Quote:
Originally posted by kokkinoskoufitsa
το 1ο αρθρο ειδα γιατι το αλλο δε μου το ανοιγει. Αλλα σοβαρα ;
Ο sisson ειναι πρωην αθλητης που εχει καταναλωσει δισεκατομμυρια τονους υδατανθρακων, καλων, κακων, ασπρων, μαυρων, και πλεον ιδιοκτητης τεραστιου κοφτηριου, εταιρειας πωλησης συμπληρωματων διατροφης. Ο τυπος λεει οτι τον βολευει! Στο ενα βιβλιο του εκθειαζει τον υδατανθρακα, στο αλλο αποκαλει θανατηφορα τα αμυγδαλα και το μελι, στο αλλο υποκλινεται μπροστα στην ''ατκινς της προϊστορικης περιοδου'' κλπ. Η διατροφη για τον κυρ Μαρκο ειναι αποκλειστικα και μονο εμποριο, και οι αποψεις του αλλαζουν αναλογα με τις περιστασεις. Παντως ναι, ενας ιδιοκτητης εταιρειας συμπληρωματων διατροφης και ντοπας, μπορει ανετα να υποστηριξει οτι καποια διατροφικη ομαδα δν εχει κανενα λογο υπαρξης, και δικαιως, αλλα το προβλημα ειναι οτι ο καθε πικραμενος που θα τον διαβασει, απλα θα κοψει μαχαιρι μια σημαντικη τροφη-ομαδα τροφων, χωρις να σκαει τα κατοσταρια στα φαρμακεια του καθε μηνα...
Το άρθρο του κυρίου του οποίου μας ανέλυσες το βιογραφικό, το επέλεξα τυχαία από το google. Υπάρχουν άπειρα τέτοια αρθρα από πολλούς και διαφορετικούς επιστήμονες.
Quote:
Οσο για τη χοληστερινη, ισχυει ο,τι με ολα τα σχετικα (ζαχαρο, χοληστερινες, τριγλυκεριδια κλπ). Μπορει να κανει και χρονια να γινει εμφανης στις εξετασεις μια διατροφικη καταχρηση.
Αλλα ναι τα αυγα ειναι παρεξηγημενα, δηλ ειναι υπερβολη το ''απαγορευονται πανω απο 1-2 τη βδομαδα η 4-5 το μηνα''.
Εντάξει, γνωρίζω ότι το πολύ ζωικό λίπος δεν είναι καλό στην διατροφή μας. Άλλωστε ο άνθρωπος στην εξέλιξή του ποτέ (μέχρι σχετικά πρόσφατα) δεν έτρωγε αρκετό ζωικό λίπος. Κι αυτό γιατί τα ζώα που έβρισκε στην φύση δεν ήταν παχύσαρκα από τις παχυντικές τροφές που τρώνε τα σημερινά κτηνοτροφικά ζώα. Προσπαθώ να μην ξεφεύγω πολύ ως προς αυτό.
Quote:
Τριτον, η βρωμη δε σου προκαλει δυσκοιλιοτητα, δυσκοιλιοτητα σου προκαλουν οι τεραστιες ποσοτητες φυτικων ινων που παιρνεις καθημερινα, οταν συνδυαζονται μεε βρωμη που εχει επισης τεραστια ποσοτητα φυτ.ινων. = Αν τρως καθε μερα ως 3κσ βρωμη/πιτουρο βρωμης και δεν τρως τοσα πολλα φρουτα-λαχανικα, θα εισαι στα λογικα πλαισια φυτικων ινων και δε θα εχεις κανενα προβλημα.
Πολλα φρουτα + πολλα λαχανικα + δημητριακα ολικης = κλυσμα. χαχαχα!
Δεν είμαι η μόνη που μου προκαλεί δυσκοιλιότητα η βρώμη! Το έχω ακούσει και από 2 άτομα του κοντινού μου περιβάλλοντος! Και ο λόγος που προκαλεί δυσκοιλιότητα είναι ότι είναι αποφλοιωμένη η βρώμη του εμπορίου! Είναι χωρίς το πίτουρο (ο φλοιός της βρώμης), οπότε είναι λογικό σε κάποιους ανθρώπους να προκαλεί δυσκοιλιότητα. Μάλιστα αυτήν την πληροφορία την διάβασα πρώτη φορά σ' αυτό το φόρουμ, δεν θυμάμαι ποιός μου την είπε, μπορεί να μου την είπες κι εσύ.