μπορώ να πω οτι έχω ένα αντίστοιχο θέμα και δε το έχω λύσει ακόμα. Και φαίνομαι απίστευτα κοινωνικός. είμαι κάπως αλλά: δε μπορώ να κάνω καλή παρέα με αγόρια. Ενώ με κορίτσια είμαι πιο άνετος (είμαι αγόρι) (δεν είμαι θυληπρεπής στο στυλ). απλά έχω φίλες. οκ. αλλά φίλους κοντινούς δύσκολα. ΑΛΛΑ ξέρω και το ζήτημα μου, είναι βαθύ και δε ξέρω αν αξίζει καν να το αλλάξω. είναι πολύ μέσα μου. Μικρός προφώθηκα από φίλους αγόρια και από τότε το φοβάμαι.
ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ εσύ που άρχισες το θέμα (όπως και εγώ) το αναπαράγεις.
ΕΚ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟΥ ΤΩΡΑ: μια φορά αρχίσαμε να κάνουμε παρέα με έναν συμφοιτητή, κοινές παρέες κλπ. ωραία γέλιο. μου άρεσε σαν τύπος. με τον καιρό απομακρυνθήκαμε και κατάλαβα οτι αυτός έχει αυτό το ζήτημα 10 φορές πιο πολύ από μένα. ΉΔΗ ενω γνωριστήκαμε πίστευε ασυνείδητα οτι εγώ θα τον απορίψω σαν φίλο, και φυσικά στο τέλος τον απέριψα. δεν εννοώ τίποτα άσχημο, ούτε με άσχημο τρόπο. απλά χαθήκαμε. Σε αυτόν είδα τον εαυτό μου.. είδα οτι και γω έτσι κάνω σε ένα διαφορετικό βαθμό. Θεωρώ από την αρχή οτι δεν αξίζω τη φιλία του άλλου, και κατά συνέπεια οδηγώ προς τα κει τη σχέση. Θεωρώ οτι ο άλλος είναι πιο γαμάτος από μένα (βέβαια οταν γνωρίζεις τον άλλο βλέπεις οτι αυτό δεν είναι αλήθεια). Επίσης ααυτός ο φίλος μου ήτανε πολύ πιεστικός. φιλία με το ζόρι. και ενώ εγώ ήθελα τη φιλία του αυτός συμπεριφέρονταν σα να τον έχω απορίψει. κρίμα και για αυτόν και για μένα. και κρίμα που το κάνω και γω. ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝΕ; ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ; ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;; Ετσι έχουμε μάθει φίλε μου έτσι λειτουργούμε. Εμείς λοιπόν που έχουμε τέτοιο ζήτημα χρειαζόμαστε περισσότερες συνθήκες για να κάνουμε φίλους και να εμπιστευτούμε κλπ. Δηλαδή εργασία με άλλους (το καλύτερο), να βρίσκεσαι σε κοινά χόμπι, γενικά κάτι που θα σε δέσει με κάποιον. Η κοινή εργασία ξαναλέω είναι το καλύτερο. Θέλουμε χρόνο. Η έξοδος σε ταβέρνα και σε κλαμπ δε σε φέρνει κοντά σε καμία περίπτωση. απλά ξεχνάμε τη μοναξιά μας. δεν είναι όμως ουσιαστική όσο μια κουβέντα, ή μια βόλτα στο θέατρο.
Μη τρελένεσαι. Ανέπτυξε τις δεξιότητες σου. Κάνε παρέα με άτομα που σε γεμίζουν σταλήθεια (ίσως είναι π.χ. ένα μικρότερο κορίτσι, ή ένας 45άρης) μη ντρέπεσαι για αυτό που νιώθεις. Δεν είναι ευχάριστο αλλά δεν είναι ντροπή καθόλου. μπορείς και να το λες σε άλλους. Αυτά προς το παρόν γοητευτικέ μου νεαρέ.