-
έχω κάνει ορμονικές που μου έχει δώσει ενδοκρινολόγος. πλήρη ενδοκολπικό, εννοούμε την εξέταση που πίνεις πολλά νερά και σου κάνουν υπέρηχο; αν είναι αυτή ,την κάνω κατά καιρούς.
Αλλά δεν έχω πάει σε κάποιο νοσοκομείο με ειδίκευση στην γυναικολογία.
ο ενδοκρινολόγος μου πολύ καλός δεν λέω αλλά δεν πρέπει να υπάρχει μια συνεργασία με γυναικολόγο; δεν έχω πέσει σε γυναικολόγο που να το πάει το θέμα πακετάκι με ενδοκρινολόγο ούτε τούμπαλιν.
άκουσα και ότι το Παπαγεωργίου έχει τμήμα για τις πολυκυστικές.
-
Ο ενδοκολπικός υπέρηχος γίνεται χωρίς την λήψη νερού. Απλά βάζουν μέσα μας ένα "ματζαφλάρι" και ελέγχουν τον κόλπο για κύστες, ινομυώματα, πολύποδες. Η εξέταση αυτή δεν είναι επώδυνη, αρκεί ο γιατρός που θα την κάνει να έχει τον τρόπο του!
Το ότι ενδοκρινολόγοι και γυναικολόγοι δεν συνεργάζονται είναι γεγονός. Βέβαια είναι καλό το ότι ο καθένας δεν θέλει να εισχωρεί ο άλλος στα χωράφια του άλλου, αλλά πιστεύω ότι μια τέτοια συνεργασία μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε κάποιο γυναικολογικό νοσοκομείο κι αν!
Δεν ξέρω για το Παπαγεωργίου καλή μου τι γίνεται. Κι εγώ μονίμως ψάχνομαι. Τουλάχιστον αποφεύγω το νοσοκομείο της Χαλκίδας σε τέτοια θέματα γιατί είναι ικανοί να μου πουν πως έχω... προστάτη! Με ειδικευόμενους στα ιατρεία και τους επιμελητές να κάθονται στα γραφεία τους να πίνουν καφέ, προκοπή δεν βλέπει το σύστημα υγείας και ειδικά στη Χαλκίδα.
-
κοριτσια μια απο τα ιδια και εγω αφου επαιρνα χρονια αντισυλληπτικα για τις πολυκυστικες και χαπι για θυροειδη χωρις αποτελεσμα για τις πολυκυστικες και αφου περιοδος αλλα γι'αλλα και παιδι πουθενα πηγα σε ενδοκρινολογο μου ειπε να δοκιμασω glucophage και επειδη αυτα με πειραξαν τωρα δοκιμαζω μιας αλλης εταιρειας.πρεπει ομως να κοψω το πολυ φαγητο 100ρησα μανιτσα μου και ιδιως τα γλυκα γιατι εχουν παρενεργειες με τα χαπια .αρα πρπει να κανω διαιτα με χαμηλο γυκαιμικο δεικτη ,πως κανω την αρχη ομως?που με εχει πιασει βαριεμαρα
-
αχ κούκλα καλώς ήρθες. ταύτιση στα λεγόμενά σου. και εγώ παίρνω γλουκοτέτοια τώρα. μαγειρεύεις συχνά; γενικώς έχεις μαγειρευτό σπιτικό φαί να μπαίνει σπίτι σου;
-
εχω αργο ιντερνετ ,γεια σου μανταμ σου σου ,εσενα σε πειραζουν τα χαπια?δυστυχως εγω μαγειρευω για'αυτο βαριεμαι
-
ναι κεγώ τα ίδια. σε καταλαβαίνω.λέω να προσπαθήσω να μαγειρεύω έστω 2-3 φορές την εβδομάδα γιατί πιστεύω οτι ένας λόγος που πάχυνα είναι γιατί δεν έχω ένα πρόγραμμα κ τρώω ακατάστατα πολλά σαλαμόπον κασερόπον με ψωμιά κτλ
ναι ,με πειράζουν και μου προκαλούν φουσκωμάρες ,πριξίματα και ανακατώνομαι πολλές φορές αλλά μόνα με αυτά είδα περίοδο (έστω κ ροζουλί.) εσένα έρχεται κανονικά με αυτήν την θεραπεία?
-
αν ειχα δουλεια/λεφτα νομιζω οτι τωρα θα μπορουσα να κανω διαιτα ,θα επαιρνα απεξω τα ψητα μου και τις σαλατες ,1 γευμα αφου το βραδυ ο γιατρος εχει πει ετσι κ αλλιως γιαουρτι.θα μου πεις τωρα γιατι τοτε κοπελια παλια τοτε που δουλευες αντι να κανεις αυτο ειχες τσακισει τα γκουντισ.μακ σουβλατζιδικα κτλ ,ααα αλλο αυτο ...ρε ποσο με χαλαει αυτο το χαπι ,ανακατωσουρα ααα..παντως παλια επινα 2 λιτρα κοκα το λιγοτερο την ημερα τωρα οχι,γκουντισ κτλ κοπηκαν μαχαιρι ,γλυκα τελος μονο η ζαχαρη στο καφε ..μπορεις να μου πεις γιατι δεν κουνιεται η ζυγαρια?
-
καλά έκανες και τα έκοψες όλα αυτά αν έπινες τώρα κοκακόλες δεν θα ένιωθες απλά ανακατωσούρα. ίσως θέλει λίγο παραπάνω μέτρο. περιορισμό στην ποσότητα αυτών που τρως. μπορεί πάλι να φταίει και το οτι παίζουν ταμπούρλο οι ορμόνες μας. θέλει πολύ υπομονή πφφφ.τώρα το βράδυ τρως μόνο ένα γιαούρτι; για πόσο καιρό το κάνεις; δεν νιώθεις λίγη ανακούφιση; η αλήθεια είναι οτι εμένα με ανακουφίζει λίγο το γιαούρτι μιας κ το ανέφερες
-
οταν ερχονται ειναι κανονικα περιοδος απλα ερχεται 35-65 μερες .δεν εχω κανει ολοκληρωμενη τη θεραπεια ακομα γιατι αν εχω καποια υποχρεωση να βγω απο το σπιτι δεν το πινω γιατι μερικες φορες εχω και διαροιες..συγνωμη αλλα πως να το πω πιο ευγενικα .και γενικα ειμαι λιγο αρνητικη και το αμελω και λεω αντε να το ξαναπαρω και παλι απο την αρχη.παντως εχω παρατηρησει οτι αν χασω εστω και μισο κιλο η περιοδος θα ερθει στι 35 μερες εαν βαλω μισο κιλο την ψαχνω με το κυαλι.σε 3μερες υποτιθεται περιμενω περιοδο ..αντε να δουμε μηπως εγινε κανενα θαυμα γιατι πετυχα μαλλοβ ωορηξια συμφωνα με τα τεστ,απο την μια θελω απο την αλλη λεω που παω με τοσα κιλα ??ειναι σωστο??ξεφυγα..λοιπον για την διατροφη σκεφτομαι να παιρνω το ψημενο κοτοπουλο του σκλαβενιτη και να φτιαχνω μονο τη σαλατα ..να παρω κομματακια μπακαλιαρου σε ρολο που γινεται γρηγορα χωρις πολλα πολλα και να ετοιμασω παρα πολλα μπιφτεκια ετοιμα στην καταψυξη ετοιμα προς ψησιμο..εγω μονο σαλτα ,αλλα βαριεμαιιι
-
ναι κεγώ αμελώ το χάπι. αρκετά συχνά. και αυτό με τα κιλά που λες (οτι αν χάσεις έρχεται)ναιαιαιαιαι το έχω παρατηρήσει κεγώ. και κυρίως όταν μοιάζει να χάνω απτην κοιλιά.
πολύ καλές οι ιδέες σου. μπορείς να πάρεις κ κονσέρβες τόνο σε νερό που με μαρουλοσαλάτα συνδυάζονται ωραία.
α κάνεις τεστ ωορηξίας; σου έχει πει ο γυναικολόγος ή από μόνη σου;
εγώ δεν έχω κάνει. για πες μερικές λεπτομέρειες περί τούτου αν θες. (αν θες στείλε μου και u2u)
εγώ παίρνω φασολάκια κατεψυγμένα και μετά μου φαίνεται εύκολο να τα φτιάξω χωρίς να χρειάζεται πλύσιμο καθάρισμα. έχει κ έτοιμο σπανακόρυζο κατεψυγμένο. επίσης αν αξιωθώ να κάνω κανά γεμιστό ,κάνω μπόλικα και μου κρατάνε κανά 2-3 μέρες. φασολάδα,φακές επίσης αρκετά εύκολα σε σχέση με άλλα μπελαλίδικα. και καμιά ομελέτα. ή και 2 βραστά αυγά αν φας με ντοματοσαλάτα και λίγο ψωμί κάνεις κομπλέ γεύμα.
και μερικά σουβλάκια ή και κοτόπουλο φιλέτο αν έχεις στην κατάψυξη τα βγάζεις μια ώρα πριν και τα βάζεις στο φούρνο με λίγο νερό αλάτι πιπέρι λάδι ρίγανη και είναι έτοιμα σε μισή ώρα.
α και κάτι άλλο που μου ήρθε. αν βράσεις πατάτες και τις βάλες στο ψυγείο (αφού κρυώσουν)με την φλούδα,κρατάνε 2 μέρες και μπορείς να παίρνεις μία μία να την καθαρίζεις κ να συνοδεύεις το γεύμα σου. ταιριάζει με λίγο λάδι ξύδι αγγουράκι τουρσί και μια κουταλίτσα μαγιονέζα.
ελπίζω έστω κ μια ιδέα να την βρήκες χρήσιμη.
-
ακου να δεις τωρα ,εμενα η ενδοκρινολογος μου ειπε να μην τρωω καθολου ρυζι,για ψωμι μονο τις 2 φετες στο τοστ νμου το πρωι αλλα ολικης παντα,να αποφευγω επισης πατατες και μακαρανονια αμα φαω μακαρονια να ειναι ολικης επισης.ειχα παει σε διαιτολογο για να μου φτιαξεις διατροφη που να ειναι ειδικη για τα θεμματα μου την εδειξα στην ενδο και μου εβγαλε πραγματα κιολας,σκεψου ,δηλαδη εγω για δεκατιανο ειχα σαλατα.την εβγαλε .κτλ.εχω παει σε γιατρους γιατι εφτιαχνα σεναρια με το μυαλο μου οτι εχω χιλιαδες προβληματα γι'αυτο δεν ..αλλα μαλλον φταινε τα κιλα μου/πολυκιστικες/ινσουλινοαντιση.επειδη ο κυκλος ειναι τεραστιος δεν ηξερα ποτε οποτε πηρα τεστακια απο το ιντρνετ και παρακολουουσα καιρο να δω ποτε(μεχρι να καταλαβω κιολας)αυτο το μηνα θεωρω οτι την πετυχα (τωρα τι αβγο βγηκε αλλο θεμα)και περιμενω
-
πως ακριβώς γίνεται? κάνεις τις μέρες που νομίζεις οτι έχει ωορηξία και μετράει θερμοκρασία;
ναι το καλύτερο είναι όλα τα ψωμία μακαρόνια να είναι ολικής. πολύ περιορισμός ρε παιδάκι μου
-
τεστ ουρων σε ταινιουλες,τις βουτας μεσα και σε 10 λεπτα σου βγαζει μια γραμμουλα κατω απο την γραμμουλα ελεγχου .αμα ειναι οσο εντονη η παραπανω απο τη γραμμη ελεγχου σημαινει οτι πρεπει να πεσεις με τα μουτρα .
http://www.hometest.gr/el/el/2-test-oorixias.κοιτα σαν αυτα ειναι.εγω βρηκα ακομα πιο φθηνα στο e bay.αλλα τωρα καπιταλ κοντρολ οποτε αγορες γιοκ.η ωορηξια ειναι υποτιθεται 14 μερες πριν την περιοδο εαν δεν εχεις σταθερο τσεκαρεις ολες τις μερες.εγω ετσι εκανα .ποσο χρονων εισαι?
-
29 στα 30. φρεσκοπαντρεμένη είμαι. εσυ; ποτέ δεν χρησιμοποίησα τεστ ωορηξίας γιατί ως τώρα πίστευα οτι δεν είχα κ καθόλου. τώρα όμως μπορεί να έχω. κακής ποιότητας αλλά κάτι θα χω.
σε ευχαριστώ για τις info.
τώρα πήρα ξανά γλουκοκαπως από το φαρμακείο.(μου έχει αλλάξει τρία μέχρι στιγμής) λέω να τα ξαναξεκινήσω γιατί μου πέρασαν οι ανακατωσούρες.
πλάκα έχεις. ελπίζω να σου κάτσει το λόττο
εντιτ
εσύ αντιαδρογόνα παίρνεις;
-
να ζησετε και να ευτυχισετε και γρηγορα απογονους..να τα λεμε και αυτα.εγω 36.και εγω αυτο ηθελα να διαπιστωσω γιάυτο τα αρχισα γιατι εμενα με διωχνουν οι γιατροι πλεον θελουν πρωτα να αδυνατισω .εμενα μονο αντισυλληπτικα μου ειχαν δωσει gynofen 35 ta opoia τα επαιρνα 10 ολοκληρα χρονια,κανεις δεν μου ειχε πει κανε κανενα διαλειμμα κοπελια ,τωρα παρολο το θεμα της τριχοφυιας απαγορευονται ολα και αφου προσπαθουμε και για μωρο .. εκτος αν αυτα τα αντιανδρογονα τα παιρνεις για καποιο αλλο λογο που εγω αγνοω..εσυ τι παιρνεις ?πιεση εχεις?το ουρικο σου πως ειναι ??? χι χι τα τελευταια τα εγραψα για πλακα ..ειναι οι ερωτησεις του μελλοντος