λιγο κιμά ίσως? τραχανά?
εντιτ ακυρο... λαχανικα είπες...
Printable View
λιγο κιμά ίσως? τραχανά?
εντιτ ακυρο... λαχανικα είπες...
κρεμμυδι πρασινο,σεσκουλο,φινοκιο,κ� �ι φυσικα ΚΑΝΕΛΑQuote:
Originally posted by click
Τι βαζουμε μεσα σε μια χορτοπρασσοσπανακοπιτα?
εκτος απο αυτα που ειχα βαλει στη σπανακοτυροπιτα, θελω να βαλω κι αλλα πρασινολαχανικοειδη αλλα δεν ξερω τι!
πειτε καμμια ιδεα :)
oυαου!!!Quote:
Originally posted by Αδαμαντια
δεν ξερω τι ειχες βαλει στην πιτουλα σου,αλλα θα σου πω πρασινουλια.Εμεις στην Αρτα τις λεμε χορτοπιτες,σεσκουλα,λαπατα ,τσουκνιδα,σπανακι,ανιθο κρεμμυδακι φρεσκο,πρασο,μαιντανο,και κλασικα,αυγα,τυρι,καιλιγο τραχανα για να παρει τα υγρα,μην σου φανει παραξενη η τσουκνιδα,δεν καιει στο φαγητο και ειναι φοβερη καλη επιτυχια
δεν ξερω αν κυκλοφορουν ολα αυτα αυτην την εποχη, αλλα στανταρ θα ψαξω!!!
βλεπω στον τραχανα συμφωνει και η Ρια.
δεν το ειχα σκεφτει καθολου.
επειδη την προηγουμενη φορα απλα τα εβαλα να μαραθουν στο γουοκ και μετα τα στραγγιξα, τωρα αν βαλω τραχανα, τι να κανω? θελει βρασιμο?
καλε ειμαστε πολλες εδω!ξυπνιεςκανελα στην πιτα?θα το δοκιμασω
ρε η κανελλα ειναι στανταρ. αυτο το φινοκιο εννοειται οτι δεν ξερω τι ειναι.Quote:
Originally posted by lessing
κρεμμυδι πρασινο,σεσκουλο,φινοκιο,κ� �ι φυσικα ΚΑΝΕΛΑQuote:
Τι βαζουμε μεσα σε μια χορτοπρασσοσπανακοπιτα?
εκτος απο αυτα που ειχα βαλει στη σπανακοτυροπιτα, θελω να βαλω κι αλλα πρασινολαχανικοειδη αλλα δεν ξερω τι!
πειτε καμμια ιδεα :)
τα σεσκουλα ακουστα τα εχω.
λαπατα και κατι αλλα... οκ, πολιτισμικο σοκ επαθα παλι οπως τοτε με τη συνταγη για βασιλοπιτα :P :tumble:
οπωσδηποτε!!!!:thumbup:Quote:
Originally posted by Αδαμαντια
καλε ειμαστε πολλες εδω!ξυπνιεςκανελα στην πιτα?θα το δοκιμασω
Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες τις εποχές του χρόνου χάρη σε θερμοκήπια και ορμόνες, αλλά αν θέλουμε τα λαχανικά και τα φρούτα μας να είναι νόστιμα, θρεπτικά και αγνά (όσο γίνεται), οι σωστοί μήνες είναι οι εξής:
Ιανουάριος:
άνηθος, μαϊντανό, μπρόκολο, παντζάρι, πράσα, ραδίκια, ράπα, λαχανάκια Βρυξελλών, μαϊντανό, λάχανο, σέλινο, σέσκουλο, σπανάκι, φινόκιο, αβοκάντο, κουνουπίδι, μαρούλια, καρότα, σέλινο.
Πορτοκάλια, λεμόνια, μανταρίνια, γκρέιπ φρουτ, μήλα
σταφίδες, καρύδια, αμύγδαλα, κάστανα.
Φεβρουάριος:
Αγκινάρα, άνηθος, καρότο, αντίδια, κουνουπίδια, λάχανα, λαχανάκια Βρυξελλών, μαϊντανό, μαρούλια, μπρόκολο, παντζάρι, πράσα, ραδίκια, ράπα, σέλινο, σέσκουλο, σπανάκι, φινόκιο και αβοκάντο
Πορτοκάλια, λεμόνια, μανταρίνια, γκρέιπ φρουτ, μήλα ψυγείου (συγκομιδή Οκτωβρίου)
σταφίδες, καρύδια, αμύγδαλα, κάστανα.
Μάρτιος:
Σπαράγγια λευκά και πράσινα, αγκινάρες, αβοκάντο, άνηθος, αντίδια, αρακάς, καρότα, κουνουπίδια, λάχανα, λαχανάκια Βρυξελλών, μαϊντανός, μαρούλι, μπρόκολο, πατζάρι, πράσο, ραδίκια, ράπα, ραπανάκι, σέλινο, σέσκουλο, σπανάκι, φινόκιο.
Λεμόνια, πορτοκάλια, μανταρίνια, μήλα ψυγείου
Απρίλιος:
Κολοκυθάκια, κουκιά, ράπα (τελευταία), αγκινάρες, αβοκάντο, άνηθο, αρακάς, καρότα, κουνουπίδια, κρεμμύδια φρέκα, λάχανα, λαχανάκια Βρυξελλών, μαϊντανός, μαρούλι, μπρόκολο, πατζάρι, πράσο, ραδίκια, σπαράγγια, σέσκουλο, σπανάκι.
Λεμόνια, πορτοκάλια, μανταρίνια, μήλα ψυγείου.
Μάιος:
Αβοκάντο, βλίτα, φασολάκια, πρώιμα αγγούρια, πρώιμες μελιτζάνες, άνηθος, αντίδι, αρακάς, καρότο, κολοκυθάκια, λάχανο, μαϊντανός, μάραθο, μαρούλι, πατζάρια, πιπεριά, ραδίκια, ραπανάκια, σέλινο, σέσκουλο, σπανάκι, σπαράγγια και μπρόκολα (τελευταία)
Καλοκαιρινά πορτοκάλια (Βαλένσια), φράουλες, κεράσια, βερίκοκα, μούσμουλα, πρώιμα πεπόνια.
Ιούνιος:
Ντομάτες, αγγούρι, αβοκάντο, βλίτα, κρεμμύδι, μαϊντανό, ραπανάκια, σκόρδο, σπανάκι, πιπεριά, πατάτες, αρακάς, κολοκυθάκια, μελιτζάνα, φασολάκια.
Βερίκοκα, φράουλες, κεράσια, ροδάκινα (ορισμένες ποικιλίες), καρπούζια, βύσσινα, πεπόνια, αχλάδια, μούσμουλα, πορτοκάλια.
Ιούλιος:
Αγγούρι, άνηθος, αντίδι, αρακάς, βλίτο, κολοκυάκια, φρέσκο κρεμμύδι, λάχανο, μαϊντανός, μάραθος, μαρούλι, πιπεριά, ραδίκια, μπάμιες, σέλινο, σέσκουλο, σκόρδο, φασολάκια, ντομάτες, πατζάρια, ραπανάκια, καρότα, κολοκύθες, μελιτζάνες, πατάτες.
Βερίκοκα, φράουλες, αχλάδια, μήλα, σύκα, βύσσινα, κεράσια, ροδάκινα , καρπούζια, πεπόνια,
Αύγουστος:
Αγγούρια, άνηθο, αντίδια, βλίτα, καρότα, κολοκύθα, κολοκυθάκια, κρεμμύδι, λάχανα, μαϊντανό, μάραθο, μαρούλι, μελιτζάνες, μπάμιες, πατζάρια, πατάτες, πιπεριές, ραδίκια, ραπανάκια, σέλινο, σέσκουλο, σκόρδο και φρέσκα φασολάκια, ντομάτες.
Αχλάδια, γκρέιπ φρουτ, καρπούζια, μήλα, ροδάκινα, πεπόνια, σταφύλια και σύκα, δαμάσκηνα.
Σεπτέμβριος:
Κολοκυθάκια, ντομάτες, μπάμιες, κρεμμύδια ξερά, πατάτες.
Σταφύλια, σύκα, αχλάδια, μήλα, δαμάσκηνα, καρπούζια, πεπόνια
Νωπά καρύδια, φιστίκι Αιγίνης.
Οκτώβριος:
Τελευταία βλίτα, κολοκυθάκια, μάραθος, μελιτζάνες, πιπεριές, ραπανάκια, φασολάκια και ντομάτες. Αγγούρια, αντίδι, άνηθος, καρότο, κολοκύθα, κουνουπίδι, λάχανο, μαϊντανός, πατζάρι, μαρούλι, πράσο, ραδίκια, σέλινα, σέσκουλα, σπανάκια, μπρόκολο, ράπα, φινόκιο.
Ακτινίδια, κυδώνια, μήλα, σταφύλια, λωτοί, ρόδια,
Ξερά σύκα, σταφίδες, αμύγδαλα, καρύδια.
Νοέμβριος:
Αντίδι, καρότο, κουνουπίδι, λάχανο, λάχανο Bρυξελλών, μαρούλι, μπρόκολο, παντζάρι, πατάτα, πράσο, ραδίκια, σέλινο, σέσκουλο, σπανάκι, φινόκιο.
Αχλάδια, μήλα, ρόδια, λεμόνια, μανταρίνια, γκρέιπ φρουτ, πορτοκάλια
Ξερά σύκα, σταφίδες, φουντούκια, αμύγδαλα, κάστανα.
Δεκέμβριος:
Αντίδι, καρότο, κουνουπίδι, λάχανο, λάχανο Bρυξελλών, μαρούλι, μπρόκολο, παντζάρι, πατάτα, πράσο, ραδίκια, ράπα, σέλινο, σέσκουλο, σπανάκι, φινόκιο, αβοκάντο, άνηθος, μαϊντανός.
Μανταρίνια, πορτοκάλια, λεμόνια, γκρέιπ φρουτ, μήλα, αχλάδια .
σταφίδες, ξερά σύκα, φουντούκια, αμύγδαλα, κάστανα.
Πηγή: Ειδική έκδοση του περιοδικού ΜΕΤΡΟ "Το πράσινο βιβλιαράκι του καταναλωτή"
Περιοδικό "Οικο" της Καθημερινής
Διαβάστε περισότερο: Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους; http://www.sintagespareas.gr/simboul...#ixzz1AgEtDqFl
σωστη η ρια!!!
και να φανταστεις οτι καποτε το ειχα ριξει στο φορουμ
(αμνησια...)
http://www.eatingdisorders.gr/forum/...age=1#pid95057
Μπραβο ΡΙΑ βαζεις εξαιρετικες πληροφοριες ευχαριστουμε
μπροκολο δεν εχω φαει ποτε. στην πιτα κολλαει?
Κολαει κ μπορεις να το κανεις κ ο-γκρατεν στο φουρνο με τυρι κ μπεσαμελ λαιτ
ναι ρε με τυρια και μπεσαμελ θαναι καργα λαητ :PQuote:
Κολαει κ μπορεις να το κανεις κ ο-γκρατεν στο φουρνο με τυρι κ μπεσαμελ λαιτ
να βαλω και κρεμα γαλακτος? :P
Θα βαλεις μιλνερ λιγα λιπαρα κ η μπεσαμελ λαιτ ειναι γιαουρτι 2%κομπλε με πιπερι κ εβαπορε χτυπημενο στο μουλτι
το μπροκολο στη πίτα δε κολλαει ρε συ... :))
μπροκολο ω γκρατεν
τωρα για την πιτα την αλλη εγω θα το δοκιμαζα χεχεχε
μπεσαμελ με γιαουρτι?!?!?!?!??!:shocked2::shocked2::sh ocked2:Quote:
η μπεσαμελ λαιτ ειναι γιαουρτι 2%κομπλε με πιπερι κ εβαπορε χτυπημενο στο μουλτι
κι ομως εισαι Θεα lessing!!!
κλικ look
Πίτα με μπρόκολα και πράσα (0) (0)
Υλικά
Για τη ζύμη
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κρόκος αυγού
Αλάτι
½ φλιτζάνι βούτυρο, που έχει μαλακώσει
½ φλιτζάνι παγωμένο νερό
Για τη γέμιση
2 μέτρια πράσα
1 ½ κουταλιά ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένη πανσέτα ή μπέικον
500γρ. μπρόκολα
Βούτυρο, για να αλείψετε το πυρέξ
Αλάτι, πιπέρι
5 φλιτζάνια ξερά φασόλια
3 αυγά και 2 κρόκους
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Παρασκευή
Σε μια καθαρή επιφάνεια κοσκινίζετε το αλεύρι και ρίχνετε στο κέντρο του τον κρόκο του αυγού, το αλάτι και το βούτυρο. Ανακατεύετε τα υλικά με τα δάχτυλα και σιγά σιγά αναμειγνύετε το αλεύρι προσθέτοντας νερό. Αν σχηματιστούν σβόλοι, τους διαλύετε με λίγο νερό και πλάθετε τη ζύμη με τα χέρια σας. Συνεχίζετε να ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και συμπαγής. Σχηματίζετε μια μπάλα, την τυλίγετε με καθαρή πετσέτα και τη βάζετε στο ψυγείο για 40-50 λεπτά. Για το ψήσιμο ακολουθείτε τις οδηγίες συνταγής.
Καθαρίζετε τα πράσα και κόβετε το λευκό μέρος τους σε λεπτές ροδέλες. Τα σωτάρετε με ελαιόλαδο σε τηγάνι, σκεπάζετε με το καπάκι και ψήνετε για 15 λεπτά. Έπειτα, τα βγάζετε από τη φωτιά και στο ίδιο τηγάνι σωτάρετε την πανσέτα και την αφήνετε στην άκρη. Χωρίζετε τα μπρόκολα σε μπουκετάκια, κρατώντας και το κοτσάνι τους, και τα βράζετε σε αλατισμένο νερό για 7-10 λεπτά. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη. Ανοίγετε την ζύμη και την απλώνετε στη βάση ενός στρογγυλού πυρέξ που έχετε ήδη βουτυρώσει. Τρυπάτε τη ζύμη με πιρούνι, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο, που εξέχει από τα τοιχώματα και σκορπίζετε επάνω τα ξερά φασόλια. Ψήνετε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και τα φασόλια και ψήνετε για 5 λεπτά ακόμη.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε το μείγμα να αφρατέψει. Ρίχνετε τα πράσα και τα μπρόκολα πάνω στην ψημένη ζύμη και από πάνω την πανσέτα, τα αυγά και το τυρί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Έπειτα από 35 λεπτά, ελέγχετε αν η κρέμα έχει ψηθεί, βυθίζοντας μέσα μια οδοντογλυφίδα. Σερβίρετε την πίτα ζεστή.
ουαου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Quote:
Originally posted by ria
κι ομως εισαι Θεα lessing!!!
κλικ look
Πίτα με μπρόκολα και πράσα (0) (0)
Υλικά
Για τη ζύμη
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κρόκος αυγού
Αλάτι
½ φλιτζάνι βούτυρο, που έχει μαλακώσει
½ φλιτζάνι παγωμένο νερό
Για τη γέμιση
2 μέτρια πράσα
1 ½ κουταλιά ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένη πανσέτα ή μπέικον
500γρ. μπρόκολα
Βούτυρο, για να αλείψετε το πυρέξ
Αλάτι, πιπέρι
5 φλιτζάνια ξερά φασόλια
3 αυγά και 2 κρόκους
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Παρασκευή
Σε μια καθαρή επιφάνεια κοσκινίζετε το αλεύρι και ρίχνετε στο κέντρο του τον κρόκο του αυγού, το αλάτι και το βούτυρο. Ανακατεύετε τα υλικά με τα δάχτυλα και σιγά σιγά αναμειγνύετε το αλεύρι προσθέτοντας νερό. Αν σχηματιστούν σβόλοι, τους διαλύετε με λίγο νερό και πλάθετε τη ζύμη με τα χέρια σας. Συνεχίζετε να ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και συμπαγής. Σχηματίζετε μια μπάλα, την τυλίγετε με καθαρή πετσέτα και τη βάζετε στο ψυγείο για 40-50 λεπτά. Για το ψήσιμο ακολουθείτε τις οδηγίες συνταγής.
Καθαρίζετε τα πράσα και κόβετε το λευκό μέρος τους σε λεπτές ροδέλες. Τα σωτάρετε με ελαιόλαδο σε τηγάνι, σκεπάζετε με το καπάκι και ψήνετε για 15 λεπτά. Έπειτα, τα βγάζετε από τη φωτιά και στο ίδιο τηγάνι σωτάρετε την πανσέτα και την αφήνετε στην άκρη. Χωρίζετε τα μπρόκολα σε μπουκετάκια, κρατώντας και το κοτσάνι τους, και τα βράζετε σε αλατισμένο νερό για 7-10 λεπτά. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη. Ανοίγετε την ζύμη και την απλώνετε στη βάση ενός στρογγυλού πυρέξ που έχετε ήδη βουτυρώσει. Τρυπάτε τη ζύμη με πιρούνι, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο, που εξέχει από τα τοιχώματα και σκορπίζετε επάνω τα ξερά φασόλια. Ψήνετε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και τα φασόλια και ψήνετε για 5 λεπτά ακόμη.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε το μείγμα να αφρατέψει. Ρίχνετε τα πράσα και τα μπρόκολα πάνω στην ψημένη ζύμη και από πάνω την πανσέτα, τα αυγά και το τυρί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Έπειτα από 35 λεπτά, ελέγχετε αν η κρέμα έχει ψηθεί, βυθίζοντας μέσα μια οδοντογλυφίδα. Σερβίρετε την πίτα ζεστή.
το να φτιαξω ζυμη με πανικοβαλλει λιγο. δεν εχω και πλαστη. υποθετω ειναι απαραιτητος?!?
γκρρρρρ!Χτυπας το γιαουρτι με το εβαπορε κ πιπερι ειναι φεικ μπεσαμελ για το ματι αλλα με το τυρι μια χαραQuote:
μπεσαμελ με γιαουρτι?!?!?!?!??!:shocked2::shocked2::sh ocked2:Quote:
η μπεσαμελ λαιτ ειναι γιαουρτι 2%κομπλε με πιπερι κ εβαπορε χτυπημενο στο μουλτι
χαχαχαχαχα.... ναι είναι... :)
πηρα 1 εκατομμυριο ζαρζαβατικα και ξεχασα τη σφολιατα..
ΕΥΚΑΙΡΙΑ να φτιαξεις τη ζυμη που λεγαμε :P
αν δεν εχεις πλαστη ....χρησιμοποιησε κανενα αλλο κυλινδρικο αξεσουαρ του σπιτιου :dork:
Κλικλικω η μπεσαμελ σε πειραζε που μπορει να γινει σουπερ λαιτ κ η κανονικη, η σφολιατα που εχει εκατο κιλα βουτυρα δε σε πειραζει :P
Μπορείς να χρησιμοπιήσεις γυάλινο μπουκάλι αφού πρώτα το λαδώσεις λίγο για να μην κολλίσει στο φύλλο σου. Η πολύ απλά μπορείς να ανήξεις το φύλλο με το χέρι!!!!Quote:
Originally posted by ria
ΕΥΚΑΙΡΙΑ να φτιαξεις τη ζυμη που λεγαμε :P
αν δεν εχεις πλαστη ....χρησιμοποιησε κανενα αλλο κυλινδρικο αξεσουαρ του σπιτιου :dork:
κι επειδη είμαστε ολες σε ετοιμοτητα για την επιτυχια της πιτας να σου στείλω διευθυνσεις να στειλεις κομμάτια :P να βαθμολογήσουμε ....τι έτσι τσάμπα δουλευουμε? :P
χεχεχεχε Ρια!!! Εγώ δεν θέλω, ευχαριστώ! μπήκα σήμερα σε πρόγραμμα διατροφής και δεν θέλω να το σπάσω!!!
καλα της πωλίνας θα κάνω τη καρδια μου πέτρα κ θα το καταναλώσω εγώ :P
Θενκς Ρία μου, όχι τίποτα άλλο αλλά είναι η πρώτη φορά που ενθουσιάζομαι έτσι με μια διατροφή και λέω να μην την χαλάσω, μιας και δευτέρα πάω πάλι για ζύγισμα:)
Καλέ το συζητάς? Είπαμε θα το κάνω μόνο για σένα.... εγώ τέτοιο σκοπό δεν είχα!!!!
κλικλικου πες ρε συ... τι εγινε με τη πιτούλα?
Καλα η κλικλικου η ανεπροκοπη,να στρωθει να φτιαξει ζυμη για την πιτουλα γιατι ολα ετοιματζιδικα τα θελει!!:smirk:
Kλικλικω μην εισαι τοσο φιλοτιμη κ ασχολεισαι με τις πιτες βαλε παιδι μου τη βρωμη πανω κατω να τελειωνεις κανει κ ωραια κρουστα.Βεβαιως εγω ολα τα τρωω δεν εχω προβλημα αν κ προτιμω αλευρι ολικης.Παρακαλω το κομματι μου να σταλει με κουριερ για να ειναι φρεσκο θα σου στοιχησει λιγο παραπανω αλλα χαλαλι θα σε παινεψουμε στο γαμπρο!
πωπω τι γινεται εδω ρε???????????????????????
μιλαμε για τρελο κραξιμο
γιατρε μου, σωσε με!!!!!!!!
1)δεν εκανα πιτα :P
2)σιγα μην ανοιξω φυλλο, ουτε πλαστη δεν εχω. ουτε γυαλινο μπουκαλι. αλλο κυλινδρικο δεν ξερω, να ψαξω, με φαγατε!!!
3)ε ποσα βουτυρα εχει η ρημαδοσφολιατα πια?????????? την τυχη μου μεσα!!!!
4)λοιπον ελεγα να την κανω με βρωμη, αλλα πώς θα ενωθει η βρωμη???? βαζουμε κατι? νερο πχ?
5)αμα θες βρωμοπιτα(εννοω με βρωμη.............) να μαζεψεις τα κουβαδακια σου και ναρθεις προς τα πανω!!!
κυλινδρικο, καμπυλο παντως αν εχεις, δεν κανει, μη το δοκιμασεις!Quote:
σιγα μην ανοιξω φυλλο, ουτε πλαστη δεν εχω. ουτε γυαλινο μπουκαλι. αλλο κυλινδρικο δεν ξερω
και κοιτα να δεις τι θα σκεφτουν τα βρωμικα απο βρωμη μυαλα!
εμενα παντως το μυαλο μου πηγε σε στραβο αγγουρι...
Ζύμη για πίτα
3/4 του ποτηριού χλιαρό νερό
1/4 του ποτηριού ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
αλέυρι όσο πάρει
Βάζεις στο ποτήρι ως τα 3/4 χλιαρό νερό και το συμπληρώνεις με το λάδι.
Το αδείαζεις σε μία λεκάνη και βάζεις τα υπόλοιπα υλικά, εκτός απ' το αλέυρι.
Ανακατεύεις ελαφρά και ρίχνεις αλεύρι μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.
Το αφήνεις να σταθεί 1/2 ώρα και το χωρίζεις στα δύο.
Ανοίγεις το ένα κομμάτι σε φύλλο, το στρώνεις στο ταψί, που το έχεις λαδώσει, βάζεις την γέμιση και βάζεις και το αλλο φύλλο απο πάνω.
?Χαράζεις και ψήνεις στους 180 βαθμούς.
πίστεψε με πολλα!!!Quote:
πωπω τι γινεται εδω ρε???????????????????????
μιλαμε για τρελο κραξιμο
γιατρε μου, σωσε με!!!!!!!!
1)δεν εκανα πιτα :P
2)σιγα μην ανοιξω φυλλο, ουτε πλαστη δεν εχω. ουτε γυαλινο μπουκαλι. αλλο κυλινδρικο δεν ξερω, να ψαξω, με φαγατε!!!
3)ε ποσα βουτυρα εχει η ρημαδοσφολιατα πια?????????? την τυχη μου μεσα!!!!
4)λοιπον ελεγα να την κανω με βρωμη, αλλα πώς θα ενωθει η βρωμη???? βαζουμε κατι? νερο πχ?
5)αμα θες βρωμοπιτα(εννοω με βρωμη.............) να μαζεψεις τα κουβαδακια σου και ναρθεις προς τα πανω!!!
δε φανταζεσαι ποσα..
αλλα γιατι ναπαρεις σφολιατα κ οχι φυλλα κρουστας?
Παρακαλώ δεν κάνει τίποτα! Φυσικά θα προτιμούσα να με έλεγες φεγγάρι, που είναι μοναδικό αλλά οκ συμβιβάζομαι!Quote:
Originally posted by eleni1201
Είσαι αστέρι!!! Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!!:bouncy:
Το ξέρω!!! Γιαυτό και όλοι με αγαπάνε :tumble::smilegrin::tumble::smilegrin:Quote:
Χι χι χι ΜΟΝΑΔΙΚΗ είσαι Πωλινάκι!!!:bisou:
Μπράβο Ελένη μου!!! Δεν φαντάζεσε πόσο χαρούμενη με κάνεις που άρχισες να ασχολείσε με το μαγείρεμα. Και ειδικά που φένετε να το απολαμβάνεις!!!! Να ξέρεις πως αν αυτό που φτιάχνεις, το φτιάχνεις με την καρδιά σου, πάντα θα είναι πεντανόστημο! Περιμένουμε φωτογραφία!
Mπραβο νοικοκυρα μου!!:tumble::spin:Quote:
Έχω να πω οτι είμαι πάααααααααααααααααρα πολύ περίφανη για τον εαυότ μου. Σήμερα για πρώτη φορά καθάρισα ψάρια (με γάντια, αλλά δεν έχει σημασία), και ενώ πρέπει αμέσως να μπω στο μπάνιο γιατί είμαι γεμάτη λέπια, κυρίως στο πρόσωπο, το βρήκα πολύ διασκεδαστικό, νέα εμπειρία και πρώτη φορά φτιάχνω σούπα-ψαρόσουπα! Θα σας βγάλω φωτό μετά. Δεν ξέρω αν λέει γευστικά, αλλά νιώθω χαρά και μεγαλείο!!!:tumble:
Δεν ανέβηκε η φωτο Ελενη μου