εμενα ομως με ενδιαφερει μαρια π.
Με ενδιαφερει γιατι μπορω να κρινω και να θυμαμαι και το τοτε και το τωρα.
Και δεν θα τα ισοπεδωσω ολα, επειδη εσυ ηρθες τωρα και δεν σε ενδιαφερει.
Οσο για κριτικη, πιο πανω εγραψα για μενα.
Σε καλυψα?
Printable View
εμενα ομως με ενδιαφερει μαρια π.
Με ενδιαφερει γιατι μπορω να κρινω και να θυμαμαι και το τοτε και το τωρα.
Και δεν θα τα ισοπεδωσω ολα, επειδη εσυ ηρθες τωρα και δεν σε ενδιαφερει.
Οσο για κριτικη, πιο πανω εγραψα για μενα.
Σε καλυψα?
Και παλι κρινο,
Μπορει να διαφωνω αλλα δεν θα σου πω θα περασεις πανω απο το πτωμα μου ή οτι θα σε ισοπεδωσω.
Αυτη ειναι η αντιρρηση μου. Μπορεις να διαφωνεις, δικαιωμα σου ειναι αλλωστε.
Αλλα να το κανεις πιο κοσμια.
ΥΓ.. Ολο λες οτι εχω ερθει τωρα, και εχω ημερομηνια εγγραφης απο τις 20/4 .... ποτε πρεπει να παλιωσω αραγε για να μπορω να πω την γνωμη μου ?
Μαρία, η αντίρησή σου είναι σημαντική, αλλά αρμόζει σε συζητήσεις σε καιρό ηρεμίας. Οχι εν μέσω καταιγίδας :)Quote:
Originally posted by mariap
Και παλι κρινο,
Μπορει να διαφωνω αλλα δεν θα σου πω θα περασεις πανω απο το πτωμα μου ή οτι θα σε ισοπεδωσω.
Αυτη ειναι η αντιρρηση μου. Μπορεις να διαφωνεις, δικαιωμα σου ειναι αλλωστε.
nature εγω εχω το αρνητικο ή θετικο, οταν αισθανομαι να πω κατι, θα το πω.
Quote:
Originally posted by krino
Quote:
Originally posted by nature
Quote:
Quote:
Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι καποιος ανοιγει ενα thread με σκοπο να μαλωνουν τα μελη μεταξυ τους, και τι αποσκοπει ολη αυτη η κινηση...
Στο να μαλωσουμε ολοι μεταξυ μας? Στο να αναταραξει τα νερα?
Τις στιχομυθιες επιθεσης οπου την πεφτει ο ομπορουκος στην nature και στο καπακι μπαινει στην ουρα η θεοφανια και λεει,
πχ χαχαχαχαχα πολυ καλη η ταπα που της εριξες, την εχεις δει η οχι?
Χρειαζοταν λες ενα θρεντ για να βγει ολη αυτη η στιχομυθια?
Καλομ, αμα το εχεις.... το εχεις.....
................................................
;)
Κρίνο, σ’ ευχαριστώ…..
Γιατί μπορείς να βλέπεις τις βουρδουλιές και στη πλάτη του διπλανού σου και όχι μόνο στον εαυτό σου, όπως συνηθίζεται την σήμερον ημέρα!!!
να εχεις υποψη σου,
οτι αν μια μερα διαπιστωσω οτι κανεις το ιδιο που σου εκαναν,
θα παρω το βουρδουλα που σε βαρανε τωρα για να της φας εσυ....
Μην ασχολησαι,
και η μικροτητα μικραίνει αυτους που την εχουν,
και οχι καποιους αλλους.
Μην ανησυχείς κρίνο μου :)
Η μητέρα Φύση αντέχει..... Και σεισμούς και καταιγίδες και τσουνάμια......
Τοξικά και πυρηνικά μόνο δεν θα αντέξει.....:)
Quote:
δεν ειμαι.
Και ποτε δεν δηλωσα οτι ημουν.
Και αυτο να το εχεις ξεκαθαρο, οτι ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΟΣΜΙΟΣ.
Quote:
ΥΓ.. Ολο λες οτι εχω ερθει τωρα, και εχω ημερομηνια εγγραφης απο τις 20/4 .... ποτε πρεπει να παλιωσω αραγε για να μπορω να πω την γνωμη μου ?
οταν μπορεσεις να καταλαβεις,
ποσο δυσκολο ειναι να οικοδομησεις κατι καλο,
και ποσο ευκολο να το γκρεμισεις με μια σου λεξη.
Αν προσπαθησεις, μπορεις και απο αυριο.
κρινο
οπως συμπεριφερεσαι στους αλλους να περιμενεις και οι αλλοι να σου συμπεριφερονται τα ιδια.
Και οχι δεν θα σου πω εγω να σε σκοτωσω ή να σε ισοπεδωσω, αυτα τα λες εσυ , σε εμενα δεν ειναι του χαρακτηρα μου.
Και σε ευχαριστω για ολες τις υποδειξεις σου να δειξεις τι χαρακτηρα εχεις, και οτι δεν εισαι κοσμιος, αυτο το ξερω εδω και μερες :)
Aυτα και κλεινω εδω το καλο θεμα που εχεις ανοιξει, συνεχισε ετσι...
Να βαλω και εγω τα συγχαρητηρια μου φυση σε αυτο το τελευταιο? Τοξικα και πυρηνικα !Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι καποιος ανοιγει ενα thread με σκοπο να μαλωνουν τα μελη μεταξυ τους, και τι αποσκοπει ολη αυτη η κινηση...
Στο να μαλωσουμε ολοι μεταξυ μας? Στο να αναταραξει τα νερα?
Τις στιχομυθιες επιθεσης οπου την πεφτει ο ομπορουκος στην nature και στο καπακι μπαινει στην ουρα η θεοφανια και λεει,
πχ χαχαχαχαχα πολυ καλη η ταπα που της εριξες, την εχεις δει η οχι?
Χρειαζοταν λες ενα θρεντ για να βγει ολη αυτη η στιχομυθια?
Καλομ, αμα το εχεις.... το εχεις.....
................................................
;)
Κρίνο, σ’ ευχαριστώ…..
Γιατί μπορείς να βλέπεις τις βουρδουλιές και στη πλάτη του διπλανού σου και όχι μόνο στον εαυτό σου, όπως συνηθίζεται την σήμερον ημέρα!!!
να εχεις υποψη σου,
οτι αν μια μερα διαπιστωσω οτι κανεις το ιδιο που σου εκαναν,
θα παρω το βουρδουλα που σε βαρανε τωρα για να της φας εσυ....
Μην ασχολησαι,
και η μικροτητα μικραίνει αυτους που την εχουν,
και οχι καποιους αλλους.
Μην ανησυχείς κρίνο μου :)
Η μητέρα Φύση αντέχει..... Και σεισμούς και καταιγίδες και τσουνάμια......
Τοξικά και πυρηνικά μόνο δεν θα αντέξει.....:)
Κι ομως ....οτι τρωμε , το ξερεις φανταζομαι , αν κοστιζει λιγα χρηματα κατα πασαπιθανοτητα μπορει να ειναι τοξικο αλλα απλα οι αρχεςκανουν τα στραβα ματια ενω πετανε τονους το γαλα σε ολη την Ευρωπη!
Τι θα γινοτανε αληθεια αν ολοι οι γαλακτοπαραγωγοι που πετανε χιλιαδες τονους γαλα στην Γαλλια και την Γερμανια ,
ιδιως τις 2 μεγαλυτερες πυρηνικες δυναμεις παραγωγης ενεργειας στον πλανητη μας , αντι να χυσουν το γαλα που μας προσεφεραν σαν πλανητη ,τα κατοικιδια ζωα τους , πηγαινε στην Αφρικη , με ανταλλαγμα την τοποθετηση φωτοβολταικων συστηματων παραγωγης ηλεκτρικης ενεργειας απ τον ηλιο?
Αν μοιραζοτανε το γαλα δωρεαν στις οικογενειες των ανθρωπων που θα συναρμολογουσαν και θα τοποθετουσαν στην ερημο του Μαλι , της Μαυριτανιας , της Αλγεριας , του Μαροκου κλπ τεραστειες επιφανειες περισυλλογης ενεργειας απο τον ηλιο στην Ζαχαρα?
Μηπως η Αφρικη σε μια10ετια δεν θα ειχε πλεον οικονομικους μεταναστες ?
Μηπως θα μπορουσε να εξαγει μια ποσοτητα ενεργειας μεσω Μαροκου στην Ισπανια και απο κει στην Γαλλια και την Γερμανια?
Αυτα που γραφουμε εδω μπορουν να τα διαβαζουν οσοι θελουν!
Πριν το ιντερνετ μια ατομικη συζητηση σαν αυτη ,δεν θα χανοτανε τελειως στην αφανεια?
Quote:
Quote:
Originally posted by arktos
dear krino, τη δική σου ουρά γιατί τη βγάζεις απ΄όξω?
dear arktos,
οπως γνωριζεις ο χειροτερος ολων ειμαι εγω.
Ποτε ομως δεν φτασω στο σημειο να γινω κανίβαλος
και να χοροπηδαω πανω απο το πτωμα.
να την πάρω προσωπικά την απάντηση?
θα ηταν καλυτερα ετσι?Quote:
Quote:
Quote:
dear arktos,
Quote:
θα ηταν καλυτερα ετσι?Quote:
Quote:
Quote:
dear arktos,
θα μου απαντάς με ερωτήσεις?
μα δεν ξερω τι να σου απαντησω,
γινε λιγο πιο σαφης για να σου πω.
Ας αφήσω κατά μέρος το συμπαθές ζωικό βασίλειο...Quote:
εσυ τωρα ψαχνεις για τα λιονταρια αν θα βγουν για μπρεκφαστ?Quote:
Originally posted by marina38
Μμμμ, ναι ΟΚ...τα λιοντάρια πότε βγαίνουν? :ΡQuote:
Σας ευχομαι μια ευχαριστη παραμονη στην Αρενα!
;)
τα γαιδουρια που τρωνε σανο τοσο καιρο, δεν σου εκαναν εντυπωση?
:P:P
Είναι πολύ άσχημο αυτό που συμβαίνει τον τελευταίο καιρό. Δεν ξέρω καν αν μπορώ να το περιγράψω πλέον ή να διακρίνω από πού ξεκίνησε και πώς έγινε αυτό το χάλι. Προσπαθώ να αδιαφορήσω και να συγκεντρωθώ σε θέματα που μπορώ να πω κάτι και κάθε μέρα αυτό γίνεται και πιο δύσκολο.
μαρινα δεν εχεις και αδικο,
και εγω δεν ξερω με ποιο τροπο θα μπορουσε να αναστραφει το κλιμα,
και να γυρισει ο χρονος πισω στις αρχες καλοκαιριου.
Ωστοσο,
ενας λογος που ανοιξα το θρεντ,
ηταν και για να μελετησω συμπεριφορες και το ψυχολογικο στρεσαρισμα που δεχονταν κοσμος,
ετσι ωστε να βγαζει ολη αυτη τη λυσσα.....
Ενα πολυ ενδιαφερον σημειο στην υποθεση,
ειναι οτι οταν καταλαβαν οι επιτιθέμενοι οτι ειναι μερος ενος ας το πουμε πειραματος,
τους κοπηκε μαχαιρι η ορεξη για επιθεσεις.
Αραγε δεν ειχαν λογους πλεον για επιθεση?
Εκτονωθηκαν η εκτεθηκαν?
Και τι ειναι αυτο που μετραει πιο πολυ σε βαρος του αλλου?
η εκτονωση η το να νιωσεις εκτεθιμενος?
Δεν ξερω αν ολα αυτα ειναι ανηθικα,
(αλλωστε ειναι γνωστο οτι πασχω απο ελλειψη ηθικης κατα τον μεσο ορο)
ωστοσο εχει ενδιαφερον για το ποσο ο καθενας μας προσπαθει να κοντρολαρει τις πιεσεις του
αναλογα το χωρο που βρισκεται, ενω αμα νιωσει ανετα καπου (πχ στην αρενα :P )
μπορει να ξερχαβαλωσει τον εαυτο του χωρις κανενα φραγμο.
Παρακαλω οι ψυχολογοι να αποφανθουν.....
:cool:
Quote:
Ας αφήσω κατά μέρος το συμπαθές ζωικό βασίλειο...
Είναι πολύ άσχημο αυτό που συμβαίνει τον τελευταίο καιρό. Δεν ξέρω καν αν μπορώ να το περιγράψω πλέον ή να διακρίνω από πού ξεκίνησε και πώς έγινε αυτό το χάλι. Προσπαθώ να αδιαφορήσω και να συγκεντρωθώ σε θέματα που μπορώ να πω κάτι και κάθε μέρα αυτό γίνεται και πιο δύσκολο.
Marina, σίγουρα είναι πολύ δυσάρεστα όλα αυτά και πολύ σοβαρά για το φόρουμ.
Πιστεύω όμως πως αυτό που λες καλοπροαίρετα για την αδιαφορία δεν βοηθάει. Αν αδιαφορούμε σε τέτοιες προκλητικές συμπεριφορές, απλά τις αφήνουμε να διαιωνίζονται. Πιστεύω πως θα βοηθούσε περισσότερο αν καταδικαζόντουσαν μόλις πέφτουν στην αντίληψή μας.
Για να μην ασχημαίνω το τοπίο και επαναφέρω δυσάρεστα κουότς, πήγαινε να δεις δυο σελίδες πίσω (σελ. 32) και ώρα 14:15 το ποστ μου.
Ποια είναι η γνώμη σου? Πρέπει να αδιαφορήσουμε ή να καταδικάσουμε? Θα με ενδιέφερε ιδιαίτερα η γνώμη σου.
Quote:
μα δεν ξερω τι να σου απαντησω,
γινε λιγο πιο σαφης για να σου πω.
πιστεύεις << πως έγινα κανίβαλος και χοροπήδησα πάνω από το πτώμα>>?
ελα ρε συ μαιρη σοβαρεψου,
αν πιστευα οτι εκανες κατι τετοιο,
θα το ειχες μαθει προ πολλου, δεν θα το παζαρευαμε εδω και τοση ωρα.
Για αυτο το πραγμα με ψειριζεις τοση ωρα?
Λεω και εγω τι σκατα θελει να πει ο ποιητας?
Quote:
ελα ρε συ μαιρη σοβαρεψου,
αν πιστευα οτι εκανες κατι τετοιο,
θα το ειχες μαθει προ πολλου, δεν θα το παζαρευαμε εδω και τοση ωρα.
Για αυτο το πραγμα με ψειριζεις τοση ωρα?
Λεω και εγω τι σκατα θελει να πει ο ποιητας?
πάντως ψείρες δεν είχες...:P
αντε καλα,
δεν γυρναμε στις παλιες μας ασχολιες?
Η εχει και αλλο ξεψυρισμα?
Βεβαια αγνωστες οι βουλαι των μονομαχων.....
Μεχρι στιγμης εχουμε 2-3 θυματα και βλεπουμε.
Αχχχχ, μη λες τέτοια, ελπίζω ειλικρινά να μην αποφανθούν και οι...ψυχολόγοι! (θα μου πεις τι λέω τώρα ε? όποιος κατάλαβε-κατάλαβε..)Quote:
ωστοσο εχει ενδιαφερον για το ποσο ο καθενας μας προσπαθει να κοντρολαρει τις πιεσεις του
αναλογα το χωρο που βρισκεται, ενω αμα νιωσει ανετα καπου (πχ στην αρενα :P )
μπορει να ξερχαβαλωσει τον εαυτο του χωρις κανενα φραγμο.
Παρακαλω οι ψυχολογοι να αποφανθουν.....
:cool:
Δεν διαφωνώ ότι έχει ενδιαφέρον, αλλά ΑΜΑ είσαι όντως σε αρένα. Εγώ θυμάμαι γράφτηκα κάποτε σε ένα \'φόρουμ υποστήριξης\'.
εχεις δικαιο.....
οντως καποια στιγμη θα πρεπει να συνειδητοποιήσουμε που ειμαστε.
Αλλα τελικα κανωντας μια συνολικη ανασκοπηση,
δεν πρεπει ολοι μας να θυμηθουμε που γραφτηκαμε?
Οπως διαπιστωσες, δεν εφτιαξα ενα θρεντ αχρειαστο, αλλα εδωσε λογο και ικανοποιηθηκαν οι αναγκες αρκετων.
Αυτο οσο οξυμωρο και να ειναι δεν παυει να ειναι μια (θλιβερη βεβαια) πραγματικοτητα.
Και εδω μπαινει το ζητουμενο και τα ερωτηματικα.
Σε τι ακριβως θελει ο καθενας να μετεχει?
Σε φορουμ υποστηριξης η κατι αλλο?
Ειναι θεμιτο σε φορουμ υποστηριξης να προσπαθεις να αποφυγεις βελη που σου ερχονται ενθεν και ενθεν?
Πως ακριβως περιμενουμε ο νεος αναγνωστης και μελλοντικος συμφορουμιτης,
να μπει στην διαδικασια να εκθεσει τον εαυτο του, οταν του μπαινουν σκεψεις οτι καποτε θα του ερθουν βελη πανω του?
Σημειολογικα η αρενα μετραει ηδη δυο θυματα και επεται συνεχεια.
Εμενα η σκεψη μου τριγυρναει στο πως θα αφαιρεθουν τα βελη απο τις φαρετρες καποιων και πως αυτο το θρεντ θα σταματησει να ειναι χρησιμο σε καποιους και θα επανελθει σαν πραγματικο φορουμ υποστηριξης.
Με τα οσα εχουν λεχθει φοβαμαι οτι το περιβαλλον ειναι κατα πολυ βεβαρημενο.
Θα ηθελα ομως να πιστευω, οτι το μελλον δεν ειναι ανεπιστροφο.
Θα υπενθυμισω οτι το τσατ εκλεισε πανω κατω γιατι ειχε γινει αρενα χωρις να το βαφτισει κανεις.
Δεν ξερω αν η συνεχεια της ποιοτητας του φορουμ συνεχισει να ειναι ετσι, μην ακολουθησει την πορεια του τσατ....
Ξερεις βεβαια οτι οι δορυ φεροντες, θα στεγαστουν αλλου.
Οι υπολοιποι ασφαιροι δεν γνωριζω τι θα κανουν ακριβως.....
Το 2007 ειχα δηλωσει απογοητευμενος, το ιδιο δηλωνω και φετος.
Εν πασει περιπτωση,
οποια και αν ειναι η καταληξη,
εγω κρουω τον κωδωνα του κινδυνου,
και οποιος εχει σωας τας φρενας και εχει συνειδηση των λογων του,
ας αναλαβει τις ευθυνες του, οποιες και αν ειναι αυτες.
Nature, θεωρώ ότι κάτι που προάγει τις θετικές-υγιείς όψεις, είναι να ασχολείσαι με αυτές, αντί να δίνεις σημασία στις αρνητικές και έτσι να τις τρέφεις. Προτιμώ τη σύντομη λεκτική και τη διαρκή έμπρακτη καταδίκη που θα απομονώσει και θα αποδυναμώσει, παρά τις συνεχείς συζητήσεις γύρω από το ίδιο θέμα που το κρατούν στο προσκήνιο.Quote:
Quote:
Ας αφήσω κατά μέρος το συμπαθές ζωικό βασίλειο...
Marina, σίγουρα είναι πολύ δυσάρεστα όλα αυτά και πολύ σοβαρά για το φόρουμ.
Πιστεύω όμως πως αυτό που λες καλοπροαίρετα για την αδιαφορία δεν βοηθάει. Αν αδιαφορούμε σε τέτοιες προκλητικές συμπεριφορές, απλά τις αφήνουμε να διαιωνίζονται. Πιστεύω πως θα βοηθούσε περισσότερο αν καταδικαζόντουσαν μόλις πέφτουν στην αντίληψή μας.
Για να μην ασχημαίνω το τοπίο και επαναφέρω δυσάρεστα κουότς, πήγαινε να δεις δυο σελίδες πίσω (σελ. 32) και ώρα 14:15 το ποστ μου.
Ποια είναι η γνώμη σου? Πρέπει να αδιαφορήσουμε ή να καταδικάσουμε? Θα με ενδιέφερε ιδιαίτερα η γνώμη σου.
Βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση για να εφαρμόσω το πρώτο σκέλος (=να εκφράσω την αντίθεση μου αμέσως μόλις αντιληφθώ κάποια άσχημη συμπεριφορά), θα έπρεπε να κάνω μεροκάματο στο φόρουμ, δεδομένης της συχνότητας που συμβαίνει αυτό τον τελευταίο καιρό.
Όσο για το ποστ που αναφέρεις, προτιμώ να μη σχολιάσω ετεροχρονισμένα και εντελώς αποσπασματικά. Εκτός από αυτά τα παραδείγματα που σε αφορούν, υπάρχουν άπειρα άλλα που θα έπρεπε απλά να καταδικαστούν απερίφραστα, αλλά αντίθετα δικαιολογήθηκαν. Αν θέλεις να ακούσεις μια γενική άποψη, φυσικά και είναι απαράδεκτο να υπάρχουν βρισιές, προσβολές, υπονοούμενα για τη σεξουαλική ζωή του καθενός, χλευασμός, χαρακτηρισμοί και πλείστα άλλα συναφή. Υπάρχουν όμως και απόψεις που παρότι εκφράζονται με ένα περίβλημα ευπρέπειας και κοσμιότητας, μπορεί να είναι εξίσου βλαπτικές για το όλο κλίμα.
Quote:
Το 2007 ειχα δηλωσει απογοητευμενος, το ιδιο δηλωνω και φετος.
λάθος κρινάκι...
Αν ήσουν απογοητευμένος, θα τάκλεινες τα συστήματα ή θάσουν ήδη αλλού...ξέρεις πόσο ξενέρωτη είναι η καλωσύνη έτσι δεν είναι ?
χιχι...θα αλλάξω υπογραφή (σαν τη ψείρα από πίσω σου):P
γκρρρρ αμα ερθω εκει θα σου πω εγω....
:P
Αν έγραφα \"τρελοκομείο η Ελλάδα\" ,μήπως άθελά μου προσέβαλα καποιον και οχι τους θεσμούς που μας οδήγησαν σε αυτο?
Αν εσύ κρίνε, είσαι απογοητευμένος απο το 2007 , τι να πω και εγώ που είμαι απογοητευμένος , απο την ήμερα που σπούδασα ψυχολογία?
Το 1974
Στην1η περίοδο του Καραμανλής η τανκς , ψυχολογία = διάβασμα του χεριού[μοίρα] , ζωδιακός κύκλος και ψυχίατροι με ηλεκτροσόκ και λοβοτομες...
2004
Η μονή είδηση που άκουσα όλα αυτά τα χρόνια στην Ελληνική τηλεόραση, εκτός φυσικά απο την εκπομπή του Θάνου Ασκητή για τα σεξουαλικά προβλήματα της Κατινιτσας ,
ηταν οταν πιαστηκε απο την Διωξη η καλλιεργεια καναβης , στο πανεπιστημιο τη Κρητης εξω απο την σχολη Ψυχολογιας !
2009
5 Οκτωβριου....Νεα Ελλαδα ....Νεες αντιληψεις.....
Οταν ο Κριαρας που σημερα ειναι 103 ετων στο ψηφοδελτιο Επικρατειας του πασοκ ,πρωτομιλησε για δημοτικη γλωσσα στο ΑΠΘ πεσαν ολοι ανεξαιρετως να τον φανε!
Διαβασα ενα κρετινο στα ΝΕΑ χθες να αναρωτιεταιαν μπορει να εκτελει τα βουλευτικα του καθηκοντα ως το 2013 που θα ειναι 107 ετων!
Μα καλα αναρωτιεστε μετα γιατι φτασαμε ως εδω?
πανο μερικες φορες μου δινεις την εντυπωση οτι ησουν ηδη απαγοητευμενος
απο την κουνια σου, επειδη ηταν στενη.....
:P
Οπως και να εχει,
η απαγοητευση ειναι ενα σταδιο που απο οτι φαινεται πρεπει να διαβουμε.
Μα γεννηθηκαμε ολοι απογοητευμενοι κρινε!
εχεις διαβασει ποτε κανενα βιβλιο στην δωρεαν παιδεια μας ,που να εξηγει με επιστημονικη ακριβεια τι ακριβως συνεβει μετα τον θανατο του Αλεξανδρου [ που η Ελληνικη γλωσσα μιλιοτανε απο τον Ινδο ποταμο ως την Ισλανδια και απο εκει ως το Σουδαν] , για να γινουμε 400 ολοκληρα χρονια σκλαβοι στην Οθωμανικη Αυτοκρατορια ?
Quote:
Originally posted by πανος12345
εχεις διαβασει ποτε κανενα βιβλιο στην δωρεαν παιδεια μας ,που να εξηγει με επιστημονικη ακριβεια τι ακριβως συνεβει μετα τον θανατο του Αλεξανδρου [ που η Ελληνικη γλωσσα μιλιοτανε απο τον Ινδο ποταμο ως την Ισλανδια και απο εκει ως το Σουδαν] , για να γινουμε 400 ολοκληρα χρονια σκλαβοι στην Οθωμανικη Αυτοκρατορια ?
Μην ανοιξουμε τετοια κουβεντα πανουλη,
θα πεσει ολοκληρος ο σερβερ του psychology μετα.
Ποσοι Ελληνες σημερα στην Ελλαδα του 2009 πιστευουν οτι ειμαστε πολυ πιο κοντα στον δηθεν εχθρο μας τον Τουρκο , τον Βουλγαρο η τον Σερβο και τον Αιγυπτιο απο οτι στον Ιταλο απο την αλλη πλευρα του Αγαιου?
Ο Τουρκος δεν ηταν και αυτος σαν εμας σκλαβος , στον ιδιο Σουλτανο?
Ποιος μπορει να μην ειναι απογοητευμενος που μια γειτονικη Χωρα τιμησε την Μακεδονια ζητοντας το ονομα της για να εχει σχεσεις με τον Ελληνισμο και εμεις το αρνηθηκαμε απο φοβο και ηττοπάθεια ?
Μηπως χρειαζεται επιτελους ενας κοινωνιολογος και οχι δικηγορος , για να υπερασπιζεται το αγραφο δικαιο των λαων ,να ζηλευουν μεν , αλλα να μην βλαπτουν αυτη την Χωρα αποκαλυπτοντας την φτωχια συναισθηματων που κυριαρχουν για τους γειτονες μας ?
Μηπως μονοι μας δημιουργουμε και βλεπουμε παντου εχθρους ?
μπορει!Quote:
Quote:
Μην ανοιξουμε τετοια κουβεντα πανουλη,
θα πεσει ολοκληρος ο σερβερ του psychology μετα.
αλλα μπορει να υπαρξει επιτελους και μια αναταση ψυχης σε αυτον εδω τον τοπο , που εδιωξε ενα στους δυο απο τους κατοικους του, για να πλουτιζουν ευκολοτερα οσοι μενουν πισω , για να φυλαττουν ανυπαρκτες Θερμοπυλες...
Η Ρωμη ειδε καλυτερες μερες με τον θειο του αιμοσταγους Καλιγουλα , αναπηρο και μετριας νοημοσυνης Κλαυδιο , γιατι αναστηθηκε η Συγκλητος και εδραιωθηκε για πρωτη φορα η Δημοκρατια!
Σάββα, δεν θέλησα να σου απαντήσω μέσα από το θρεντ του Νίκου Δ, γιατί αυτή η συζήτηση αφορά εσένα και μένα και όχι τους στόχους της λειτουργίας της κοινότητας και δεν θα ήθελα να χαλάσει εκείνο το θρεντ.
Σκέφτηκα ότι το θρεντ αυτό είναι κατάλληλος χώρος να φιλοξενήσει την απάντησή μου ίσως και μια ενδεχόμενη δική σου μιας και σε βρίσκω θυμωμένο, και ευελπιστώ ο τίτλος «αρένα» να μας είναι αχρείαστος.
Αν θυμάμαι καλά ο θεματοθέτης krino, είχε πει πως βλέπει αυτό το θρεντ σαν χώρο εκτόνωσης συναισθημάτων.
Πάμε λοιπόν:
Quote:
Originally posted by sabb
Nature, .......................................
Το μόνο που έχω να πω είναι πως παρερμηνεύεις ακόμη και σήμερα, για ποιο λόγο επέλεξα να μη συμμετάσχω σε αγώνες λεκτικής πυγμαχίας , δικαίωμα σου ωστόσο να πιστεύεις ό,τι θέλεις, δεν πρόκειται να απολογηθώ και γι\' αυτό...
-Συγνώμη σάββα, αν δεν κατάλαβα το λόγο της αποχώρησής σου. Πιστεύεις ότι φταίω αποκλειστικά εγώ γι’ αυτό ή μήπως φταίει και λίγο η πτωχή εξήγηση από πλευράς σου. Δεν είμαι υποχρεωμένη να κάνω διδακτορικό πάνω στα αίτια της αποχώρησής σου. Σχημάτισα μια γνώμη βάσει των λίγων γενικών που μας ανακοίνωσες σε συνδυασμό με τη δική μου προσωπική κρίση.
Δεν έχει νόημα η όλη αντιπαράθεση, σας αφήνω στην ησυχία σας - ελπίζοντας μονάχα να βρείτε τον τρόπο να συνυπάρξετε με όσους ήρθατε σε ευθεία ρήξη και να συνεχίσετε να συμμετάσχετε σε συζητήσεις εποικοδομητικές, για δικό σας καλό και για καλό του φόρουμ.....
-Μας ειρωνεύεσαι σάββα, αλλά δεν σου θυμώνω. Ξέρω ότι δεν μιλάει ένας επαγγελματίας είρων, αλλά ένας θυμωμένος άνθρωπος.
Σάββα,
επειδή λοιπόν είναι κουραστική η παραφιλολογία για τα αίτια που αποχώρησες και επειδή έχω δει 2-3 μέλη κατά καιρούς να σφετερίζονται τη βαθιά γνώση των αιτίων της αποχώρησής σου
και επειδή 4 μήνες μετά, μου τη λες ότι δεν γνωρίζω τους λόγους (λες και όφειλα να είμαι μέσα στο μυαλό σου) θα σου πω εγώ γιατί πιστεύω πως αποχώρησες (παίζουμε το παιχνίδι μαντεύω και απαντώ).
Πιστεύω λοιπόν πως έφυγες από υπερβολική ευθιξία γιατί ένιωσες πως σε αδικούν τα λόγια ενός μέλους που σε είχε αποκαλέσει «ύαινα και ποταπό».
Πιστεύω επίσης ότι ένοιωσες μεγάλη αδικία όταν εγώ και η weird δεν καταδικάσαμε την ύβρι αυτή στο άτομό σου. Θυμάμαι το είχες γράψει στο blog και μας είχες παραπέμψει να διαβάσουμε. Τότε είχες υπογραμμίσει έντονα τη στάση των «μορφωμένων» με πολλή θυμό και πίκρα.
Σε ένα επόμενο χρόνο, 1-2 μήνες αργότερα, πάλι έγραψες κάποια καυστικά σχόλια στο μπλογκ για μένα και τον κρινο, ονομαστικά αυτή τη φορά.
Τώρα πάλι στο απόσπασμα που αναδημοσίευσες στο θρεντ του ΝίκουΔ., νοιώθω ότι μιλάς ειρωνικά και απαξιωτικά για τους «μορφωμένους» και σε συνδυασμό με ένα ακόμα ποστ σου στο ίδιο θέμα που λες για επιστήμονες με μάστερ κλπ, αρχίζω και παραξενεύομαι με την επιμονή να συζητάς τόσο συχνά και με κάθε ευκαιρία για μορφωτικά επίπεδα.
Όταν δε αρχίζεις να απαξιώνεις τους επιστήμονες του χώρου αυτού (απαντώντας στον Βινς, στο ίδιο πάντα θέμα), κατά σύμπτωση φωτογραφίζεις πρώτα-πρώτα εμένα λέγοντας πως κάποιο μέλος δήλωσε θετικός επιστήμων.
Φυσικά μετά έπονται και άλλοι που έχουν την ατυχία να είναι επιστήμονες σύμφωνα με την κριτική σου.
Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι αντικείμενο καυστικής κριτικής ότι είμαι θετικός επιστήμων.
Γιατί πρέπει να απολογηθώ που το ανέφερα?
Γιατί πρέπει να το κρύψω?
Εσύ γιατί δημοσιοποίησες ότι είσαι επιχειρηματίας? Η την πόλη όπου κατοικείς?
Η τη φωτογραφία σου? Η τα χόμπυ σου? Η το ιστολόγιό σου?
Αν πάντως πιστεύεις ότι πρέπει να απολογηθώ, άντε, να σου κάνω το χατήρι.
Δεν θα ήθελα να δηλώσω αν είμαι χημικός, μαθηματικός, χημικός μηχανικός, βιοχημικός ή φυσικός ή κλπ, γιατί επιθυμώ την κατά το δυνατόν ανωνυμία μου. Το «θετικός επιστήμων» δίνει ένα στίγμα σε όποιον ενδιαφέρεται ή ακόμα και σε πιθανό συνάδελφο χωρίς να δίνει την δυνατότητα να με αναγνωρίσουν όσοι δεν επιθυμώ (πχ οι φοιτητές μου).
Δίνει επίσης ένα στίγμα σε όσους συνομιλητές μου, επιθυμούν να με καταλάβουν και να με προσεγγίσουν καλύτερα, δεδομένου ότι όπως είναι φυσικό προτιμώ τα συγκεκριμένα από τα αφηρημένα. Η εικασία, στα μαθηματικά δεν έχει καθόλου ίδια αξία με το θεώρημα που είναι αποδεδειγμένο. Η υπόθεση με την πειραματική επιβεβαίωση…..
Η όσο το δυνατόν ανωνυμία μου εδώ με κάνει και πιο ειλικρινή με τους συμφορουμίτες μου, μου δίνει τη δυνατότητα να εκφράζομαι πιο άνετα και ελεύθερα.
Πάντως σάββα, επειδή τελικά μου αρέσουν οι ρημάδοι οι αριθμοί, και όχι οι αοριστίες, διαπίστωσα ότι στο 90% των παρεμβάσεων ή επεξηγήσεων σου εδώ ή στο μπλογκ σου, ασχολείσαι με 2 θέματα.
1) την απαξίωση των όσων έχουν πανεπιστημιακή μόρφωση
2) την αναφορά με τον Α ή Β τρόπο στο όνομά μου.
Συνεχίζω να μην σου είμαι θυμωμένη…..
Ωστόσο, νοιώθω ότι είσαι άδικος απέναντί μου. Αν η αίσθησή μου ότι ένας λόγος της αποχώρησής σου είναι τα «ύαινα και ποταπός» όπως έχεις γράψει, τότε θα περίμενα έστω μια από τις φορές που έχεις παρέμβει σ’ αυτό το φόρουμ, να έκανες και κάποιο σχόλιο για τον χυδαίο υβρισμό μου. Πόσο μάλλον που η πρώτη σου παρέμβαση μετά την αποχώρησή σου, έγινε στο δικό μου θέμα και λίγες μόνο ώρες μετά τον υβρισμό μου. Σαν να μην υπήρξε για σένα…..
Συνεχίζω να μην σου είμαι θυμωμένη….. Ειλικρινά.
Αν θέλεις σε παρακαλώ να σκεφτείς γιατί είσαι εσύ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ !!!!!
Αισθάνομαι ότι σου έχω φερθεί φιλικά και με εκτίμηση.
ΥΓ. Νοιώθω ότι είναι λίγο «άνανδρο» από μέρους μου, να αναρτώ ποστ που απευθύνεται σε μέλος που έχει αποχωρήσει. Όμως
1) εγώ δεν έχω μπλογκ για να αναρτήσω τις απόψεις μου ή τις απαντήσεις μου στον σάββα και κάπου πρέπει να τις αναρτήσω
2) από τότε που αποχώρησε έχει παρέμβει σε 2 θέματα, εκ των οποίων το ένα ήταν δικό μου (το bullying) και το άλλο (του ΝίκουΔ) ένα θέμα που συμμετείχα και παρέθετα απόψεις
3) Στο θρεντ του ΝίκουΔ παρενέβη πολλές φορές και μάλιστα σε μία με κατονόμασε ευθέως σαν υπεύθυνη του κακού που σφυράει αδιάφορα.
4) Αναφέρεται σε μένα στο μπλογκ του, είτε ευθέως με το όνομά μου, είτε εμμέσως μιλώντας για μορφωμένους
Θέλω κι εγώ να πω κάποια πραγματάκια στον Σάββα. Δεν ξέρω αν αυτό είναι το κατάλληλο μέρος, αλλά το βρίσκω πιο κατάλληλο απο το άλλο τόπικ που έχει σαν θεματολογία την λειτουργία και τους στόχους της κοινότητας....
Σάββα, προσωπικά δεν μου χαλάς καμία ηρεμία.
Εχω εδώ και καιρό αφαιρέσει από το φόρουμ το δικαίωμα να μου «χαλάει την ηρεμία» : )
Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι υπάρχει ένα πρόβλημα επικοινωνίας ανάμεσά μας. Πρόβλημα το οποίο είμαι διατεθειμένη, αν το θέλεις κι εσύ, να προσπαθήσω να το λύσουμε.
Σου είπα πιο πάνω ότι μου λείπει η παρουσία σου από το φόρουμ και δεν φάνηκε να στάθηκες σε αυτό καθόλου.
Ξεκαθαρίζω από πλευράς μου :
1. Ποτέ δεν είπα, ότι το ότι αποχώρησες σημαίνει ότι δεν αγαπάς τον χώρο.
2. Γράφεις «αν ευθύς εξ αρχής αναλάμβανε ο καθένας το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί και ζητούσε από τον εαυτό του να συμμετάσχει στο φόρουμ με τους κανόνες επικοινωνίας και αρχές σεβασμού που πηγάζουν μέσα από το επίπεδο του..» Μα αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα Σάββα. Αν ο καθένας αναλάμβανε την ευθύνη του εαυτού του και το επίπεδό του συμπεριλάμβανε αρχές σεβασμού και κανόνες επικοινωνίας, κάθε συζήτηση σαν αυτή που γίνεται στο άλλο θρεντ, θα ήταν περιττή. Από τη στιγμή όπως που αυτό δεν συμβαίνει ( πραγματικά, ελλείψει εσωτερικών αρχών του ανθρώπου, καθίσταται αναγκαία η έξωθεν θέση τους και διασφάλιση της τήρησής τους), βλέπουμε όλοι μαζί και συζητούμε με τον διαχειριστή το τι είναι καλύτερο να γίνει.
3. Και δεν δέχομαι κανένας να έρθει με τις άστοχες εκφράσεις που χρησιμοποίησες και να απαξιώνει γενικώς και αυθαιρέτως τον διάλογο που γίνεται, διακηρύσσοντας μάλιστα τον σεβασμό.
4. Το ότι το φόρουμ αυτό δεν είναι ιδιοκτησία κανενός το έχω πει η ίδια πολλές φορές ( όταν βλέπω να χρησιμοποιείται ως μέσο αυτοπροβολής ή ως αρένα εκτόνωσης εις βάρος άλλων) και στο σημείο αυτό, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Αυτά για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.
Υγ. Κάνεις κι εσύ λάθη, όπως όλος ο κόσμος. Το να σου λέω ότι η παρέμβασή σου, παίρνει ίσως μια λανθασμένη μορφή και να αναρωτιέμαι για τον θυμό και την ένταση που βλέπω μέσα της, δεν σημαίνει ότι σου προσάπτω ταπεινά κίνητρα. Ποτέ δεν αμφέβαλα ότι είσαι καλοπροαίρετος άνθρωπος.
φυση , απο την στιγμη που δεχτηκες οπως και εγω εξαλλου να συμμετασχεις σε ενα \"μεικτο\" φορουμ , θα υπαρχουν παντα αυτοι που θεωρουν \"την παιδεια \" μας σαν υπαιτια για ολα τα δεινα του τοπου μεταξυ των οποιων και εγω!Quote:
Σάββα, δεν θέλησα να σου απαντήσω μέσα από το θρεντ του Νίκου Δ, γιατί αυτή η συζήτηση αφορά εσένα και μένα και όχι τους στόχους της λειτουργίας της κοινότητας και δεν θα ήθελα να χαλάσει εκείνο το θρεντ.
Σκέφτηκα ότι το θρεντ αυτό είναι κατάλληλος χώρος να φιλοξενήσει την απάντησή μου ίσως και μια ενδεχόμενη δική σου μιας και σε βρίσκω θυμωμένο, και ευελπιστώ ο τίτλος «αρένα» να μας είναι αχρείαστος.
Αν θυμάμαι καλά ο θεματοθέτης krino, είχε πει πως βλέπει αυτό το θρεντ σαν χώρο εκτόνωσης συναισθημάτων.
Πάμε λοιπόν:
Quote:
Originally posted by sabb
Nature, .......................................
Το μόνο που έχω να πω είναι πως παρερμηνεύεις ακόμη και σήμερα, για ποιο λόγο επέλεξα να μη συμμετάσχω σε αγώνες λεκτικής πυγμαχίας , δικαίωμα σου ωστόσο να πιστεύεις ό,τι θέλεις, δεν πρόκειται να απολογηθώ και γι\' αυτό...
-Συγνώμη σάββα, αν δεν κατάλαβα το λόγο της αποχώρησής σου. Πιστεύεις ότι φταίω αποκλειστικά εγώ γι’ αυτό ή μήπως φταίει και λίγο η πτωχή εξήγηση από πλευράς σου. Δεν είμαι υποχρεωμένη να κάνω διδακτορικό πάνω στα αίτια της αποχώρησής σου. Σχημάτισα μια γνώμη βάσει των λίγων γενικών που μας ανακοίνωσες σε συνδυασμό με τη δική μου προσωπική κρίση.
Δεν έχει νόημα η όλη αντιπαράθεση, σας αφήνω στην ησυχία σας - ελπίζοντας μονάχα να βρείτε τον τρόπο να συνυπάρξετε με όσους ήρθατε σε ευθεία ρήξη και να συνεχίσετε να συμμετάσχετε σε συζητήσεις εποικοδομητικές, για δικό σας καλό και για καλό του φόρουμ.....
-Μας ειρωνεύεσαι σάββα, αλλά δεν σου θυμώνω. Ξέρω ότι δεν μιλάει ένας επαγγελματίας είρων, αλλά ένας θυμωμένος άνθρωπος.
Σάββα,
επειδή λοιπόν είναι κουραστική η παραφιλολογία για τα αίτια που αποχώρησες και επειδή έχω δει 2-3 μέλη κατά καιρούς να σφετερίζονται τη βαθιά γνώση των αιτίων της αποχώρησής σου
και επειδή 4 μήνες μετά, μου τη λες ότι δεν γνωρίζω τους λόγους (λες και όφειλα να είμαι μέσα στο μυαλό σου) θα σου πω εγώ γιατί πιστεύω πως αποχώρησες (παίζουμε το παιχνίδι μαντεύω και απαντώ).
Πιστεύω λοιπόν πως έφυγες από υπερβολική ευθιξία γιατί ένιωσες πως σε αδικούν τα λόγια ενός μέλους που σε είχε αποκαλέσει «ύαινα και ποταπό».
Πιστεύω επίσης ότι ένοιωσες μεγάλη αδικία όταν εγώ και η weird δεν καταδικάσαμε την ύβρι αυτή στο άτομό σου. Θυμάμαι το είχες γράψει στο blog και μας είχες παραπέμψει να διαβάσουμε. Τότε είχες υπογραμμίσει έντονα τη στάση των «μορφωμένων» με πολλή θυμό και πίκρα.
Σε ένα επόμενο χρόνο, 1-2 μήνες αργότερα, πάλι έγραψες κάποια καυστικά σχόλια στο μπλογκ για μένα και τον κρινο, ονομαστικά αυτή τη φορά.
Τώρα πάλι στο απόσπασμα που αναδημοσίευσες στο θρεντ του ΝίκουΔ., νοιώθω ότι μιλάς ειρωνικά και απαξιωτικά για τους «μορφωμένους» και σε συνδυασμό με ένα ακόμα ποστ σου στο ίδιο θέμα που λες για επιστήμονες με μάστερ κλπ, αρχίζω και παραξενεύομαι με την επιμονή να συζητάς τόσο συχνά και με κάθε ευκαιρία για μορφωτικά επίπεδα.
Όταν δε αρχίζεις να απαξιώνεις τους επιστήμονες του χώρου αυτού (απαντώντας στον Βινς, στο ίδιο πάντα θέμα), κατά σύμπτωση φωτογραφίζεις πρώτα-πρώτα εμένα λέγοντας πως κάποιο μέλος δήλωσε θετικός επιστήμων.
Φυσικά μετά έπονται και άλλοι που έχουν την ατυχία να είναι επιστήμονες σύμφωνα με την κριτική σου.
Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι αντικείμενο καυστικής κριτικής ότι είμαι θετικός επιστήμων.
Γιατί πρέπει να απολογηθώ που το ανέφερα?
Γιατί πρέπει να το κρύψω?
Εσύ γιατί δημοσιοποίησες ότι είσαι επιχειρηματίας? Η την πόλη όπου κατοικείς?
Η τη φωτογραφία σου? Η τα χόμπυ σου? Η το ιστολόγιό σου?
Αν πάντως πιστεύεις ότι πρέπει να απολογηθώ, άντε, να σου κάνω το χατήρι.
Δεν θα ήθελα να δηλώσω αν είμαι χημικός, μαθηματικός, χημικός μηχανικός, βιοχημικός ή φυσικός ή κλπ, γιατί επιθυμώ την κατά το δυνατόν ανωνυμία μου. Το «θετικός επιστήμων» δίνει ένα στίγμα σε όποιον ενδιαφέρεται ή ακόμα και σε πιθανό συνάδελφο χωρίς να δίνει την δυνατότητα να με αναγνωρίσουν όσοι δεν επιθυμώ (πχ οι φοιτητές μου).
Δίνει επίσης ένα στίγμα σε όσους συνομιλητές μου, επιθυμούν να με καταλάβουν και να με προσεγγίσουν καλύτερα, δεδομένου ότι όπως είναι φυσικό προτιμώ τα συγκεκριμένα από τα αφηρημένα. Η εικασία, στα μαθηματικά δεν έχει καθόλου ίδια αξία με το θεώρημα που είναι αποδεδειγμένο. Η υπόθεση με την πειραματική επιβεβαίωση…..
Η όσο το δυνατόν ανωνυμία μου εδώ με κάνει και πιο ειλικρινή με τους συμφορουμίτες μου, μου δίνει τη δυνατότητα να εκφράζομαι πιο άνετα και ελεύθερα.
Πάντως σάββα, επειδή τελικά μου αρέσουν οι ρημάδοι οι αριθμοί, και όχι οι αοριστίες, διαπίστωσα ότι στο 90% των παρεμβάσεων ή επεξηγήσεων σου εδώ ή στο μπλογκ σου, ασχολείσαι με 2 θέματα.
1) την απαξίωση των όσων έχουν πανεπιστημιακή μόρφωση
2) την αναφορά με τον Α ή Β τρόπο στο όνομά μου.
Συνεχίζω να μην σου είμαι θυμωμένη…..
Ωστόσο, νοιώθω ότι είσαι άδικος απέναντί μου. Αν η αίσθησή μου ότι ένας λόγος της αποχώρησής σου είναι τα «ύαινα και ποταπός» όπως έχεις γράψει, τότε θα περίμενα έστω μια από τις φορές που έχεις παρέμβει σ’ αυτό το φόρουμ, να έκανες και κάποιο σχόλιο για τον χυδαίο υβρισμό μου. Πόσο μάλλον που η πρώτη σου παρέμβαση μετά την αποχώρησή σου, έγινε στο δικό μου θέμα και λίγες μόνο ώρες μετά τον υβρισμό μου. Σαν να μην υπήρξε για σένα…..
Συνεχίζω να μην σου είμαι θυμωμένη….. Ειλικρινά.
Αν θέλεις σε παρακαλώ να σκεφτείς γιατί είσαι εσύ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ !!!!!
Αισθάνομαι ότι σου έχω φερθεί φιλικά και με εκτίμηση.
ΥΓ. Νοιώθω ότι είναι λίγο «άνανδρο» από μέρους μου, να αναρτώ ποστ που απευθύνεται σε μέλος που έχει αποχωρήσει. Όμως
1) εγώ δεν έχω μπλογκ για να αναρτήσω τις απόψεις μου ή τις απαντήσεις μου στον σάββα και κάπου πρέπει να τις αναρτήσω
2) από τότε που αποχώρησε έχει παρέμβει σε 2 θέματα, εκ των οποίων το ένα ήταν δικό μου (το bullying) και το άλλο (του ΝίκουΔ) ένα θέμα που συμμετείχα και παρέθετα απόψεις
3) Στο θρεντ του ΝίκουΔ παρενέβη πολλές φορές και μάλιστα σε μία με κατονόμασε ευθέως σαν υπεύθυνη του κακού που σφυράει αδιάφορα.
4) Αναφέρεται σε μένα στο μπλογκ του, είτε ευθέως με το όνομά μου, είτε εμμέσως μιλώντας για μορφωμένους
Τωρα το γιατι πρεπει σωνει και αντε να εισπρατεις εσυ τα μπινελικια και τις υβρεις δεν πρεπει να σε παρασυρει να δεις το τι φταιει στο φορουμ που δεν ειναι αλλο απο την υπαρξη προσωπικων μηνυματων !
να σου δωσω ενα παραδειγμα
εστω οτι καποια [ος] που δημιουργησε ολη αυτη την ιστορια εδω μεσα με το μεθυσι και την παρτουζα γιατι εχει κομπλεξ και με τους αλκοολικους αλλα και με αυτους που απολαμβανουν τον ερωτα οπως θελουν , στελνει ενα προσωπικο μηνυμα στον Σαββα και τον \"φτιαχνει \" για να στα χωσει εσενα !
Αυτο μου αφησε να καταλαβω καποιο μελος , οταν μου ειπε σε ιδιωτικη επικοινωνια μεσω γιου του , οτι λαμβανε καθημερινα σχεδον μηνυματα απο ταλλο προφιλ , για να μου ριχνει μπινελικια !
Περιμενω απο σενα να ενωσουμε τις φωνες μας στην διαχειρηση για να σταματησει τελειως τα γιου του!
μονο ετσι θα απαλλαγουμε απο την εκμεταλευση καποιων μελων απο αλλους , που κρυβονται απο πισω
και ισως απο πολλαπλα προφιλ!
Αγαπητή μου nature,
Με \"μεταφέρεις\" , παρ\' όλο που δεν το επιθυμώ σ\' ένα θρέντ με τον τίτλο \"αρένα\" (αισθάνομαι σαν \"μονομάχος\") και παρ\'όλο που έχω αποφασίσει να μην ξανασυμμετάσχω επ\' ουδενί και καθ\' οιονδήποτε τρόπο, ας είναι αυτό το τελευταίο μου πόστ στο e-psychology, νομίζω πως θα ήταν απαράδεκτο από τη μεριά μου να σε αγνοήσω....
Δεν θα γράψω όμως τόσα όσα έχεις γράψει εσύ, γιατί ασχολείσαι με το τι έφταιξε κι αποχώρησα από το φόρουμ. Ας πούμε απλά πως όχι μόνο μαζί σου, αλλά με πλείστους άλλους δεν μπορούσα πλέον να βρω πεδίο συνεννόησης. Ο ένας και κύριος λόγος όμως , ήταν τούτος δώ :
Να μην είμαι αναγκασμένος να εισπράτω τον αρνητισμό του οποιουδήποτε θέλει να εκτονωθεί εδώ μέσα...
Ακόμη και τώρα, σ\' αυτό το θρέντ, νιώθω σαν πυγμάχος ...
Αν στο μπλόγκ μου, είδες να σε \"φωτογραφίζω\" εσένα ή οποιοδήποτε άλλον, θα έπρεπε να αναλογισθείς πως στην επόμενη παρέμβαση μου προς το μέλος oboro, αρνήθηκα πως εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος ήταν υπαίτιος για την αποχώρηση μου, γιατί καμία ανώνυμη προσωπικότητα δεν μπορεί να με αναγκάσει να φύγω από ένα χώρο που εγώ κρίνω πως δεν έχω θέση πια....
Και δεν έχω την ανάγκη υποστήριξης από κανένα όταν η πανικούλα με αποκάλεσε \"ύαινα και ποταπό\", θα πρέπει να είμαι μάλλον κι ευχαριστημένος που δεν άνοιξε χειρότερα το στόμα της . Σ\' εκείνη την χρονική στιγμή απλά και μόνο μ\' ενόχλησε που μια αδικοκρισία που είχε ξεκινήσει από την υποστήριξη της πανικούλας στη περίπτωση των συκοφαντικών μηνυμάτων του Κρίνου, συνεχιζόταν ακάθεκτα και στο πρόσωπο μου. Τότε ο Κρίνο ήταν απ\' την απέναντι όχθη - φαντάζομαι θα θυμάσαι πως επιθυμούσες διακαώς τη διαγραφή του αν αποδεικνυόταν η σεξουαλική παρενόχληση προς τη πανικούλα - και εφ\' όσον συντάχθηκα υπέρ του τότε αδικημένου, διέκρινα πως ο χώρος εδώ , υπάρχει για να εκτονώνουν κάποιοι την εμπάθεια που νιώθουν για ανώνυμα εικονικά profiles...
Το θεώρησα φαιδρό, ανώριμο, βλακώδες και είπα να μην ξανασχοληθώ πια...
Τόσο απλά....
Έως τώρα που ξαναμπήκα - οριστικά κι αμετάκλητα για τελευταία φορά - σε μια τέτοια διαδικασία.
Όσο για την θεώρηση μου σχετικά με την επιστημονική ιδιότητα που επικαλείται ο καθένας για να προσδώσει ένα ακαδημαικό κύρος στο ανώνυμο προφίλ του, δεν ξέρω για ποιο λόγο βλέπεις τον εαυτό σου σε κάθε μου παράγραφο.
Με αδικείς αν νομίζεις πως χτίζω τις θεωρήσεις μου με βάση τα δικά σου λεγόμενα. Δεν ξημεροβραδιάζομαι στο φόρουμ για να παρακολουθώ όσα λες, το \"θετικός επιστήμονας\" που επικαλείσαι, το ανέσυρα από ένα θρέντ στο φιλοσοφείν.gr, και μάλιστα στο άρθρο που έγραψα τελευταία στο ιστολόγιο, κάνω αναφορά πως τελικά δεν είναι - κατά την άποψη μου πάντα - το αντικείμενο ενασχόλησης ενός φόρουμ η γενεσιουργός αιτία παραβατικών συμπεριφορών , αλλά η ανωνυμία που προσφέρει ένα μανδύα προστασίας στους ιντερνετικούς χρήστες. Αυτό ακριβώς επανέλαβα και στον Βίνς και μάλιστα του ξεκαθάρισα πως δεν συσχετίζω το μορφωτικό επίπεδο με την ανωνυμία για να γίνει κατανοητό το ψυχολογικό προφιλ του χρήστη....
Τέλος δεν είμαι θυμωμένος με κανένα.
Απλά αντέδρασα με τον τρόπο που αντέδρασα, βλέποντας να μην κάνει κανείς την αυτοκριτική του για όσα συμβαίνουν σ\' αυτόν εδώ το χώρο. Μπορεί να μην τ\' αποτύπωσα με \"στρογγυλά\" γράμματα, αλλά οχι και με κακεντρέχεια - όπως είπε η φίλη μου η weird.
Σου εύχομαι καλή συνέχεια....
Αγαπητέ μου κύριε, δεν είχα την τύχη να συνομιλήσω ποτέ μαζί σας και δεν σας γνωρίζω. Επειδή δεν γνωρίζετε κι εσείς τη πορεία μου στο φόρουμ, θα σας παρακαλούσα να μην κάνετε τέτοιες υποθέσεις ελαφρά τη καρδία, έχω πολύ σοβαρότερα προβλήματα ν\' ασχοληθώ από το να \"τα χώσω\" στη nature, δεχόμενος μηνύματα από τρίτους που με \"φτιάχνουν\"...Quote:
να σου δωσω ενα παραδειγμα
εστω οτι καποια [ος] που δημιουργησε ολη αυτη την ιστορια εδω μεσα με το μεθυσι και την παρτουζα γιατι εχει κομπλεξ και με τους αλκοολικους αλλα και με αυτους που απολαμβανουν τον ερωτα οπως θελουν , στελνει ενα προσωπικο μηνυμα στον Σαββα και τον \"φτιαχνει \" για να στα χωσει εσενα !
Αυτο μου αφησε να καταλαβω καποιο μελος , οταν μου ειπε σε ιδιωτικη επικοινωνια μεσω γιου του , οτι λαμβανε καθημερινα σχεδον μηνυματα απο ταλλο προφιλ , για να μου ριχνει μπινελικια !
Περιμενω απο σενα να ενωσουμε τις φωνες μας στην διαχειρηση για να σταματησει τελειως τα γιου του!
μονο ετσι θα απαλλαγουμε απο την εκμεταλευση καποιων μελων απο αλλους , που κρυβονται απο πισω
και ισως απο πολλαπλα προφιλ!
Έλεος δηλαδή.....
Οσο και να το θελω αδυνατω να σας παρακολουθησω.
Θελω μονο να πω το εξης και συγνωμη εαν \"κοβω\" την ροη της συζητησης σας οτι λυπαμαι να βλεπω ατομα τα οποια θεωρω σοβαροτερα απο αυτο που παρουσιαζουν σημερα, να αναλωνονται σε σελιιιιιιιιδες ολοκληρες και κατεβατα κριτικης και αλληλοκατηγοριας!
Ειμαι σχετικα νεο μελος και μπαινοντας εδω μεσα αλλα περιμενα!
Δυστυχως επεσα απ\'οτι φαινεται σε λαθος περιοδο για να εκτιμησω την πορεια αυτου του site.
Και ποια ειμαι εγω αλλωστε για να κρινω τον οποιοδηποτε.
Περασα 9 επικοδομητικους μηνες μαζι σας.
Θα χαρω να σας ξαναδω με την ανθρωπινη μορφη σας και οχι με αυτην που εχετε αυτη τη στιγμη.
Περιμενω να μπω καποια στιγμη στα \"ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΜΝΜ\" και να δω ανθρωπους να βοηθουν ανθρωπους!
Χαιρεται και συγνωμη εαν σας ζαλισα και σας χαλασα τον ειρμο!