Σοβαρά τώρα περιμένεις απάντηση;
Printable View
Συμφορμιτησσες και συμφορμιτες, διαβαζωντας απο λιγο τα μηνυματα σας κανεις βλεπει οτι προσπαθητε να λυσετε ενα θεμα που υπαρχει χιλιαδες χρονια,και το κανετε με τροπο ασχημο ομως, διοτις ουτε υπαρχει ο απετουμενος σεβασμος εκατεροθεν,ουτε φυσικα η βασικη γνωση ,καμια ιστορικα δλδ εγκυρη πυγη εχω διαβασει απο καποιο μηνυμα οπου να αναφαιρει οτι δεν υπηρξε ο Χριστος, η οτι οι χριστιανοι εκαναν εγκληματατοσο σοβαρα με την επισημη βεβαια σφραγιδα της οικουμενικης συνοδου.
Απο την αλλη ,ειναι ασκοπο οι μεν πιστοι στον Χριστο να προσπαθητε απο ενα φορουμ να τους κανετε πιστους στο χριστιανισμο! αλλα μειτε και οι απιστοι να προσπαθησετε να κανετε οσους πιστευουν να παψουν. Ειναι ασκοπα τα λογια σας προς αυτην την κατευθυνση νομιζω, κι φτανουν να ειναι αστεια! -χωρις να θελω να προσβαλω -,καλο θα ηταν νομιζω να καταγραφει ο καθε ενας την προσωπικη του θεση κι γνωμη ,χωρις ομως να εχει στοχο αυτη να γινει με το ζορι αποδεχτει! Ισως εαν εκφραζοσασταν εκατεροθεν με σεβασμο και αποφυγει λεξεων ηβριστικων η προσβλητικος προς τα πιστευω του συνανθρωπου σας, ισως λεω τοτες η κουβεντα σας να ηταν πιο ενδιαφερον κι πιο μετρησιμη οσο αφορα το νοημα της.
Πηγές giorgopanou, ιστορικές πηγές. Γαργάρα το έκανες κι αυτό.
Θα σου απαντησω οσο μπορω αφου δε τα θυμαμαι ολα. Ομως η προκαταλυψη σου ειναι σχεδον βεβαιο οτι δεν θα δεχτεις την αληθεια!δεν αφηνουν οι "παροπηδες"σου να κοιταξεις ουτε σπιθαμη αριστερα η δεξια.
Λοιπον εν αρχη ο χριστιανισμος ζητουσε απο τους πιστους του να αγαπαν και να κυνηγαν παντα την αληθεια!
Η εποχη που υπηρξε ο Χριστος εν σαρκα στην γη, ηταν ρωμαικη αυτοκρατορια του Καισαρα και του Τιτο. Επειδη εγραφαν συνηθως με επστολες και με αναφορες τις επικοινωνιες τους, θα σου πω οτι υπηρξαν πολλοι Ρωμαιοι αξιοματουχοι κι γραφιαδες οπου παρα το οτι δεν ηταν χριστιανοι ειχαν κανει αναφορες στο Χριστο ,ο Τακιτος ειναι αυτος που αναφαιρει την θανατωση του Χριστου οτι ελαβε μερος επι εποχης Ποντιου Πυλατου. Ο πληνιος ειχε καταγραψει το "προβλημα"για την Ρωμη γυρο στα 80 χρονια μετα,την εξαπλωση δλδ του χριστιανισμουκι τον Χριστο.
Ο πιο γνωστος πρεπει να ηταν ο ο Ιουδαίος ιστορικός Φλάβιος Ιώσηπος,ο λογος ειναι οτι δεν συμπαθουσαι καθολου τον χριτιανισμο αφου δεν ηταν καλος για την θρησκεια των εβραιων αλλα κι γιατι υπηρξαν πολλοι εβραιοι που στραφηκαν στον Χριστο ενω ο ιδιοςλοιπον τον αντιπαθουσαι αναφερθηκαι σε αυτον.
Τελος ειναι η ΚΑΙΝΗ ΔΙΘΗΚΗ! απο τον αποστολοΠαυλο οπου καταγραφει την ζωη του Χριστου και οπου ιστορικα συνυπαρχουν τα οσο ιστορικα γεγονοτα αναφεροντε μεσα σε αυτην και σε αλλες πηγες απο την τοτε Παλαιστινη!
Αρχαιολογικα ,υπηρξε πριν καποια χρονια η επισιμη ερευνα οπου εκανε το πολυτεχνειο Αθηνας με την βοηθειατης αρχαιολογικης υπηρεσειας και του πανεπηστιμιου των Ιεροσολημων-οπου δεν ειναι χριστιανοι- ,καταιβηκαν λοιπον στους αγιους ταφους, εκλεισαν για καποιες μερες κατις που εγινε τελευταια φορα επι του βυζαντιου ,και μπηκαν μεσα συνεργεια μαζι με προηγμενες τεχνολογικες μεθοδους ,σηκοσαν μαλιστα ακομα και την πλακα την πετρα απο τον ταφο που ειχε τοποθετηθει ο Χριστος κι μετα αναστηθει, οι ερευνες τους λοιπον αποδηξαν με ανατριχιαστικο τροπο οτι οσα γραφουν αλλα και περιγραφουν οι θεολογικες ερμεινιες ειναι απολυτα και χρονικα σωστες! οι χρονολογιες ειναι ναλογες με τα οσα γραφει και η καινη διαθηκη . Θα μπορουσες να μπεις στο διαδυκτιο κι ν βρεις την μελετη του πολυτεχνειου, οπου μονο ορεξη δεν ειχαν να επηβεβαιωσουν τις θεολογικες ερμηνειες.
Ειναι πολλες ακομα ι ιστορικες πηγες, αλλα και οι επιστημονικες αρχαιολογηκες μελετες οπου εχουν γινει και επιβεβιωνουν την υπαρξει του Χριστου! Απο εκει και περα ειναι δικο σου θεμα αν εχεις την απετουμενη αντικοιμενικοτητα να δεχτεις την αληθεια! να δεχτεις την αγαπη οπου ειναι γεματος ο χριστιανισμος ,διοτις υτο ειναι το μεγα προβλημα δεν μπορουν οι ανθρωποι να δεχτουν την τοσο μεγαλη αγαπη οπου βγαζει η πιστη στον Χριστο! με αποτελεσμα να νομιζετε οτι ειναι ψεμα, η επειδη δυστυχως καποιοι ειστε ατυχοι και δεν εχετε μερος στη καρδια σας για να μπει καπου η αγαπη προς τον πλησιον σου ! αρα προς τον ΧΡΙΣΤΟ!!
Οι πραγματικοι χριστιανοι, αυτοι που αγωνιζομαστε καθημερινα να δεχτουμε μεσα μας το αγιο πνευμα! μας ειναι δυσκολο να μπορεσουμε να συλογιστουμε την απλετη ταπεινοτητα οπου εδειξε ο Θεος σαν ηρθε στους ανθρωπους! καμια θρησκεια δεν θα φαντζοταν τον Θεο της ετσι, ολοι θα περιμεναν να ειναι γεματος χρυσαφια, με υπερτατη δυναμη να υποτασει καθε γιηνη υπαρξει, καθε φυσικο φενομενο να δαμαζετε στην παλαμη του χεριου του! και ο κοσμος να προσκινησει ειτε εν αρχη απο τρομο κι δεος στο μεγαλειο ειτε μετα απο τις τοσες αποδηξεις.
Ομως η αληθεια ηταν αλλιως, κι αυτο δειχνει οτι ειναι αληθεια, οτι ηταν τελειος αλλο απο αυτο που νομιζαμε, ηρθε γεματος ταπεινοτητ! αγαπη προς ολους! εδειχνε σεβασμο σε ολους, μεσα στην φτωχεια κι χωρις ενα ταλαντο γυρνουσε και θεραπευαι τις ψυχες των ανθρωπων, ακομα και στους κακους εδειχνε αγαπη! ποιος θα περιμενε οτι ο ΘΕΟΣ θα ερχοταν σε εμας με την διαθεση να θανατοθει απο εμας! κι παρολα αυτα εγινε θυσια ,η μοναδικη θυσια ,το Πασχα για να ρξαληοθουν οι δικες μας αμαρτιες! ετσι να εχουμε συγχωρεθει ολοι απο τις αμαρτιες μας οσο μεγαλες κι αν ειναι, αλλα μονο για εμας τους χριστιανους! οι απεξω δεν μπορειτε να εχετε κι να περιμενετε παραδησο! θα ηταν παραλογο! κολαση σας περιμενει οσοι δεν δεχτητε το ονομα μου! φλωγες θα σας καινε διπλα σε εμας που θα ειμαστε φωτησμενοι απο την ιδια φωτια αυτη οπου εσας θα λιωνει ,εμας θα χαριζει λαμψη και ομορφια!
πιστευω οτι υπηρξε.
για εναν απλο λογο.
κατ αρχας, ειναι πολυ δυσκολο να υπαρξουν αποδειξεις. σαν τι δλδ; φωτο;
κατα δευτερον, δεν ειναι μια ιστορια, που ενω εγινε τοτε, αρχισαν ξαφνικα να την λενε, μετα απο 1000 χρονια.
την ελεγαν απο την ωρα που εγινε.
και επικαλειται γεγονοτα που εζησαν χιλιαδες ανθρωποι ταυτοχρονα. δημοσια γεγονοτα. και μιλαω κυριως για την στραυρωση και τα εκει κοντα γεγονοτα.
το ποιος ακριβως ηταν, και πως ακριβως εγιναν τα γεγονοτα που μας διηγουνται (πχ αμωμος συλληψη, ανασταση), ειναι μια αλλη ιστορια.
αλλα δεν νομιζω οτι θα ειχαν την ανεση να μιλανε για γνωστα προσωπα της εποχης λεγοντας ψεματα για ενα ατομο που δεν υπηρχε. θα τους διεψευδαν απο τοτε. κανεις συγχρονος τους δεν διεψευσε την υπαρξη του χριστου. αλλο αν δεν πιστεψαν.
έχω πάει στο άγιο όρος συνήθως πήγαινα σε έναν γέροντα συχωρεμενο πλέον σε μια σκιτη κοντά στη μόνη Παντοκράτορος..θυμάμαι μου έδινε η μάνα μου τις μαξιλαροθήκες και τα σεντόνια για το κρβατι που θα κοιμομουνα και μου έλεγε φεύγοντας να αφήσω στον γέροντα αλλά εκείνος δεν τα δεχόταν γιατί είχαν λουλουδάκια και ήταν χρωματιστά...μου έλεγε ότι είναι πολύ περήφανα!!τα κρεβάτια δεν είχαν καν στρώμα μόνο μια κουβέρτα πάνω στο ξύλο και μαξιλάρι!!επίσης ο γέροντας 80φευγα δεν έφερνε σύνταξη ενώ δικαιουτανε!!!την αρνιοτανε!!ηλεκτρικό ρεύμα δεν υπήρχε!ήταν και διορατικός!!και δεν το είδα μόνο εγώ το ήξεραν και άλλοι!εγώ πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος τύπος ήταν πολύ πιο hard κατασταση απο τους εσφιγμενιτες με την διαφορα οτι ηταν πολυ πιο ευγενικος απο αυτους δεν ηθελε να στεναχωρει κανενα...για να καταλαβεις τι ενοω...καποτε μου ειπε μια ιστορια οταν ηταν ακομα υποτακτικος στην σκιτη......ηρθε καποιος κλεφτης και αρχισε να κλεβει τα κερασια!!τοτε ο τοτε υποτακτικος γεροντας λεει στο γεροντα του ΓΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ!!!και ο γεροντας απαντα ΣΣΣΣΣ μη κανεις φασαρια θα μας ο ανθρωπος οτι το πηραμε ειδηση και ΘΑ ΝΤΡΑΠΕΙ!!εμας θα μας δωσει αλλα ι θεος...καταλαβαινετε ο αλλος τους εκλεβε και αυτοι καναν ησυχια να μη ντραπει ο κλεφτης!!καλα μιλαμε για αλλο επιπεδο ενσυναισθησης!!εμενα αν μπει καποιος στο σπιτι να με κλεψει θα τον σκοτωσω!και οι εφιγμενιτες μπορει να ειναι σκληροι αλλα προσβελνουν κοσμο! τους ειχα συναντησει στο καραβι ηταν εκει και φωναζαν καναν πολυ φασαρια..βεβαια αυτα που ελεγαν ηταν σωστα!!αλλα τι να το κανεις?
@Remedy. Κι όμως οι πηγές αναφοράς είναι ελάχιστες έξω απ' αυτές τις "αγίας" γραφής. Αν ένας άνθρωπος υπάρχει, αναφέρεται. Η αναφορά σε ιστορικές πηγές δεν είναι φωτογραφία, αλλά είναι αναφορά. Οι πηγές εξετάζονται, διασταυρώνονται, έτσι βγαίνει το συμπέρασμα για την ύπαρξη ή όχι μίας προσωπικότητας του παρελθόντος. Οι υπάρχουσες πηγές δε με πείθουν, είναι ελάχιστες σε σύγκριση με το τι θα έπρεπε να υπάρχει για μία τόσο εξέχουσα, επαναστατική και κόντρα υποτίθεται στις ιδέες του καιρού της προσωπικότητα, με τόσους ακόλουθους και τόσο χαμό που γινόταν. Υπάρχει και το φαινόμενο του συγκρητισμού.
Ορίστε το πού μπορούμε να βασίσουμε την άποψη.
https://en.wikipedia.org/wiki/Christ_myth_theory
Στη σημερινή εποχή αναγνωρίζεται ότι τα Ευαγγέλια δεν έχουν γραφτεί από μαθητές του Ιησού. Γράφτηκαν σαράντα ή και ογδόντα χρόνια μετά την υποτιθέμενη σταύρωσή του. Τα ευαγγέλια του Λουκά, του Ματθαίου και του Μάρκου είναι τα λεγόμενα συνοπτικά, γιατί έχουν γλωσσικές ομοιότητες και περιεχόμενο θεματικό. Το Κατά Μάρκο είναι το παλιότερο από αυτά τα τρία και χρησιμοποιήθηκε από τους επόμενους δύο ως πηγή.
Ιστορικές βιογραφίες για τον Ιησού δεν υπάρχουν. Και δεν μπορούν να θεωρηθούν τα ευαγγέλια ιστορικές αναφορές, καθ' ότι ήταν γραμμένα με ξεκάθαρο στόχο τη διάδοση της αρχών τους. Δεν το λες και κάνα εμπεριστατωμένο και βασισμένο σε αποδείξεις πράγμα τον προσηλυτισμό. Γιατί να μην αλλοιώσουν, προσθέσουν, αφαιρέσουν, εφεύρουν πράγματα όταν ο σκοπός ήταν να προσηλυτίσουν;
Καλημερα !
Αυτες ειναι οι λεγόμενες ασκητικές μορφες που πραγματικά την πνευματικοτητα τους δεν μπορει να την αγγιξει κανενας και τιποτα !
Ειναι απιστετος ο τροπος που ζουνε και η διορατικοτητα τους καταρρίπτει οτιδήποτε ειναι ενάντια σε όλο αυτό ..
Ειναι απορίας άξιο πως κάποιες μορφές που πλεον δεν υπάρχουν στην ζωή ,είχαν προβλέψει ολα αυτά με απολυτη ακρίβεια οταν σε εμάς δεν υπήρχαν καν σαν σκέψη και το διαπιστωνουμε διαβαζοντας τα ιδιόγραφα κείμενα τους ..
Ειστε πολυ τυχεροί πραγματικά που μπορειται και βλέπετε τέτοια μέρη απο κοντά !
Δηλαδή, Μερλότ, οι Θεολογικές σχολές των καλύτερων πανεπιστημίων του πλανήτη, και μιλάμε για χώρες ουσιαστικά άθεες πλέον, δεν δέχονται την ύπαρξη του Ιησού? Φυσικά και την θεωρούν δεδομένη, τη Θεότητα αμφισβητούν. Αλλά είσαι τόσο προκατειλημμένη, νομίζεις ότι... πολεμάς το Σύστημα αμφισβητώντας τον Χριστό!
Έχω κάθε δικαίωμα να κρίνω τον χριστιανισμό όπως και κάθε άλλη θρησκεία. Δεν είμαι οπαδάκι κανενός και δεν μένω σε ό,τι διδάχτηκα στην οικογένεια, στο σχολείο, στην κοινωνία που έτυχε να είμαι. Αν είχα γεννηθεί στην Ινδία, θα είχα διδαχτεί άλλα για παράδειγμα. Οπότε γιατί να μην εξετάσω κι άλλες θεωρίες; Άσε το τι είμαι εγώ, εσύ τι πηγές έχεις να μου δείξεις πέραν των γραφών; Η μυστικιστική θεωρία/συγκρητική κτλ μπορεί να μην είναι μία από τις πλέον δημοφιλείς, αλλά υπάρχει, κι αφού υπάρχει, είναι στο τραπέζι ήδη.
Κι αυτό για περισσότερο ψάξιμο. Από τον Ebonmuse η ανάλυση "Μία καμήλα που δεν καταπίνεται με τίποτα".
https://onthewaytoithaca.wordpress.c...e-camel-intro/
Ως γυναίκα, που το φύλο μου έχει χτυπηθεί τόσο από τον χριστιανισμό, τα γράψαμε παραπάνω μην τα επαναλαμβάνω, έχω κάθε λόγο να είμαι απέναντί του. Κι οι άντρες που τον υπερασπίζεστε, μιλάτε από θέση προνομίου φυσικά μέσα στην φαλλοκρατική και ιεραρχική του δομή.
Ένα γερό καλό επιχείρημα είναι αυτό που αναφέρει ο Ebonmuse στο "Μια καμήλα που δεν καταπίνεται με τίποτα", το ποιος τα έγραψε αυτά αφού δεν τα είδαν οι μαθητές του Ιησού; Και έχει διάφορα χαρακτηριστικά παραδείγματα.
*Πώς ήξεραν οι μαθητές τι έκανε ο Ιησούς στον κήπο της Γεσθημανή, αφού δεν ήταν μαζί του; * Άφησε όλους τους μαθητές πίσω, μαζί του πήγαν μόνο ο Πέτρος, ο Ιάκωβος, ο Ιωάννης. Τους είπε να τον φυλάνε και πήγε να προσευχηθεί. Όταν γύρισε, είχαν και οι τρεις κοιμηθεί. Από ποιον ξέρουμε τι έγινε την ώρα που πήγε να προσευχηθεί; Ποιος τα είδε όσα καταγράφονται; Και τέτοια προβλήματα με τα Ευαγγέλια κι άλλα, πχ ποιος ήταν μαζί του να δει όσα συνέβησαν στην έρημο; Ήταν μόνος του. Ο Μάρκος έγραψε πρώτος, αλλά μετά οι άλλοι έγραψαν περισσότερες λεπτομέρειες χωρίς κανένας να είναι εκεί!
Εδώ για περισσότερα:
https://onthewaytoithaca.wordpress.c...-the-camel-3c/
Merlot ,λυπαμαι κοπελα μου αλλα οπως λες τους αλλους ,η εμενα οπαδο και μην μπορω να δω την αληθεια! - εντομεταξι η λεξη "αληθεια" ηταν η κατα κορον λεξη οπου ελεγε συνεχως ο ΚΥΡΙΟΣ- , λυπαμαι αλλα οπως σου ειπα δεν θα πιστεις με κανενα τροπο! σου αναφερα , προχειρος μερικους οπου αναφερθηκαν στην παρουσια του ΧΡΙΣΤΟΥ, ειδικα οι ρωμαικες πηγες θεωρουντε πολυ καλες διοτις ως αυτοκρατορια ειχαν την υποχρεωση να κραταν καποια τυπικα αρχεια οσο μπορουσαν βεβαια αναλογος της τοτες τεχνολογιας, ομως υπηρξε ενα ειδος γραφειοκρατιας κι υπαρχει μεσα ο ΧΡΙΣΤΟΣ, υπαρχει και σε εβραικα κειμενα που ηταν πιο αμφησβητιες κι απο εσενα αφου εκανε κακο στον Ιουδαισμο ο Χριστος.
Μετα σου αναφερα την πανεπιστημιακη μελετη οπου εγινε απο το δικο μς πολυτεχνειο μαζι με το ισραηλινο, οπου ειναι επιστημονες και απαντανε μονο με δεδομενα, ουτε αυτο σε επισε.Αρα το προβλημα δεν το εχουμε εμεις ,να σε πηδουμε αλλα το εχεις εσυ οπου δεν μπορεις να αφησεις τον εαυτο σου ελευθερο, δεν ξερω που οφειλεται αυτο, λυπαμαι κι ευχομαι να μην σου συμβαινει γενικα στη ζωη σου ,σε αλλα θεματα διοτις θα ειναι βασανηστικο να εχεις τετοιο θεμα.
Δεν εχουμε λοιπον λογο να σε πιεζουμε να πιστεψεις, πριν πολλα χρονια αυτη η κουβεντα δεν θα λαμβανε χωρο, διοτις απλα θα σου καναμε μια καταγκελια στην ιερα συνοδο, ως αρνητρια του χριστιανισμου, θα δικαζοσουν κι αναλογα τις δικαιωσυνης θα λαμβανες την οποια ποινη σου, πλεον ομως η υπερβολη της δημοκρατιας και της δηθεν ελευθεριας, το λαθος της ανεξυθρησκειας με τον τροπο οπου κταγραφηκε , η υπερβολη των δηθεν δικαιωματων της γυναικας οτι κι καλα ηταν κατοτερη του ανδρος, ολα αυτα μας εφεραν στο αλλο ακρο, απο εκει δλδ οπου υπηρχαν καποια προβληματα κι οντως η γυναικα επρεπε να αποκτησει καποια δικαιωματα, αλλα και να επιτρεπετε σε οσους δεν ειναι χριστιανοι να ζουνε εκτος φυλακης, εφτασαμε στο αλλο ακρο, να λυδορειτε ο χριστιανισμος, να ξεφτιλιζουν τα συμβολα μας κι να ηβριζετε ο Χριστος! κατι οπου κανονικα κι βασει των ευαγκελειων εμεις οι χριαστινοι πρεπει να αντιδραμε εμπρακτα σε καθε ηβρη προς την πιστη μας , το εγγραφουν ξεκαθαρα μεσα! ειναι λοιπον λαθος μας που δεν αντιδραμε με πραξεις, θα επρεπε να ασκουμε τις απετουμενες πραξεις σε καθε τετοια κουβεντα! αλλα ο δηθεν νομος! μας τυμορει εαν εμεις προσπαθησουμε να σταματησουμε να ακουγοντε τετοιες λεξεις!
Μακαρι να ειχαμε τα δικαιωματα μας ως χριστιανοι οπως επρεπε, αλλα εχουμε συνηθησει στις διωξεις, στο να μας καταδιοκουν μια ζωη! στο να γινομεθα μαρτυρες! και να δεχομαστε την βια σας! διοτις η δικη μας ζωη δεν τελειωνει εδω! καποιοι απο εμας θα μπουμε εις τον παραδεισο, και το καλο ξες ποιο ειναι Merlot ? οτι ειναι μαζι και η κολαση! δλδ θα ειμαστε διπλα διπλα κι οπως γραφουν το φως οπου εμας θα μας δινει λαμξη κι χαρα το ιδιο φως εσας ,πιο διπλα θα σας καιει μεσα στο καζανι σας! θα σας βλεπουμε δλδ κι θα σας λεμε, θυμαστε κατω στην γη οπου λεγατε τις βλακειες?? εσεις θα παρακαλατε για συγχωρεση αλλα ,γελωντας εμεις θα σας λεμε ειναι αργα τεκνον μου!! ειναι κι δυστυχως για εσας ολους θα ειναι πολυ αργα τοτες!
Giorgo Αποpanou, κάθε φορά που απαντάς στο θέμα, βάζω bonus ένα λινκ για να βοηθήσω τ@ agnostics να γίνουν άθε@
Πάρε τον λουκουμά σου
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3...BC%CF%8C%CF%82
Πίστεψέ, δεν είμαι το στυλ του "σκληρού" άντρα που μπορείς να πεις ότι τον ευνοεί το πατριαρχικό σύστημα.