Originally posted by eimaiok
Quote:
Originally posted by Arsi
Εγώ προσωπικά κόλησα soft γιατί διάβαζα κάτι σχετικά με τη θετική πλευρά της κατάθλιψης,πως είναι μια εμπειρία που σε προχωράει και τα σχετικά
κι όλα αυτά με ένα γενικόλογο τρόπο σαν να είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες.
Κ σε κάποιες περιπτώσεις καταθλίψεων είναι βαρύ και άδικο να κουβαλάει ο πάσχων τέτοιο φορτίο,
και σε ποιές περιπτώσεις είναι δίκαιο αυτό το φορτίο?????
ότι είναι στο χέρι του να βγει με τον τρόπο ζωής του και τη σκέψη του πράγμα που δεν ισχύει
[color=Blue]δλδ κάποιος που ξέρει οτι πάσχει από κάτι, να περιμένει να γιατρευτεί από μόνος του???? δε πρέπει να κινητοποιηθεί?[/Textcolor]
και χρειάζεται οπωσδήποτε φαρμακευτική θεραπεία και αποδοχή της ασθένειας του ώστε να μπορέσει να την αντιμετωπίσει.
εδώ θα συμφωνήσω απόλυτα
Κάποιος μπορεί να πάσχει από χρόνια κατάθλιψη π.χ.διπολική πως μπορεί να μην αφηνιάσει ακούγοντας για τη χρησιμότητα της κατάθλιψης.Άλλο αποδοχή και συμβίωση κι άλλο χρησιμότητα.
για μένα αποδοχή σημαίνει ότι: κάθησα στο ίδίο τραπέζι με κάτι που με βαραίνει τόσο και με ενοχλεί σε απίστευτο σημείο, αλλά κατάφερα να το βάλω να καθήσει απέναντί μου και όχι πάνω μου.Έτσι πέτυχα να το κοιτάξω στα μάτια γιατί αν καθόταν πανω μου δε θα κατάφερνα τίποτα.Και από δω και στο εξής αυτό το κάτι υπάρχει (απένατί μου) αλλά δε με βαραίνει, αντίθετα με ενεργοποιεί στο να αντιδράω σε οτιδήποτε δε μου αρέσει. Αυτή είναι η μεγαλύτερη χρησημότητα που θα μπορούσε να μου δώσει αυτό το κάτι.
Και εντάξει αν κατέθετε καθένας την προσωπική του εμπειρία μένοντας σ\'αυτήν χωρίς συμπεράσματα γενικά για την κατάθλιψη οκ,αλλά νομίζω πως έγιναν συγχύσεις(και για να είμαι ειλικρινής αυτή η εντύπωση μου δόθηκε χωρίς να θυμάμαι αυτή τη στιγμή ποιος-ποια κ δεν παίζει κ ρόλο)
δεν νομίζω να είχε νόημα μια συζήτηση χωρίς συμπεράσματα,εξάλλου αυτή η ερώτηση ζητάει να πούμε τα συμπεράσματά μας μέσω των εμπειριών μας ή κάνω λάθος?
Οπότε πιστεύω πως ένας διαχωρισμός ήταν χρήσιμος.