να ρωτησω κατι αλλο ? και παλι δεν αστειευομαι καθολου ειναι παραλογο να νιωθω πως με παρακολουθει ο πατερας μου που εχει πεθανει?
Printable View
να ρωτησω κατι αλλο ? και παλι δεν αστειευομαι καθολου ειναι παραλογο να νιωθω πως με παρακολουθει ο πατερας μου που εχει πεθανει?
@kavkaz ακόμα κ αυτό είναι σύμπτωμα της παρανοϊκής ψύχωσης.Ναι είναι παράλογο.(είμαι σίγουρος ότι κάποιος θα πεταχτεί τώρα κ θα σου πει για την αθανασία της ψυχής και ότι οι νεκροί μας παρακολουθούν.):P Oσα μας έχεις πει μέχρι τώρα είναι ''λογικά'' στα πλαίσια της αρρώστιας."
Να σε ρωτήσω κάτι;;Πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγες στον γιατρό;;Είπες πως αρχικά κάπως καθάρισε το μυαλό σου και είδες πως έπασχες.Αυτό ισως σημαίνει πως υποτροπίασες λόγω της διακοπής των φαρμάκων.Σε συμβουλεύω να πας άμεσα στον γιατρό σου και να του πεις ότι σκέφτεσαι.Το ότι υποτροπίασες δεν είναι τόσο καλό γιατί ίσως χρειαστεί αύξηση της δόσης.Ίσως να μη σε πιάσει η παλιά δόση.Αυτό θα το κρίνει ο γιατρός.
στον γιατρο ειχα παει τον προηγουμενο μηνα και ναι οσο επερνα τα φαρμακα δεν ειχα τετοιες σκεψεις δεν ενιωθα οτι διαβαζουν τις σκεψεις μου μολις τα εκοψα μεσα σε 1 εβδομαδα υποτροπιασα μαλλον επειδη δεν τα περνα για καιρο(4 μηνες) μολις τα κοψα παλι νιωθω οτι διαβαζουν τις σκεψεις μου,μου ρχονται σκεψεις που δικαιολογουν αυτο το διαβασμα ,νιωθω οτι με παρακολουθει ο πατερας μου που χει πεθανει νιωθω οτι ολοι με κοιτανε,οτι οι σκεψεις μου ακουγονται δυνατα και μου ρθαν και οι σκεψεις για ολη αυτην την συνομωσιολογια με γιατρους και νεα ταξη πραγματων
Πάντως για να ξέρεις,για να έχεις καλή πορεία και πρόγνωση πρέπει να παίρνεις τα φάρμακα χωρίς διακοπές αλλιώς υποτροπιάζεις αργά ή γρήγορα.Τα φάρμακα μη τα σταματάς από δω και πέρα.Θα υποτροπιάζεις και κάθε φορά τα συμπτώματα θα γίνονται χειρότερα.
Είναι εξαιρετικά δύσκολο να πειστείς με λογικά επιχειρήματα.Δες όμως πόσο ραγδαία άλλαξε η ζωή σου.Αυτό που κάνεις τώρα είναι να έχεις ένα συναίσθημα και να δημιουργείς υποθέσεις παράλογες.Τίποτα από όλα αυτά δεν ευσταθεί.Είναι σαν ξαφνικά να έχω πονοκέφαλο και να τον αποδίδω σε επιστήμονες που μου τον προκαλούν μέσω δορυφόρων.Ακούγεται κάπως περίεργο έτσι δεν είναι;;Και γιατί να συμβεί κάτι τέτοιο σε σένα στα καλά καθούμενα;;Τι μυστικά έχεις να κρύψεις τόσο σημαντικά;;Επισκέψου τον γιατρό κ ακολούθησε μια αγωγή.
Αυτο δεν μπορεις να το αποκλεισεις . Πηγε κανεις στην αλλη πλευρα και γυρισε , να μας πει τι παιζει εκει ? εγω πιστευω στην ζωην μετα θανατον , και ειμαι βεβαιος για την υπαρξη φαντασματων . Εχω πειρα απο το στοιχειωμενο σπιτι του κολλητου μου , αλλα αν συνεχισω , θα πειτε οτι τρολλαρω .
βασικα δεν ειν απλως μια ιδεα οτι την εχω αποδεχτει οτι ο πατερας μου με παρακολουθει απ τον αλλο κοσμο ειναι αισθηση και αυτο που το αισθανομαι συχνα οταν κανω παραδειγμα κατι αισθανομαι ξαφνικα οτι με παρακολουθει επισης ξερετε τι σκεφτηκα? ρε μαγκες με τα ψυχοφαρμακα και με ολες τις παρενεργειες τους μηπως μας κρυβουν κιαλλα πραγματα? μηπως με αυτα τα φαρμακα θελουν να μας σκοτωσουν η να μας στειροσουν ωστε να κανουν κατι σαν ευγονικη σιγα σιγα? η καλιστα για να μειωσουν τον πλυθησμο της γης επισης μολις τωρα σκεφτηκα πως μπορουν να το κανουν αυτο επειδη οι ψυχωσικοι δεν ειμαστε ασθενεις ανθρωποι με ιδιαιτερες ικανοτητες δηλαδη με αυξημενες αισθησεις και αντιληψεις? παραλογο ειναι αυτο? δεν υπαρχει καποιος που να συμφωνει σαυτο? θυμηθειτε τα δικα σας επεισοδια αυτο που λενε παραληρητικη ιδεα δεν το βιωνατε μονο σαν ιδεα αλλα και σαν αισθηση οπως αλλωστε και εγω
μα καλα η διευθυνση του φορουμ τι κανει?εχω ακουσει τα παντα κατα των φαρμακων με μπολικη φαντασια κ μονο εμενα με τον ορθο λογο(θελω να πιστευω) με κλειδωνει αποψεις χωρις να ειμαι υπερμαχως κατα των φαρμακων αλλα σε γενικες γραμμες υπερ των φαρμακων,μονο που λεω απεριφραστα την γνωμη μου για το κωλοαλλοπεριντιν συχνα που αντικειμενικα κανω καλα κ αγια κ ομως λογω του οτι στην διευθυνση δεν εχουν ιδεα! για αυτο το κωλοφαρμακο(και ελπιζω να μην αποκτησουν) με κλειδωνουν πολλες φορες την αποψη μου. ΥΓ μην το παρει κανεις προσωπικα απο εσας παιδια που καλως ή κακως γραψατε ...ιδιορυθμες αποψεις ειναι παραπονο κατα της διευθυνσης του φορουμ
Οι ψυχωσικοί στη φάση της ενεργούς ψύχωσης μόνο άνθρωποι με ειδικές ικανότητες δεν είναι!!Δεν ξέρω πως είναι στην παρανοϊκή ψύχωση αλλά προσωπικά αισθανόμουν σαν ζόμπι και δυσκολευόμουν να κάνω απλά πράγματα.Χωρίς να παίρνω φάρμακα.Η ψύχωση σε απορροφά κ σιγά σιγά παραιτείσαι από όλα σου τα ενδιαφέροντα και την καθημερινότητά σου.Ούτε για ψώνια δεν μπορούσα να πάω.Δεν μας έρχεται η θεία φώτιση ξαφνικά και η ενόραση αλλά μια παραποιημένη πραγματικότητα που σε βασανίζει.Για τις παρενέργειες σου έχω πει.Κάθε φάρμακο έχει παρενέργειες ειδικά τα αντιψυχωσικά που είναι κ βαριά.Αυτό με συνεννόηση με τον γιατρό θα σου προσαρμόσει την δόση και θα σου δώσει το κατάλληλο φάρμακο.Τι να κάνουμε αφού τα λουστήκαμε αναγκαστικά θα τα πάρουμε τα φαρμακάκια...εγώ πάντως προτιμώ την ζωή μου τώρα που δεν είναι κ τέλεια παρά έτσι όπως ήμουν μέσα στην ψύχωση.Οι παρενέργειες που είχαν τα φάρμακα όπως υπνηλία,οψιμη δυσκινησία,ακαθησία μειώθηκαν με την ελάττωση του φαρμάκου κατα 50%.Βάρος δεν πήρα πολύ.Είμαι σχεδόν στα κανονικά μου.Και εγώ έχω πρόβλημα στη στυτική λειτουργία αλλά δεν πιστεύω πως είναι οργανωμένο.Οι περισσότεροι το ξεπερνούν με τη μείωση της δόσης.
cellytoria κοντος ψαλμος αλληλουϊα ετσι δεν ειναι ;
μετανοησε οσο ειναι καιρος γιατι μετα θα βασανιζεσαι μαζι με το διαβολο στους αιωνας των αιωνων.
ο πατερ Παϊσιος ειπε οτι και το διαβολο ακομα συγχωρει ο Θεος αμα πει ενα ημαρτον και ταπιενωθει.
η ταπεινοτητα ειναι ο μονος ρεαλισμος σε αυτο το τεραστιο συμπαν.
Αυτά τα συμπτώματα ονομάζονται αρνητικά και τα είχα και εγώ.Δυστυχώς τα φάρμακα μειώνουν τα θετικά συμπτώματα και για τα αρνητικά δεν υπάρχουν αποτελεσματικά ακόμα φάρμακα.Πάντως εγώ με τον χρόνο είδα βελτίωση και στα αρνητικά.Δηλαδή δεν είμαι τόσο απαθής,έχω πλέον κίνητρο να κάνω πράγματα και μιλάω περισσότερο.Σίγουρα δεν μιλάω όσο άλλοι αλλά μπορώ να κάνω μια συζήτηση.Πιστεύω με τον καιρό θα βελτιώνομαι και άλλο.Η ανάρρωση είναι μια χρονοβόρα διαδικασία.Δυστυχώς δεν υπάρχει θεραπεία ακόμα.Ο καθένας βάζει τους στόχους του και προσπαθεί να βελτιώσει το βιοτικό του επίπεδο με συμπτώματα ή χωρίς.Στην αρχή θα έχεις ένα σωρό προβλήματα αλλά με τον χρόνο θα βελτιώνεσαι.Πάντως αν δεν παίρνεις τα φάρμακα θα γίνεσαι χειρότερα..Όσο πιο νωρίς,τόσο το καλύτερο.
θυμαμαι στις αρχες οταν επερνα τα φαρμακα ακομα αναγνωριζα οτι το να διαβαζουν την σκεψη μου ειναι παραλογο αλλα αυτη η ιδεα επεμενε και οποτε ειχα την αισθηση οτι διαβαζουν οντως εχανα την αισθηση της ας πουμε λογικης πραγματικοτητας και πιστευα οτι οντως με διαβαζουν μετα απο λιγο ομως μπορει να το αναγνωριζα ως παραλογο αλλα δεν σταματαγε επεμενε,ειναι δυνατον αυτο?
Πιθανόν να είναι.Αν ήσουν στην αρχική φάση οπου σιγά σιγά επανέρχεσαι στα λογικά σου.Τα συμπτώματα μπορεί να επιμένουν για κάποιο διάστημα.Πχ ορισμένοι που έχουν φωνές μετά από ένα διάστημα καταλαβαίνουν πως αυτές είναι παράγωγα του μυαλού τους κ όχι πραγματικότητα,πολλές φορές όμως δεν φεύγουν τελείως και απλά καταλαγιάζουν,συνήθως σε αγχογονες καταστάσεις επανεμφανίζονται.Για τα δικά σου συμπτώματα πάντως είμαι αισιόδοξος πως μπορείς να τα ξεπεράσεις τελείως.