@MANTHES
δυό κουβέντες θα πω συνολικά για μερικά που γράφτηκαν πιό πάνω .. :
Quote:
Originally posted by MANTHES
... ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟ ΑΤΟΜΟ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΑΝΑΛΟΓΑ
στην πραγματικότητα αυτά τα λόγια μεταφέρουν το μήνυμα οτι :
\"... ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟ ΑΤΟΜΟ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΤΙ το οποίο ΕΓΩ το αξιολογώ σύμφωνα με τα ΔΙΚΑ μου δεδομένα \'ΣΟΒΑΡΟ\', ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΑΝΑΛΟΓΑ,...\"
(συνεπώς, ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ θεώρηση για τη σοβαρότητα ή μη των λεγομένων των άλλων..)
Το ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ σωστό είναι οτι μέσα απ τις απαντήσεις μας προκύπτει το πόσο είμαστε ή όχι ΕΜΕΙΣ σοβαροί ως προς το πως χειριζόμαστε ακόμα και εκείνους που κρίνουμε ΜΗ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ...
Εκεί νομίζω βρίσκεται η πρόκληση και η .. \"μαγκιά\" της Διαλεκτικής και όχι σε σοφιστείες και αποστομωτικές κουβέντες που γυρεύουν να \"κλείσουν\" το διάλογο με τη δική μας ... \"τελεία\".
Quote:
Originally posted by MANTHES.....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΑΝ ΕΧΩ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΚΟΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΦΟΒΙΑ Ή ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ Ή ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΛΟΓΟ;
.. όχι αγαπητέ ΔΕΝ είναι λογικό, γιατί μιλάς για ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ - οντότητες ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ με ΜΟΝΑΔΙΚΑ χαρακτηριστικά και δυνατότητες ή αδυναμίες που ισορροπούν ή αντιρροπούν σε διαφορετικά σημεία τον κάθε χαρακτήρα και ΟΧΙ για ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ με συγκρίσιμα χαρακτηριστικά Ιπποδύναμης, Ροπών, Τελικής ταχύτητας , κατανάλωσης κλπ ...
Κι από την άλλη λέγοντας ότι : \"ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ\" προσωπικά μου ακούγεται ΑΚΡΩΣ ωφελιμιστικό και εγωιστικό μιάς και το κριτήριο επιλογής παρακάμπτει το \"ΔΟΥΝΑΙ\" στη σχέση και εστιάζει στο \"ΛΑΒΕΙΝ\". Κάτι που επαναλαμβάνεται για επιβεβαίωση και στην πιο κάτω φράση:
Quote:
Originally posted by MANTHES.....ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΜΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΠΕΛΕΓΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΝΙΩΘΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΗΣΩ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ.
που μολονότι γίνεται αναφορά στο ... \"ΔΟΥΝΑΙ\" , από την εξομολογούμενη αμαρτία προκύπτει ως απώτερος σκοπός και πάλι το \"ΛΑΒΕΙΝ\" ....
και για του λόγου το αληθές :
Quote:
Originally posted by MANTHES.....ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΛΑ. ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ. ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ
... σαφώς για να δοθεί η ευκαιρία να επιτευχθεί το ποθητόν \"ΛΑΒΕΙΝ\" ...
Ας μη μιλάμε λοιπόν για \"φυσιολογικούς\" και \"μη\" σε θέματα σχέσεων γιατι θ΄ανοίξουμε μεγάλη κουβέντα ...
και ένα τελευταίο :
Quote:
Originally posted by MANTHES
... ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ...... ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΕΙΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΜΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ
... Ας σκεφτούμε καλύτερα πόσο άστοχο θα \'ηταν να χρειαζόμαστε πχ Γναθοχειρουργό και αντί γι΄αυτόν να προτιμούσαμε το φίλο μας τον ...μπαρμπέρη, που με όλη την καλή του διάθεση, θάχε την επιθυμία να μας βοηθήσει ... !!!