-
Μανταμιτσα, ζήλεψα
καιρό εχω να κάνω κάτι σε βρωμοκέικ ή βρωμομπισκότα...θα το επιχειρήσω το απόγεμα!
τα χθεσινά μου:
παξιμάδι με τυρί και μήλο
μπανάνα με ξηρούς καρπούς
τσιπουρίτσα με 1/2 πατάτα στο φούρνο, μαρουλοσαλάτα και ένα 1 παξιμάδι κρίθινο
1/2 μπανάνα λίγα καρύδια
σαλάτα μαρούλι με αυγό, λίγο τυρί και 1 παξιμάδι
λίγο αργότερα 4 τετραγωνάκια σοκολάτας
χμχ... τελικά καλούτσικα τα πήγα χθες...
-
Kαλημέρα!
ήδη νιώθω πολύ καλύτερα τις τελευταίες μέρες και σαν να ξεπρήστηκα ελαφρώς, έτσι ξαφνικά η διατροφή βγαίνει αβίαστα και χωρίς άγχος
τα χθεσινά μου:
πρωινο: 9,30 παξιμάδι με τυρί και ακτινίδιο
δεκατιανο: 12,30 πορτοκάλι με διάφορους ξηρούς καρπούς
μεσημεριανό 15,00 αρακάς με τυρί και παξιμάδι
απογεματινο 19,00 μήλο με καρύδια
βραδυνο: 22,00 παξιμάδι με τυρί και ντομάτα
και λίγο παστέλι με επικάλυψη σοκολάτας
πολύ καλύτερες μου φαίνονται οι επιλογές μου... αιντε να ξεκινήσω και την καθημερινή γυμναστικούλα να ανανεωθούμε σιγα σιγα!
-
α πολύ καλό το διαιτολόγιο σου θα δεις μεγάλη διαφορά αν συνεχίσεις έτσι στο λέω κ στο υπογράφω!!!! εγώ έχω κάτι ξεσπάσματα αλλά πιστεύω πολύ περισσότερο στον εαυτό μου πλέον.
σήμερα:
πρωί:γιαούρτι, χυμό από ένα πορτοκάλι, μισή φέτα ψωμί και λίγο μελάκι
δεκατιανό.1 φέτα ψωμί και χυμό από 2 πορτοκάλια
μεσημεριανό:στιφάδο,μαρούλ ια, μισή φέτα ψωμί
απόγευμα: 30 γρ σοκολάτα κουβερτούρα, 1 μήλο
βράδυ:γάλα με δημητριακά κουακερ με βρώμη και αποξηραμένα φρούτα
-
Μανταμ σου σου
εχεις δίκιο, αν τηρείς τους διατροφικούς κανόνες και τις ώρες βλέπεις διαφορά.
Κατά τη γνώμη μου τα τρίωρα και οι τριάδες είναι η τέλεια διατροφή
το θέμα είναι να τα τηρείς συνέχεια, να σου γίνει συνήθεια, να το θεωρείς δεδομένο να το βιώνεις και να σου γίνει βίωμα...γιατί όπως λέει και ο κ.Ζ για κάθε γεύμα που χάνεται πας πάλι μερικά βήματα πίσω.
Νομίζω το κλειδί είναι η συνεχής εφαρμογή αυτού του προγράμματος για να δεις τη μαγεία που κρύβει αυτή η διατροφή! Μετά απο τρείς μήνες μια εφαρμογής μία παρέκλισης νομίζω ότι μπαίνω πάλι στον ίδιο δρόμο και ηδη νιώθω τα ευεργετήματα τούτης της διατροφής...
σε χαιρετώ
ε, και μη ξεχνιόμαστε σε περιμένω στο πρώτο γύρο του bootcamp 22/4 - 31/5! :wink1:
-
χάλια το σαββατοκύριακο. είμαι καταδικασμένη. οδήγησα τον εαυτό μου σε τέτοιο σημείο μετά από τόσα χρόνια κακομεταχείρισης που αν δν έχω προσχεδιασμένα τα γεύματά μου και απολύτως In control τον εαυτό μου,δν μπορώ να ζήσω σαν φυσιολογικός άνθρωπος. θαέχω ξεσπάσματα. το βουλιμικό που συναίβει κυριακή βράδυ μου θύμισε παλιές κακές εποχές.
καλά να πάθω.
τέσπα οτι έγινε έγινε δν μπορώ να γυρίσω το χρόνο πίσω.
-
Μανταμίτσα μου
τι έγινε;
ε, καλά είπαμε κάθε μέρα δεν μπορούμε να τα πηγαίνουμε τέλεια! κάποιες μέρες τα πάμε καλά και κάποιες όχι όπως θα θέλαμε....μη στεναχωριέσαι με το πρώτο ατόπημα, είπαμε η διατροφή αυτή δεν είναι αυστηρή δεν είναι δίαιτα είναι στάση ζωής...ε και στην τελική κέρασες τον ευατό σου κάτι παραπάνω μια Κυριακή βράδυ... ε, και?
ομως σκέψου μήπως κάτι έγινες και σε επηρέασε ή μήπως παρέλειψες κανένα γευμα ή μηπως περιμένεις να αδιαθετήσεις; κάπου εκεί κρύβεται η αιτία, είμαι σίγουρη! Ηταν μια κηλιδα μοναχά στη φωτεινή σου πορεία...don't worry
https://www.youtube.com/watch?v=v6tR...7-w8rhcTFUzmCy
φιλάκια!
-
eve σευχαριστώ για τις ενθαρρυντικές κουβέντες.
τι να φταίει, πάντα κάτι απόλα. λίγο η βαρεμάρα,λίγο οτι δν μπορούμε πάντα να ξεπερνάμε συνήθειες χρόνων,λίγο οτι δν είχα καθαρό μυαλό ,λίγο και τα ορμονικά .ε το ένα έφερε το άλλο.
δυστυχώς αν δν σκέφτομαι καθαρά,και δεν είμαι συγκροτημένη, γυρίζω στο παλιό μου χόμπυ, φαγητό μέχρι σκασμού.και εκεί χάνομαι στη ζάλη της επήρειας του ναρκωτικού μου και του ξέφρενου χορού της βουλιμικής μου φιέστας.
-
-
κάθε μέρα είναι μια μικρή μάχη άλλες φορές κερδίζουμε άλλες φορές χάνουμε
αλλά η έκβαση ενός πολέμου δεν κρίνεται απο μια μαχη! στραβοπατήσαμε, πέσαμε, οκ!
σηκωνόμαστε πάλι, ανασυντασόμεθα και προχωράμε...;)
-
Όλοι κάνουμε μαλακιούλες παιδιά :) Σημασία έχει να σηκωνόμαστε ξανα και να συνεχιζουμε και να μην τα παρατάμε!!! Συνέχισε!! Ολα καλά θα πάνε :)
-
Σωστά το έθεσες, Scarllet!
-
Kαλημέρα!
δεν τήρησα πολύ καλά τις τριάδες μου αλλά δεν πειράζει για μαι μέρα, ήταν και λίγο περίεργη η μέρα χθές...
πρ. 10 .30 } 1 παξιμάδι+τυρί+1 μπανανα
δεκ. 13,30 } 1 μήλο και λίγο παστελι με σοκολάτα
2 δεκ. 15,30 } 1 παξιμάδι+ντομάτα+ τυρί+4 ελιές
μεσημεριανοβραδυνό 19.00 } γαύρος στο τηγάνι με άνιθο, μουστάρδα κρεμμυδάκι και λίγο ελαιόλαδο+ ντομάτα+ παξιμάδι
σήμερα η ζυγαριά 94,3 αλλά δεν αλλάζω tickeraki γιατί σίγουρα τις επόμενες μέρες λίγο πολύ θα ξεφύγω...
-
Καλησπέρα σε όλους! Μόλις έκανα εγγραφή. :starhit: Είμαι χαρούμενη που γράφω εδω μέσα και όσα γράφω θα τα διαβάσουν άνθρωποι που θα με καταλάβουν.
83, 1 κιλά σήμερα το πρωί μετά από άυστηρές δίαιτες και 9 μήνες βουλιμικών και υπερφαγικών επεισοδίων έβαλα 10 κιλά!
Καλό κουράγιο σε όλους μας. Θα τα καταφέρουμε
-
Καλώς όρισες inw!
καλή αρχή!
θα ακολουθήσεις το τρίωρα και τριάδες για διατροφή?
-
καλώς όρισες. όταν μιλάμε για υπερφαγεία κ βουλιμία τότε αυτό είναι το κατάλληλο τόπικ. διάβασέ το ,κ θα πάρεις μια ιδέα για το πως να κάνεις την αρχή για να αλλάξεις τις διατροφικές σου συνήθειες
-
Καλώς σας βρήκα !
Προσπαθώ εδώ και δύο χρόνια να τρώω μικρά γεύματα κάθε τρεις ώρες και συνολικά πέντε γεύματα την ημέρα. Τα καταφέρνω εκτός από πολλά βράδια που παρασύρομαι και τρώω ένα έκτο τεράστιο γεύμα :( με γλυκά και αλμυρά φαγητά μπερδεμένα κυρίως υδατάνθρακες.
Είμαι χαρούμενη γιατί χθες και σήμερα έφαγα πολύ ισορροπημένα και υγιεινά.΄2 μέρες είναι μία καλή αρχή.
:bouncy:Εύχομαι να τα καταφέρουμε όλοι μαζί.:bouncy:
-
inw πρόσθεσε λίγα παραπάνω πράγματα στα 5 γεύματά σου κ το 6ο ναδεις οτι θα είναι πολύ μικρότερο.
κεγώ τα ίδια το βράδυ γίνεται πάντα ο πόλεμος. καλύτερα να ήμαστε εκτός σπιτιού. κανόνιζε κατά τις 9 να βγαίνεις για καμιά μπύρα αφού έχεις φάει το τελευταίο γεύμα. ή μπορείς να κοιμάσε όσο το δυνατόν νωρίτερα. επίσης κάνε ένα μπάνιο όταν σε πιάσει αυτή η πείνα. ου έχει κόλπα μπόλικα. αρκεί να προλαβαίνουμε να σκεφτούμε πριν πράξουμε. σε καταλαβαίνω πάντως
-
Ευχαριστώ για τα κολπάκια. Τέλεια ιδέα το μπάνιο δεν το είχα σκεφτεί ποτέ! Πιστεύω ότι βοηθάνε οι φίλοι. Αν βγεις για καφέ ή για ποτό ή σε κάποιο φιλικό σπίτι ξεχνιέσαι και περνάει η ώρα ευχάριστα. Αν κάθεσαι μέσα και μιζεριάζεις βαριέσαι κάνεις αρνητικές σκέψεις και οι μοναδικές επιλογές είναι τηλεόραση και ψυγείο. 'Αλλωστε τα επεισόδια συμβαίνουν κυρίως στα κρυφά, έτσι δεν είναι; Όταν είσαι μαζί με άλλους, δεν χάνεις εύκολα τον έλεγχο και δεν κινδυνεύεις.
-
έχει δυό μέρες τώρα που προσπαθώ να τηρήσω τα τρίωρα τριάδες κ δν μπορώ,θα χρειαστώ μια δυό μέρες να πιέσω λίγο τον εαυτό μου να μπει σε πρόγραμμα(μαγειρικής και καθαρής τροφής κ οργάνωσης)μετά το ανεξέλεγκτο χάος του τετραημέρου που με οδήγησε σε πολύ λάθος διατροφή κ μπόνους έξτρα ίωση.
αλλά είμαι έτοιμη για να γυρίσω στα αγαπημένα αποξηραμένα,ξηροκάρπια, κεκάκια, σαλατούλες κ φρουτάκια κ τα φαγητάκια της μαμάς φτιαγμένα από τα χεράκια μου. άλλαξε κ ο καιρός θα αρχίσω να κάνω κ κανά άλλο φαγητό. έμπνευση θέλει κ καθαρό μυαλό.
-
Περαστικά για την ίωση και με το καλό να επανέλθεις στο προγραμμα σου :)
-
Καλησπέρα τριαδοτσούπρες!!!!
Τι έγινε χάσαμε όλα τα κιλάκια και εξαφανιζόλ;;!!
Εγώ η άσωτη είπα να κάνω μια περασιά λοιπόν!!
Εν συντομία τα νέα μου: Από 75 κιλά που έφτασα το χειμώνα πάλι κ ένιωσα πολύ άσχημα ψυχολογικά που χάλασα την προσπάθειά μου και πήρα κάποια από τα κιλά που με τόσο κόπο είχα χάσει ξανακατέβηκα στα 67 πλεον αργά και σταθερά. Αυτό που άλλαξε σε μένα είναι ότι έβαλα τη γυμναστική στη ζωή μου για τα καλά, Πάντα προσπαθούσα με γυμναστική αλλά το έκανα από υποχρέωση. Πλέον μου έχει γίνει εξάρτηση μπορώ να πω...Πηγαίνω καθημερινά στο γυμναστήριο και προσπαθώ κάθε φορά να κάνω κάτι καλύτερο, βάζω τα δυνατά μου και γουστάρωωωω!!!! Την έχω πλέον αγαπήσει κ ο μόνος που ανταγωνίζομαι είναι ο εαυτός μου!! Δυστυχώς ένας μικροτραυματισμός με κράτησε μακριά αναγκαστικά για καμιά βδομάδα και κόντεψα να τρελαθώ, ποιος να μου το λεγε και να μη γελούσα πριν κανα χρόνο αυτό!!
Διατροφικά πάω αρκετά καλά, κάνω περισσότερο τριάδες, αναγκαστικά πρόσθεσα σε όλα τα γεύματα πρωτεϊνη γιατί λόγω της έντονης γυμναστικής η λιπομέτρηση έδειξα πως άρχισα να χάνω μυική μάζα, οπότε είπα να αλλάξω τη διατροφή γιατί έτρωγα πολύ σπάνια κρέας... Στην επόμενη λιπομέτρηση θα δω λοιπόν αν βοήθησε αυτό. Τρώω πολύ καθαρά πλέον και όχι απλά περιορίζοντας την ποσότητα ή τις θερμίδες... Αποφεύγω οτιδήποτε έχει ζάχαρη (π.χ κριτσίνια κ ας είναι ολικής) και οτιδήποτε έχει πολλά συντηρητικά και είναι πολύ επεξεργασμένο (π.χ γαλοπούλα-αλλαντικό). Ο υδατάνθρακας που παίρνω φροντίζω να είναι πάντα σύνθετος κ προς το βράδυ τον περιορίζω στο ελάχιστο. Μπορεί 7-8 κιλά να μην είναι πολλά (σε σχέση ειδικά με τα 20 που προηγήθηκαν) αλλά όλοι μου μιλάνε για εντυπωσιακή αλλαγή, ακόμα κ αν πάω για μοντέλο μου λένε (χαριτολογώντας βέβαια).
Η ίδια μου δεν αντιλαμβάνομαι πάντα την αλλαγή (άλλωστε το στοίχημα είναι με το μυαλό) αλλά κερδίζω σιγά σιγά αυτοπεποίθηση :) Υπάρχουν βέβαια και οι "κακές" μέρες που θα ξεφύγω αλλά πλέον είναι ελάχιστες και επανέρχομαι αμέσως στο πρόγραμμα μου.
Ελπίζω να μάθω τα όμορφα νέα σας!!
Σας χαιρετώ και σας φιλώ!!
-
Χαίρομαι πολύ eve μου που λες ότι σου δίνω κουράγιο. Μην ανησυχείς δεν έχουμε όλες τις μέρες την ίδια διάθεση, την ίδια δύναμη... Ίσως χτες απλά να μην ήταν η μέρα σου. Κάθε μέρα είναι μια καινούρια αρχή Εγώ τα πάω καλούτσικα συνεχίζω γυμναστήριο με εντατικούς ρυθμούς (ποιος να το λεγε αυτο για μένα), ξεκίνησα και power plate. Να δούμε τι θα δούμε. Στη διατροφή έχω χαλαρώσει αρκετά και μια παρασπονδιούλα θα την κάνω κάθε μέρα αλλά ευτυχώς όχι κάτι που δε σώζεται μέχρι στιγμής. Την πέμπτη έχω διαιτολόγο και είναι μέρα λιπομέτρησης και μεζούρων. Ελπίζω να έχω να σας γράψω ευχάριστα!! Φιλάκιααα
-
Καλησπέρα όμορφες να 'μαι κ εγώ! Τωρα που σταμάτησα από τη δουλειά θα σας γράφω συχνότερα. Εύχομαι να τα πηγαίνετε όλες υπέροχα με τα προγράμματα σας. Εγώ του δωσα και κατάλαβε το 3ημερο που ήμουν εκτός αλλά δε με παίρνει απο κάτω. Από χτες κιόλας αρχισα ελαφριά διατροφή με σαλάτες για 2-3 μερες να το ισορροπήσω. Η προηγούμενη επίσκεψη μου στη διαιτολόγο έδειξε -1,200 σε λίπος. Η ζυγαριά όμως έδειξε αύξηση δε ξέρω γιατί. Με ρώτησε αν άλλαξα πρόγραμμα στο γυμναστήριο κ όταν της είπα πως ναι μου είπε ότι πιθανόν να οφείλεται εκεί γιατί γυμνάζω μυικές ομάδες καινούριες, όπως κ όταν πρωτοάρχισα το γυμναστήριο κ δεν έχανα. Η αλήθεια είναι πως απογοητεύτηκα κάπως γιατί από την αρχή της προσπάθειάς μου με διαιτολόγο πρώτη φορά είχα + στα κιλά. Θα ξεκαθαρίσει το τοπίο που θα πάει.
Καλή δύναμη σε όλες και ειδικά σε σένα νάου μου, εύχομαι να βρεις τις ισορροπίες που αναζητάς
-
Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα να σας πω και γω την εμπειρία μου με τα βελάκια τρίωρα και τις τριάδες! Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο και πιο αποτελεσματικο από αυτόν τον τρόπο διατροφής! Ηρεμεί και το σώμα και το μυαλό! Κοντεύω να κλείσω μήνα και έχω κάνει μόνο ένα υπερφαγικο τον Νοέμβριο! Έχω κάνει πάρα πολλές δίαιτες στη ζωή μου (ντοσιέ ολόκληρα έχω μαζέψει), έχω ξοδέψει πολλά λεφτά σε διαιτολογους.. Το αποτέλεσμα έχανα βάρος αλλά το πολύ σε 2 μήνες ανηφορος και πάλι! Δεν αντέχει το άτιμο το κορμί μας τη στέρηση...! Που κατέληξα.....? Διαλέγω μόνη μου τι πρέπει να τρώω... Πετάω τη ζυγαριά και τηρώ τα γεύματα μου στην ώρα τους! Ειλικρινά η μόνη λύση για να απαλλαχτει κανεις είναι αυτή! Όσοι δεν το έχετε δοκιμάσει προσπαθήστε το... Αξίζει!! :bouncing:
-
Πω πω θέλω πολύ να διαβάσω και να συμμετέχω σε αυτό το θέμα. Με δελέασε πολύ όταν μου το πρότεινε η Μανταμ ΣουΣου αλλά οι 218 σελίδες με αποτρέπουν στο να καταλάβω τι παίζει... Αν κατάλαβα καλά, ο σκοπός είναι να τρως ανα τρεις ώρες. Υπάρχει συγκεκριμένη ώρα που πρέπει να είναι το πρώτο και το τελευταίο γεύμα;
και οι τριάδες τι σημαίνουν; Σε κάθε γεύμα πρέπει να έχει 3 προϊόντα; Ακόμα και στα ενδιάμεσα; Ένα τοστ ζαμπον κασέρι πχ, είναι τριαδα από μόνο του;
-
Επειδή αξίζει να το δοκιμάσεις και οι 200 και βάλε σελίδες είναι πολλές(το χω παλέψει) θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω όσο μπορώ με αυτά που χω διαβάσει και ότι δεν καταλάβεις εδώ είμαστε... Είμαι σίγουρη ότι και άλλα μέλη θα έχουν πολλά να σου πουν! Λοιπόν η διατροφή αυτή βασίζεται σε 3 βασικά γεύματα (πρωινό - μεσημεριανό-βραδινό) και σε 2 με 3 ενδιάμεσα! Τα βασικά περιλαμβανουν πρωτεΐνη, υδατανθρακα και σαλάτα ή φρούτο αναλόγως το γεύμα και τι σε βολεύει. Τα ενδιάμεσα φρούτο και κάτι σε σνακ όπως ξηρούς καρπούς, κριτσινια, μπάρα ή ότι άλλο σ άρεσει που να ναι κατά προτίμηση ολικής . Όσον αφορά τα ωράρια ξεκινάς με το πρώτο σου ότι ώρα θες και τρως τα επόμενα ανά 2,5 με 3,5 ώρες! Δεν είναι ανάγκη το τρίτο γεύμα π.Χ. να είναι το μεσημεριανό μπορείς να φας μια διαδα και να το αναβάλεις για το απόγευμα. Οπότε ανάλογα με τη δουλειά και τα ωράρια σου προσαρμόζεσαι. Σκοπός σου είναι να διατηρείς τη γλυκόζη στο αίμα σου σε σταθερά επίπεδα και να μην λιμοκτονεις. Ελπίζω να σε βοήθησα.....
-
Δες και τα πρώτα μηνύματα της ria που γράφει το διατρολογιο της και πάρε μερικές ιδέες... Τα πρώτα στις σελίδες 1-2....
-
Ευχαριστώ πολύ Μητσάκι!! Μου έδωσες μια γερή ώθηση!!
-
Marulenia μου καν το και θα με θυμηθείς και ότι θες πες μου :smilegrin:! Ότι απορία και αν έχεις! Περιμένω εξελίξεις! Σε λίγες μέρες που θα κλείσω μήνα θα σου πω τα αποτελέσματα μου... Δεν έχω ζυγιστει καθόλου αλλά καταλαβαίνω από τα ρούχα μου ότι έπεσα λιγάκι! Προσωπικό στοίχημα να απαλλαχτώ από το άγχος της ζυγαριας! Την έχω κρύψει την κακουργα... Θα τη ξεθάψω σε λίγες μέρες.!!
-
Εγώ γενικά έχω πάρει από φόβο τις δίαιτες.. Οπότε στόχος μου είναι να μην παχύνω άλλο.. Όλες οι προσπάθειες διατροφής και άσκησης μου φαίνονται βουνό, αλλά το να τρώω ανα 2,5-3 ώρες δε μου φαίνεται τόσο ακατόρθωτο όσο όλα τα υπόλοιπα. Θα του δώσω μια ευκαιρία...
-
Σε καταλαβαίνω και γω τις βαρέθηκα... Κουράστηκα να βλέπω ένα χαρτί κολλημένο στο ψυγείο! Με αυτό θα διαλέγεις εσύ τι τρως και δεν θα σε κουράζει καθόλου. Θα δεις που θα ρχεται η στιγμή να φας το επόμενο γεύμα και θα λες πάλι θα φάω. Ααα και κάτι που δεν σου πα οι μερίδες πάνω κάτω όπως στις δίαιτες. Μη μετράς με ζυγαριά με το μάτι! Και άμα φας και λίγο παραπάνω δε χάλασε ο κόσμος.
-
Είναι μια διατροφή-τρόπος ζωής... Δεν υπόσχεται γρήγορες απώλειες αλλά το ένα κιλό που θα χάνεις επειδή θα είναι καθαρά λίπος θα φαίνεται σαν να έχεις χάσει 5..!! Ηρεμεί σώμα και πνεύμα!! Εγγυημένα αν τη δοκιμάσεις και πιστέψεις σ' αυτή δεν έχει γυρισμό!! Θα σκέφτεσαι "Πω πω τελικά ήταν τόσο απλό, πως έχασα τόσα χρόνια με δίαιτες πείνας και βλακείες"... Και εγώ κορίτσια στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση!!!!
-
Pink σε ευχαριστούμε πολύ για τα ενθαρρυντικά σου λόγια! Μακάρι να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο! Την κάνεις καιρό?
-
Pink με πείθεις ακόμα περισσότερο ότι μου ταιριάζει.. Δε θέλω να χάσω κιλά με το καλημέρα σας, ούτε καν με το καλησπέρα και το καληνύχτα σας... Και ναι δε θέλω να ξαναπάρω όσα κιλά χάσω και να ανέβω και +5 ή +10 την επόμενη φορά.. Δε θέλω να το ξαναζήσω
Mitsaki αυτό με το χαρτί στο ψυγείο... Πόση αλήθεια... Αυτό που με σκότωνε στις δίαιτες ήταν όταν έβλεπα στο ψυγείο μου και στο ντουλάπι πράγματα που έπρεπε να πετάξω ακόμα κι αν ήθελα να τα φάω γιατί δεν έπρεπε ή γιατί δεν τα έγραφε το διαιτολόγιο... Αν είναι ελαστικές οι επιλογές, και τα ψωνια κανεις πιο ευχαριστα και το μαγείρεμα και τη διαχείριση όσων ήδη έχεις πιο λειτουργικά...
-
maroulenia δεν είναι δίαιτα, είναι διατροφή που πρέπει να γίνεται απόλους για όλη μας την ζωή.
κ ουσιαστικά αν κοιτάξεις γύρω σου θα δεις οτι οι άνθρωποι που έχουν ισορροπημένη σχέση με το φαγητό ανεξαρτήτως κιλών,αυτό ακριβώς εφαρμόζουν.
τρως τρία γεύματα την μέρα κ δύο ενδιάμεσα. πρωί,μεσημέρι ,βράδυ μια τριάδα που περιλαμβάνει 3 είδη τροφής, υδατάνθρακα,πρωτείνη και φυτικές ίνες(πχ μακαρόνια ολικής με κιμά και ντοματοσαλάτα, φακές με τυρί κ μια φέτα ψωμί ,για πρωινό πχ γάλα με ψωμί ολικής κ μαρμελάδα,γάλα με κουάκερς και αποξηραμένα φρούτα κτλ)
δεκατιανό ,απογευματινό τρως μια δυάδα. υδατάνθρακα με φυτικές ίνες. (ένα φρούτο με μια χούφτα ξηρούς καρπούς, μια φέτα ψωμί με μαρμελάδα, αποξηραμένα κ ένα μπισκότο βρώμης κτλ)
κατα τάλλα ότι είπαν τα κορίτσια, θα δεις μεγάλη διαφορά. όσο καιρό μπήκα σε πρόγραμμα κ την έκανα, έλυσα πολλά προβλήματα καθημερινής φύσεως(αυπνίες, άγχοι, πονοκεφάλους, νεύρα κτλ κτλ) γιατί η σεροτονίνη μου ήταν σε καλά επίπεδα κ ένιωθα γενικώς πιο χάι. θα μου πεις γιατί δν την κάνεις κ τώρα. έ είχα μια περίοδο φωτεινή αλλά μετά βυθίστηκα κ πάλι στο χάος ,ελπίζω να την ξάνακάνω κ να είναι μια για πάντα.
-
Καλημέρα Μαντάμ σου σου έτσι μια καλή εξήγηση και από σένα για να πείσουμε τη marulenia να το δοκιμάσει! Όπως το είπες είναι τρόπος ζωής... Και μακάρι να μπορέσουμε να το εφαρμόσουμε όλες μια για πάντα! Στο χέρι μας είναι... Οργάνωση χρειάζεται και λίγη υπομονή στην αρχή! Κάπου διάβασα ότι για να αλλάξουν ριζικά οι διατροφικες συνήθειες ενός ανθρώπου και να γίνει delete σε όσα έχουμε συνηθίσει να τρώμε πρέπει να περάσουν 5 χρόνια! Εντάξει μακρύς ο δρόμος αλλά για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους η βουλιμία δεν εξαφανίζεται από τη μία μέρα στην άλλη.. Χρειάζεται να φροντίζεις με αγάπη το σώμα και τη ψυχή σου και να μην αφήνεις τα πράγματα στη τύχη τους! Το θέμα είναι ότι μ αυτή τη διατροφή δε βαριέσαι.. Γίνεται μια ωραία συνήθεια και σε απαλλασει από προγράμματα και πρέπει! Μarulenia θα δεις ότι το βάρος σου θα σταθεροποιηθει και σιγά σιγά θα χάσεις κιόλας χωρίς να το θες! Και άμα φας και παραπάνω δε θα πάρεις το ίδιο εύκολα. Όσον αφορά τις δίαιτες το ίδιο άγχος είχα και γω... Και να μη μιλήσω για τις εξόδους για φαγητό με φίλους! Ο απόλυτος εφιάλτης... Να μένω σπίτι για να φάω αυτό που λέει το πρόγραμμα! Τραγικό!!! Τώρα μπορώ να βγω και να φάω άφοβα την υγιεινή μου τριάδα διαλέγοντας αυτά που θέλω ΕΓΩ!
-
ου με σκότωσες με τα 5 χρόνια αλλά νομίζω οτι έτσι είναι τα πράματα καλώς η κακώς.
πάντως παρατηρώντας κ φέρνοντας εικόνες από τους γύρω μου ,τόσο καταλαβαίνω οτι αυτή είναι η διατροφή που κάνανε κ οι παππούδες μας. έτσι μεγάλωσαν. στο τραπέζι υπήρχε πάντα ψωμί σαλάτα κρέας η όσπρια.
το ξηροκάρπια κ τα αποξηραμένα κ τα γλυκά του κουταλιού ήταν τότε κ όχι όλα αυτά τα επεξεργασμένα που τρώμε τώρα.
-
Κορίτσια αυτό ακριβώς είναι το πνεύμα της διατροφής. Πάντα υπάρχει μια από τις διαθέσιμες επιλογές μέσα στο σπίτι μας. Γιατί το φάσμα των επιλογών είναι τόσο ευρύ που δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεις τρόπο να καλύψεις κάποιο γεύμα όπου και αν είσαι. Από εκεί και πέρα απλά φροντίζεις να κάνεις την καλύτερη δυνατή επιλογή για σένα. Εγώ ακολουθώ αυτή τη βάση 1,5 χρόνο περίπου. Αυτή τη στιγμή όμως λόγω της καθημερινής έντονης προπόνησης που κάνω για μένα οι επιλογές μεταφράζονται κάπως αλλιώς. Αναγκαστικά έχω κάνει όλα μου τα γεύματα τριάδες γιατί χρειαζόμουν περισσότερη πρωτεϊνη ώστε λόγω γυμναστικής να μη χάνω μυική μάζα. Έχω χάσει τα τελευταία 10 κιλά σε περίπου 7 μήνες κ συνεχίζουν να μου λένε ότι έχεις αδυνατίσει κ άλλο και από την προηγούμενη βδομάδα που σε είδα. Και είναι η αλήθεια γιατί η διαφορά είναι ολική αλλάζει όλο το σώμα φεύγει λίπος και όχι νούμερα στη ζυγαριά!!! Εγώ τη συνιστώ με κλειστά μάτια!! Σε όλους λέω ότι τρώω δε κάνω δίαιτα. Επίσης εγώ έχω περιορίσει τον υδατάνθρακα με την έννοια ψωμί, ζυμαρικά. Επιλέγω ψωμί μόνο για το πρωινό μου και στη συνέχεια ο υδατάνθρακας μου αποτελείται από καστανό ρύζι, παξιμαδάκια, βρώμη και όχι σε μεγάλες ποσότητες αλλά και όχι ανύπαρκτες.
Επίσης να σημειώσω ότι για 4-5 μήνες που δούλευα σε ζαχαροπλαστείο και έτρωγα του κόσμου τα γλυκά και όταν γύριζα σπίτι και μερέντα έβαλα μόνο 7 κιλά. Και λέω μόνο γιατί στο παρελθόν έχω βάλει και 10 κιλά σε ένα μόλις μήνα.
Αυτά από μένα προς το παρόν....
Να έχετε μια όμορφη μέρα!!! :bigsmile:
-
Μάλλον παίζει ρόλο και η ηλικία γιατί πινκ κι εσύ πιπινάκι είσαι, και σίγουρα η προπόνηση.
Γιατί εγώ είμαι μεγάλης κλίμακας φυγόπονη, ειδικά σε θέματα γυμναστικής...
Θα πρέπει δηλαδή να καταλάβω που κατατάσσουμε κάθε τρόφιμο.
Μητσάκι με έχετε ψήσει ήδη.. Νομίζω σε αυτή τη φάση που είμαι και έτσι όπως τρώω άτακτα στόχος μου είναι να μη φτάσω τα 90. Αν με τις τριάδες εκπαιδευτώ να μην τρώω όλη την ώρα ή να κόψω τα υπερφαγικά και να μπορώ να περιοριστώ στο ένα μπισκότο βρώμης θα είμαι πολύ ικανοποιημένη.. Θέλω να μπορώ να ανοίγω ένα πακέτο και να μη σκέφτομαι ότι πρέπει να αδειασει, ότι πρέπει να το τελειώσω και να το αδειαζω μετά από λίγα λεπτά, ή την επόμενη ώρα ή την ίδια μέρα...
-
Marulenia την ιδια λαιμαργια ειχα και εγω.... και αν τελικα ανοιγα τα μπισκοτα θα τα ετρωγα ολα και συν σοκολατες, μετα αλμυρο και παει λεγοντας! Τωρα ας πουμε τρωω δυο digestive και τελος! Θα δεις που με το καιρο θα σου περασει ΚΑΙ αυτο! Οι πρωτες μερες ειναι δυσκολες ...απαξ και κλεισεις εβδομαδα συνεχιζεις μια χαρα! Σε περιπτωση που μια μερα φας παραπανω ή κανεις υπερφαγικο δεν πειραζει, την επομενη μερα κανονικα στις τριαδες σου και σιγα σιγα θα μειωθουν και αυτα. Οσον αφορα τη γυμναστικη μη καταπιεζεσαι. Κανε σιγα σιγα οτι σου αρεσει ακομα και αν αυτο ειναι περπατημα σε συνδυασμο με βιτρινες!!! Τωρα για τα τροφιμα η καταταξη ειναι ευκολη..πρωτεινη οτι ειναι κρεας,κοτοπουλο,ψαρι, αυγο, γιαουρτι,γαλα, ολα τα τυρια! Υδατανθρακας : ψωμι,ρυζι,πατατα, φαβα, φρυγανιες, μπισκοτα, μπαρες, παξιμαδια ,μακαρονια! Φυτικες ινες : φρουτα και λαχανικα! Ευκολακι ειναι νομιζω!! Και οτι δεν ξερεις που το κατατασσουμε μπαινεις ιντερνετ και ψαχνεις!