Λίλα ίσως σου περάσει χωρίς να χρειαστείς αντιβίωση. Αν ήταν να κρυώσεις καλύτερα που έγινε τώρα για να έχεις συνέλθει και να είσαι καλά το Πάσχα. Έχουμε και σοκολατένια αυγά να φτιάξουμε! :lol:
Printable View
Λίλα ίσως σου περάσει χωρίς να χρειαστείς αντιβίωση. Αν ήταν να κρυώσεις καλύτερα που έγινε τώρα για να έχεις συνέλθει και να είσαι καλά το Πάσχα. Έχουμε και σοκολατένια αυγά να φτιάξουμε! :lol:
Κοριτσια πολλες καλημερες.Περαστικα σε οσες ειναι αρρωστουλες κ οσους εχουν αρρωστους.Ευχομαι γρηγορη αναρρωση.Εμενα με επισκεφθηκαν οι ρωσοι σημερα πρωι πρωι κ ειμαι τι να πω..μες στην καλη χαρα.Ποναω πολυ σιωπηλα,μαζευομαι στην καρεκλα του γραφειου μου αλλα κ τι να κανω.Κατα τα αλλα ο σιδηρος που πηρα μαλλον εκανε δουλεια γιατι νιωθω περισσοτερο δυνατη.Αυτα προς το παρων,τα κεφαλια παλι μεσα κ δουλεια ξανα.Φιλια σε ολες σας
Ευχαριστώ για τα γλυκά χαμόγελα κορίτσια μου! Είναι υπέροχα! Έτσι σας θέλω!
Λιλάκο μας κράτα γερά! Και εγώ δεν χωνεύω καθόλου τις αντιβιώσεις και τις αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι. Μόνο όταν γίνομαι πολύ χάλια δέχομαι να πάρω αντιβίωση. Διαφορετικά προτιμώ να υποφέρω και να απέχω.
Πάρτε ένα χαμόγελο και από εμένα!
Καλημέρα Μαράκι. Χαίρομαι που νοιώθεις πιο δυνατή κι εύχομαι να σου περάσουν οι παλιοπόνοι σύντομα. Καλή δουλίτσα.
εχουμε παρατραγουδα με τον grandfather τζινα οποτε ευχομαι να τα φτιαξω τα αυγα φετος.
Eli κι εγώ αποφεύγω τις αντιβιώσεις όσο μπορώ. Παρόλο που όταν κρυώνω απορρυθμίζεται και το ζάχαρο κι έχω κι άλλα βάσανα μετά, το παλεύω και περιμένω μήπως περάσει μόνο του και αν περάσουν πολλές μέρες και δεν υποχωρεί το κρύωμα τότε αποφασίζω να πάρω αντιβίωση. Συνήθως περνάει μόνο του αλλά πέρυσι επί ένα μήνα δεν υποχωρούσε, είχα πολύ βήχα και τελικά πήγα στον παθολόγο, με ακροάστηκε και μου έδωσε αντιβίωση.
Λίλα τι παρατράγουδα έχετε με τον παππού;
μας κανει βολτες στα επειγοντα 2-3 φορες την εβδομαδα.σταματαει τα φαρμακα του τη μια την αλλη αεχει δυσπνοια την αλλη το νεφρο του ολα αυτα στις 2-3 τη νυχτα τις πιο πολλες φορες.τωρα παλι στο νοσοκομειο ειναι τον εχουν παει οι δικοι μου απο τις 6 το πρωι.δεν μπορει να καταλαβει οτι οταν εισαι 89 χρονων ολο και κατι θα σε ενοχλει καθημερινα.τον εχει και λασκα ο πατερας μου και κανει οτι του κατεβει.
Λίλα είναι όντως πολύ ζόρικα τα πράγματα. Ελπίζω να ηρεμήσει λίγο το Πάσχα και να σας αφήσει να γιορτάσετε με την ησυχία σας χωρίς παρατράγουδα.
Εγώ Τζίνα μου έχω ευαισθησία στις αμυγδαλές. Αν με πιάσει αμυγδαλίτιδα ξέρω ότι δεν θα την βγάλω χωρίς αντιβίωση γιατί και υψηλούς πυρετούς κάνω αλλά και ο λαιμός μου πρήζεται υπερβολικά και ασπρίζει από την φλεγμονή. Εκεί δεν τίθεται θέμα διαπραγμάτευσης παίρνω αντιβίωση. Το άσχημο ήταν όταν το φθινόπωρο έπαθα αμυγδαλύτιδα, οπότε αναγκαστικά πήρα αντιβίωση και μετά από 2-3 βδομάδες έπαθα και ουρολοίμωξη! Ήμουν τόσο πεισματάρα που επί μία βδομάδα δεν έπαιρνα αντιβίωση για την ουρολοίμωξη και προσπαθούσα να το αντιμετωπίσω με πολλά υγρά, ελαφριά διατροφή και μαντζούνια. Τελικά βέβαια δεν θα κατάφερα και την έφαγα και πάλι στην μάπα δεύτερη αντιβίωση μέσα σε ένα μήνα :mad:. Το κακό με τις αντιβιώσεις είναι ότι εξασθενούν πολύ το ανοσοποιητικό μου και μετά είμαι ευάλωτη σε ένα σωρό άλλες ιώσεις. ʼσε που τρέμω κάθε φορά μην πάθω μυκητιάσεις και πλακώνομαι στα προβιοτικά που δεν κοστίζουν και λίγο! Τις αντιβιώσεις οι γιατροί μια χαρά τις γράφουν , από εκεί και πέρα όμως ανάθεμα και αν τους νοιάζει αν θα τρέχεις και στου γυναικολόγους μετά με πόνους και φαγούρες στα γυναικολογικά! :mad: Και εννοείται πως μετά από την ουρολοίμωξη και την δεύτερη αντιβίωση ξανά αρρώστησα και πάλι! Αυτή τη φορά βέβαια εννοείται πως δεν πήρα αντιβίωση και κατάφερα ευτυχώς να συνέλθω μόνο με ξεκούραση και καλή διατροφή. Και μετά από ένα μήνα έπαθα και μία ξεγυρισμένη γαστρεντερίτιδα! Έτσι έκλεισε και το 2011 ουφ! Μετά από αυτό πήρα 2 μπουκάλια προβιοτικά για 2 μήνες και από τότε δεν έχω ξανά αρρωστήσει ευτυχώς, παρά μόνο το προχθεσινό που ήταν από καθαρή αμέλεια μου.
Eli δυστυχώς και οι αμυγδαλές και η ουρολοίμωξη δε γίνεται να περάσουν χωρίς αντιβίωση. Μου θυμίζεις την αδερφή μου που έχει ακριβώς τα ίδια συμπτώματα με σένα όσον αφορά τις αντιβιώσεις και τρέχει μετά στο γυναικολόγο. Όταν παίρνει αντιβίωση βγάζει ότι μπορείς να φανταστείς, γι'αυτό και είναι το χειρότερό της. Έχει κι αυτή αμυγδαλές και εκτός από την αντιβίωση που παίρνει έχει μάθει και τις πιέζει μόνη της κι αφαιρεί όσον πύον μπορεί κάθε φορά. Θυμάμαι στις γιορτές που πέρασαν που σε έπιανε το ένα μετά το άλλο με αποκορύφωμα τη γαστρεντερίτιδα που έπαθε και ο άντρας σου. Ελπίζω τώρα που καλυτερεύει ο καιρός να σε ξεχάσει το κρύωμα κι εκτός από την αλλεργία που σε ταλαιπωρεί να μην έχεις τίποτα άλλο. Τώρα θυμήθηκα ότι έχει και η αδερφή μου αλλεργίες και κάνει αυτό που κάνεις εσύ, βάζει στη μύτη της φυσιομέρ ή θαλασσινό νερό. Μου έδειχνε μία φορά πως να το κάνω γιατί θα με βοηθούσε στο συνάχι που είχα αλλά πνίγηκα. Είναι δύσκολο να συνηθίσεις να το κάνεις αλλά είναι πραγματικά πολύ αποτελεσματικό.
Eli μου όταν παίρνεις αντιβίωση να τρως και αρκετό γιαούρτι. Βοηθάει πολύ στο να μην κάνει μύκητες. Δεν στο είπε αυτό κανένας γιατρός? Και δεν κοστίζει και τόσο όσο τα προβιοτικά:P
Εγώ αυτό κάνω. 1-2 φορές που δεν το έκανα, έτρεχα μετά για θεραπείες μυκητίασης. Οταν όμως τρώω αρκετό γιαουρτάκι, όλα είναι μία χαρά.
Εγώ δεν έχω συναντήσει κανέναν που να μην γνωρίζει ότι όταν παίρνεις αντιβίωση πρέπει να τρως οπωσδήποτε και γιαούρτι. Όταν ο οργανισμός σου όμως δεν σηκώνει τις αντιβιώσεις όσο γιαούρτι και να φας πάλι προβλήματα θα έχεις όπως συμβαίνει και με την αδερφή μου.
Τι να πω βρε Τζίνα μου έχω δυσανεξία στις αντιβιώσεις. Τώρα βέβαια έχω βρει την χαρά μου με τα προβιοτικά τα οποία όταν τα παίρνω κατά την διάρκεια της αντιβίωσης με γλυτώνουν από όλα τα γυναικολογικά παρατράγουδα! Να τα έχει στα υπόψη της και η αδερφή σου αφού έχει ανάλογο πρόβλημα. Κοστίζουν νομίζω γύρω στα 15? και εμπλουτίζουν την χλωρίδα του κόλπου με αποτέλεσμα να μην παθαίνεις μυκητιάσεις και τα συναφή. Τα προβιοτικά για την χλωρίδα του κόλπου τα λαμβάνεις κατά την διάρκεια της αντιβίωσης και λίγο μετά. Τα προβιοτικά για την χλωρίδα του εντέρου που έπαιρνα εγώ μετά για κάνα 2 μήνες βοηθάνε στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου και στην καλύτερη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών, οπότε και στην ενίσχυση του οργανισμού μας.
Όσο για τις πλύσεις της μύτης με ορό πράγματι στην αρχή είναι λίγο δύσκολο να το συνηθίσεις αλλά αν σου γίνει συνήθεια βοηθάει πολύ σε κρυολογήματα, αλλεργίες και ιγμορίτιδες.
Λίλα μου εύχομαι ο παππούς σας να ηρεμήσει σύντομα και να μην έχετε άλλα πήγαινε έλα στο νοσοκομείο. Ουφ τα γερόντια είναι χειρότερα και από παιδιά! Τους πιάνουν και οι φόβοι τους ότι θα πεθάνουν και όλο νομίζουν κάτι έχουν και τελικά αρρωσταίνουν πιο πολύ από τον φόβο τους!
Πωλίνα μου δεν με πιάνουν τα γιαούρτια εύκολα δυστυχώς, ή για να με πιάσουν πρέπει να τρώω τουλάχιστον 2-3 την ημέρα και επειδή δεν τα πολυχωνεύω κιόλας δεν την παλεύω για 5-10 μέρες που κρατάει μία αντιβιωση να γιαουρτώνομαι τόσο πολύ! :bigsmile:
Πράγματι τα φρέσκα γιαούρτια κάνουν την ίδια δουλειά και για κάποιον που δεν έχει ιδιαίτερη ευαισθησία δεν χρειάζεται να πάρει και προβιοτικά.
Αν βέβαια κάνεις τα μαθηματικά θα δεις ότι τελικά τα προβιοτικά μου βγαίνουν πιο φθηνά σε σχέση με τα γιαούρτια που θα αναγκαζόμουν να καταναλώσω για 5-10 μέρες ανάλογα το πόσο κρατάει η αντιβίωση.