απο Δευτερα πεφτει η θερμοκρασια :(
Printable View
απο Δευτερα πεφτει η θερμοκρασια :(
μια γλυκια καληνυχτα σε ολους καλο ξημερωμα να εχουμε..
να εχουμε !να εχουμε! καλο βραδυ ,και γω παω να πιασω το σοκολα χρωμα το πρωι , τωρα πιανω καμαλαρακια χε χε χε !!
Καλή μέρα σε όλους!!
Σκέφτομαι την ελεύθερη βούληση που μας δόθηκε (από τον Θεό?? δεν ξέρω) γεννηθήκαμε ελεύθεροι και πάμε και εγκλωβιζόμαστε στην ελάχιστη ανταπόκριση και τα ψίχουλα που σκορπάει στα πόδια μας ένας τυχαίος εραστής που το παίζει και γκόμενος. Σκέφτομαι λοιπόν όλες αυτές τις κοπέλες που βασανίζονται και στεναχωριέμαι, είναι κρίμα όλη αυτή η ανάλωση. Και καλά πέρα από ελεύθερη βούληση έχουμε και ένα εγκέφαλο, ώρα λοιπόν να πάρει μπροστά και να το χρησιμοποιήσουμε περισσότερο και να αποφεύγονται οι ίδιες μαλακίες του παρελθόντος. :) Κουράγιο στις καψούρες τα καλύτερα έρχονται!
Σκέφτομαι πόσο αγώνα ψυχικό χρειάζεται κανείς για να αποδεσμευτεί από τα φαντάσματα του παρελθόντος και να κοιτάξει το μέλλον με αισιοδοξία... Πόση δουλειά και πειθαρχία χρειάζομαι στο εξής.. Μάλλον στρατηγική είναι η σωστότερη λέξη. Βλέπω απόψε τη ζωή μου σαν ένα σχέδιο που πρέπει να προγραμματιστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι παράγοντες.. Και παράγοντες που από τη φύση τους δεν προγραμματίζονται, όπως είναι τα συναισθήματα. ώρες ώρες πιστεύω πως πρέπει να "νεκρώσω" μέσα μου με κάποια άτομα για να γίνω καλά.
Την ελεύθερη βούληση μας τη έδωσε για να πράττουμε σαν καλοί χριστιανοί, όχι για να γκομενίζουμε.Άσε που δεν μας είπε ότι αν κάνουμε καμια μαλακεία,θα μας τιμωρήσει μετά.Και η Εύα είχε παρανοήσει, έφαγε το μήλο και είδαμε την κατάντια μας...Είναι όπως το "το τυρί το είδες, τη φάκα δεν την είδες;"
BloodyKate, πολύ καλά τα λες :)
Σκεφτομαι οτι οσο σκεφτεσαι αυτα που περασαν, χανεις αυτα που θα ρθουν... κ τα καλυτερα ερχονται φτανει να το πιστεψεις, να βαλεις στοχο κ να παλεψεις γι αυτον !!!!!
Σκέφτομαι ότι πια, είμαι σε θέση να προβώ στην εξομολόγηση βαθύτατων συναισθημάτων...
σκεφτομαι το γρυλο , δεν με αφηνει να ακουσω μουσικη αποψε .Ειναι πιο δυνατο απο ολες τις κλιμακες .. στα αυτια μου :)
Πολύ μελαγχολικό απόγευμα...
..σκεφτομαι πως πέρα από τις κατά καιρούς διαφωνίες μας εδώ μέσα, όταν θέλουμε γινόμαστε πραγματική ομάδα..;)
Σκέφτομαι τη συζήτηση που είχα σήμερα...κρίμα που δεν πρόλαβα να την τελειώσω...τελικά τί ισχύει άραγε για τους αυτόχειρες; Τί ακριβώς εννοούσε εκείνος όταν είπε ότι δεν είναι ο παπάς που θα μας κρίνει αλλά ο Θεός ακόμα κι αν πάμε αδιάβαστοι; Ότι ο Θεός θα μας συγχωρέσει; Μακάρι να εννοούσε αυτό...όπως και να 'χει όμως μου άρεσε που συμφώνησε μαζί μου ότι είναι σκληρό και άδικο επειδή κάποιος αυτοκτόνησε να πηγαίνει σαν το σκυλί στ' αμπέλι...λες κι αυτός δεν ήταν άνθρωπος...και δεν του αξίζει μια σωστή κηδεία...
Κι επίσης δεν σκέφτονται ότι για να το κάνει κάποιος αυτό υπέφερε; Δεν ξέρω κανέναν που να ξύπνησε ένα πρωί και να είπε "δεν ρίχνω ένα σάλτο από τα βράχια, έτσι για αλλαγή;"
Καλά να είσαι εκεί που βρίσκεσαι κοπελιά...ελπίζω να είσαι στον Παράδεισο και να μην υποφέρεις πια...θα τα ξαναπούμε κάποια στιγμή...θα ξανάρθω...γιατί είσαι σαν εμένα...
Συμφωνώ απόλυτα ότι είναι άδικο και κρίμα όπως λογικά θα κατάλαβες απ' όσα έγραψα...και συμφωνώ και μ' αυτό που λες για τα αμαρτήματα, έχεις απόλυτο δίκιο!!! Αλλά επειδή εγώ πιστεύω στο Θεό, αν πεθάνω θέλω να λάβω την ευλογία του...και πιστεύω ότι θα έπρεπε να διαβάζουν και τους αυτόχειρες εφόσον η θρησκεία μας πρεσβεύει ότι ο Θεός συγχωρεί...
Προφανώς ο Θεός για τους αυτόχειρες ειναι ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης που εκδικειται,ενώ για όλους τους άλλους ειναι ο Θεός της Καινής.Η χριστιανική θρησκεία ουσιαστικά ειναι η μεγαλύτερη προπαγάνδα της ανθρωπότητας.Φυσικά και υπάρχει κάτι πέρα από εμάς,πραγματικά μπορεί να υπήρξε ο Ιησούς αλλά η ανθρωπότητα για να ''δεχθεί'' αυτή τη θρησκεία πέρασε από πολλά μαρτύρια και ειδικά οι Έλληνες.Μόνο οι Σταυροφορίες είναι ζωντανή απόδειξη.Πέρυσι έτυχε να πάω σε ένα νησί.Σε όλες τις χριστιανικές εκκλησίες που επισκέφτηκα,από κάτω υπήρχε αρχαιοελληνικός ναός.Σε όλες.
Το να γίνεις αυτόχειρας δεν είναι ''ελεύθερη βούληση'';Στην ελευθερη βουληση δεν υπάρχουν κανόνες.Κανένας άνθρωπος δε θα πρέπει να τάσεται έξω από τη συγχώρεση του Θεού και έξω από την αγάπη του.
Αυτό το διαμόρφωσαν οι άνθρωποι ''του Θεού''...
Υποτίθεται ότι ο Θεός έχει δώσει στον άνθρωπο την ''ελεύθερη βούληση'',δηλαδή την ελευθερία να παίρνει αποφάσεις μόνος του για τη ζωή του.Ουσιαστικά δηλαδή,όταν κάποιος γίνεται αυτόχειρας δρα με την έννοια της ελεύθερης βούλησης που ο Θεός του έχει δώσει.Οπότε εφόσον υπάρχει η ελεύθερη βούληση δε θα έπρεπε να εξαιρείται κανείς από τη συγχώρεση και από την αγάπη του Θεού,όποια αποφαση κι αν πάρει για τον εαυτό του.
Αυτό κατάλαβα κι εγώ και συμφωνώ απόλυτα!!! Όμως στη συζήτηση που είχα (με απόφοιτο της Θεολογίας) μου είπε ότι οι παπάδες θεωρούν ότι ο Θεός μας έδωσε τη ζωή και μόνο αυτός έχει το δικαίωμα να την πάρει...κι εμείς δεν μπορούμε να αφαιρέσουμε κάτι που δεν μας ανήκει...έλεος! Δηλαδή δεν μας ανήκει η ίδια μας η ζωή;;; Εσύ τί γνώμη έχεις γι' αυτό;
Έχει δίκιο σε αυτό που είπε.ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ.Δηλαδή οι ανθρωποι ''του Θεού'',όχι ο Θεός.Ουσιαστικά αυτοί που διαχειρίζονται τη θρησκεία και πλασάρουν το Θεό όπως αυτοί θέλουν.Αν δεν ανήκει σε εμάς η ζωή μας,τότε σε ποιόν ανήκει;Και στο κάτω-κάτω πόσο σίγουροι είμαστε ότι υπάρχει Θεός;Και ο Θεός που είναι όταν ένα μωράκι πεθαίνει μετά από ένα μήνα που γεννήθηκε επειδή έχει καρκίνο;Ο Ιησούς είπε όταν αναστήθηκε ''Ανεβαίνω στον πατέρα μου και πατέρα όλων μας''.Με αυτό εννοούσε ότι ο κάθε άνθρωπος από μόνος του ειναι παιδί του Θεού και όχι μόνο αυτός όπως υποστηρίζει η εκκλησία.Είπε ''Πίστευε και μη,ΕΡΕΥΝΑ'. Όχι όπως λένε ''Πίστευε και μη ΕΡΕΥΝΑ'', όπως λενε οι παπάδες.Δηλαδη, είτε πιστευεις ,είτε δεν πιστεύεις ,να το ερευνησεις.Και άλλα πολλά που οι παπαδες τα έχουν διαστρεβλωσει.Ο κάθε ένας πιστεύω ότι παιρνει τις δικές του αποφασεις για τη ζωή του.Αν ειναι αυτοχειρας,είτε τον ευλογησει η επι γης εκκλησια,ειτε όχι,την αποφαση για το αν θα συγχωρεθει θα την παρει ο Θεος.
Έχω μπερδευτεί πολύ σκέφτομαι τη νέα διάγνωση που μου είπε η γιατρός και αν υπάρχει κάποιος στο φόρουμ που να ξέρει δυο παραπάνω πράματα για τις διαταραχές ας μου στείλει πμ γιατί δεν βρίσκω κάτι σπουδαίο στο ίντερνετ... Ευχαριστώ...
Όντως έχει δίκιο, συμφωνούσαμε στις απόψεις μας ότι δεν είναι σωστό να μην σε διαβάζουν κλπ...ήθελα να τονίσω ακριβώς αυτό που είπες κι εσύ...ότι η ζωή μας ανήκει σ' εμάς και μόνο σ' εμάς...εμένα πάντως ο εξομολογητής μου αν και έχει μεγάλη σημασία για μένα γιατί ήξερε τους παππούδες μου που δεν ζούνε πια κι είναι ένας σύνδεσμος γιατί τους ήξερε πολύ καλά με στεναχώρεσε όταν του είπα για τις απόπειρες...θα ξαναπάω όμως γιατί θέλω να μου μιλήσει για τη γιαγιά μου που είναι σχετικά πρόσφατος ο θάνατος της...μου κάνουν καλό τα λόγια του σχετικά μ' εκείνη..."η μακαριστή γιαγιά σου" ήταν μια από τις φράσεις του την τελευταία φορά... :) Κι επίσης μου είπε ότι δεν έγινε ο άνθρωπος που ήταν τόσο νέα όσο εγώ (γιατί του είπα ότι νιώθω ανάξια να φέρω το όνομα της, ότι δεν είμαι τόσο καλή όσο εκείνη που ήταν δυνατή κι άξια γυναίκα) κι αυτό με παρηγόρησε λίγο...τουλάχιστον δεν την ντροπιάζω πολύ...
Επίσης, εγώ πιστεύω ότι υπάρχει ο Θεός...εσύ το αμφισβητείς; Όσο για το "πίστευε και μη, ερεύνα" ερευνώ, δεν τα κατεβάζω αμάσητα, λολ...για παράδειγμα δεν συμφωνώ με την άποψη ότι οι προγαμιαίες σχέσεις είναι αμαρτία...πώς μπορεί μια έκφραση αγάπης να είναι αμαρτία; Όταν ο ίδιος ο Ιησούς δίδασκε την αγάπη; Όσο για την τελευταία φράση, μακάρι να είναι αλήθεια γιατί φοβάμαι ότι ίσως καταλήξω εκεί...μακάρι αν συμβεί αυτό να λάβω συγχώρεση...
Δεν αμφισβητώ τίποτα,ούτε υποστηρίζω κάτι.
Έχω διαβάσει και κάποια άλλα ποστ που έχεις γραψει,αν και οχι αρκετα,ειμαι νεο μελλος.Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι μετά τη ζωή εδώ δεν υπάρχει κάτι χειρότερο και σκέφτεσαι συνέχεια το θέμα της αυτοκτονίας;Κι αν αυτή η ζωή ειναι η ευκαιρία να ζήσουμε κάτι καλό και μετά υπάρχει κάτι άσχημο,γιατί να μην το εκμεταλλευτουμε; :)
Καταρχήν καλώς ήρθες! :)
Μπορεί όντως να υπάρχει κάτι χειρότερο γιατί αν δεν συγχωρεθώ και καταλήξω στην κόλαση, σίγουρα θα είναι άλλο ένα μαρτύριο γι' αυτό ελπίζω σε συγχώρεση αν τελικά συμβεί...όσο για την εδώ ζωή δεν είμαι ευτυχισμένη και δεν θα γίνω ποτέ γι' αυτό θέλω να φύγω για να μην υποφέρω άλλο...
Το ξέρω γιατί υπάρχει κάτι που με εμποδίζει να αποκτήσω τα δύο βασικά πράγματα για να είμαι ευτυχισμένη...δεν θα τα αποκτήσω ποτέ...
Μ' αρέσουν τα χρώματα, γι' αυτό...έγραφα με ροζ που είναι το αγαπημένο μου αλλά μου είπαν ότι είναι κουραστικό κι έτσι διάλεξα ένα κοντινό...