μου διαλυθηκε το βρωμοψαρο και η φωτο ειναι χαλια :(
Printable View
μου διαλυθηκε το βρωμοψαρο και η φωτο ειναι χαλια :(
δε σε πιανω, αγνοια ως προς τι? δεν ειναι κ πυρηνικη φυσικη, το φυτευεις το περιποιησε, το αγαπας κ μετα...το τρως!
δε σε αγαπαει ιδιαιτερα τοτε αλλα σιγουρα σε φροντιζει κι εκεινο!
εμας φετος πεσαν καμπιες στις ντοματες κ τρωγαμε ετοιματζιδικες φαρμακωμενες μπλιαχ
κλικ μια χαρα ειναι βρε συ!
σιγα σιγα θα το κανεις τελειο, εμενα μου εκατσε με την πρωτη τελειο, τα ειχα κανει σε ταψακι ισως γιαυτο.
χθες παλι σε ταψακι κ εγιναν θεικα.
στη σχαρα δεν εχω τολμησει ακομη. στη σχαρα το κανες νομιζω?
παντως το τμημα του ψαριου που εμεινε μια χαρα καλοφαγωτο φαινεται!
μια χαρα φαίνεται κλικ! καλη όρεξη.... πειναω
oνειρο ηταν!Quote:
Originally posted by doreta
μια χαρα φαίνεται κλικ! καλη όρεξη.... πειναω
δεν το πιστευω οτι το μαγειρεψα εγω! :thumbup::smilegrin:
μπραβο κλικ!!!
πυρηνικη φυσικη οντως δεν ειναι.Quote:
Originally posted by badgirl11
δε σε πιανω, αγνοια ως προς τι? δεν ειναι κ πυρηνικη φυσικη, το φυτευεις το περιποιησε, το αγαπας κ μετα...το τρως!
εμας φετος πεσαν καμπιες στις ντοματες κ τρωγαμε ετοιματζιδικες φαρμακωμενες μπλιαχ
ωστοσο βοηθαει αν καποιος ξερει τι δεν πρεπει σε καμια περιπτωση να φυτεψει δευτερη φορα στο ιδιο μερος, τι δε θελει πολυ κοπρια γιατι θα σαπισει, ποια μυρωδικα-ανθη (πχ βασιλικος, κατιφες) διωχνουν τα ζουζουνια κ βοηθανε στην ωριμανση, κοκ.
επισης οταν καποιος ξερει τι πρεπει να κανει ποτε κ οχι να μπαινει στον κηπο οοοοταν του ρθει η φλασια για να σπασει την καθημερινοτητα του.
:)
μπραβο κλικ, πες μας όμως και τις αναλογιες υλικων που εβαλες!
ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΒΑΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ ΒΡΕ ΑΘΕΟΦΟΒΗ ΣΤΟΝ ΠΟΥΡΕ?????????
παντως μου ηρθε ιδεα με αυτον τον πουρε, και θα παω σουπερ για να την υλοποιήσω σημερα κιολας: πατατα + κολοκυθι + πιπερια + κρεμμυδι + ντοματα και δεν ξερω και τι αλλο, βρασιμο + πολτοποιηση με ζουμακι που εβρασαν, για να γινει σα σουπα.. ε?
μακαρι να γινιε καλο, μου αρεσουν οι σουπες
κ καροτο θα εβαζα εγω στον πουρε :)
κ αν τα βραζαμε στον ατμο καλυτερα ακομη ,ε ?
τελικα την εφτιαξα τη σουπα, οριστε το μουσταρδι παρασκευασμα:Quote:
παντως μου ηρθε ιδεα με αυτον τον πουρε, και θα παω σουπερ για να την υλοποιήσω σημερα κιολας: πατατα + κολοκυθι + πιπερια + κρεμμυδι + ντοματα και δεν ξερω και τι αλλο, βρασιμο + πολτοποιηση με ζουμακι που εβρασαν, για να γινει σα σουπα.. ε?
επρεπε να βαλω και συμπυκνωμενο χυμο ντοματας για να κοκκινισει... δεν πειραζει next time... αλλα απο γευση ειναι πολυ καλη!
εβαλα 1 πατατα μεγαλη, 1 μετριαQuote:
1 κολοκυθι μεγαλο, 1 μετριο
3 ΛΕΠΤΑ χλωρα κρεμμυδακια
αννιθο περιπου 1 κουταλακι γλυκου
αλατι... χμ.. δεν ξερω. πρασινο αλατι με το ματι εβαλα
αυτη η ποσοτητα βγαζει για 4 ατομα.
το ψαρι δεν εβγαλε για 4 ατομα ουτε κατα διανοια :P
εκανα την υπερβαση! δεν εβαλα κανελλα ουτε σκορδο ουτε στο ψαρι ουτε στον πουρε! απορω πως αντεξα!!!
ποση πατατα εβαλες στη σουπιτσα σου ντορετα? λιγο νερουλη δε βγηκε?
θενξ για τη φωτο!!!!!
Καλησπέρα κορίτσια μου!!!
Λοιπον θα σας γράψω το ρίζι νιχακι με ντομάτα που υποσχέθηκα στη Ντορέτα
Υλικά
2 ποτήρια ρίζι νυχάκι φουσκομένο στο νερό για 45 λεπτά περιπου (οκ μπορείς να βάλεις ότι ρύζι θες αλλα εγώ το προτιμώ με αυτό)
6-7 ντοματες αρκετα οριμες τριμμένες ή στο μπλέντερ (εγώ τις κάνω στο μπλέντερ γιατί γίνονται σαν χυμός)
1 κρεμμυδι ψυλοκομμένο
1 κύβο λαχανικών ή κότας
Βάζουμε την αντικολλιτική κατσαρόλλα να ζεσταθεί (δεν χρειάζετε λάδι) και ρίχνουμε το κρεμμύδι. (αν δεν έχετε αντικολλιτική μπορείτε μα βάλετε 2 κουταλιές λάδι σε κανονική κατσαρόλλα για να μην κολλίσει)
μολις ροδίσει το κρεμμύδι ρίχνουμε την ντομάτα και το αφίνουμε μέχρι να βράσει
όταν βράσει ρύχνουμε 4 ποτήρια νερό, τον κύβο και λίγο αλάτι
Μόλις κοχλάσει ρίχνουμε το ρύζι, χαμιλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε. Σταδιακά ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε για επιπλέων αλάτι. Αν χρειάζετε ακόμα λίγο νερό προσθέτουμε, αλλά ΠΑΝΤΑ ζεστό.
Καλή σας όρεξη!
φανταστικη συνταγη, φουσκωνουμε κ το ρυζι κοριτσια?Quote:
Originally posted by polinaki1983
Υλικά
2 ποτήρια ρίζι νυχάκι φουσκομένο στο νερό για 45 λεπτά περιπου (οκ μπορείς να βάλεις ότι ρύζι θες αλλα εγώ το προτιμώ με αυτό)
ευκολο κ χορταστικο ακουγεται κ ειμαι σε σουποφαση!
α εννοειται βρε συ αλλιως δε θα φαει κανεις λαχανικα ποτε...Quote:
Originally posted by smart
πυρηνικη φυσικη οντως δεν ειναι.Quote:
ωστοσο βοηθαει αν καποιος ξερει τι δεν πρεπει σε καμια περιπτωση να φυτεψει δευτερη φορα στο ιδιο μερος, τι δε θελει πολυ κοπρια γιατι θα σαπισει, ποια μυρωδικα-ανθη (πχ βασιλικος, κατιφες) διωχνουν τα ζουζουνια κ βοηθανε στην ωριμανση, κοκ.
επισης οταν καποιος ξερει τι πρεπει να κανει ποτε κ οχι να μπαινει στον κηπο οοοοταν του ρθει η φλασια για να σπασει την καθημερινοτητα του.
:)
χαχαχαχαχα
ετσι εχουμε κατι φιλους που νομιζουν οτι θα φυτεψουν κ θα φανε ετσι απλα...κουνια που τους κουναγε θενε να το παιξουν κ αγροτες :spin:
θελει πολυ κοπο κ να το κανεις κ χρονια, να εισαι γνωστης, εμεις εχουμε γεοπονο στην οικογενεια αλλα κ μεγαλη πειρα ο πατερας μου. ο ανδρας μου ευτυχως ασχολειται!
Εξαρτάτε τι φαγητό θα κάνεις καλή μου. Αν πχ κάνεις σούπα, δεν το φουσκώνεις. Στις 2 συνταγές που σας έδωσα το φουσκώνουμε (εννοείτε με νερό της βρύσης ε, όχι ζεστό!!!)Quote:
φανταστικη συνταγη, φουσκωνουμε κ το ρυζι κοριτσια?Quote:
Originally posted by polinaki1983
Υλικά
ευκολο κ χορταστικο ακουγεται κ ειμαι σε σουποφαση!