Quote:
Originally posted by konina
κοριτσια για εμενα στον τομεα εργασιας ειναι λιγο ποιο πολυπλοκα τα πραγματα... σαφως κ υπαρχει ρατσισμος αλλα σε αλλο επιπεδο..
οταν αναζητας θεσεις εργασιας που σχετιζονται με την εικονα εννοειται οτι οτι θα προτιμησουν την πιο εμφανισιμη με τα ιδια με εσενα προσοντα. πχ για γραμματεις ολοι θελουν κοπελες εμφανισιμες οχι απαραιτητα για να τους την πεσουν, αλλα γτ αυτες ειναι η πρωτη εικονα της εταιρειας προς τα εξω..απο την αλλη δεν σημαινει οτι ολοι ψαχνουν μοντελα για γραμματειακη υποστηριξη. υπαρχουν κοπελες που ειναι αρκετα παχουλες αλλα ειναι τοσο ομορφες κ γοητευτικες που δεν μπορεις να παρεις τα ματια σου απο πανω τους...κ εχω δει τετοιες να δουλευουν ως γραμματεις.. δεν εχω δει ομως ποτε ουτε μια παχυσαρκη αλλα ουτε κ ανορεκτικη...οπως επισης η εικονα παιζει μεγαλο ρολο στους διαιτολογους, στους αισθητικους, ακομα κ σε εμας τους ψυχολογους...στην καθημερινηνη μου ζωη εχω ακουσει απειρες φορες οτι ειμαι μικρη για να δουλευω, οταν ομως εχω μαλλια κομμωτηριου, φοραω πουκαμισο κ 12ποντα τοτε ειμαι "μια νεα επαγγελματιας που οι αλλοι μπορουν να την εμπιστευτουν"....κ ολα αυτα απο το πως με βλεπει ο αλλος, ενω στην πραγματικοτητα ειμ αι παντα η ιδια μεσα μου...κ μιλαω παντα για την πρωτη εικονα γτ οταν κερδισεις την εμπιστοσυνη του αλλου δεν θα τον νοιαξει να σε δει κ με φλατ παπουτσι ή αβαφη...
για μενα ρατσισμος υπαρχει οταν "υποχρεωνουν" καποιον παχυσαρκο να τηρει ιδιους κανονες με τους υπολοιπους... ειχα μια φιλη που πραγματικα εκλαιγε οταν την υποχρεωναν να φορεσει τακουνια γτ πολυ απλα δεν μπορουσε οχι μονο να τα περπατησει αλλα λογω παχους την επιαναν κραμπες στα ποδια.. ή ότι επρεπε να φοραει κοστουμι.. ηταν πολυ παχια κ αρκετα κοντουλα κ πραγματικα το θεαμα ηταν για γελια... κ ομως στην δουλεια της την υποχρεωναν να φοραει κοστουμια κ τακουνια παρ'οτι με αλλο ντυσιμο θα εδειχνε πολυ πιο ομορφη..
ακομη, δυστυχως, παροτι το αξιζε δεν καταφερε να γινει ποτε της υπευθυνη γτ οι υπευθυνες ερχονταν σε επαφη με τους νεους πελατες κ εκεινη την ειχαν για να κανει τις τηλεφωνικες συνδιαλλαγες, να κλεινει τις δουλειες, κ οταν ερχονταν οι πελατες απλα αναλαμβαναν οι αλλες.... αυτο για μενα ειναι τραγικο...
καλως ή κακως για ορισμενες θεσεις, η προσεγμενη εμφανιση και το να εισαι σε κανονικο βαρος μετρανε οσο και ενα μεταπτυχιακο.....
συμφωνώ απόλυτα.