μπραβο Ματζουρανα χωρις ενοχες
Printable View
μπραβο Ματζουρανα χωρις ενοχες
Σ' ευχαριστώ sweetOctober!
Καλώς ήρθες και πάλι στην παρέα μας!
Συγχαρητήρια για την απώλεια των κιλών που έχεις πετύχει,
και ειλικρινά εύχομαι να βελτιωθεί η διάθεσή σου σύντομα!
Επανήλθε η sweet October?? :D
Δεν φανταζεσαι ποσο χαίρομαι που σε ξαναβλέπω!!!
Εγω επιτέλους βρήκα λίγο χρόνο κι είπα να περάσω να δω τι κάνετε... :)
Όσον αφορά το νήμα.... σκέφτομαι αν θα τα καταφέρω με τον vegan τρόπο ζωής που έχω ξεκινήσει τελευταία.... Και όλον αυτόν τον κουβά πληροφορίων που εχει κατακλύσει το κεφάλι μου τελευταία λόγο αυτής της απόφασης.
ΩΩΩωωω, vegan :) κόβεις δηλαδή κι αβγά, γιαούρτια, γάλατα, τυριά, ψάρια, μαλάκια;
Υπάρχουν πρωτεινικά υποκοτάστατα...
Σίγουρα θα τα έχεις διαβάσει και βρει, απλά ίσως πρέπει να μάθεις πριν κόψεις αυτά που τρως ήδη, να μάθεις να μαγειρεύεις και να τρως τα άλλα.. Να συνηθίσεις την υφή του τόφου και της σόγιας γενικότερα, να μάθεις να κάνεις ρεβιθοκεφτεδάκια, να δοκιμάσεις να κάνεις αμυγδαλόγαλα, να δεις μήπως σε πειράζει..
Να τελευταία βρήκα μια σελίδα στα ελληνικά που δυο αδερφές δοκιμάζουν συνταγές από ξένα site
ρίξε μια ματιά http://theveggiesisters.gr/
ευχαριστωωωω κι εμενα μου λειψατε!!! εχω πολυ χορτοφαγικο υλικο καλη μου αλλα πως να στο δωσω... δεν ειμαι καλη στο γραψιμο και τα λινκ
Μαρουλένια ναι τα έχω κόψει όλα αλλά με βλέπει και διαιτολόγος τώρα γιατί κι εγώ το φοβάμαι λιγάκι μην κάνω καμιά πατάτα λόγο άγνοιας :P Πάντως ήταν πολύ υποστηρικτική σε αυτό η καλή μου και μέχρι τώρα τα πάω τέλεια ^_^
Δυστυχως έχω αλλεργία σε αμύγδλα και μανιτάρια, δυο πολυ κύριες τροφές για vegan, + η σόγια δεν φημίζεται για την καλή της ποιότητα εκτός κι αν μιλάμε για βιολογική και μη γενετικά τροποποιημένη :P Αλλά θα την βρούμε την άκρη!! Είμαι αισιόδοξη :)
Ευχαριστω και για το λινκ φαίνεται ενδιαφέρον αθ το κοιτάξω!
Σουιτοκτομπεράκι μου κάθε βοήθεια φυσικά είναι ευπρόσδεκτη :) Εσύ όμως δεν μας είπες τα νέα σου!!!
Επίσης έχω ξυπνήσει με έναν αισχρό πονοκέφαλο και δεν θέλω να παω για δουλειά :(
δεν ηξερα οτι μπορεις εγχειρησμενη να τα κοψεις ολα! Συγχαρητηρια! Τα νεα μου τα ιδια πανω κατω...
πολυ κρυο αντε να σηκωθεις απο το κρεβατι!Quote:
Originally posted by Μαντζουράνα
Όντως!
Νομίζω διανύουμε έναν απ' τους πιο κρύους χειμώνες!!
Ε ναι καλέ 1 χρόνο μετά εννοείται. Για νωρίτερα δεν ξέρω, μην σου πω ψέματα, αλλά τώρα εγώ τα κόβω με την ευχη της διαιτολόγου μου κιόλας :P xixiQuote:
Originally posted by sweetOctober
δεν ηξερα οτι μπορεις εγχειρησμενη να τα κοψεις ολα! Συγχαρητηρια! Τα νεα μου τα ιδια πανω κατω...
Καλη χρονιά!
γεμιζει και σε εσας με διαφημισεις με ενα μονο κλικ η μονο εγω υποφερω? Γκρινια :)
Εχεις κάποιο add block? Εγω δεν εχω θεμα με διαφημισεις....
ευχαριστω Τασο θα το δω, Σκαρλετ τι λες θα κοψουμε τα ζωικα? Εγω προσπαθω απο σημερα μαχαιρι
Τα έχω κόψει μαχαίρι εδώ και ένα μήνα κοντά και νιώθω υπέροχα :D
Εσύ ειδικά που είχες κόψει το κρέας εδώ και πολύ καιρό θα σου είναι ακόμα πιο εύκολο νομίζω :D
Βουρ λοιπόν το έχουμεεεεεε!
Καλη μας αρχη! Περασε μηνας? Καπου ειδα εγραφες οτι θα το κανεισ, μαλλον μπερδευτηκα? Διαβαζε ετικεττες αβερτα, εχει παντου γαλα.
Μέχρι και στα πατατάκια βρήκα ορό γαλακτός!!! Jesus!!
Ασε εχω βαρεθει να διαβαζω ετικέτες αχαχαχαχα
Επισης εχω βρει ενα λιγο τσιμπημενο βεβαια μαγαζάκι το Bamboo Vegan που εχει ένα σωρό νοστιμιές :D Δεν θυμάμαι αν μένεις Αθήνα, αλλά αν μενεις να πας!!
Ειναι απο τα μοναδικα στην Ελλαδα το μπαμπου βιγκαν και σημα κατατεθεν! Ναι μονο τα lays τα κοκκινα δεν εχουν γαλα απο οσο γνωριζω μεχρι τωρα
Ναι κι εγω δυστυχώς μονο αυτά έχω αντοπίσει :( Αν και ο μεγαλυτερος πόνος είναι οι σοκολάτες και τα γλυκα που μόνο σπιτικά μπορώ να φάω πλέον..... και δεν εχει νοημα και να φτιάχνω για ένα άτομο μόνο :P ..... αχ βαχ!
Τάσο μου,μεταφέρθηκα στις τριάδες,που παρέπεμψες,αλλά δεν κατάλαβα ποιό μήνυμα θέλησες να υπενθυμίσεις.
Όσο για τη σφηνωμένη σκέψη του φαγητού ειδικά στα δύσκολα,δεν είναι άξιο απορίας.
Όταν αυτόματα αυτό είχαμε για χρόνια -αν όχι ολόκληρη ζωή- μάθει να κάνουμε,εκεί να τρέχει να βρει καταφύγιο
το μυαλό μας,γιατί το λιγότερο στο σώμα λίπος μας να του εμποδίσει να αναπαράγει αυτό που τόσο καλά γνωρίζει;
Κι αν θέλουμε να πάει αλλού εμείς σαν πώς το βοηθήσαμε; Τι νέες εναλλακτικές παρηγοριάς,χαράς και στήριξης
του δώσαμε; Γιατί αν δεν έχεις με κάτι καλύτερο να αντικαταστήσεις αυτό που θέλεις ν'αποφύγεις,σαν πώς να γίνει;
σκέφτομαι ότι η περασμένη εβδομάδα ήταν δύσκολη για αρκετό κόσμο που γνωρίζω.
ειδικά αυτή η σκόνη μας άλλαξε τα φώτα.
μου προκάλεσε παροξυσμό στο άσθμα και η λύση της γιατρού ήταν ένα σιρόπι που προκαλεί του κόσμου τις ψυχοπάθειες. (σχιζοφρένεια, μανία, κατάθλιψη, τάσεις αυτοκτονίας κτλ)
δεν θέλει και αλάτι. τι να πω σταμάτησα την δίαιτα γιατί αυτά που μπορούσα να φάω ήταν ελάχιστα.
σήμερα, δεν ήπια και το σιρόπι μην δαγκάσω κανέναν μαζί με τις φρυγανιές.
ανεβάζω την ψυχολογία μου με μουσική και θετικές σκέψεις και προσπαθώ να στηρίξω και τα διπλανά κορίτσια που είναι σε χειρότερη κατάσταση από μένα.
τελικά άμα δεν είσαι λίγο γιούχου, δεν επιβιώνεις σε αυτό το τμήμα....
:lol::lol::lol:
ναρανχίτα δν είχα καταλάβει οτι νοσηλεύεσαι τώρα. νόμιζα οτι ήσουν σπίτι. κάτι δν διάβασα καλά η αφηρημένη!
τι όμορφα που δείχνεις να ξεπερνάς τις δυσκολίες με χαμόγελα και χιουμοριστική διάθεση!με συγκίνησες!
σπίτι? όχι στην δουλειά είμαι.
σιγά μην κάτσω σπίτι. δεν με φτάνει που φαγα την κλεισούρα της ζωής μου δύο καλοκαίρια τώρα...
α, δεν κάθομαι μέσα άνευ λόγου και αιτίας.
και τώρα που είχε αυτή την διαβολόσκονη, μια επίσκεψη την έκανα. σε σπίτι βέβαια, της αδερφής μου, αλλά όσο να πεις άλλαξα και παραστάσεις.
μην ανησυχείς καρδιά μου, εγώ και στο χειρουργικό τραπέζι πλάκες τους έκανα.
Η ζωή είναι μικρή για να την παίρνουμε τόσο σοβαρά
:bouncing::bouncing::bouncing:
ότι νάναι κατάλαβα! νόμιζα οτι είσαι στο νοσοκομείο ,φτου φτου γερή να σαι ,περαστικά όλα. κ πάντα με θετική σκέψη!
θενκς
:roll::roll:
Πορτοκαλένια κι αλέγκρα Naranja,Quote:
Originally posted by Naranja
μου προκάλεσε παροξυσμό στο άσθμα και η λύση της γιατρού ήταν ένα σιρόπι που προκαλεί του κόσμου τις ψυχοπάθειες. (σχιζοφρένεια, μανία, κατάθλιψη, τάσεις αυτοκτονίας κτλ)
Εσύ σίγουρα έχεις μάστερ στην θεραπεία του εαυτού σου με τόσα που πέρασες και περνάς, αλλά έτσι για να πω κι εγώ κάτι, σε πνευμονολόγο πήγες και σου δωσε σιρόπι για το άσθμα; Αν έχεις ασφαλιστική κάλυψη και χρόνο καλό θα ήταν να δεις έναν πνευμονολόγο για να σε βοηθήσει με κάποιο αποτελεσματικότερο σκεύασμα που να μην έχει τόσες παρενέργειες...
Μαρουλένια μου, καλημέρα
Ναι η πνευμονολόγος το δίνει μια και είμαι στα όρια σχεδόν της αλλεργίας.
το μαγικό σιρόπι θα το παίρνω μέχρι την Παρασκευή. μετά ελπίζω να μπορέσω να συνεχίσω την διαιτούλα μου με αποτελέσματα...
οι συνάδερφοι πάντως μια λάμψη στο μάτι την έχουν δει αυτές τις μέρες..
:bouncy::bouncy::bouncy:
βαριέμαι εξαιρετικά
είναι η μέρα σήμερα, κουράγιο.
εμείς εδώ, σαν βλαμένα είμαστε όλοι στο γραφείο.
:bigsmile:
πιστεύω οτι πρέπει να το γυρίσουμε και στην πολιτική κ να ανοίξουμε ένα πολ στο οποίο θα ψηφίζουμε τι πιστεύουμε πάνω σε καυτά θέματα και από κάτω τα ανάλογα κόμεντ . να λέμε κ καμιά τέτοια μλκια να περνάει η ώρα
πχ
ποιες θεωρείται οτι θα είναι οι εξελίξεις στην πολιτική
- γραν σαξές τσίπρα -βαρουφάκη
- βατερλό κ επάνοδος της δεξιάς με τον σαμαρά -μπουμπούκο-βορίδη
- βατερλό κ σχηματισμός κυβέρνησης τεχνοκρατών που θα επιβληθεί από τροικανούς
- βατερλό κ φτώχεια καταραμένη
- ότι κ να γίνει θα είναι καλύτερα από αυτό το σημερινό χάλι
- ότι κ να γίνει προς το χειρότερο θα ναι
- ότι κ να γίνει δν με νοιάζει δν έχω μία, τι είχαμε τι χάσαμε ..ωλέω σε ξεχάσαμε
- ότι κ να γίνει δν με νοιάζει έχω τις καταθέσεις μου στην ελβετία
- πάλι οι δόλιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα τα τραβήξουν όλα, να τα πάρετε από τους επιχειρηματίες που φοροδιαφεύγουν, οι παλιοκλέφτες!
- πάλι οι δόλιοι οι επιχειρηματίες θα την πληρώσουν, που δουλεύουν για να πληρώνουν τους τεμπέληδες τους δ.υ.
κτλ κτλ
τώρα σκέφτομαι ότι η βαρεμάρα σε μερικούς ανθρώπους επιδρά δημιουργικότατα
Βαριεμαι να σιδερωσω.....:roll::flaming::flaming:
να φάω ή να μη φάω το δεύτερο πορτοκάλι οεο???:cool:
Quote:
Originally posted by Tassos67i
Κάποιο παλιότερο μέλος, με πολύ σπάνια συμμετοχή, είχε πολύ πρόσφατα ζητήσει, μεταξύ άλλων, από τον Άγιο Βασίλη στο ανάλογο νήμα, ένα...υποβολιμαίο δώρο με καθαρά πολιτική χροιά.Quote:
Originally posted by Μαντάμ σου σου
πιστεύω οτι πρέπει να το γυρίσουμε και στην πολιτική κ να ανοίξουμε ένα πολ στο οποίο θα ψηφίζουμε τι πιστεύουμε πάνω σε καυτά θέματα και από κάτω τα ανάλογα κόμεντ . να λέμε κ καμιά τέτοια μλκια να περνάει η ώρα
πχ
ποιες θεωρείται οτι θα είναι οι εξελίξεις στην πολιτική
- γραν σαξές τσίπρα -βαρουφάκη
- βατερλό κ επάνοδος της δεξιάς με τον σαμαρά -μπουμπούκο-βορίδη
- βατερλό κ σχηματισμός κυβέρνησης τεχνοκρατών που θα επιβληθεί από τροικανούς
- βατερλό κ φτώχεια καταραμένη
- ότι κ να γίνει θα είναι καλύτερα από αυτό το σημερινό χάλι
- ότι κ να γίνει προς το χειρότερο θα ναι
- ότι κ να γίνει δν με νοιάζει δν έχω μία, τι είχαμε τι χάσαμε ..ωλέω σε ξεχάσαμε
- ότι κ να γίνει δν με νοιάζει έχω τις καταθέσεις μου στην ελβετία
- πάλι οι δόλιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα τα τραβήξουν όλα, να τα πάρετε από τους επιχειρηματίες που φοροδιαφεύγουν, οι παλιοκλέφτες!
- πάλι οι δόλιοι οι επιχειρηματίες θα την πληρώσουν, που δουλεύουν για να πληρώνουν τους τεμπέληδες τους δ.υ.
κτλ κτλ
Είχα μπει στον πειρασμό να σχολιάσω (ακόμη και τώρα με το ζόρι κρατιέμαι) με τον δικό μου καυστικό και διφορούμενο τρόπο χωρίς να θέλω ρίξω λάδι στην φωτιά, αλλά...τα πολιτικά μπορεί να σκορπίσουν διχόνοια. Εδώ γίνονται παρεξηγήσεις για το τίποτα. Οπότε εφήρμοσα το...ρητό "καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς". Κι έφαγα το...κουτόχορτό μου :P http://www.runemasterstudios.com/gra...il-naughty.gif
επρεπε να είχες σχολιάσει! εγώ θα το απολάμβανα πάντως!
ισχύει τάσσο, σε ένα φόρουμ που ψάχνουμε όλοι συμπαράσταση και είμαστε ήδη ιδιαίτερα ευαίσθητοι,καλύτερα να αποφεύγονται οι διαξιφισμοί. αλλά τι κρίμα! γιατί κάποια στιγμή η συζήτηση γύρω από τις διατροφές κ την άσκηση αρχίζει να γίνεται μονότονη. όχι οτι βαριέμαι το φόρουμ το κάθε άλλο , ίσα ίσα που μου έχει γίνει κ εξάρτηση.
Jellyfish πορτοκαλάκι είναι, φάτο :D
από το πρωί μαλώνω με μία έγγυο περιστέρα!
θα με περάσετε για χαζή,αν δν με έχετε περάσει ήδη, αλλά δν ξέρω τι να κάνω!
χθες και προχθές που έλειπα αρκετές ώρες από το σπίτι, γέμισε το μπαλκόνι μου με κλαδιά κ σήμερα τσουκου τσούκου ρίχνει ανά 5λεπτο κ λίγα.
επειδή το σημείο είναι ακριβώς μπροστά στην μπαλκονόπορτα, αποφάσισα να μετακινήσω τα κλαδιά της λίγο πιο κάτω στο μπαλκόνι στην γωνία(μην φανταστείτε καμιά μπαλκονάρα)
μετά στεναχωρήθηκα γιατί λέω της χάλασα τα σχέδια ανέγερσης αλλά κεγώ πως θα αερίζω? κ άμα έχουν τίποτα ασθένειες αυτά τα πουλιά?(δν ξέρω από αυτά λέω χαζά?)
μετά πάλι θύμωσα μαζί της γιατί ενώ είδε τα κλαδιά που τα πήγα πιο κάτω,συνεχίζει να τα ρίχνει στο ίδιο σημείο.
ατιμη. τι να κάνω με την περιστέρα???????????????????να την υιοθετήσω?
α τώρα σε απευθείας σύνδεση με περιστέρα κ μπαλκόνι, μάλλον την βόλεψε που της μάζεψα τα κλαδιά σε ένα σημείο, τώρα κάνει μελέτη να στείσει την φωλιά ακριβώς πάνω από την μπαλκονόπορτα, άτιμη.
Αχ.. να δεις που εινια μια σιχαμένη τεμπέλα δεκαοχτούρα...
Αυτά τα πουλιά δε στήνουν φωλιά.. Κάνουν ότι στηνουν... κι όταν γεννιούνται τα πουλάκια τους σκοτώνονται γιατί οι μανάδες τους κάναν το σπίτι όπου να' ναι όπου να' ναι... Και για του λόγου του αληθές δες κι αυτό: http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=8318
Δεν ξέρω.. Μες τη μέση είναι επικίνδυνο και για τα πουλάκια και για σενα.. Γιατί θα γεμίσει κουτσουλιά και κακό και επίσης κι εσύ να προσέχεις κάποιος φίλος συγγενής άντρας θα παει να βγει στο μπαλκόνι να κάνει ένα τσιγάρο και θα τα τσαλαπατήσει...
Μαντάμ συγγνώμη που θα γίνω κυνική αλλά καλύτερα να την απομακρύνεις. Φέρουν μολυσματικές νόσους και επίσης, συνήθως τα μικρά τους πεθαίνουν λίγες μέρες μετά και θα πρέπει να τα πάρεις εσύ να τα πετάξεις, το έχω κάνει και είναι φοβερά αηδιαστικό..
αχ δίκιο έχετε, δεκαοχτούρα είναι, μόλις με ενημέρωσε για την καταγωγή της ο σύζυγος, κ πάει να στήσει την φωλιά της στo ενδιάμεσο από τις τέντες. μπλιααααα
Κάνε κάτι δραστικό, η βρωμιά που θα προκαλεί είναι φοβερή. Ρίξε νερό, χτύπησε στο σημείο, αυτή δε θα φύγει. Εγώ την είχα καιρό, γέννησε πάνω από μήνα προσπαθούσε να μάθει τα μικρά να πετάνε και τελικά και τα δύο πέθαναν και τα πετάξαμε και η μάνα ερχόταν καιρό εχθρικά στο μπαλκόνι, έκανε φασαρία διάφορα, κάνε κάτι να το αντιμετωπίσεις όσο είναι νωρίς.Quote:
Originally posted by Μαντάμ σου σου
αχ δίκιο έχετε, δεκαοχτούρα είναι, μόλις με ενημέρωσε για την καταγωγή της ο σύζυγος, κ πάει να στήσει την φωλιά της στo ενδιάμεσο από τις τέντες. μπλιααααα
Χαζοπούλια είναι...
Εγώ θυμάμαι στο πατρικό μου απο έξω είχε δέντρα και πηγαίναν στις διχάλες αφήναν δυο κλαδιά και το θεωρούσαν καταπληκτική φωλιά για να αφήσουν τα αβγά τους.. Διάβαζα για τις πανελλήνιες κι έκλαιγα για τα πουλάκια που έβλεπα κάθε μέρα στριμωγμένα να πέφτουν από τα κλαδιά και κατέληγαν μεζές για τις γάτες...
Ποιος τους φταίει που δεν προσέχουν τα μικρά τους...
Αν στο βασίλειο των ζώων υπήρχε κοινωνικός λειτουργούς θα εκρινε τις δεκαοχτούρες ακατάλληλες για μάνες...
Γκαραντί...