Originally Posted by
JohnyK33
Αυτο ακριβως, μεμονομενα ειναι πιο δυσκολο να αναπτυξεις μια φιλια, εστω και επιφανειακη,το να βρεις μια παρεα 3-4-5 ατομα με τα οποια θα κανετε καποια βασικα καθημερινα πραγματα, στα οποια θα εχετε καποια κοινα μεταξυ σας, χομπι, ταινιες, γκομενικα θεματα, μεσα απο αυτες τις παρεες, καποια στιγμη θα ερθεις πιο κοντα με 1-2 ατομα, με αλλους θα απομακρυνθεις, εγω στο σχολειο θεωρουσα οτι ειχα φιλους και μολις το τελειωσα εξαφανιστηκαν σαν να μην τους ηξερα απο πριν, επρεπε εγω να κανω κινησεις να τους ψαχνω που χαθηκαν, οχι δεν παει ετσι,πρεπει και οι δυο πλευρες να δειχνουν το αναλογο ενδιαφερον.
Αισθανομουν την αναγκη να ανηκω σε μια ομαδα, παρεα, αλλα παντα περιμενα να με προσκαλεσουν και επειδη δεν γινοταν αυτο,καθομουν με τις ωρες και σκεφτομουν αν κανω κατι λαθος, ξερω ατομα που θα πιασουν φιλο στο 5λεπτο και αλλους που το παλευουν, το προσπαθουν, αλλα δεν γινεται κατι, απογοητευονται, απομονωνονται και κατηγορουν τον εαυτο τους ως κυριο υπαιτιο.
Πρωτα απο ολα, πρεπει να γνωρισεις ατομα εντος της σχολης/πανεπιστημιο που εισαι, γιατι εκει βρισκεσαι αρκετες ωρες, ντροπαλος και ταπεινος ειμαι και γω, 30 φτανω, λιγους φιλους ειχα στο σχολειο, λιγους ειχα και στη σχολη που πηγαινα, μην κανεις το λαθος να πεις, ενταξει εχω χρονο, θα ερθουν οι φιλοι καποια στιγμη απο μονοι τους, θα με προσεγγισουν οι αλλοι, πιθανον εχεις αυτο που λεμε lack of social and communication skills, θελεις αλλα δεν ξερεις τον τροπο και το πως να πας να κανεις γνωριμιες με αλλα ατομα, γιατι θα φανεις ντροπαλη και ισως δεν θελεις να το καταλαβουν οι αλλοι αυτο, η φιλια, ποσο μαλλον η διαχρονικη ειναι αρκετα δυσκολο πραγμα, ακουω καποιες φορες να αναφερουν "η κολλητη μου", "ο κολλητος μου", λες και ηταν φιλοι απο την πρωτη μερα της γεννησης τους.
Αν δειχνεις μονιμως ντροπαλη, ταπεινη, συνεσταλμενη, προσγειωμενη, που δεν ειναι κακο αυτο βεβαια, το αντιθετο, οπου και να εισαι, σε ενα γυμναστηριο, σε ενα παρτυ φοιτητων, στην ιδια την σχολη, το αποτελεσμα θα ειναι παντα το ιδιο, να μενεις μονη η να νιωθεις απο τους γυρω σου μια αδιαφορια προς το προσωπο σου. Ειναι δυσκολο σιγουρα και θα εχεις και αποτυχιες μεσα απο αυτο, δηλαδη μπορει να πας να προσεγγισεις καποια κοριτσια σε μια παρεα και καποια να μην σε γουσταρει απο εκει, να προσπαθει να σε απομακρυνει, υπαρχουν αυτα.