Originally Posted by
Macgyver
Κατ αρχην , δεν εχω κατι προσωπικο μαζι σου, μυιγα δεν με τσιμπησε , αλλα οταν αναφερεσεαι σε μια χωρα , η μια πολη , που αμφιβαλλω οτι εχεις πατησει το ποδαρι σου, δεν μπορεις να μιλας γιαυτην .......εμεις μειναμε 10 χρονια στην Γενευη, και αυτο πουχει να πει ο πατερας μου γι αυτους , ( οχι οτι γουσταρω τους Ελβετους ) ειναι οτι οι νομοι εφαρμοζονται, οχι σαν εδω το μπουρδελλο, που κανει οτι γουσταρει ο καθεις , και μενει ατιμωρητος , ναι , εχουμε νομους , αλλα δεν εφαρμοζονται ......τσπαντων , στην Γενευη δεν κανουν ελεγχο, σπανιως κανουν , αλλα αμα σε πιασουν μια φορα σκαρτο, εισαι τελειωμενος , σουχουν παρει και τα σωβρακα , κι ακομα παραπερα .. σε απελαυνουν , η σου παιρνουν την αδεια εργασιας .........μακαρι ναταν κι εδω ετσι , δεν θα κουνιοταν κανεις , οπως τωρα ................. να φανταστεις , τουχε τοτε ( του πατερα μου ) ερθει απο την εφορια την Ελβετικη εφορια , ενα σημειωμα , και παει ο πατερας μου στην εφορια , ως καλος πολιτης , και του λενε ' γιατι ηρθατε ως εδω ? δεν παιρνατε ενα τηλεφωνο ? ' αυτο σημαινει πολιτισμος ........να φαντααστεις , οταν πηγαινα σχολειο εκει, ηταν οι δασκαλοι-ισσες τοσο ευγενεις , που οταν ηρθα εδω σε ιδιωτικο, στου Μαρουδα , γυρισα μια μερα μες τα κλαμματα , γιατι ο τροπος της δασκαλας ( δημοτικο λεμε ) ηταν αποτομος , οχι σεμενα , αλλα μου φαινοταν εξωφρενικο/θλιβερο ........αυτο σου λεει κατι , η αυτα που εγραψα ?
λυπαμαι αν σε προσεβαλλα , αλλα δεν αντεχω συγκριση μεταξυ Ελλαδας και Ελβετιας , αλλος πλανητης ειναι κει ......και εδω το μεγα μπουρδελλο .................
οσο για τους μεταναστες , που με στηλιτευσες , σε στυλ ' ανθρωποι ειναι κι αυτοι ρε Μακ ' τι εχεις να πεις για τους χιλιαδες μεταναστες , στον Εβρο, που θελουν να μπουκαρουν και να Ισλαμοποιησουν την πατριδα μας ? να πα να πνιγουνε , τα εγκληματικα στοιχεια , αυτο εχω να πω .......