φορές το προσπάθησα, δηλαδή το πάλεψα βάζοντας πιστεύω ότι καλύτερο μπορούσα, μα απέτυχα και μείναμε καλοί γνωστοί και τίποτα περισσότερο.
Φτιάχνω στη σκέψη μου πως είχα από τα 25 μου δημιουργήσει σχέση και σύντομα γάμο κι έπειτα παιδιά και ήμουν και ένας επιτυχημένος επαγγελματίας με δουλειά δική του. Άλλοτε φέρνω στη σκέψη μου γυναίκες, που είχα γνωρίσει πριν μερικά πια χρόνια αλλά ξεκόψαμε μάλλον με δική τους πρωτοβουλία κι ίσως λόγω της αβεβαιότητας μου αν ήταν αυτές οι κατάλληλες. Φτιάχνω παραστάσεις στη σκέψη μου όμορφες πως προχωρήσαμε μάλλον σε γάμο κι είχαμε και παιδί ή παιδιά. Όμως μου είναι λύσεις συντροφίας, κατανόησης, αλληλοστήριξης, μέσα στο αίσθημα της μοναξιάς στο τώρα και του πόνου λίγου ή πολύ λόγω της μοναξιάς. Σχέσεις δηλαδή σαν μοίρασμα αυτών των αισθημάτων με κοινό σκοπό όμως την βελτίωση ως κίνηση προς πρόοδο.
Άνθρωποι σε χώρους δουλειών με βλέπουν για εύκολο, υπολογίζουν ότι δεν έχω δύναμη κι είτε μου γυρίζουν την πλάτη ενώ θα μπορούσαν να με βοηθήσουν είτε με εκμεταλλεύονται.
Θέλω να πάω ένα ταξίδι. Μπορώ να το σχεδιάσω με κάθε λεπτομέρεια και να ξέρω από πριν που ακριβώς θα βρεθώ και τι θα δω. Μα αυτό που μου λείπει είναι το ή τα κατάλληλα άτομα, με όλη τη σημασία της λέξης κατάλληλα.
Ακόμα η σκέψη μου, φτιάχνει και επαναλμβάνει τα ίδια αρνητικά φανταστικά περιστατικά ιδεοψυχαναγκαστικού χαρακτήρα με οικεία μου άτομα ή άτομα καθημερινής συναναστροφής. Τα διώχνω, μα αφού, έστω όχι για πολύ χρόνο, έχουν ήδη κάνει οι σκέψεις αυτές τον κύκλο τους. Οι ΙΨΔ αυτές και γενικά οι ΙΔΨ είμαι βέβαιος πια πως έχουν πραγματικό έρεισμα, δηλαδή αρνητικά βιώματα. Οι ΙΨΔ αφορούν αναμόχλευση αρνητικών βιωμάτων και επεξεργασία τους, κι ο λόγος είναι ότι άφησαν απωθημένο, μάλλον πλήγωσαν.
Κάποιος πνευματικός μου χε πει κάποτε πως τις δυνάμεις τις βρίσκουμε μέσα μας. Κι είχε δίκιο. Όμως δεν είναι και τόσο εύκολο, αν και για να μαι σχετικά καλά κι όχι πολύ χάλια και να κινούμε κάνοντας διάφορα πάει να πει πως έστω λιγάκι ή σε κάποιο βαθμό χρησιμοποιώ αυτες μου τις δυνάμεις.
Έχω απογοητευτεί από ανθρώπους τους οποίους κατέτασσα στους φίλους, μάλλον απλά για να λέω πως έχω φίλους. Είναι αυτοί που μπορεί να τους πάρω και 4 - 5 φορές τηλέφωνο κατά διαστήματα με δική μου πρωτοβουλια κι αν έπειτα δεν τους πάρω δεν θα με αναζητήσουν στον αιώνα, εκτός από κανα μήνυμα στην ονομαστική μου εορτή. Κάποιοι προσφέρθηκαν σε κάποια ζητήματα να με βοηθήσουν, μην νομίζετε για να μου προσφέρουν κάτι μεγάλο, αλλά η προσφροά τους προσέκρουσε στη δική μου αμφιβολία. Άλλοι που ήξερα ότι είχαν τη δύναμη και τις κατάλληλες ή καλές για μένα ευκαιρίες, δεν έπραξαν τίποτα.
Το να εκφράζομαι εδώ ή αλλού για να εκτονόνωμαι δεν είναι και η κατάλληλη λύση. Θα πρέπει κανονικά αυτή την πίεση εκτόνωσης να την βγάζω σ αυτό στο οποίο θα πρέπει να βγει η εκτόνωση.
Αυτά από τα πολλά κάπως εν ολίγοις.
Είδα για 3η φορά την καλύτερη ελληνική σειρά όλων των εποχών.
Καρυωτάκης...20 επεισόδια
Το ότι ο Καρυωτάκης είναι ο ααπημένος μου ποιητής,παίζει ρόλο στην κρίση μου,αλλά η σειρά μου προκαλεί μια νοσταλγία για μια εποχή που δεν έζησα.
Θεμα της σειράς είναι κυρίως ο μυθιστορηματικός έρωτας του Καρυωτάκη με την Πολυδούρη και η αυτοκτονία του ποιητή.
Υπάρχει ολόκληρη στο Ερτφλιξ
https://www.ertflix.gr/vod/vod.154242-karuotakes
Από την ποίηση του αλλά και από τη βιογραφία του διαπίστωσα ότι δεν βίωσε καθόλου την νοσταλγία στην οποία αναφέρεσαι.
Μελετώντας τον, ιδίως μέσα από τις επιστολές προς τους οικείους του στην Αθήνα, έβγαλα τα δικά μου συμπεράσματα για το πως οδηγήθηκε στην αυτοκτονία. Δεν ξέρω αν την Πολυδούρη την είχε ερωτευτεί ολόψυχα, αλλά αν όντως αυτό ισχύει το ότι δεν προχώρησε με το να την παντρευτεί πιστεύω πως οφείλεται στους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία οι οποίοι λόγοι δεν είχαν καμία σχέση με την Πολυδούρη. Οι άνθρωποι με την εις βάρος του αδικία, με το γύρισμα της πλάτης, την έλλειψη από μέρους τους κατανόησης και βοηθείας είναι που τον οδήγησαν στην απελπισία και ως αποτέλεσμα της στην αυτοκτονία.
Για τα αίτια της απελπισίας του δεν εκφράζεται με ευθύτητα, αλλά αυτά είναι κατανοητά σε όποιον έχει το υπόβαθρο να τον καταλάβει.
Η ποίηση αποτελούσε μέσο για να ξεφεύγει, αλλά και ο χώρος όπου αποδεικνύει υψηλά νοητικά χαρίσματα.
Η ποίηση του χαρακτηρίζεται από αρνητικά συναισθήματα, νοσταλγικού χαρακτήρα κι αδυναμίας χαράς, που δεν αφορούν στο αντικείμενο εκάστου ποιήματος του και της ποίησης του συνολικά, αλλά πηγάζουν από τα αίτια της απελπισίας τα οποία δεν τον αφήνουν να χαρεί τα αντικείμενα στα οποία αναφέρεται η ποίηση του (πχ έρωτας, τοπία, οικογένεια του στην Αθήνα).
Νοείται ότι η ποίηση του είναι εξαιρετική.
Βρε Ιωάννη, εμένα μου προκαλεί νοσταλγία η σειρά για μια εποχή που δεν έζησα,όχι τον Καρυωτάκη,αν και ο ίδιος είχε βαθιά νοσταλγία για μια ιδεατή κατάσταση την οποία την βίωνε μόνο φαντασιακά.
Ο ποιητής είχε προφανως όχι αδιάγνωστη κατάθλιψη όπως θα διέγνωσκε ένας ψυχίατρος,αλλά μια φυσική δυσθυμία και μελαγχολική ματαίωση για την ύπαρξη γενικά.
Οσο για τα αίτια που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία,σίγουρα το ένα ήταν η σύφιλη από την οποία έπασχε και δεν ήθελε να κολλήσει την Πολυδούρη και γι'αυτό δεν την παντερυόταν,αλλα
αυτό που τράβηξε την σκανδάλη ήταν κάτι κατηγορίες για μαστρωπία που του απέδιδαν κάτι πολιτικοί του αντίπαλοι από τον συνδικαλισμό για να τον αμαυρώσουν.
Μιλκο τι να σου πω ρε φίλε;. Είσαι η χαρά της ψυχιατρικής μελέτης. Το ότι έχεις βαφτίσει την καψίλα σου (αποκάλυψη) είναι από μόνο του μεταφυσικό φαινόμενο.
ΔεΝ με νοιάζει ΡΕ ΦΙΛΕ αν μιλάς με οντότητες, το θερμοσίφωνα, η το πετσετάκι της κουζίνας σου.. γούστο σου καπέλο σου. Αλλά το να μας το πλασάρεις για ανώτερη γνώση, ε αυτό πάει πολύ ρε μλκ. Μαζέψου λίγο Απόστολε της Νέας Μάκρης.
Εδώ ρε μλκ μας έχεις βγάλει αξιόπιστο τον Μουλατσιώτη ρε, τι να λεμε.. Μία από τις μεγαλύτερες λέρες της ορθολοξιας.
Σε έχω δει να χλευάζεις τον Γρηγορόπουλο, ''σε φάση τι δουλειά είχε στα Εξάρχεια''. Να βγάζεις φτηνές εξυπνάδες για τον Φύσσα ''που έφυγε μαχαιρωμένος από σιστες''. Να κράζεις ανθρώπους που βγαίνουν στον δρόμο.
Ψέματα λέω;
Τι να τις κάνω τις δυνατότητες της ύπαρξης, αν ο τρόπος που βλέπεις τον κόσμο σε κάνει τυφλό στην αδικία;.. Άσε λοιπόν τα παραμύθια της Χαλιμάς.
Όσο υπερασπίζεσαι τη κοσμική και θεϊκή εξουσία και κράζεις όσους προσπαθούν για τον διπλανό τους... κάθε ανώτερο νόημα που πουλάς, μυρίζει ψέμα και υποκρισία, σαν και αυτούς που παπαγαλίζεις.