ναι, και ρωτησα γιατρο, και μου ειπε οτι ο μεταβολισμος πρωτεινης σε γλυκοζη λεγετε "γλυκοζογενεση"Quote:
Originally posted by asteropi
Σε ποιο φορουμ ρωτησες ξενο?
[ http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%...B5%CF%83%CE%B7 Στο κύτταρο η παρατηρούμενη γλυκογένεση, που λέγεται και γλυκοζογένεση, είναι πιο ενεργή όταν υφίσταται μικρή ανάγκη για ATP. Με τη βιοχημική αυτή διεργασία αντιμετωπίζονται οι ανάγκες του σώματος σε γλυκόζη όταν δεν υφίστανται σε επαρκή ποσότητα διαθέσιμοι υδατάνθρακες από την ακολουθούμενη διατροφή.
Οι δε άλλες θρεπτικές ουσίες όπως τα λιπίδια και οι πρωτεΐνες μπορούν να μετατραπούν σε γλυκόζη κυρίως στο ήπαρ και τα νεφρά.]
και σε μικροτερο βαθμο το κανει και το λιπος, αλλα πιο ευκολο ειναι της πρωτεινης.
Εψαξα λιγο παραπανω, και συμφωνα με τι βρηκα, μια διαιτα ατκινς για να γινει σωστα, πρεπει να εχει, 50% λιπος, 40% πρωτεινη 10% υδατανθρακες, που σημαινει οτι δεν πρεπει να ξεπερναει τις 800 θερμιδες. (1 υδ = 4 θερμιδες, η ατκινς δεχετε μεχρι 20, οποτε 80 θερμιδες, αν αυτο ειναι το 10% τοτε το 100% ειναι 800, ετσι το υπολογισα) οποτε βασιζεται μαλλον στο γεγονος οτι η πρωτεινη θα κοψει τη ορεξη....
ακομα το ψαχνω! σαν ντετεκτιβ νιωθω....
Edit: και να προσθεσω οτι ετσι χανουμε μυς με υποθερμιδικες διαιτες. Επειδη η πρωτεινη μεταβολιζεται σε γλυκοζη πιο ευκολα απο το λιπος.
τωρα ψαχνω να δω αν σωζεται η κατασταση με γυμναστικη, αλλα προς το παρων μου λενε
"σε κατασταση λιμοκτονιας, θα καψεις πρωτεινη πρωτα, γυμναστικη η μη. Για να σωσεις μυς, πρεπει να φας, να μεταβοληθει η πρωτεινη που ελαβες και οχι η πρωτεινη που εχεις, εξου και δεν πρεπει να το παρακανεις με τη γυμναστικη, πρωτα καις υδατανθρακες, μετα λιπος, μετα πρωτεινη, αν προσπερασεις το πρωτο σταδιο και πας κατευθειαν στο δευτερο, θα πας πολυ ευκολα στο τριτο. Ειναι πολυ λεπτες οι ισορροπιες"
και κατι μου ειπαν για τα πολλα μικρα γευματα, αλλα ημουν σε λιγο σοκ κατασταση και δε το καλοακουσα. Θα το ξαναρωτησω αυριο.