Αμα δεν σε πείθει ο Φρουντ βρε φίλε μου εγώ θα σε πείσω; Μην τρελαθούμε κιόλας!
Τώρα για τις νεκροφιλίες κτλ, δες τις προηγούμενες σελίδες, μη ξαναγράφουμε τα ίδια.
Printable View
Γιώργο δεν έχεις καταλάβει το εξής. Δεν προσπαθούν οι γκει να σου πουν ότι είναι φυσιολογικό. Στο λέει η επιστήμη. Δεν κατατάσσεται πουθενά, σε καμιά ασθένεια ή διαταραχή. Τώρα αν εσύ διαφωνείς με τους επιστήμονες, αυτό είναι άλλο θέμα, δεν μπορεί να σε πείσει κανείς γιαυτό.
Εδώ υπάρχουν ακόμα κάποιοι που πιστεύουν πως η γη είναι επίπεδη, τι να λέμε...
Πάντως το να θεωρείς κάποιον μη φυσιολογικό είναι άμεση διάκριση Γιώργο. Όσο και να λες ότι δεν έχω τίποτα με τους γκει, δεν με ενοχλούν κτλ κτλ...το να τους θεωρείς ασθενείς ενώ δεν είναι, είναι καταφανής διάκριση.
Κανένας δεν απαγόρεψε σε κανέναν να ζήσει χωρίς σεξ, αν αυτό επιθυμεί.
Και αναμφίβολα υπάρχουν υψηλότερα ιδανικά στη ζωή.
Ο Maslow κατατάσει της ανάγκες του ανθρώπου και τις ταξινομεί με βάση μια πυραμίδα. Στη βάση της πυραμίδας είναι οι θεμελιώδεις ανάγκες επιβίωσης. Όσο ο άνθρωπος καλύπτει τις βασικές του ανάγκες τόσο αυξάνονται οι ανάγκες για υψηλότερα ιδεώδη.
Κλείνοντας να πω κάτι ακόμα φίλε,
Ο Έρωτας είναι ίσως το μεγαλύτερο ιδανικό. Το μεγαλύτερο αγαθό. Το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να απολαύσει ένας άνθρωπος.
Ξέρεις ποιο λάθος κάνεις;
Θεωρείς το σεξ για κάποιο λόγο ως κάτι ασήμαντο. Αν το δεις όμως ως μέσο έκφρασης συναισθηματικής εγγύτητας, τότε θα καταλάβεις ότι κάθε φορά που δυο άνθρωποι κάνουν σεξ - βιώνοντας μια ερωτική εμπειρία - ο κόσμος δεν εκπίπτει ηθικά. Απλά γίνεται πιο όμορφος.
Γιώργο χαίρομαι να συζητάω με ανθρώπους που έχουν καλή διάθεση και θετική στάση ως προς τον εποικοδομητικό διάλογο.
Λοιπόν, για μένα φυσιολογικό (φύσις + λόγος) είναι οτιδήποτε υπάρχει στη φύση. Ανεξάρτητα αν αυτό μας αρέσει ή όχι. Η ομοφυλοφιλία υπάρχει και ως εκ τούτου είναι φυσιολογική. Απλώς δεν είναι mainstream. Είναι μια μειοψηφία, και για αυτό για αιώνες η ανθρωπότητα την απέρριπτε μετά βδελυγμίας.
Είμαι άντρας 35 ετών και ετεροφυλόφιλος.
Όπως είπα σε άλλο μήνυμα δεν θα ήθελα να μου προσβάλει κανένας το παιδί μου αν ήταν ομοφυλόφιλο. Και αν είχα παιδί ομοφυλόφιλο ούτε θα πανηγύριζα από τη χαρά ούτε όμως και θα το απέρριπτα. Θα έκανα τα πάντα για του σταθώ μέχρι το τέλος της ζωής μου, ώστε να χτίσει τη ζωή του σε στέρεες βάσεις. Παράλληλα θα έκανα ότι μπορούσα ώστε να διαμορφώσω ένα καλλίτερο κοινωνικό πλαίσιο για να ζει και να αλληλοεπιδρά.
Για την υιοθεσία έχω και εγώ πολύ σοβαρές επιφυλάξεις.
Θεωρώ ότι πρώτα και κύρια το δικαίωμα που πρέπει να προασπισθεί είναι του παιδιού. Και το παιδί έχει δικαίωμα να έχει ΚΑΙ Πατέρα ΚΑΙ Μητέρα.
Θα σου απαντήσω μια προς μια στης ερωτήσεις σου..
Η μοναχοί /καλόγεροι αφιέρωσαν τη ζωή τους στο θεό που αυτό συνεπάγεται μη σεξουαλική ζωή...δηλαδη..
Επιλέγουν να μην κάνουν για επειδή έχουν ένα πολύ σοβαρό λόγο...ΤΟ ΘΕΟ.. ο Θεός βλέποντας την κίνηση που κανουν αυτοί οι άνθρωποι τους δίνει δύναμη να μην θέλουν αν κάνουν σεξ..να το επαναλάβω..επιλέγουν την αποχή απτό σεξ και το θεό...είναι πάρα πολύ σπουδαίος λόγος...
Ανάλογα για ποιο λόγο επιλέγει ο άνθρωπος να μην κάνει σεξ...κάποιος ο χψ μπορεί να επιλεγεί να μην κάνει σεξ από μια απλή θεωρία...
Άλλος επιλέγει να μην κάνει η δεν μπορεί να κάνει σεξ
Λόγο κακών εμπειριών.αυτο είναι πάλι ένα άλλο θεμα....
Που χρήζει ιατρική βοηθάει διότι δεν είναι ακριβώς ότι ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕΞ.. είναι ότι από ΚΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕΞ..και πάλι στην τελική εάν επιλέξει να μην κάνει σεξ και ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΕΥΤΗΧΗΣΜΕΝΟ/Η καλά κάνει και δεν κάνει σεξ.αρκει να είναι ικανοποιημένος/η με αυτή τη κατάσταση.
Όσο για το κάνεις δεν κατέληξε στο ψυχίατρο επειδή δεν κάνει σεξ..αυτό σηκώνει μεγαλη συζήτηση...
Δεν θα πάει κάποιος στο ψυχίατρο και θα του πει ο λόγος της επισκέψεις μου είναι ότι δεν κάνω σεξ..
Η αποχή απτό σεξ η αλλιώς η καταπίεση των σεξουαλικών ορμών του θα του προκαλέσει ψυχολογικά θέματα διάφορα που εκ πρώτης όψεως μάλλον δεν θα μοιάζουν με θέματα σεξ..
Σύμφωνο ότι υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα απτό σεξ..σε αυτό δεν αντιλέγει κάνει όμως το συγκεκριμένο θέμα στο οποίο συζητάμε έχει να κάνει με το σεξ..όχι γενικότερα με τα κοινωνικά προβλήματα...επισεις η ανθρωποι αυτοί με αυτά τα προβλήματα δεν επιλέγουν
να μην κάνουν σεξ.απο επιλογή..
Αλλά λόγο ανωτέρας βίας δεν κάνουν...πχ γίνεται πόλεμος πεθαίνει το παιδί μου μπροστά στα μάτια μου λες να έχω ορέξεις να μου σηκωθεί εκείνη την ώρα να ξεκαυλωσω???τα αυτονόητα συζητάμε μου φενετε..
Αν το σεξ είναι ανάγκη όπως το φάει η το νερό...???
Το σεξ για εμένα είναι και σωματική τροφή και ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΡΟΦΗ...(μιας και οι δύο είμαστε και λίγο της εκκλησίας )συνδραμη και στη σωματική και στη ψυχική υγεια..αρα ναι είναι ανάγκη.....
Χωρίς το σεξ όχι δεν πεθαίνει κανένας...αλλά μέσα του έχει κενά... καταπίεσης...με λίγα λόγια ταλαιπωρείται.
Ο άνθρωπος που κάνει σεξ δεν μπορεί να αγωνιστεί για τα ιδανικά του??τη σχέση έχει το ένα με το άλλο??άλλο ιδανικά και άλλο το σεξ..μπερδευεσε καλέ μου φίλε..
Όσο για τους φυλακισμένους εσύ τους βλέπεις να είναι στα καλά τους???να ορίστε μόνος σου έδωσες το καλύτερο ζωντανό παράδειγμα...βλέπεις τη κάνουν άνθρωποι που είναι πολλά χρόνια μέσα και έχουν αποχή απτό σεξ???άνδρες βιάζουν άνδρα και όχι γιατί είναι ομοφυλόφιλοι καμία σχέση το κάνουν μόνο και μόνο απτην αποχή που έχουν απτό σεξ..με λίγα λόγια έχουν θόλωση πια απτην αποχή και όπου βρούνε τρ....πα το βάζουν....και να ήταν μόνο αυτό καλά θα ήταν....στα καλά καθούμενα παίζουν ξύλο μεταξύ τους....και πολλά άλλα βίαια πράγματα που ούτε καν θέλω να τα σκέφτομαι..
Όσο για το νεκροφιλο και το παιδοφιλο....
Τόση ώρα μιλάμε για ενιλικους ανθρώπους που κάνουν σεξ με κοινή συνεναιση. Και είναι ζωντανοί..
Αυτά τα δύο που αναφέρεις στη μία περίπτωση είναι ανιλικος και ανιπεραπιστος και στην άλλη περίπτωση είναι τεζα...μα γιατί συζητάμε τα αυτονόητα?? τέλος πάντων...
Δεν με κατάλαβες μάλλον....πίστεψέ με έχω δει πολλούς γκέι που προσπαθούσαν να με πείσουν ότι είναι απόλυτος φυσιολογικό δύο άνδρες να ερωτευθούν και να κάνουν σεξ..και όπως είχα πει και προχθές ο άλλος προσπαθούσε να με πείσει ότι είναι ακριβώς το ίδιο το να κάνεις σεξ με έναν άνδρα όπως και με μια γυναίκα καμία διαφορά...και ότι το γυναικείο σώμα είναι το ίδιο με το ανδρικό....άρα πάλι καμία διαφορά...και κάποια στιγμή μου λέει έχεις πάει με άνδρα??δοκίμασε μου λέει για να δεις ότι έχω δίκιο...αν αυτό δεν είναι πλύση εγκεφάλου τοτε τι είναι βρε Ελισάβετ???
Αν μου έλεγε κοίτα φίλε...εσένα σου αρέσουν οι γυναίκες οκ..εγώ τη βρίσκω με άνδρες...όπως τη βρίσκει κανείς...δικαίωμα σου να τη βρεις με γυναίκα δικαίωμα μου να τη βρω με άνδρα...τοτες δεν θα μιλούσα καθόλου μα καθόλου για πλύση εγκεφάλου...και δεν το έκανε μονάχα ένας αυτό....έχω δει πολλούς γκέι να προσπαθούν να πείσουν ότι είναι το ίδιο το γυναικείο σώμα δεν έχει διαφορά με το ανδρικό...
Δηλαδή πάνε να με βγάλουν τρελό φιρι φιρι...
Επίσης Ελισάβετ οι επιστήμονες μπορεί να λένε ότι είναι φυσιολογικό αλλά δεν προσπαθούν με το ζόρι να μπουν στο μυαλό κάποιου ανθρώπου και με το ζόρι να τον πείσουν γι'αυτό....
Λένε τα συμπεράσματα τους και τέλος οποίος πιστηκε πιστηκε...δεν θα ξυπνήσουν γη και ουρανό δεν θα κάνουν τα άσπρα μαύρα για να σε πείσουν..
Κατά κάποιο τρόπο κάνουν ότι κάνουν και οι γιαχουβαδες..με το ζόρι να σε πείσουν προσπαθούν..
Υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις ομοφυλοφιλίας που προέκυψαν από τραυματικές εμπειρίες της παιδική ς ηλικίας, π.χ. σεξουαλικές παρενοχλήσεις και βιασμούς από ενήλικες. Πόσο σωστό και επιστημονικό είναι να πούμε οτι "όλα είναι καλά, όλα είναι ανθηρά", όλα είναι φυσιολογικά... όταν ο άνθρωπος αναπαράγει στην σεξουαλική του ζωή την κακοποίηση που υπέστη; Και μπορεί να είναι και ψυχολογική παιδική κακοποίηση.
Για το λόγο αυτό εγώ ισχυρίζομαι ότι κάποιες φορές η ομοφυλοφιλία είναι επίκτητη. Αποτέλεσμα γεγονότων όμοιων με όσα αναφέρεις στο μήνυμα σου.
Όμως δεν πρέπει αυτό το γεγονός να μας κάνει ρατσιστές απέναντι στην ομοφυλοφιλική κοινότητα.
Ο βιασμός και η κακοποίηση καταδικάζεται σε κάθε περίπτωση. Φαντάζομαι ότι συμφωνούμε όλοι σ' αυτό.
Μάλλον το ίδιο θα έκανα και εγώ..και σε παραδεχομε....
Το ίδιο θα έκανε και εγώ δεν θα το έκλεινα τη πόρτα να τον πετάξω έξω απτό σπίτι..θα τον αγκάλιαζα όπως και να χει παιδί μου είναι...αλλά θα πέθαινα κάθε μέρα με αυτό το βάσανο...θα ράγιζε η καρδιά μου ....με αυτό το καημό θα πηγενα......απλά θα προσπαθούσα να μην του το δείξω και καθόλου..να μην τον κάνω και νίωση άσχημα .
Το γυρίσαμε.ομως πολύ στο δράμα και δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η συζήτηση...άρχισα να μελαγχολο...
Αυτό που λες είναι πολύ σωστό, ηθελα να το αναφέρω νωρίτερα αλλά παρασυρθήκαμε με την κουβέντα.
Φυσικά όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες. Υπάρχουν άνθρωποι που κακοποιήθηκαν βάναυσα ως παιδιά και η ομοφυλοφιλία προέκυψε ως αποτέλεσμα αυτού (?) Οι γνώμες εδώ πάλι διίστανται πάντως. Πολλά παιδιά βιάστηκαν πχ σε νεαρή ηλικία αλλά δεν έγιναν όλα γκει. Έτσι από πολλούς ακομα και σε αυτές τις περιπτώσεις μπάινει θέμα του πόσο ρόλο παίζει η προδιάθεση του ατόμου.
Απλά δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια και στα υπόλοιπα. Στις περιπτώσεις που γεννήθηκαν με αυτή την προδιάθεση ή που το επέλεξαν συνειδητά αργότερα κάποια στιγμή στην ζωή τους.