θα παω σα μαθητριουλα! με τετραδιακι και στυλο :smilegrin:
Printable View
θα παω σα μαθητριουλα! με τετραδιακι και στυλο :smilegrin:
καλημέρα κορίτσια!
για σήμερα μαγείρεψα φακές, μμμμμμμμ
επίσης χτες το απόγευμα έφτιαξα διαιτητικό φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε μικρή πήλινη γάστρα (ας το πούμε έτσι, είναι ένα αγγλικό σκεύος από ένα υλικό σα κεραμίδι...).
δεν έβαλα καθόλου λάδι, μόνο αλατάκι, μουστάρδα και εκείνο το μιξ μπαχαρικών για κοτόπουλο
πολύ πολύ νόστιμο, πικάντικο και ζουμερό βγήκε, τέλειο! καλα για φαί διαίτης δεν το περνάς σε καμία περίπτωση......
την αλλη φορα βαλε και κανενα λαχανικο νινα να παρει γευση και το κοτοπουλο και το λαχανικο!! ειχα και εγω ενα κεραμικο τετοιο σκευος μεχρι που το εσπασα η χαμενη! και εκανε πολυ νοστιμα φαγητα κλαψ! τωρα εχω τις κλασικες γαστρες μονο!
σημερα εχω αρακα απο χθες αλλά ο συζυγος δεν τον θελει και λεω να κανω και μια μακαροναδα με κιμα! δεν θα τον γλυτωσει ομως τον αρακα! θα τον φαει αυριο :wink2:
κλικ, κρατα σημειωσεις και να μας λες τα συμπερασματα! δεν μπορω να ερχομαι δυστυχως!! σιγουρα ειναι ενδιαφερον και σιγουρα αξιζει! μη τυχον ερθει τριτη και δεν δωσεις αναφορα!
ασε που μπορει να γνωρισεις και ατομα με κοινα ενδιαφεροντα!
λαχανικό, ε? χμ δεν το είχα σκεφτεί μπράβο πολύ καλή ιδέα!
θα βάλω σίγουρα πιπεριές, αλλά τί άλλο? κολοκύθι ή μελιτζάνα δε νομίζω να μου αρέσει έτσι μαζί με κοτόπουλο...
να βάλω και κανα καρότο, κρεμμύδι, καμιά ντομάτα, ή με τη ντομάτα θα νερώσει τελείως μιας και χωρίς καθόλου νερό έβγαλε πολλά ζουμιά γιατί είναι που είναι σκεπαστό..τελικά βέβαια τα "ήπιε" στην πορεία μέχρι να ολοκληρωθεί το ψήσιμο
τι μου κανετε? εγω σημερα εχω τη συναντηση γονεων και ειμαι χαρουμενη. για να δουμε τι θα ακουσουμε σημερα. θα παρω και εναν νεσκαφε πηγαινοντας!!!
οσο για φαγητο, εχω κατι μακαρονια απο την παρασκευη και θα ψησω συκωτι μοσχαρισιο στο φουρνο (θα μου χαλασει, γιατι το ειχα ξεπαγωσει για το σαββατοβραδο και τελικα ηρθαν οι κουμπαροι και παραγγειλαμε απο εξω) α, εκανα και παπατουλες λιλυς το σαββατο 2 ταψια και ολοι επαθαν πλακα!!
λαχανικα δεν πηρα για σβ γιατι ειχα αλλες υποχρεωσεις (ετσι το λεμε τωρα!!)
εφτιαξα τζατζικι το Σαββατο αλλα ειχα ξεμεινει απο μαυρο τοστ και δεν το εχω δοκιμασει ακομα! παντως μυριζει ολοσωστα :D
και κρατηθηκες ολο το σβ? σκετο δεν τρωγοταν?Quote:
Originally posted by click
παντως μυριζει ολοσωστα :D
δε δοκιμασα. τζατζικι χωρις ψωμι? λεει? δε λεειQuote:
Originally posted by BARB3
και κρατηθηκες ολο το σβ? σκετο δεν τρωγοταν?Quote:
Originally posted by click
παντως μυριζει ολοσωστα :D
μια χαρα λεει!!
καλα, ησουν χωρις ψωμι ολο το σβ? εστω μια ολοκληρη κυριακη?
μου χε τελειωσει το τοστ απο την παρασκευη. αστα ενα δραμα.Quote:
Originally posted by BARB3
μια χαρα λεει!!
καλα, ησουν χωρις ψωμι ολο το σβ? εστω μια ολοκληρη κυριακη?
εκανα τη διαιτα του τοστ τοσο καιρο και τωρα που ειχα ξεμεινει, ψαχνομουν τι να φαω :P
μετα απο το τεστ..
μεγαλη αποτυχια το τζατζικι.
πολυ νερουλο, δεν ξερω γιατι. εβγαλε υγρα το αγγουρι?
νατουραλ 2% χρησιμοποιησα
μηπως εφταιγε το ξυδι?
παντως ηταν χαλια
ε, ναι. νομιζω την πατησες!! συνηθως νερουλιαζει και το δικο μου αν μεινει 1-2 μερες στο ψυγειο.
το αγγουρι το τριβεις ή το ψιλοκοβεις και το ζουπας και το στραγγιζεις πριν το ριξεις. το εκανες ετσι?
τελος παντων. χθες φαγαμε τα μακαρονια μας και για τους μεγαλους ειχε συκωτι τηγανητο. θα το εφτιαχνα ψητο αλλά τηγανητο ειναι θεικο και με κερδισε!
εχετε δοκιμασει? μοσχαρισιο συκωτι ψηλες φετες (απο τον κρεοπωλη ετοιμο κομμενο παντα), τις αλευρωνετε, αλατοπιπερωνετε και στο τηγανι. τελειο.
και για διαιτα, στο γριλ του φουρνου σε αλουμινοχαρτο ανοιχτο και ταψακι (το αλουμινοχαρτο για αν μη λερωνουμε το ταψακι!) στο φουρνο εχει χαμηλες θερμιδες και ανεβαζει το σιδηρο!
σημερα λοιπον φασολαδα φουσκωμενη με μουσταρδα!
και τα νεα χθες απο τη συναντηση γονεων.
οσο ημουν εκει περασα καλα. συστηθηκαμε και γνωριστηκαμε, μιλησαμε λιγο για καποια θεματακια και απο την αλλη φορα πιανουμε ενα ενα θεματα. την αλλη φορα εχουμε το θεμα επικοινωνια. και με ενδιαφερει πολυ.
αυτα που αποκομησα χθες
1. γνωρισα μια μαμα γιατι χρειαστηκε να την παρουσιασω και να με παρουσιασει οποτε εμαθα πραγματα για αυτην.
2. καταλαβα ποσο σημαντικο παραδειγμα ειμαστε για τα παιδια μας. οχι οτι δεν ημουν ψιλιασμενη αλλά λεμε τωρα!
κοριτσια για να μη νερουλιαζει το τζατζικι:
οταν τριβετε αγγουρι του β;ζετε αλατι κ το αφηνετε στ σουρωτηρι κ μετα του ... ζουμπατε κιολας :p
ετσι φευγουν ο,το υγρα εχει κ το τζατζικι κραταει οπως ειναι forever (εκτος ποτη μουχλα που θα πιασει αν το αφησετε fοrever) :p
barb πολυ ενδιαφερον αυτο που κανετε.
μπραβο :)
βρε σμαρτ μου ομως κατεληξα να μη διαβασω τη κορη μου και πηγε μισοαδιαβαστη στο σχολειο. οχι οτι δεν ειναι εξισου σημαντικη η ψυχικη υγεια για την οποια παλευουμε στα meetings αυτα, αλλα αυτο το δεν προλαβαινω μετα εδω μου καθεται!
εγω πηγα σπιτι εχθες στις 7:30 το βραδυ. τι να πρωτοκανεις? τα εβαλα να φανε βραδυνο για να μη φανε αργα, τα μισοδιαβασα μετα, ηταν κουρασμενα και βαριοταν υπερβολικα και τα εστειλα για υπνο στις 10:30 ενω ταυτοχρονα ειχα μολις τελειωσει το τηγανισμα για το συζυγο που γυρνουσε χθες 10:30.
εγω απο την υπερενατση δεν κοιμηθηκα σχεδον καθολου. μαλλον εφταιγε και που ηπια καφε το απογευμα γιατι δεν πινω συνηθως και ηρθε και εδεσε! σημερα ειμαι κοτοπουλο και εχουμε και προπονηση, αγγλικα, μουσικη! ευτυχως αυριο δεν θα εχουν να διαβασουν!
μπαρμπι, στο χω ξαναπει:
ολα δεν προλαβαινονται, βαλε προτεραιοτητες!
ποιες θα ειναι αυτες εσυ ξερεις αλλα για μενα πρωτα παει η υγεια (ψυχο-πνευματικο-σωματικη),
μετα το διαβασμα κ μετα ολα τ αλλα.
και να σου πω κ κατι?
δε νομιζω οτι θα παθει τπτ επειδη πηγε μια μερα μισοδιαβασμενη στο σχολειο, το αντιβαρο νομιζω ειναι πολυ μεγαλο!!