Quote:
Originally posted by anwnimi
\"Άσχετο-σχετικό........Ο Λιαντίνης μια ψυχική διαταραχή την είχε έτσι;;Δεν ήταν και ο πιο εντάξει......Ένας άνθρωπος που βάζει τέρμα στην ζωή του δεν είναι και ο πιο εντάξει.... \"
Γι\'αυτό είπα και \"Αναρρωτιέμαι αν και ο ίδιος μπόρεσε να το αντέξει...\" Μάλλον τι αναρρωτιέμαι, δεν μπόρεσε. Όντως δεν μπόρεσε....
:) Αυτά δεν είναι τα σχήματα τα οξύμωρα; Αυτός που διακήρυττε ότι όλη η ζωή μας πρέπει να είναι μια μελέτη θανάτου για να τη ζούμε αληθινά πήγε και έβαλε τέρμα... Κοίτα ναι.Από τα ολίγα που έχω καταλάβει η υγιής στάση είναι αυτή που αγαπάς την ζωή και όχι το θάνατο.Όταν κάποιου του γίνεται εμμονή ο θάνατος μάλλον είναι λίγο ανησυχητικό..Ο Λιαντίνης δε έλεγε \"Ξέρω πως θα με πουν τρελό αλλά δεν είμαι....\" Μπορεί να ήταν όμως καταθλιπτικός..Χεχε..Ψυχίατ ρος βγήκε σε κανάλι στην ανεύρεση του πτώματος του Λιαντίνη και είπε στο περίπου ότι ο άνθρωπος είχε κάποια ψυχοπαθολογία..Αυτό που αναρωτιόμουν είναι πως ένας καθηγητής \"διδάσκει\" την καταθλιπτική του στάση ζωής..Βέβαια πόσοι και πόσοι δεν είμαστε καταθλιπτικοί;Δεν θα ζήσουμε;;Αυτό το ερώτημα είχα μέσα μου..Γιατί ωραία ρε φίλε,εσύ δημιούργησες μια \"πενταλογία\" θανάτου με ίσως ενδιαφέρουσες σκέψεις-καλλιτεχνικές ή ό,τι.Είχες μια απαισιόδοξη στάση ζωής αλλά οι άλλοι τι φταίνε;;;;Και αυτό το σκέφτομαι κι εγώ κατά καιρούς ως καταθλιπτική...Προσπαθώ να μην βγάζω την μαυρίλα μου.....Εγώ πιστεύω ότι ο κόσμος είναι μαύρος αλλά ας μην γίνει και αυριανή νοοτροπία.....
Όπως και ο Μπουσκάλια που έγραφε \"Να ζεις, ν\'αγαπάς και να μαθαίνεις\" και...
Διάβασα από το φόρουμ ότι και αυτός φούνταρε..Όντως οξύμωρο.......Πάντως το βιβλιαράκι του μια χαρά μου φάνηκε.....Τον έπιασε μετά την συγγραφή του έργου του το καταθλιπτικό ή όταν το έγραφε τα είχε τσούξει ολίγον!!!!!!
Weird μου, τελικά υπάρχουν μερικά βιβλία μη θεολογικά βιβλία που σε κάνουν να θες να αρχίσεις να πιστεύεις... Όπως και άλλα θεολογικά που σε κάνουν να θες να πάψεις να πιστεύεις (δυστυχώς μου έδωσαν ένα τέτοιο στην πιο άσχημη στιγμή της ζωής μου και ήθελα να το κάψω!). Ακούγεται πολύ όμορφο το βιβλίο... Και θα συμφωνήσω με την Ίντερ σ\'αυτό:
\"κ τελικα ποιος δεν θα θελε να πιστευει οτι υπαρχει ενας δημιουργος που ενδιαφερεται για μας κ μας συμπονει?? \"
Ποιος;;; Όλοι, ή τουλάχιστον οι περισσότεροι, δεν αντέχουμε να πιστέψουμε ότι είμαστε εντελώς μόνοι, ειδικά όταν μας έχουν αφήσει αγαπημένα πρόσωπα. Υπάρχει η μεγάλη ανάγκη να πιστέψουμε ότι κάποια πατρική ανώτερη δύναμη υπάρχει...και ενδιαφέρεται...και συμπονεί...
Τι σημασία έχει αν υπάρχει; Μερικές φορές η πίστη σε κάτι έχει μεγαλύτερη σημασία από το αντικείμενο της πίστεως...Όταν κρατάει τον άνθρωπο όρθιο...