Originally Posted by
silencer
Αγαπητοί φίλοι καλή χρονιά. Τσεκάρω από καιρό σε καιρό το Φόρουμ και πρέπει να πω ότι τα δύο τελευταία μηνύματα μου κίνησαν ιδιαίτερα την προσοχή. Ειδικά αυτό του salemale. Πραγματικά δεν ήξερα ότι οι εμβοες μπορούν να είναι τόσο έντονες που να είναι αισθητές και από άλλους. Αγαπητέ τους αναβολεις τους έχεις ψάξει; Μήπως έχεις κάποιο θέμα κι εκεί;
Όσον αφορά τον obsessed και τους φόβους του, καλύτερα να είσαι ψυλλιασμενος αγαπητέ και να φυλαγεσαι παρά να ζεις σε άγνοια και να την πατήσεις όπως εγώ. Ο ασχετος ο γιατρός που είχα πρωτοπαει δεν μου είπε κουβέντα για τον υπ αριθμόν ένα εχθρό όσον υποφέρουν από εμβοες: Τους δυνατούς θορύβους. Αυτή ήταν η αφορμή για να μου εκδηλωθεί η υπερακουσια.
Η υπερακουσια αγαπητέ είναι βέβαια ένα σύμπτωμα και όχι μια πάθηση. Μπορεί δύο ανθρωποι να πάσχουν από διαφορετικό πρόβλημα και να εμφανίζουν υπερακουσια. Από όσα γράφεις, έχουμε κι άλλα συμπτώματα in common: το βουλωμα στο αυτί και τα τσιμπιματακια. Φαντάζομαι ότι αυτά είναι ένα είδος πόνου. Χωρίς να θέλω να το παίξω ειδικός, Επισκέψου πάλι έναν πολύ καλό ιατρό αλλά ανεξάρτητα από το τι θα σου πει να αποφεύγεις ΟΠΩΣΔΉΠΟΤΕ τους δυνατους και υψισυχνους ήχους. Αν στη γειτονιά σου δουλεύει κομπρεσέρ άλλαξε το δρόμο που πας σπίτι. Αν γνωρίζεις ότι ένα μαγαζί έχει "σφαγμενα" ηχεία μην πηγαίνεις. Αν σου αρέσουν οι συναυλιες παίρνε μαζί σου κι ένα ζευγάρι ωτασπιδες. Και αν ακούς μουσική Μην το κάνεις ποτέ μα ΠΟΤΈ με ακουστικά.
Ο πόνος είναι κάτι που υπάρχει στην υπερακουσια. Να ξέρεις ότι δεν τον βιώνουν όλοι οι πάσχοντες το ίδιο. Εμένα με τον καιρό μου υποχώρησε αρκετά. Τώρα εκδηλώνεται μόνο σε "μεγάλα" περιστατικά έκθεσης σε θορύβους. Και τον αντιμετωπίζω υπομονετικά, χωρίς παυσίπονα. Που έτσι κι αλλιώς δεν με έπιαναν.
Η υπερακουσια εχει γίνει για μένα τρόπος ζωής. Το πρόβλημα μου το γνωρίζουν μόνον οι πολύ δικοί μου άνθρωποι. Κι αυτό γιατί είναι τόσο παραξενο, σπάνιο και δύσκολο να περιγραφεί που ακόμα και οι γιατροί με αντιμετώπιζαν ως "φρικιό". Κι αυτο δεν θέλω να το ξαναζησω.