Quote:
Originally posted by weird
Paidia
προσφατα σε ενα βιβλιοπωλειο επεσε στα χερια μου ενα βιβλιο για τον Λιαντινη,
χωρις να εχω ειδικευμενες γνωσεις, δεν μου εδωσε την εντυπωση καταθλιπτικου ατομου...
μου εδωσε την αισθηση ενος πολυ δυνατου μυαλου, ενος ανθρωπου που βιωσε με πληροτητα τη ζωη του και σε καποια φαση καταλαβε οτι επηλθε το ναδιρ, ο κορεσμος. Ισως, εικαζω κι εγω, να μπορεσε να ζησει σε τοσο υψηλο επιπεδο, τοσο εντονες εμπειριες, που απο ενα σημειο και μετα του φαινοταν η ζωη του απλη επαναληψη.. Οχι οτι τον δικαιολογω, αλλα αν ετσι εγιναν τα πραγματα τον κατανοω, μπαινω στη λογικη του. Ενας φιλος μου ειπε οτι μια παρομοια σταση απεναντι στη ζωη ειχε τηρησει κι ο Εμπεδοκλης, αν θυμαμαι καλα.
Ο φοβος του θανατου αντιπροσωπευει πιστευω ολη την αβιωτη ζωη μας. Τη ζωη που δεν ζησαμε, τον χρονο που δεν αξιοποιησαμε. Σε ολη μας την ζωη κυνηγαμε την πληροτητα. Τις ζωες μας δεν τις ζουμε στο επακρον. Κι οσο πιο \"χορτατοι¨\" ειμαστε, τοσο πιο γαληνεμενοι γινομαστε απεναντι στην \"θαλασσα της ανυπαρξιας\"(δανειστηκα την εκφραση απο το βιβλιο :Ψυχη και χρονος, το οποιο μιλαει για το θεμα αυτο, του χρονου και της α-χρονιας)
Ιντερ, λιγες μερες αφου σου εγραψα για τον χρονο του ημερολογιου και εκεινον των συναισθηματων, διαβασα την ΜΟΜΟ του Μιχαελ Εντε. Ομορφο και σχετικο...
Φιλακια!
σε ευχαριστω πολυ