Εμ δεν μου δινουν και μενα κανενα βραβειο να βγαλω τα σωψυχα μου!
Printable View
Εμ δεν μου δινουν και μενα κανενα βραβειο να βγαλω τα σωψυχα μου!
Θα τους παρει και θα τους σηκωσει... ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΣΑΛΟΝΙΚΗ
http://www.youtube.com/watch?feature...=UhAkFi7pClw#!
Τρεις ήταν οι μεγαλειώδεις στιγμές της σημερινής πορείας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην Θεσσαλονίκη: η πρώτη όταν οι κάτοικοι της Κερατέας ήρθαν με το πανό τους και 20.000 κόσμου τους υποδεχόταν με χειροκροτήματα και συνθήματα. Η δεύτερη όταν η πορεία των εκπαιδευτικών ενώθηκε με τους διαδηλωτές. Κι η τρίτη όταν αυτό το πελώριο, ενθουσιώδες ποτάμι άρχισε να κυλάει στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες πορείες των τελευταίων ετών και - τύχαια; - η αστυνομία δεν επέτρεψε στους φωτορεπορτέρ να τραβήξουν εικόνες από τον Λευκό Πύργο.
Βρηκα μια φωτο στο φεισμπουκ αν και δεν ειμαι πολυ των ηγετων ειναι χαρακτηριστικη...
Ο μακαριτης ο Τσαβεζ φιλαει τα χερια του λαου του ειναι "κομματι" του.
Στο Ελλαντα τρεχαν και τρεχουν να φιλησουν τα βρωμοχερα του καθε ξεφτιλα πολιτικου λες και ειναι κανας θεος...
http://i1075.photobucket.com/albums/...ps31d565f3.jpg
Ε ρε τι πετυχενει κανεις βαρετοσερφαροντας στο ιντερνετ.Μια απο τις πιο αγαπημενες μου ταινιες και "ξεχασμενη" με τα χρονια... Το Barfly μια ταινια με τον μικι ρουρκ και την φει νταναγουει βασισμενο στην αυτοβιογραφια ενος μεγαλου "τρελλου"
συγγραφεα ποιητη του τσαρλς μπουκοβσκι. Και η πιο αγαπημενη στιγμη στην ταινια παρακατω
http://www.youtube.com/watch?v=10AdjoNLfvQ
TO ALL MY FRIENDS ...ΓΑΜΟΤΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ
Μωρε δεν ξερω αν μας ...ψεκαζουν τιποτα αλλα ωρες ωρες οι ανθρωποι ειναι πολυ ηλιθιοι...
Δηλαδη μεχρι τωρα ηξερα τον ζωολογικο κηπο ...Τωρα αυτο στην φωτο πως το λεμε? Ανθρωπολογικο κηπο?
http://i1075.photobucket.com/albums/...ps95c70bf4.jpg
Αγαπητο μου γαστρεντερικο σε χαιρετω... Παει σχεδον εναμισης χρονος απο τοτε που αρχισες να με ενοχλεις εντονα και βασανιστικα. Tι σπασμοι τι τασεις εμετου τι πονος στο στομαχι τι τσουξιμο στα εντερα …χαμος σου λεω. Τοσο που αναγκαστηκα να κανω 3 γαστροσκοπησεις μια κολονοσκοπηση, δυο υπερηχους ανω κατω κοιλιας και καμμια 10ρια εξετασεις αιματος.Γυρισα διαφορους γιατρους ολοι ειχαν την αποψη της ειδικοτητας τους σχετικα με αυτό που μου συνεβαινε αλλα τα φαρμακα τους δεν με βοηθουσαν.
Ετσι , αφου δεν υπηρχε τιποτε παθολογικο, καταληξαμε σε ψυχιατρο ο οποιος διεγνωσε "εντονη αγχωδη διαταραχη" και ψυχοσωματικα συμπτωματα. Μου εδωσε αγχολυτικο και ηρεμιστικο για μια περιοδο , δεν λεω καλυτερεψα ομως δεν θεραπευτηκα.
Στην συνεχεια ,αγαπητο μου γαστρεντερικο, καταληξαμε σε ψυχιατρο/ψυχοθεραπευτρια. Η διαγνωση : Aγχος και καταθληπτικες τασεις. Περαν του αγχωλυτικου μας προσθεσε και αντικαταθλιπτικο και μας επεισε οτι "ειμαστε καταθλιπτικοι". Οι μηνες περνουσανε η βελτιωση που μας υποσχεθηκε η ψυχιατρος/ψυχοθεραπευτρια δεν ερχοτανε παροτι μας αυξενε τις δοσεις οποτε μια μερα τα "σπασαμε" με την ψυχιατρο γιατι δεν της αρεσε που που την ρωτουσα γιατι δεν βελτιωνομουν και δεν ηθελε να παραδεχθει οτι ειχε κανει λαθος και δεν ημουν καταθλιπτικος.
Νευρικος ναι αγχωδης ναι , καταθλιπτικος ομως ΟΧΙ.
Τελος παντων το επομενο σταδιο ηταν να καταληξουμε σε Ψυχολογο. Στην αρχη ειμασταν "κουμπωμενοι" εχοντας και την εμπειρια της προηγουμενης ψυχιατρου/ψυχοθεραπευτριας και δεν περιμεναμε και πολλα πραγματα. Στην πορεια ομως
ανακαλυψαμε οτι "ανακαλυψαμε θησαυρο". Μεσα απο την κουβεντα η ψυχολογος μας εβαλε να σκεφτουμε και να ψαχτουμε μηπως τελικα η κακιστη διαθεση και τα εντονα ψυχοσωματικα ειναι φτιαγμενα,σε έναν μεγαλο βαθμο, μεσα στο μυαλο. Και οχι μονο αυτο αλλα μας εδειξε οτι υπαρχουν δρομοι για να καλυτερεψουν (αν οχι να διορθωθουν) ολα αυτα. Σιγα σιγα μας εμαθε και μας μαθαινει πως να μειωνουμε το αγχος πως να μειωσουμε τις σωματικες εκδηλωσεις του πως να ξαναρχισουμε να ειμαστε καλα.
Δε λεω αγνωστος δρομος ωρες ωρες μου φαινεται οτι ειναι δυσκολο να τον περπατησω, τοσα χρονια εχω ξεχασει πως ειναι να εισαι καλα, αλλα κατι μου λεει οτι εδω υπαρχει ελπιδα...
Δε λεω οτι ειμαι καλα αγαπητο μου γαστρεντερικο αλλα σιγουρα ειμαι καλυτερα. Και αυτο ειναι κατι...
Πλεον τα ξυπνηματα μου μεσα στην νυχτα καθε μια ωρα εχουν περιοριστει, κοιμαμαι μετα απο χρονια καλυτερα και βαθυτερα. Και παρατηρω οτι αν κοιμασε καλυτερα και βαθυτερα τοτε εισαι πιο αισιοδοξος την ημερα.
Παρεπιπτοντως την νυχτα πριν κοιμιθουμε σβηνουμε την τηλεοραση γιατι το φως της επηρεαζει τον εγκεφαλο και ξυπναμε συχνα. Και αυτό που λενε «βλεπω τηλεοραση για να νυσταξω» είναι λαθος η τηλεοραση δεν ηρεμει η τηλεοραση προκαλει υπερενταση.
Ασε που, αγαπητο μου γαστρεντερικο, σταματησα να τρωω 4 και 5 φορες μεσα στην νυχτα (νυχτερινη υπερφαγια λεγεται) και πλεον δεν σε ταλαιπωρω τοσο πολυ και εσενα γιατι επρεπε να "δουλευεις" νυχτα ενω κανονικα επρεπε να ξεκουραζεσε. Τωρα πρεπει να ξαναμαθω να τρωω το πρωι το μεσημερι και το απογευμα όπως εκανα παλια.
Εχει πολυ δρομο ακομα υπαρχουν σκαμπανεβασματα , κακες στιγμες και ωρες αλλα υπαρχει ελπιδα και αφου υπαρχει ελπιδα υπαρχει αισιοδοξια οτι κατι καλο θα βγει στο τελος. ..
να πηγαινεις ολο και καλυτερα μερα με την μερα σου ευχομαι,καλο μου. αισιοδοξο το μυνημα σου παρα πολυ. εγω μεσα σε 3 βδομαδες καταφεραν κολογιατροι να με κανουν να πιστεψω οτι θα παθω αγοραφοβια καταθλιψη και χιλια αλλα δυο. ενας κερατας δεν βρεθηκε να μου εξηγησει οτι κατι κολοφαρμακα μου εκαναν ανω κατω τον οργανισμο. το μονο που εχω τωρα ειναι πρωινο αγχος. λες και μου εμεινε σοκ απο οσα τραβηξα. εχω φοβηθει αλλα δεν το βαζω κατω.
Αυτο το πρωινο αγχος... Ειναι οντως μια αναμνηση του σοκ που περασες. Κι εγω το παθαινω ακομα και τωρα που θεωρω οτι ειμαι σε πολυ καλο δρομο.
Τελικα αν εισαι εσυ καλα με σενα, δεν καταπινεις οσα γινονται γυρω σου και δε γουσταρεις, ολα θα ειναι καλα!
Και να μην φοβασαι!
Ποτε! Τιποτα δεν ειναι τοσο τρομακτικο οσο ο ιδιος ο φοβος!
Τελικα τι εχουμε καταλαβει απο ολο αυτο;
Οτι το σωμα μας ειναι πολυ πιο εξυπνο και απαιτητικο απο εμας τους ιδιους.
Οταν κατι δεν παει καλα και εσυ δεν το ξερεις γιατι εχεις "συνηθησει" ερχεται το αγαπητο σου γαστρεντερικο και σου φωναζει με ολη του τη δυναμη μπας και ξυπνησεις και αλλαξεις τον κοσμο σου!
Για ολους ισχυει το ιδιο.
Καποιο κομματι του σωματος μας αρχιζει να εξαγριωνεται και παρασερνει ολο το σωμα στην επανασταση που εμεις φοβομαστε να κανουμε.
Πουλακι, ειμαι πολυ υπερηφανη για σενα :)
MINA την ουσια την γραφεις στο τελος που λες...αλλα δεν το βαζω κατω. Απο οσα εχω ζησει μεχρι τωρα καταλαβαινω οτι η δικη μου μεγαλη καταρρευση εγινε οταν "παραιτηθηκα" και ειπα οτι δεν υπαρχουν λυσεις για μενα. Το κακο ειναι οτι σε αυτη την κονωνια που εχει ταμπου με τους ψυχογιατρους (γιατι θεωρηται οτι αν πας σε ψυχογιατρο εισαι "τρελλος") δεν σε μαθαινουν απο νωρις οτι αυτοι μπορουν να σε βοηθησουν. Μιλαω για μενα καθως θυμαμαι πραγματα και καταστασεις τα οποια αργα αλλα σταθερα με οδηγουσαν στην καταρρευση και δεν ηξερα οτι καλα θα ηταν να παω σε καποιον ψυχολογο ψυχοθεραπευτη για να τα αντιμετωπισω. Και επρεπε να περασουν χρονια να μου εμφανιστουν διαφορα ψυχοσωματικα στο τελος να καταρρευσω για να ανακαλυψω οτι επρεπε πολυ πιο νωρις να απευθυνθω σε ψυχολογο. Θα πει καποιος καλλιο αργα παρα ποτε αλλα γαμοτο αν γνωριζα κι εγω και τοσοι αλλοι οτι οι πονοι στο γαστρεντερικο η οι πονοκεφαλοι η οι ζαλαδες κ.α. μπορει να προερχονται απο την κακη ψυχολογια θα ειχα προλαβει πιο νωρις το κακο.
Οσο για το πρωινο αγχος που αναφερεις που εγω το λεω κακη διαθεση και ψυχολογια το εχω χρονια και ,αληθεια το πιστευω, οταν και αν ερθει εκεινη η ωρα που θα αισθανομαι καλα το πρωι τοτε θα εχω ξαναβρει τον "καλο τον δρομο".
Blue θυμηθηκα που σε καποια μηνυματα σου εγραφες οτι πρεπει να μαθουμε τους πανικους και να μη "χανομαστε" οταν μας συμβαινουν. Δε ξερω ποσο το ειχες συνηδιτοποιησει και εσυ που το εγραφες αλλα τωρα το καταλαβαινω καλυτερα, οτι αυτοι οι "δαιμονες" δεν ειναι τιποτε παραπανω απο μια εκδηλωση του συσσωρευμενου αγχους. Μια προειδοποιηση του οργανισμου μας οτι κατι δεν κανουμε καλα και θα πρεπει να το βρουμε και να το διορθωσουμε. Καποια στιγμη θα πρεπει να ψαξουμε και να βρουμε τους φοβους και τις φοβιες μας και να τα αντιμετωπισουμε. Οσο πιο νωρις το κανουμε αυτο το "ξεκαθαρισμα" τοσο καλυτερα για μας.
Blue κι εγω πολυ περηφανος για σενα...:D
Λοιπον ας ξανασυμπηκνωσω τα συμπερασματα μου σχετικα με το γαστρενερικο καθως τον τελευταιο καιρο εχω ξεδιαλυνει μερικα πραματα.
Πριν απο εναμιση χρονο περιπου εμφανισα καποιου ειδους διαταραχη, πιθανως αγχωδη, η οποια ξεσπασε στο γαστρεντερικο μου (πονοι τσουξιματα εντονη δυσφορια ψυχολογικη καταρρευση σπασμοι στο εντερο)
Μετα απο "αναζητηση" σε διαφορες ειδικοτητες γιατρων κατεληξα σε ψυχιατρους οι οποιοι θεωρησαν οτι αυτο που ειχα παθει εχριζε αγχολυτικης και αντικαταθλιπτικης αγωγης. Σχεδον επι ενα χρονο επαιρνα αγωγη (χαναχ και εφεξορ).
Τα αποτελεσματα τους...
Το μεν χαναχ ομολογω οτι με βοηθησε οταν τα συμπτωματα ηταν εντονα, με βοηθησε να στανιαρω που λεμε.
Το εφεξορ αποδειχτηκε για την περιπτωση μου μια μακακια και μιση. Οχι μονο δεν με βοηθουσε αλλα ειχε επιπτωσεις στην λιμπιντο και στην δυσκιλιοτητα την οποια εχω επιδεινονοντας τελικα την εντονη σπαστικη κολιτιδα που εχω. Επισης μου προσθεσε μερικα κιλα παραπανω καθως τα χαπια αυτα σε κανουν νωχελικο και με καποιον τροπο σου αυξανουν την ορεξη (ας λενε τα αντιθετα οι ψυχιατροι)
Τελικα ειχα βρεθει σε μια ηλιθια κατασταση απο την μια επαιρνα χαπια τα οποια υποτιθεται καταπολεμουσαν την καταθλιψη και το αγχος που ειχα... απο την αλλη ομως επιδεινωναν τα σωματικα προβληματα που εχω (σπαστικοι πονοι στο γαστρεντερικο με αντανακλασεις στα πλευρα στην μεση και στα γεννητικα οργανα). Λογω αυτων των σπαστικων πονων ο ενας ψυχιατρος μου χορηγησε dogmatyl 50mg καθε που οι πονοι θα ...παραηταν σπαστικοι. Πραγματι αυτο βοηθουσε.
Καποια στιγμη πριν απο 5 μηνες περιπου βλεποντας οτι αυτο που κανω ειναι εν τελει αδιεξοδο ...παρατησα τους ψυχιατρους και ξεκινησα ψυχοθεραπεια σε ψυχολογο.
Η ψυχολογος μου μου προτεινε να αρχισω σιγα σιγα να κοβω τα χαπια καθοτι γι αυτην τα χαπια ιδιως τα αντικαταθλιπτικα ειναι ενα παραμυθι και μισο και τα αγχολυτικα απλα καλυπτουν το προβλημα αλλα δεν το λυνουν. Τα εφεξορ τα εκοψα σχετικα ευκολα . Με τα χαναξ ζοριστηκα λιγο αλλωστε ειναι γνωστο οτι προκαλουν εθισμο. Πιστευω οτι για την διακοπη των χαπιων βοηθησαν οι εναλλακτικοι τροποι διαχειρησης του αγχους που με "διδαξε' η ψυχολογος.
Τελος παντων εδω και 40 μερες περιπου ειμαι χωρις χαπια. Πριν απο ενα 10ημερο περιπου ξαναθυμηθικα την θεραπεια που μου ειχε προτεινει ενας γαστρεντερολογος πριν ενα χρονο περιπου η οποια αφορα την υπερσπαστικοτητα του γαστρεντερικου η οποια σε μενα μεταφραζεται κατα βαση με δυσκοιλιοτητα και πονους στο εντερο.
Ο γαστρεντερολογος μου ειχε πει οτι αυτο που εχω επηρεαζεται απο τρεις παραγοντες.
1 ΑΓΧΟΣ
2 ΚΡΥΟ
3 ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ.
Μου ειχε πει οτι οταν εχω εντονους πονους να πινω μια δυο κουταλιες "γαλα μαγνησιας" την ημερα και να παιρνω 1,2 σπασμολυτικα (buscopan, spasmoapotel) και αν αυτα δεν βοηθανε τοτε να παρω dogmatyl 50mg και να φροντιζω να ειναι ζεστη η περιοχη της κοιλιας. Επισης μου ειχε πει να τα γραψω ολα στ...χιδια μου, η ζωη ειναι μικρη.....
Την θεραπεια του προσπαθησα να την ακολουθησω τοτε ενω ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ επαιρνα αγχολυτικο και αντικαταθλιπτικο.
Τελικα τωρα ανακαλυπτω οτι το λαθος ηταν σε αυτον τον συνδιασμο.
Τον τελευταιο καιρο που σταματησα τελειως τα αγχολυτικα/αντικαταθλιπτικα και παιρνω μονο την θεραπεια του γαστρεντερολογου ομολογω οτι εχω δει διαφορα. Οι πονοι στο γαστρεντερικο (οι οποιοι δεν ξερω πως με ριχνουν ψυχολογικα) εχουν περιοριστει σε διαχειρισιμο επιπεδο ενω παραλληλα ειμαι καλυτερα ψυχολογικα γιατι δεν ποναω τοσο. ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΒΟΗΘΑΝΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ.
Χθες ανακαλυψα και κατι αλλο που επιδεινωνει τους σπαστικους πονους στο εντερο. Χρειαστηκε να κανω μια μικροεπεμβαση στο νοσοκομειο για αφαιρεση αποστηματος και μου κανανε ενεση αντιβιωτικου. Στη συνεχεια ο γιατρος μου εγραψε χαπια αντιβιωση αλλα εγω του ειπα το προβλημα με το εντερο και με "καταλαβε" κατευθειαν καθοτι μου φανηκε ομοιοπαθης. Μου ειπε οτι η ενεση αντιβιωτικου θα μου δειξει αν επιδεινωθει το προβλημα στο εντερο. Πραγματι δυστυχως μετα απο μερικες ωρες οι πονοι στο εντερο επιδεινωθηκαν λογω αντιβιωσης.
(Παντως ο γιατρος στο νοσοκομειο μαλλον τραβαει μια απο τα ιδια γιατι αρχισε να με ρωταει που εχω παει και τι παιρνω...)
Οποτε εχουμε και λεμε.
"ΔΙΑΓΝΩΣΗ"= Δυσκοιλιοτητα/πονοι σπαστικοι στο γαστρεντερικο με αντανακλασεις στην μεση στην πλατη και στα γεννητικα οργανα με παραλληλη ψυχολογικη καταπτωση
Παραγοντες που το επιδεινωνουν
1. ΑΓΧΟΣ. Βρισκουμε τροπους να το διαχειριζομαστε (δυσκολος δρομος :() και κοιταμε να αποφευγουμε αυτους και αυτα που μας χαλανε (ΒΑΣΙΚΟ...)
2. ΚΡΥΟ. Προσπαθουμε να ζεστανουμε την περιοχη της κοιλιας και τις πατουσες.
3. ΤΡΟΦΕΣ. Αν εχουμε παρατηρησει οτι καποιες τροφες μας πειραζουν τις αποφευγουμε για μια περιοδο
4. ΑΝΤΙΒΙΩΣΕΙΣ. Ειναι γνωστο οτι επηρεαζουν τη χλωριδα του εντερου γι αυτο αν παρατηρουμε αυξηση των πονων το συζηταμε με τον γιατρο μας.
5. ΚΑΦΕΣ. Δυστυχως σε περιοδο εντονων πονων του επιδεινωνει οποτε αν μπορουμε τον αποφευγουμε
6. ΤΣΙΓΑΡΟ. Παροτι χρονια τωρα ειμαι χρηστης ηλεκτρονικου τσιγαρου παρατηρω οτι η νικοτινη και με αυτο τον τροπο μου πειραζει το στομαχι και το εντερο. Ελπιζω να το κοψω και αυτο καποια στιγμη
7. ΑΓΧΟΛΥΤΙΚΑ/ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ. Επηρεαζουν /επιδεινωνουν την δυσκοιλιοτητα.
8. ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ.(ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΗΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ) Η τελευταια μου ανακαλυψη...πραγματικα βοηθαει ηρεμεις χαλαρωνεις χανεις κιλα παιρνεις βαθιες ανασες σκεφτεσε καλυτερα αισθανεσε πιο δυνατος ψυχολογικα και σωματικα και αισθανεσε πιο ευχαριστα
9. ΚΑΛΕΣ ΠΑΡΕΕΣ. Αυτες που σε βοηθανε να "ξεχαστεις" ειτε ειναι ανθρωπος ειτε ζωο.
Αυτα...
Εσυ κι εισαι επι πτυχιω!
Το εχεις σκισει το θεμα!
Χαιρομαι πολυ που εχεις οργανωσει τοσο πολυ αυτο που σου συμβαινει και που το αντιμετωπιζεις ετσι.
Δεν εχεις ιδεα ποσο χαιρομαι!
Εν τω μεταξυ η λατρεια εχει σπαστικη κολιτιδα. Πολλα χρονια μεν αλλα οχι με συχνες εμφανισεις.
Το προηγουμενο πσκ την εριξε κατω και την ψοφησε.
Αγχος η αιτια βεβαια...
Σκεψου οτι ακομα και με σπασμολυτικα δεν συνερχοταν.
Πηγε σε εναν γαστρεντερολογο και της ειπε να παιρνει 2 duspatalin την ημερα μεχρι να ηρεμησει.
Ελα ομως που ναι μεν δεν ποναει αλλα εχει αδρανησει τελειως το εντερο και κοντευει εβδομαδα που δεν εχει ενεργηθει...
Ασε σου λεω δραμα.
Και τωρα ειναι στη φαση που δεν ξερει καν τι να φαει γιατι απο τη μια δεν θελει να ερεθισει το εντερο της αλλα απο την αλλη πρεπει να κανει και κατι για να το κινητοποιησει!
Φυσικα σταματησε τα σπασμολυτικα εδω και 2 μερες αλλα δεν ειδε φως ακομα.
Ειναι κι αυτο το γαστρεντερικο ρε παιδι μου... μη σου λαχει...
Blue το duspatalin καθως και το buscopan / spasmoapotel ειναι στην ιδια κατηγορια και δυστυχως εμενα δεν με βοηθησαν. Οπως μου ειχε πει ο γαστρεντερολογος τα σπασμολυτικα ειναι τα ιδια εδω και 40 χρονια και δυστυχως δεν εχει βρεθει κατι καλυτερο. Μου ειχε πει γελοντας οτι οποιος ανακαλυψει το φαρμακο για τους σπασμους στο γαστρεντερικο θα γινει δισεκατομμυριουχος.
Θυμαμαι οταν εκανα βελονισμο η γιατρος μου ειχε πει για λαδι λιναροσπορου οτι βοηθαει πολυ στην δυσκοιλιοτητα.
Προς το παρον εχω βρει λυση με το "γαλα μαγνησιας" το οποιο στην ουσια ειναι ο προγονος του maalox (σε μικρες ποσοτητες λειτουργει σαν αντιοξινο σε μεγαλυτερες (μια δυο κουταλιες) βοηθαει στην δυσκοιλιοτητα. ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΔΙΑΡΡΟΙΑ ΙΔΙΩΣ ΤΟ ΠΡΩΙ. Μου το ειχε πει ο γαστρεντερολογος και μου ειχε πει οτι αν συμβει αυτο περιοριζεις την ποσοτητα (σε καθε ανθρωπο η ποσοτητα ειναι διαφορετικη).
"Σκατοσυζητηση" κανουμε αλλα τι να γινει "ολα ειναι μεσα στη ζωη" που λεει ο γερος μου.
Παντως εγω παραλληλα με αυτα εχω βαλει σκοπο αυτο το καλοκαιρι να χασω μερικα κιλα για να δω αν και αυτα επηρεαζουν την δυσκοιλιοτητα/σπαστικη κολιτιδα (κατι μου λεει οτι την επηρεαζουν).
Επισης αραζω ενα μισαωρο στον ηλιο ωστε να ζεσταθει φυσικα το σωμα (να μαυρισω δεν χρειαζεται ειμαι μελαχρινος ...εκ γεννετης).
Ακομα παρατηρω οτι το περπατημα βοηθαει στην δυσκοιλιοτητα καθως και οι βαθιες αναπνοες.
Ακομα βριζω την ψυχιατρο που μου ειχε δωσει το εφεξορ και για την σπαστικη κολιτιδα, η ηλιθια δενκαταλαβαινε παροτι της το ελεγα οτι υπαρχει σπαστικη κολιτιδα με διαρροιες αλλα υπαρχει και σπαστικη κολιτιδα με δυσκοιλιοτητα. Αποτελεσμα το εφεξορ να μου χειροτερευει τη δυσκοιλιοτητα.