Originally Posted by
savatage
Στο σπιτι τους μεσα δεν εισαι. Πραγματικη αγαπη, συζητηση, κατανοηση, ουσιαστικη ενασχοληση με τους γονεις τους, μπορει να μη λαμβανουν. Μπορει να ειναι παραμελημενα ρε παιδι μου, μην κοιτας που ο,τι ζητησουν το εχουν και δεν ακουνε "οχι" οταν προκειται για υλικα αγαθα, ψυχικα δεν ειναι καλυμμενα, αλλιως δε θα εβγαζαν τοση οργη.
Αντι να τους το βουλωνουν με το ξυλο, τους το βουλωνουν με χάρες.
Βαρβαρος τροπος επικοινωνιας ειναι το "Δεν συμπεριφερεσαι ετσι οπως θελω? Φαε ενα χερι ξυλο γιατι εισαι παιδι αρα μικροσωμο, αρα ΜΠΟΡΩ να σου κανω νταηλικια γιατι εγω ειμαι μεγαλος και ΞΕΡΩ καλυτερα και δεν μπορεις να αμυνθεις" αυτο ειναι βαρβαροτητα. Ειναι ομως ο ευκολος τροπος, δεν ειναι τοσο ευκολο να ψαχνεις τροπους να μεταδωσεις γνωσεις και αξιες σε ενα παιδι.
Ευκολο ειναι και το να λες σε ολα ναι γιατι δεν αντεχουν τα ευαισθητα αυτια σου τη γκρινια και για να μην ενοχλεις στο διπλανο τραπεζι αμα ακουστει το παιδι σου να διαμαρτυρεται.
Αρα λοιπον το προβλημα με αυτη τη μανα που εφερες σαν παραδειγμα ειναι οτι δε θελει(για τους δικους της λογους) να ασχοληθει ουσιαστικα. Και οι βιαιες μαναδες δε θελουν να ασχοληθουν ουσιαστικα. Κοινο στοιχειο ειναι.