Originally Posted by
Athina10
Αχ ρε Νατάσα, μέχρι κ για τους Θεούς κτλ έχω κάνει τις ίδιες σκέψεις με σένα σε πολλές χάλια στιγμές... Σου είπε ο γιατρός ότι την πρώτη βδομάδα της θεραπείας μπορεί να είσαι αρκετά άσχημα κ μετά θ αρχίσεις να βλέπεις βελτίωση? Δεν έχω πάρει ποτέ αγωγή ούτε είμαι κανένας ειδικός επιστημών για να φέρω άποψη αλλά απ όσο ξέρω ετσι γίνεται μ αυτές τις αγωγές της ψυχής πρώτα σε κατεβάζουν κ άλλο κ μετά αρχίζει η άνοδος ... Επίσης γ αυτό που λες " μ εκδικηθηκε ήξερα ότι θα το κάνει, ότι θα γίνω πάλι κουρελι" : ο ψυχίατρος μ είχε πει κατι: αυτό είναι αυτοεκπληρουμενη προφητεία, (κάτι που συμβαίνει συχνά στην κατάθλιψη) σκέφτεσαι αρνητικά ότι θα σε ξαναπιάσει, μαντευεις το αρνητικό μελλον, κ όταν ξανά ρθει επιβεβαιώνεις τον εαυτό σου ότι είχες δίκιο κ σε ρίχνει περισσότερο... Κατ αρχάς ποιο σε εκδικηθηκε? Το μυαλό σου? Κ γιατί να το κάνει αυτό? Το μυαλό είναι κάτι δικό σου, άσχετα που δεν το ελέγχεις (προσωρινά) δεν θέλει το κακό σου γιατί είναι το ίδιο σου το εγώ, απλώς κάνει παιχνίδια κ οπισθογυρισματα.. Κάνε του κ εσύ, μη χάνεις την επιμονή σου (το λέω κ στον εαυτό μου αυτo, μηπως κπ στιγμή βγει κάτι.. ) δείξε του ότι εσύ κυριαρχείς.. Ήδη έδειξες χθες ότι μπορείς να το κάνεις.. Έστω κ για λίγο.. Μικρή χαρά, σύντομη δύναμη αλλά δύναμη.. Φαντάσου να έχεις πολλές μικρές τέτοιες χαρές μετά από μεγάλη προσπάθεια.. Αυτό θα είναι αυτόικανοποίηση κ αρχή για να εκτιμήσεις λίγο κ εσύ τον εαυτό σου... Γιατί τον έχουμε ρίξει εκεί κάτω κ οι δύο, σαν να τον τιμωρουμε για όλα τα κακά που μας έχουν τύχει