νασαι καλα το σημειωνω να το παρω για μετα το γαμο...green-pan...εχει κ ωραιο ονομα!
Printable View
νασαι καλα το σημειωνω να το παρω για μετα το γαμο...green-pan...εχει κ ωραιο ονομα!
Θα σου προτεινα να το παρεις απο το cook-shop το οποιο πουλαει την καλυτερη ποιοτητα σε greenpan τηγανια.
Το εχουν και τα μεγαλα σουπερ μαρκετ αλλα ειναι κατωτερης ποιοτητας, δλδ με την χρηση αρχιζει να κολλαει, ενω του cook-shop δεν παθαινει απολυτως τιποτα.
Επισης τελειο συνοδευτικο για κρεατα που το φτιαχνω στο συγκεκριμενο τηγανι ειναι χρωματιστες πιπεριες και μανιταρια, με ελαχιστο λαδι (1 κουτ. γλυκου), σβησμενα με μπαλσαμικο και με αλατι,πιπερι,παπρικα γλυκια και λιγη σκονη σκορδου.
Quote:
Originally posted by badgirl
Παιδια αγορασα ενα τεραστιο γυαλινο δοχειο κ επειδη δεν βρηκα ολα αυτα που εχει η συνταγη το γεμισα με τα περισσοτερα απο αυτα, στην αρχη μετρουσα τις αναλογιες πχ ολα επι 7, αλλα επειδη μου φανηκαν πολλα τα εβαλα με το ματι οσο εκρινα εγω. Τελικα προεκυψε ενα υπεροχο βαζο γεματο με υγιεινο πρωινο μειγμα! Θα ρωτησω το διαιτολογο ποσα γρ. πρεπει να τρωω κ τα το παιρνω μαζι μου στη δουλεια!!! Θεικο, ανυπομονω να ξημερωσει να το δοκιμασω! Και στολιζει πολυ ωραια την κουζινα!Quote:
Originally posted by badgirl
Συνταγη για πρωινο (2 μεριδες)
απο βιβλιο διαιτολογου
~1 κοφτη κουταλια απο 4 απο τα παρακαττω:
νιφαδες κριθαριου, νιφαδες ρυζιου*, νιφαδες σικαλης, νιφαδες βρωμης, νιφαδες φαγοπυρου*, νιφαδες κεχριου* (* δεν περιεχουν γλουτενη)
~4 κουταλιες αναμεικτους ξηρους καρπους οπως: φουντουκια κασιους αμυγδαλα ή καστανα
~6 κουταλιες αναμεικτα αποξξηραμενα φρουτα οπως:
σταφιδες μαυρες, σταφιδες ξανθες, μηλο
(αποφυγετε τα πολυ γλυκα φρουτα οπως ανανα, μανγκο, παπαγια)
~2 γεματες κουταλιες αναμεικτους σπορους οπως:
κολοκυθοσποροι, λιναροσποροι, ηλιοσποροι, σουσαμι
~2 κουταλιες γιαουρτι
~120 mL γαλα (οποιο θελετε, χωρις ζαχαρη)
Ανακατεψτε καλα ολα τα υλικαα κ μοιραστε τα σε 2 μπολ. Προσθεστε 1 κουταλια γιαουρτι κ το γαλα της αρεσκειας σας.
Για να κερδισετε χρονο το πρωι μπορειτε να ετοιμασετε μεγαλλυτερη ποσοτητα κ να τη φυλαξετε σε αεροστεγες δοχειο μεχρι 4 εβδομαδες.
Επειδη με ενδιαφερει το συγκεκριμενο μειγμα για πρωινο θελεις να μου πεις τελικα ποση ποσοτητα απο αυτο κανει να τρωμε μαζι με το γαλα η το γιαουρτι μας?
ο διαιτολογος οταν του ειπα τι περιπου περιεχει ειπε νομιζω ή 2 ή 3 κ.σ. επειδη ειναι πολυ θρεπτικο, ξαναρωταω αν θες, ετσι κι αλλιως εχω απειρο να φαω παροτι δεν τρελαινομαι...αλλα μου δινει ενεργεια για το γυμναστηριο...
Οχι δεν πειραζει μη ρωτησεις με καλυψες, κι εγω 3 το πολυ 4 κουταλιες υπολογιζα.
Σημερα πηρα απο το σουπερ το μουσλι με ξηρους καρπους της Alpen το οποιο ειναι χωρις ζαχαρη (στο γαλαζιο πακετο).
Θα τελειωσω αυτο πρωτα και μετα βλεπουμε.
α βρε συ αμα ειναι συσκευασμενο εισαι οκ, τσεκαρε τα συστατικα κ τις θερμιδες, χωρις ζαχαρη= καλο υποθετω
Τα 45γρ. εχουν 160 θερμιδες (χωρις γαλα εννοειται).
Πως το βρισκεις?
30 γρ, κορν φλεικς (μουσλι δεν θυμαμαι) ειναι οσο ο πατος μιας νορμαλ κουπας γαλα, μπορεις 1 φορα να τα ζυγισεις κ θα το ξερεις για παντα οπτικα μετα. νομιζω σε κουταλιες σουπας τα 30 γρ που ειναι η μεριδα αντιστοιχουν σε 3 κ.σ.
α μη πεφτεις απο τα συννεφα, τα μουσλακια τις εχουν τις θερμιδες τους! κ ολα τα υγιεινα τροφιμα! απλα καιγονται πιο αργα, εχουν ισογλυκιαμικη δραση (δεν ανεβαζουν το σακχαρο αποτομα) αρα δεν πεινας μετα κ επιπλεον ειναι πολυ θρεπτικα...
Κι αυτο με την πεινα βρε παιδι μου..αστα να πανε..ενα τοπικ μονο του χρειαζεται.
Γι αυτο με εχει εκπληξει το γεγονος οτι τρωω τοσο νωρις και μετα δεν πειναω οσο θα περιμενα.
Και φαντασου οτι παω για υπνο μετα τις 12.
αυτο ηθελα να σου πω κ παλιοτερα, πρεπει να προσεχεις τι τρως τελευταιο γευμα γιατι πχ εγω που κοιμαμαι στις 2 σχεδον καθε βραδυ, αν στις 7 εχω φαει τοστ μετα το ξερω θα λυσσαξω...ενω το γιαουρτακι με ξηροκαρπια κ μελι με κραταει περισσοτερο.
Επισης κ ολη τη μερα πρεπει να προσεχεις τι τρως, πατα το λινκ που δινω παραπανω στο αλλο φορουμ, εκει ενα παιδι μου ειπε ακριβως τι πρεπει να τρωω απο βιβλιο, ακομα δε τα εχω εφαρμοσει ομως, Κυριακη παω στο διαιτολογο να του τα προτεινω κ να μου πει. Αν κ πανω κατω ενα νορμαλ διαιτολογιο αυτα εχει, πχ τις μερες που γυμναζεσαι (αληθεια γυμναζεσαι?) τρως υδατανθρακες , τις μερες που δεν καλυτερα ειναι να τους μειωνεις. Τα λεει εκει αναλυτικα...δεν επιτρεπεται να τα βαλω εδω νομιζω, πηγαινε δες η διια...
Δεν γυμναζομαι γιατι με 2 μικρα παιδακια και χωρις ιδιαιτερη βοηθεια δεν υπαρχει χρονος.
Με γυμναζουν αυτα οσο μπορουν! :)
http://www.bodybuilders.gr/data/main...57&whichpage=1
εδω προς το τελος. αν κ ολα ειναι ενδιαφεροντα! (ολα για νηστεια λενε)
λογικο, μια χαρα σε βρισκω, μπορεις να τα κυνηγας περισσοτερο κ οταν βαρεθυν να τρεχουν κ σου πουν μαμα σταματα εσυ θα πεις ΟΧΙ τωρα συνεχισετε να τρεχετε για να αδυνατισω!Quote:
Originally posted by teti
Δεν γυμναζομαι γιατι με 2 μικρα παιδακια και χωρις ιδιαιτερη βοηθεια δεν υπαρχει χρονος.
Με γυμναζουν αυτα οσο μπορουν! :)