-
{Celina}Το βιβλίο που έχω εγώ είναι το : (η νέα διαιτητική επανάσταση του δρ.Ατκινς) το αγόρασα πριν από πολλά χρόνια .
Έχει 600 σελίδες αναλύει τα πάντα με λεπτομέρειες ,και έχει και 200 σελίδες μαγειρική αλλά Ατκινς για όσους μαγειρεύουν .
Έχουν κυκλοφορήσει και άλλοι τίτλοι με τον Ατκινς και τελευταία μια έκδοση για τους ευρωπαίους πιο ελαστική με τους υδατάνθρακες , αλλά δε γνωρίζω κάτι για αυτά . νομίζω ότι ο τίτλος που έχω εγώ είναι η τελευταία έκδοση γραμμένη από τον Ατκινς , ο οποίος απεβίωσε σε ατύχημα που είχε μετά από πτώση χτυπώντας το κεφάλι του σε κόγχη πεζοδρομίου μετά από γλίστρημα σε παγωμένο δρόμο.
Τώρα υπάρχει το ίδρυμα Ατκινς που συνεχίζει της εκδόσεις και τα προϊόντα , δε γνωρίζω αν υπάρχουν αλλαγές στα πιο νέα βιβλία. υπάρχει και σαιτ στα ελληνικά http://www.atkinsgreece.gr
Εγώ κάνω μια παραλλαγή: ακολουθω το κλασικό 14ημερο ενεργοποίησης Ατκινς κάνοντας όμως 10 μέρες από αυτό ,και μετά 4 διάλειμμα ,και πάλι το ίδιο(μου το έδωσε καρδιολόγος ).
-
Καλησπερα . Ηθελα να ρωτησω αν εχει κανεις δοκιμάσει τα έτοιμα προιοντα atkins .(μπάρες δημητριακων , σοκολάτας, μουσλι , ροφημα κτλ.....)
Αν καποιος τα εχει δοκιμασει , μπορει να μου πει αν η μπαρα σε κρατάει για πρωινο?
Ευχαριστώ
-
Αγόρασα το " Η νέα δίαιτα άτκινς" , αυτό υπήρχε.
Είναι αναλυτικό και εξηγεί με σαφήνεια το πότε θα πρέπει κάποιος να περάσει από το ένα στάδιο στο άλλο.
Κάπου αναφέρει για βιταμίνες - το είδα όπως ξεφύλλιζα αλλά τώρα που το ψάχνω δεν υπάρχει σχετικό κεφάλαιο.
Θα με ενδιέφερε να βρω κάτι για συγκεκριμένο τύπο βιταμινών που συνιστώνται γιατί είναι επικίνδυνο χωρίς αυτές.
Η σπιρουλίνα με καλύπτει μερικώς, θα πάρω μια καλή πολυβιταμίνη και μόλςι σήμερα έλυσα και το θέμα της βιταμίνης C καθώς βρήκα ταπλέττα 100 % φυσική χωρίς ζάχαρη και γλυκαντικά που έχουν οι υπόλοιπες.
Πάντως αν κάποιος ξέρει πιο πολλά για βιταμίνες στην ʼτκινς, παρακαλώ να μας το πεί :-)
-
@{Alma libre} Έχω δει τα προϊόντα ατκινς αλλά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ ούτε αυτά ούτε άλλων εταιριών .
@{Celina} Στο δικό μου βιβλίο υπάρχει ένα κεφαλαίο που λέγεται : (μην προχωρήσετε χωρίς διατροφικά συμπληρώματα) κεφ23 σελίδα 360, δες στο δικό σου βιβλίο αν υπάρχει αντίστοιχο κεφάλαιο με τέτοιο τίτλο , σε εμένα 10 σελίδες αναφέρουν τα πάντα για βιταμίνες-συμπληρώματα, με πινάκες κλπ. για την κάθε περίπτωση και αν υπάρχει πρόβλημα υγείας .
Το βιβλίο που έχω εγώ βγαίνει ακόμη και από ότι είδα έχει περισσότερες σελίδες από αυτό που έχεις , ρίξε μια ματιά εδώ είναι οι εκδόσεις που τα βγάζουν και τα 2 .
http://www.dioptra.gr/page.aspx?item...B9%CE%BD%CF%82
-
Ευχαριστώ, θα το ψάξω και αυτό :-)
Χθες που έψαξα και βρήκα τις ταμπλέττες C χωρίς ζάχαρη και γλυκαντικά είπα στη φαρμακοποιό οτι άρχισα ʼτκινς και μου έδειξε ένα νέο προιόν υποκατάστατου ζάχατης που προέρχεται από κάποιο φυτό.
Κόλλησα και ξέχασα το όνομα το οποίο δεν το είχα ξανακούσει έτσι κι αλλιώς αν και ασχολούμαι με βότανα.
Θα την ξαναρωτήσω σήμερα και θα σας το αναφέρω να δούμε τι μπορεί να γίνεται μ ' αυτό.
Πάντως και οι ταμπλετες που πήρα έχουν τη βιταμίνη από αγριοτριαντφυλλιά και ιτιά.
Έτσι κι αλλιως αυτό το ήξερα και έχω άγριο τριαντάφυλλο για ρόφημα.
Μπορεί να συνδυαστεί με λίγη λουίζα.
Όποιος θέλει ας το δοκιμάσει.
Λουίζα+ιβίσκος για αποτοξίνωση + άγριο τριαντάφυλλο αν θέλει και λίγη βιταμινούλα.
-
Σούπερ!
Είχα κολλήσει και δεν θυμόμουνα το όνομα :-)
Έχω εξασκηθεί με τον καφέ και τον πίνω σκέτο, η αλήθεια είναι οτι ποτέ δεν έχω πιει πολύ γλυκά ροφήματα και ποτά επειδή δεν μου αρέσουν - ας πούμε δεν αντέχω τα λικέρ-
Απλά που και που θέλω ένα παγωμένο φραπεδάκι με λίγη ζάχαρη για να χτυπηθεί και να το απολαύσω.
* * * Ψάχνω στο βιβλίο μου για τις ελιές.
Δεν τις αναφέρει μεν σαν επιτρεπόμενες ευθέως αλλά στο κεφάλαιο με το τρώμε στα εστιατόρια λέει οτι οι ελιές , το ελαιόλαδο , η φέτα, οι σούπες αυγολέμονο των ελληνικών εστιατορίων είναι υγειινά.
Επομένως να συμπεράνω οτι μπορώ να τρώω μερικές , σωστά?
Όλως περιέργως αν και ποτέ δεν ήμουν φίλη με τις ελιές έχω κανά 2 μέρες που τις ...σκέφτομαι έντονα :D
-
Εγώ καταναλώνω μέχρι 5 ελιές τη μέρα, και μια χούφτα φιστικιά , παλιότερα τα έτρωγα κάθε μέρα δε μου είχαν κόψει καθόλου απώλεια κιλών , πρόσεχε όμως να βρεις τους κρυμμένους υδατάνθρακες και μια ακόμη κατηγορία τους (μερικοί αποβάλλοντε εύκολα άλλοι δύσκολα) διάβασε καλά το βιβλίο . προσπάθησε να μην κανείς παρατυπίες με τους υδατάνθρακες , προσπάθησε να καταναλώνεις πολύ ψάρι ,σε σχέση με το κρέας το ψάρι σου δίνει παρά πολύ καλή απώλεια , όταν τρώω ψαρι συνήθως τρώω τόνο σε ελαιόλαδο(κονσέρβα) πέρκα στο τηγάνι ,γλώσσες , αθερίνα(όταν βρίσκω) σπανία σαργό(είναι ακριβός) αλλά συνήθως τσακίζω κοτόπουλα , σουβλάκια(καλαμάκια) μπριζόλες ,πάνσεπτες , γύρο ,ομελέτες κλπ.
Με το ψάρι όμως η απώλεια είναι μεγαλύτερη σε εμένα . πίνε πολύ νερό όσο πιο πολύ μπορείς, κινήσου όσο μπορείς,
πρόσεχε τους υδατάνθρακες, και θα σε ανταμείψει πολύ καλά η προσπάθεια ,ειδικά αν έχεις αρκετά κιλά για χάσιμο. Αν παίρνεις χάπια για πίεση χοληστερίνη ζάχαρο κάνε εξετάσεις και μετρήσεις μετά από ένα δίμηνο, γιατί όλα αυτά αν την κάνεις σωστά, πέφτουν και ίσως χρειαστεί να μειώσεις δόσεις φαρμάκων .γενικά είναι καλό να κάνεις μια εξέταση αίματος τώρα, και μια μετά από μερικούς μήνες να δεις της διαφορές και αν σε ωφέλησε (Το αναφέρει και ο Ατκινς αυτό ) ,εμένα με ωφέλησε τους συγγενείς και γνωστούς το ίδιο.
-
Με τα φυστίκια είχα απώλεια κιλών όταν από μόνη μου είχα κάνει μια διατροφή πολύ παρόμοια με την ʼτκινς χωρίς να σκέφτομαι οτι κάνω ʼτκινς.
Είχα χωρίσει, βαριόμουν να μαγειρέψω, με ενοχλούσαν τα κιλά μου, άρχισα να πετάω στο φουρνάκι ψάρι-κοτόπουλα και αυτό ήταν..
Φυστίκια έτρωγα από ένα διάστημα και μετά και δεν είχα φρένο στην απώλεια.
Επίσης μασουλούσα ένα ψωμί από βρώμη και σπόρια, λιναρόσπορο με κεφίρ και μερικά φρούτα όπως πορτοκάλια, ροδάκινα και ήμουν μια χαρά.
Πήρα 14-17 κιλά από τα χαμένα και τώρα η απώλεια είναι πολύ δύσκολη.
Βλέπω να έχω κατακράτηση υγρών κλπ αλλά που θα μου πάει, που θα μου πάει.
ΥΓ. Οι ντομάτες είναι πολύ καλές για τη χοληστερίνη, δουλεύουν μια χαρά
-
Απόστολε καλημερα. Να σε ρωτήσω κάτι? Στην φάση 1 της Ατκινς που διαρκεί 2 βδομάδες, χάνεις βάρος? Ρωτάω γιατί μου έχουν μείνει μόνο 2 βδομάδες και κάτι μέχρι το χειρουργείο και σκεφτομαι να την κάνω μπας και χάσω αυτά τα 4 ριμαδοκιλά που είπα πως θα χάσω....
-
Alma libre εχω δοκιμασει μπαρα και σοκολατα ατκινς και πιστεψε με δεν μπορουσα να φαω ολη την μπαρα...σε κραταει παααααααααααρα πολυ...
polinaki1983 σου λεω οτι θα τα χασεις σε δυο βδομαδες τα κιλα ...εμενα στην πρωτη εβδομαδα εφυγαν 5.....
καποιος ανεφερε για ελιες..μπορειτε να καταναλωσετε 5-10 ελιες...οι πρασινες(αυτες παιρνω)εχουν 0 υδατανθρακες και οι 5 μαυρες εχουν 1 υδατανθρακα...οποτε βουρ...
-
Σε ευχαριστώ πολύ migg για την απάντησή σου. Από ότι κατάλαβα στην ουσία πρέπει να τρώω μόνο κρέας ψάρι. καθόλου ψωμι, γάλα, φρούτα, μακαρονια κτλ. σωστά?
Μπορώ να τα μαγειρεύω όπως θέλω?
Μπορείς έτσι ενδεικτικα να μου δώσεις μια μέρα του πρώτου 15πενθημέρου πως θα είναι?
-
μπορεις να τα μαγειρευεις οπως θες...μπορεις να τρως γυρους καλαμακια και λοιπα...αντι για γαλα μπορεις να βαζεις στο καφε σου κρεμα γαλακτος(Εχει πιο λιγους υδατανθρακες)μπορεις να καταναλανωνεις 2κσ καθε μερα
το δικο μου προγραμμα ειναι το πρωι τρωω συνηθως αυγα με μπεικον,το μεσημερι πρωτεινη με 2φλυτζανια σαλατα(μαρουλι,ντοματα,αγγ� �υρι),το απογευμα αν πειναω σπανιο τρωω τυρι με ζαμπον και μαρουλι και το βραδυ πρωτεινη με σαλατα..
τρως κρεας,ψαρια,τυρι(μεχρι 112γρ τη μερα),αυγα και τα σαλατικα σου..μπορεις 1 κουτακι χωρις ζαχαρη αναψυκτικο τη μερα, και ζαχαρινη αντι για ζαχαρη..στην πρωτη φαση ΔΕΝ τρως οτι εχει αλευρι,ζαχαρη,φρουτα,οσπρι� � και αμυλο(ψωμι,φρυγανιες,μακαρ� �νια,πατατες,ρυζι)
-
Μαλιστα καταλαβα. Βασικά εγώ μόνο την πρώτη φάση θα κάνω (αν τα καταφέρω) αφου μετά μπαίνω χειρουργείο!!!! Αναψυκτικά δεν πείνω, άρα είμαστε οκ εκεί. Το δύσκολο θα είναι το ρύζι, αλλά οκ θα το αντέξω πιστεύω. Θέλω να μπω χειρουργείο 120 κιλα, και δεν γίνετε τίποτα με την δίαιτα που κάνω. Εχασα 1μιση κιλό την πρώτη βδομάδα και αυτό ήταν!!!!
Σε ευψαριστώ παρα παρα πολύ!
-
θα τα χασεις κοπελα μου σιγουρα....ευχομαι καλη επιτυχια και κουραγιο...
-
migg, σε ευχαριστω για την απαντηση............ Να ρωτησω καμμια καλη γευση?
Επισης παιδια μηπως ξερετε αν το γαλα σογιας ενδεικνυεται ? Το πρωι θελω δυο καφεδες αλλα δεν μπορω χωρις γαλα .......