Quote:
Originally posted by RainAndWind
\"Αγνοώ τη δυναμική εξέλιξη μέσα στο χρόνο\".\"Το παιδί φταίει\".Κάτι τέτοια διαβάζω και ξέρω πως γνωρίζω πολύ περισσότερα από όσους θέλουν να μου τα\"διδάξουν\"και καλά,γιατί επιβίωσα.
πολυ πιθανον να ξερεις παραπανω.
Για να έχω επιβιώσει και μόνο τη δυναμική εξέλιξη και όλα όσα θες να μου επισημάνεις,τα έχω κάνει και δίχως να ήξερα τίποτε για τη δυναμική εξέλιξη btw.:P
ναι, σαφως τα εχεις κανει, οποτε γιατι εχεις ακομα θυμο με τη μανα σου για αυτα που σου εχει κανει πολυ πολυ παλια? η δεν εχεις θυμο κ εχω καταλαβει λαθος?
επισης πως γινεται και βρισκει ακομα χωρο η μανα σου και επεμβαινει στη ζωη σου, τωρα πια που δεν εισαι παιδι και εχεις \"εξελιχθει\"?
Κάνετε κενοφανείς αναλύσεις,
καθολου κενοφανεις, κλασικοτατες θα ελεγα.
που δε μιλάνε καθόλου στο συναισθηματικό μου κόσμο.Γιατί άραγε;
γιατι βλεπουμε τα πραγματα απο πολυ διαφορετικες οπτικες γωνιες
Σας δίνουν κάτι αυτές οι αναλύσεις,
παρα πολλα. εμενα με εχουν γλυτωσει απο πολλες ενοχλητικες συμπεριφορες ατομων, εκει που μου τα πρηζανε, μετα παιρνουν τον ομματιων τους και στριβουν. χρησιμο δεν ειναι αυτο?
ή πιστεύετε πως αυτός είναι ο τρόπος να προσεγγίσετε,ως άλλοι δικαστές, τα βιώματα άλλων.
τους δικαστες και τα δικαστηρια εσυ τα φερνεις μονιμως στην κουβεντα. εγω δεν μιλησα για καμια δικη. μονο για εναν πιο λειτουργικο τροπο διαχειρισης των διαπροσωπικων σχεσεων.
Για ψαχτείτε κι εσείς λιγάκι.
ειδικα ψυχολογικα, εχω ψαχτει παρα πολυ. αλλο αν δεν εφαρμοζω παντα τις ανακαλυψεις μου.
Οι αψεγάδιαστοι κριτές δε μου λένε κάτι,για λερωθείτε λιγάκι.:D
ποιος μιλησε για αψεγαδιαστους κριτες? που το ειδες αυτο?
μπερδευεις την πειρα που εχει αποκτηθει απο λαθη με την εννοια \"αψεγαδιαστος\"?
οσο για κριτες εσυ το βλεπεις ετσι, εγω μονο μοντελα συμπεριφορας κρινω
Ναι,και για τη γυναίκα που βιάζεται πολλοί λένε πως κατά βάθος εκείνη το προκάλεσε.Μου φαίνεται γελοίος ο τρόπος που χρησιμοποιείτε,δεν έχει ίχνος ενσυναίσθησης.
ο τροπος εχει πολυ περισσοτερη ενσυναισθηση απο οση φανταζεσαι.
επισης για τη γυναικα που βιαζεται, αν και δεν ειναι το θεμα μας, δεν ειναι οτι εκεινη το προκαλεσε, ειναι οτι εχει κι αυτη μεριδια συμμετοχης. εξαρταται την περιπτωση παντα. καθε βιασμος προφανως δεν ειναι ολοιδιος, δεν μπορουμε να αναλυουμε γενικα.
επισης, μιας και πιασαμε τους βιασμους, θα εχεις πιθανοτατα ακουσει οτι οι βιασμοι γινονται τις πιο πολλες φορες απο γνωστα προσωπα στο θυμα, οχι απο αγνωστους. αυτο δεν σου λεει τιποτα?
επισης, ας δεχτουμε οτι ο βιασμος εγινε, το θυμα δεν μπορουσε να ξεφυγει και εζησε μια πολυ κακη εμπειρια οσο διηρκεσε ο βιασμος. ας δεχτουμε οτι δεν ειχε τον ελεγχο της ζωης του για οσο διηρκεσε ο βιασμος. στο μετα, στο πως διαχειριζεται αυτη την αναμνηση/εμπειρια οταν επανακτησει τον ελεγχο της ζωης του, πιστευεις οτι το θυμα δεν εχει καμια ευθυνη/συμμετοχη?
και τι ειναι τελικα αυτο που καθοριζει τα συναισθηματα μας?
μια αναμνηση αυτη καθεαυτη, οσο ασχημη κι αν ηταν, η ο τροπος που στο παρον μας ανακαλουμε και ερμηνευουμε την αναμνηση?
εγω προσωπικα πιστευω το δευτερο.
Λογική ναι,που δεν περνάει όμως στην άλλη όχθη,άρα στον αποδέκτη.
αν εσυ δεν θελεις να δεις, πολυ σωστα δεν θα δεις, εσυ το μπλοκαρεις ομως. ο αποδεκτης χρειαζεται να πατησει το κουμπακι οn.