ναι σου στελνω μηνυμα u2u..
Printable View
ναι σου στελνω μηνυμα u2u..
Εμένα πλέον μόνο αυτό με νοιάζει. Ειδικά μέχρι πριν 2-3 μήνες συνέχεια στη ζυγαριά, να αγχώνομαι για το μισό κιλό.
Ευτυχία στο λεω με ολη μου την καρδιά επειδή είμαι πολύ καμμένη μη με παρεξηγήσεις. Κόψε τη ζυγαριά. Αυτή με κατάστρεψε. Ειχα φτάσει να βλέπω +100 και να τρελαίνομαι. Αρρώστεια σου λέω. Κάπως έτσι οδηγούμουν και σε υπερφαγικό. Ελεγα μα του π... + 100 με το τίποτα? Φάε σα μοσχάρα τώρα να χει να ανεβάινει η ζυγαριά. Αφού λοιπόν έφτασα στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού βοήθησε και ενα σοκ που έπαθα από πρόβλημα υγείας έκρυψα τη γαμωζυγαριά και δεν ξαναζυγίστηκα. Την ίδια μέρα πήγα σε νέα διαιτολόγο. Της τα είπα όλα. Δεν έκρυψα τίποτα. Μου έδωσε διατροφολόγιο. Οχι διαιτα διατροφή. Βλέπεις είμαι και ελλειποβαρής και μυική μάζα μηδέν. Οταν είδα πόσο φαγητό μου χε βάλει κόντεψα να λιποθυμήσω. Μου χε φανεί τόσο πολύ. Εγώ μέχρι τότε ή που τα τρωγα 800 θερμίδες ή 5000. Κανένα μέτρο. Το να ακολουθήσω λοιπόν καθημερινά διατροφή με σταθερές πάνω κάτω θερμίδες μου φαινόταν αδιανόητο. Βασανιζομουνα, ελεγα πάει τελειωσε θα ξαναγίνεις χοντρή. Χίλιες σκέψεις με είχαν κυριεύσει όμως βρήκα τη δύναμη να συνεχίσω. Δε θα ξεχάσω ποτέ την εικόνα πριν 3 μήνες που βρεθηκα στο νοσοκομείο με χιλιάδες γιατρούς από πάνω μου αλά γκρεις ανατομι να με περιεργάζονται και να μου κάνουν ότι σε γραφημα (καρδιογράφημα κτλ) υπάρχει. Τα πόδια μου ειχαν φουσκώσει απο κατακράτηση που εκανα λόγω ανεξελεγκτης διατροφής στις διακοπές και φοβήθηκαν για νεφρική ανεπάρκεια. Οι εξετάσεις έδειξαν αιματοκρίτη πάτο πιο πάτω απο ποτέ. 25 για την ακρίβεια. Επαθα σοκ. Τρελάθηκα. Η εικόνα της μάνας μου είναι ακόμα στο μυαλό μου. Πέρασα δύο μέρες ουρλιάζοντας στο κλάμα. Ηθελα να βγω επιτέλους απο τον εφιάλτη. Αυτό ήταν και το κλειδί. Το είχα πάρει πλέον απόφαση. Δεν άντεχα να μαι άλλο δυστυχισμένη. Περασα δύο χρόνια κλεισμένη στο σπίτι, αποξενωμένη απο ολους, κοιτάζοντας το ταβάνι, κλάμμα συνέχεια, φωνες, σωματική και ψυχική εξάντληση. Δε μου άρεσε αυτή η κατάσταση όμως δεν είχα τη δυναμη να παλέψω. Μέχρι εκείνη τη μέρα. Ακολουθησα για ενα μηνα το διατροφικό πρόγραμμα μέχρι να ξαναμπώ σε σειρά. Απο το φόβο μου μήπως παχύνω επειδή είχα κόψει και το ζύγισμα έκοψα και τα υπερφαγικά και ξανάπιασα τη γυμναστική. Από τότε πέρασαν κοντά 70 μέρες. Ζυγίστηκα μόνο μια φορά. Δε μου άρεσε αυτό που είδα. Εχω πάρει 2,5 κιλά παρά την υγιεινή διατροφή (δεν ξέρω ισως να βαλα και μυική μάζα ή λίπος) γκρινιαξα για λίγο είπα μα του πουστη που παχαίνω με αυτά που τρώω αλλά απο την άλλη συνειδητοποιώ ότι πλέον ζω σαν άνρωπος με τις καλές και τις κακές μου μέρες. Ειμαι χαρούμενη, αρχισα να ξαναβγαίνω, θέλω να ερωτευτώ, κανω όνειρα που χα ξεχάσει. Δεν τα καταφέρνω πάντα ειναι δυσκολος αγώνας όμως το παλεύω.
Μαγδα μου πριν κόψω το ζύγισμα με ειχα αφήσει 57 σήμερα ζυγιστηκα και εχω πάει 59,5 εξού και εχω συγχιστει που περιοδος γιοκ. Γενικά πάντως εδώ και καιρό παίζω στα 56-59. Προσωπικά θέλω να σταθεροποιηθώ εκεί κάπου στο 57 γιατί μόνο στη σκέψη του 60 παθαίνω ταράκουλο (1,67 ύψος). Εσύ Μάγδα μου που κινείσαι τώρα?
Α σας γράφω στο περίπου τι διατροφή ακολουθώ να πάρετε ιδέα
Α η διατροφή μου βασίζεται στις δυάδες και τριάδες γευμάτων. Αν δεν εχετε διαβάσει τη διατροφική νοημοσύνη του Ζουμπανέα κάντε το θα σας βοηθήσει πολύ
Πρωινό: Γάλα με δημητριακά, χυμος ή 2 φέτες ψωμί με βιτάμ και μέλι, γάλα και χυμός
Δεκατιανό: ξηρους καρπούς ή παστέλι και ένα φρούτο
Μεσημεριανό: 3 φορες τη βδομάδα κρεας συνήθως μαγειρευτό(Λογω χαμηλών λευκωμάτων σε παλιοτερες εξετάσεις) Φιλική συμβουλή κόφτε τα πολλά βραστά και ψητά δε βοηθάνε στην περίπτωση μας. Βάλτε το λάδι στη ζωή σας. Μια φορα τη βδομάδα ψάρι, μια όσπρια, μια λαδερό και μια κάτι πιο φλου πχ γεμιστά.
Τα συνοδεύω συνήθως με μια φέτα ψωμί και σαλάτα ή αντικαθιστώ το ψωμί με ρύζι ή πατάτα. Τα όσπρια τα συνοδεύω τις φακές με σαρδέλα ή τόνο (απορροφάται καλύτερα ο σιδηρος) και τα υπόλοιπα με τυρί, σαλάτα και ψωμι. Το ιδιο και τα λαδερα
Απόγευμα ξηρους καρπούς με φρούτο ή καποια κρέμα ή μπισκότο και φυσικά το καφεδάκι μου
Βράδυ: Αναλογα τα κέφια. Γιαουρτάκι με μέλι και φρούτα και ξηρους καρπούς, πίτα αράβικη με γαλοπούλα ντομάτα τυρι, ομελέτα, ντάκο. Υπάρχουν τόσες επιλογες.
αγγελάκι μόλις ειδα το μήνυμα σου. Με κάλυψες δεν εχω τίποτα αλλο να προσθέσω. Αυτο πλέον το χω συνειδητοποιήσει και προσπαθώ να το εφαρμόσω. Το μυαλό παίζει παιχνίδια μερικές φορές αλλά θα τα καταφέρουμε ρε γαμώτο. Ετσι κορίτσια? Αντε γερά με τσαμπουκά. Οχι άλλη δυστυχία. Ήρθε η ώρα να χαμογελάσουμε ξανά.
Μαγδελένα μου δε σε ενοχλεί πλέον η πρόσληψη ενός κιλού? εμένα με τρελαίνει. και όχι τόσο τώρα που έχω αποδεχτεί λίγο την πείνα μου, λόγω χειμώνα, λόγω κρύου.
Αλλά το καλοκαίρι ήταν άλλο πράγμα. Πήγαινα γυμναστήριο και μετά χαιρόμουν να βλέπω στη ζυγαριά και στον καθρέπτη το αποτέλεσμα. Είναι διαφορετικά το καλοκαίρι, βγαίνεις, είσαι συνέχεια στη θάλασσα, δεν πεινάς τόσο..
Τώρα το μαυλό μου είναι πολύ συχνά στο φαγητό όταν είμαι σπίτι. Κάθομαι περισσότερες ώρες στο γραφείο ή στο γυμναστήριο για να μην τρώω. Αυτό δεν είναι λογικό, το ξέρω. Και όσο μου αρέσει το ωραίο σώμα..Ακόμα δεν έχω αποβάλλει τις τύψεις και το άγχος για το φαγητό που καταναλώνω αλλά αυτή την περίοδο είναι δύσκολο να το αλλάξω. Ιδίως όταν δεν βγαίνω έξω για διασκέδαση. Δουλειά, γυμναστήριο και πεσμένη ψυχολογία..Αλλά δεν θα το αφήσουμε, θα το αντιμετωπίσουμε..ε..???
Μωρε εσυ χαιροσουν (οπως κι εγω φυσικα), αλλα τι να το κανεις το αδυνατο και ωραιο σωμα (κατα τη γνωμη μας παντα..) ,,να το χαιρεσαι μονη σου?? και οταν για να μπορεις να εχεις αυτο το σωμα υπονομευεις τη διαθεση και την ψυχολογια σου?? μπορεις να εχεις ομορφο σωμα τρωγοντας τα παντα,αληθεια σου λεω! και να εισαι χαρουμενη για 2 λογους! η τροφη η ιδια θα μας κανει να νιωθουμε ομορφα, και ακομα πιο ομορφα αν ξαναμπουμε στο παιχνιδι της ζωης..! σκεψου το, αξιζει..
Καλησπέρα κορίτσια, τι κάνετε?
Ευτυχία μου, με ενοχλεί, σιγουρα όταν βλέπω τη ζυγαριά να ανεβαίνει, ιδιαιτερα τωρα που παίρνω τα ανρισυλληπτικά και από την κατακρατηση υγρων μπορεί να με δειξει μεχρι και 2 με 3 κιλά παραπάνω, αγχωνομαι, αλλά επισης σκεφτομαι τι κερδισα κανοντας διαιτα και μετα πεφτοντας στην ανορεξία? ενα μεγαλο ΤΙΠΟΤΑ!! κοιμόμουν νηστική και ζαλιζόμουν συνέχεια, οποτε αν έχω την περιοδο δεν με πειραζει ας με δειχνει και 5 κιλά παραπάνω
Μαγδαλένα μου καλημέρα,
προσπαθώ να διαβάσω κάτι που μου απάντησες αλλά δεν μπορώ να μπω στην τελευταία σελίδα.
Είμαι καινούρια στο forum και ίσως κάτι κάνω λάθος..
οκ τώρα το βλέπω..ευχαριστώ..
Εγώ δεν έφτασα σε στάδιο ανορεξίας (αν και έχει διάφορες ερμηνείες αυτό)
αλλά αυτό που με ενοχλεί περισσότερο και με τρελλαίνει είναι η κατακράτηση..που μονίμως είμαι πρησμένη..ακόμα και κιλά όταν έχασα, στην κοιλιά ήμουν συνεχώς έστω και λίγο πρησμένη..αυτό βέβαια οι δικοί μου δεν το έβλεπαν, αλλά εγώ το ένοιωθα..
Νερό πίνω και φουσκώνω.. είναι άδικο..αυτό με έχει τσακίσει..αυτές οι συνεχείς μεταβολές στο σώμα..σαν μπαλόνι, φουσκώνει, ξεφουσκώνει..κουράστηκα..
καλημερα ευτυχια μου! διαβαζα τα μηνυματα σου και καταλαβα τι ψυχωση εχεις με το να παρεισ εστω και 1 κιλο.. σε καταλαβαινω απο τη μια γτ κι εγω τρωω τετοια κολληματα απλα πλεον εχω ξεκαθαρισει καποια πραγματα στο μυαλο μου που καλο θα ηταν να το κανεις κι εσυ.. αν θελεις να βοηθησεις την ψυχολογια σου, τη διαθεση σου,το σωμα σου, την υγεια σου ολοκληρη γενικοτερα θα βαλεις προτεραιοτητες.. προεχει να εισαι καλα παρα να εχεις ενα αδυατο σωμα με πρησμενη κοιλια, και ειναι φυσικο να ειναι πρησμενη λογω διατροφης. το εχω ψαξει αρκετα το θεμα, με λιγα λογια απλα θα σου πω οτι προκαλειται σηψη(σαπισμα) της τροφης στα εντερα. αυτο γινεται για διαφορους λογους, οι κυριοτεροι ειναι η καταναλωση νερου μαζι ή μετα το γευμα, οπως επισης και η προκληση εμετου. επισης προκαλειται και κυτταριτιδα με αυτον τον τροπο..! και γενικοτερα εαν δεν τρεφεσαι σωστα, να παιρνεις ουσιες και θρεπτικα συστατικα απο ολες τις ομαδες τροφιμων, τα οργανα του σωματος ενα-ενα αρχιζουν να εκδηλωνουν ασθενειες. οσο πιο πολλα κυτταρα ζωντανα εχεις στον οργανισμο σου τοσο πιο νεα και υγιης θα εισαι. και τα κυτταρα για να επιβιωσουν χρειαζονται και υδατανθρακες και πρωτεινες και μεταλλα και ολες τις βιταμινες.. σε παρακαλω,,προσπαθησε να ξεδιαλυνεις καποια πραγματα στο μυαλο σου. να ξερεις οτι το σωμα σου θα ειναι πιο ομορφο αν τρως νορμαλ. απο τα παντα (δεν εννοω να πεσεις με τα μουτρα στα τηγανητα και στα γλυκα!) , σε μικρες ποσοτητες, και καθε 3-4 ωριτσες. δεν θα εχεις πρηξιματα, τυμπανισμους και αερια,η περιοδος σου μεσα σε λιγους μηνες θα επανελθει και η διαθεση σου θα ανεβαινει καθε μερα και περισσοτερο!
Καλημέρα Αγγελάκι μου, sorry για χθες δεν τα κατάφερα να σου στείλω.
Δίκιο έχεις σε γενικές γραμμές, αλλά εγώ κάνω αρκετά υγιεινή διατροφή, σαλάτες, λαχανικά, φρούτα, δημητριακά, κρέας.
Δεν έχω φτάσει ποτέ σε σημείο πρόκλησης εμετού, δεν είχα τέτοια θέματα. Και αυτό με το πρήξιμο πάλι υπάρχει. Η ψυχολογία όντως πρέπει να είναι καλή.
Aπλά κουράστηκα κορίτσι μου..αλλά δεν τα παρατάμε έτσι?
η ζωη ειναι πολυ ομορφη για να τα παρατησουμε! προφανως εχεις κουραστει επειδη ολη σου η ζωη πλεον ειναι το τι θα φας,αν ειναι υγιεινο, να μην παχυνεις.. απελευθερωσου απο αυτο το βασανο, ειναι πολυ δυσκολο,το ξερω. κι εγω συνεχεια θελω να τρωω σπιτι, τα υγιεινα, δε θελω να βγω γιατι ολα εξω ειναι μαλακιες και τετοια.. ομως ειναι πιο "υγιεινο" κατι που θα σε κανει να ζεις πιο χαρουμενη παρα το "υγιεινο" που εχεις στο μυαλο σου. ο οργανισμος σου παντως δεν πρεπει να νιωθει και πολυ υγιης..εξου και η αμηνορροια..
Καλημέρα Μαγδαλένα μου τι κάνεις? Πως είσαι?
Γεια σου Ευθυμία μου!!
μια χαρα κοπέλα μου, εσυ? καλά σε γενικές γραμμές.. συνεχίζω τα αντισυλληπτικά κανονικά, εσυ τι κάνεισ? διατροφικά πως εισαι?
Ποια αντισυλληπτικά παίρνεις? Σου τα δίνει γυναικολόγος? Γιατί εμένα που με παρακολουθεί ενδοκρινολόγος είναι αρνητικός για την λήψη τους με βάση τις εξετάσεις μου. Θεωρεί πως δεν είναι καλό να παίρνουμε ορμόνες. Μου δίνει κάποια οιστρογόνα για να την προκαλούμε. τα cyclacur. Αλλά έχουν και αυτά τα συμπτώματα τους. τώρα που τα τέλειωσα πονάω, είμαι πρησμένη έτοιμη να εκραγώ, και περιμένω να έρθει..
θα ερθει ευτυχία μου.. να εισαι ηρεμη και να μην αγχωνεσαι.. παιρνω τα yasmin μου τα εχει δωσει η γυναικολόγος, δεν μου προκαλουν καμια παρενέργεια εκτος απο την κατακρατηση υγρων που ειχα τους 3 πρωτους μηνες, αυτος ο μηνας ειναι ο τεταρτος και ολα καλυτερα πανε, δεν πρηζομαι τωρα πια τοσο..να σου πω την αληθεια, μονο θετικα πραγματα εχω δει απο τα αντισυλληπτικα μεχρι τωρα.. παρα αρνητικα.. το βαρος σου πως εχει τωρα