Originally Posted by
blackbird
Έχεις αρχίσει να γενικεύεις με άσχημο τρόπο (σαν τον θείο σου - ξέρεις εσύ) και να χάνεις την ουσία. Όλοι οι άνθρωποι να περνάνε καλά θέλουν. Και εσύ το ίδιο θες. Και ο έρωτας, εγωιστικός είναι. Ακόμα και το συναίσθημα που έχει μια μάνα και ένας πατέρας για το παιδί τους. Επιδιώκουμε πάντα το καλύτερο για εμάς χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μας ενδιαφέρουν τα συναισθήματα των άλλων ή πως είμαστε επιφανειακοί. Κρίνεις πολύ αυστηρά και θεωρώ και με λάθος κριτήρια τους ανθρώπους. Π.χ λες δεν αναστάτωσε αυτή την ζωή της και δεν άφησε πίσω τις υποχρεώσεις της. Μα ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ να κάνει κάτι τέτοιο; Μια υγιής σχέση (είτε ερωτική, είτε φιλική) δεν απαιτεί κάτι τέτοιο! Ίσα ίσα που θέλει να νιώθει καλά ο άλλος και να μην "θυσιάζεται". Η αγάπη και τα βαθιά συναισθήματα που λες δεν μετριούνται με την θυσία! Αν το δεις έτσι γίνεται ακόοομα πιο εγωιστικό. "Εγώ έκανα τόσα για σένα, άφησα τόσα πίσω μου. ΕΣΥ τι έκανες;". Ε δεν πάει έτσι. Δεν ανταγωνίζεσαι το πόσα δίνεις εσύ με πόσα δίνει ο άλλος. Αν θες εσύ θα δώσεις. Και το έκανες και σου είπαμε χίλια μπράβο που ξεπέρασες τον εαυτό σου, που είχες θάρρος και που έγινες πιο κοινωνικός. Απλά τα βλέπεις όλα από την αρνητική πλευρά και ακόμα μια φορά ρίχνεις (και) αλλού την ευθύνη.
Σόρρυ για το ύφος Ορέστη αλλά είμαι πάντα ειλικρινής με τους φίλους μου.