Quote:
Originally posted by ΤΖΙΝΑ
Μαρία εγώ έχω κάνει sleeve αλλά πολλά πράγματα μοιάζουν με την επέμβαση που έκανες εσύ. Είναι γεγονός αυτό που λες ότι χωρίς να το θέλεις σου αλλάζει το μυαλό και αρχίζεις να σκέφτεσαι πλέον πριν φας κάτι που δεν επιτρέπεται. Συνήθως τους πρώτους μήνες δεν έχεις τόσο πρόβλημα γιατί μαθαίνεις ακόμα τη διατροφή σου, δεν έχεις μεγάλη πείνα και είσαι και φοβισμένη. Οσο περνάει ο καιρός όλο και θα σου μπαίνουν ιδέες να φας κάτι κι εκεί είναι που πρέπει να είσαι προσεκτική. Εγώ προσπαθώ να είμαι τυπική αλλά δεν στερούμαι τίποτα. Επειδή δεν μπορώ να φάω μεγάλες ποσότητες και να θελήσω να κάνω "γουρουνιά" δεν μπορώ χιχιχι. Τρώω τα πάντα αλλά με μέτρο, δηλαδή θα φάω μία χούφτα πατατάκια, όχι όλη τη σακούλα ή θα φάω 1 γλυκό και θα φροντίσω τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας να έχουν λιγότερες θερμίδες. Το καλό είναι ότι τώρα που είμαι στη συντήρηση μπορώ να φάω περισσότερο απ'ότι πριν που έχανα ακόμα βάρος. Θα δεις ότι με τον καιρό θα συνηθίσει το μυαλό σου και δεν θα σε νοιάζει να τρως ποσότητες όπως παλιά. Τώρα τρώω ένα κομμάτι πίτσα, χορταίνω και νοιώθω σα να έχω φάει 4-5 κομμάτια πίτσα όπως έκανα παλιά. Θέλει προσοχή να μην τσιμπολογάμε όλη μέρα γιατί τσίμπα τσίμπα μαζεύονται οι θερμίδες. Ευτυχώς όμως έχοντας τώρα για σύμμαχο το στομάχι μου δεν είναι συνέχεια το μυαλό μου στο φαγητό γιατί δεν έχω τη στέρηση και το "μη" που είχα παλιά. Ξέροντας ότι μπορώ π.χ. να φάω ένα παγωτό όποτε θέλω χωρίς πρόβλημα με κάνει να μην το σκέφτομαι συνέχεια και να αναβάλλω να το φάω από μόνη μου ενώ παλιότερα το "μη" με έκανε να θέλω να τρώω παγωτό όλη μέρα! Περνώντας ο καιρός θα καταλάβεις κι εσύ τι σου λέω. Δεν φτάνει μόνο η επέμβαση για να διατηρήσουμε τα κιλά μας, πρέπει να προσέχουμε κι εμείς, όμως τώρα είναι πολύ πιο εύκολο να το κάνουμε χωρίς να στερούμαστε τίποτα, είναι αυτό που λένε δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Με την τουαλέτα δεν είχα ποτέ πρόβλημα, ακόμα και στην αρχή, στο δεκαήμερο των υγρών. Ελπίζω να στρώσει η τουαλέτα σου γρήγορα και να μην ταλαιπωρείσαι. Περνώντας ο καιρός θα νοιώθεις καλύτερα μέρα με τη μέρα και πολλά πράγματα θα γίνουν πιο εύκολα και θα σταματήσουν οι ταλαιπωρίες σου. Εγώ πλέον, 13 μήνες μετά, νοιώθω σα να μην έχω κάνει τίποτα, με τη μόνη διαφορά ότι απολαμβάνω το φαγητό χωρίς να φοβάμαι να μην ξαναπαχύνω.
αχ σ ευχαριστω τοσο πολυ για τις πληροφοριες μου εδωσες παρα πολυ κουραγιο γιατι ξερεις ακομα ειναι νωρις και ειμαι φοβισμενη...το να φτασω στο σημειο να απολαμβανω το φαγητο χωρις τυψεις ειναι το ονειρο μου πραγματικα...πριν και πολυ ετρωγα μαλλον το πολυ ειναι μικρη λεξη και παντα τυψεις ειχα μετα και ξερεις πως ειναι αυτο η αυτοπεποιθηση μου στο πατωμα...με αυτα που ειπες επιτελους νιωθω οτι θα ξανα γινω φυσιολογικος ανθρωπος!!!!!!!!!!! σ ευχαριστωωωωωω:spin::spin: