Προφανώς και το είπα επίτηδες για να τον νευριασω γιατί όπως είπα άρχισε να με βρίζει από το πουθενά λες και εγώ δημιούργησα το θέμα. Μιλάμε για έναν πατέρα που θα μπορούσε να είχε λήξει το θέμα με αυστηρή επίπληξη στον υπάλληλο από την πρώτη στιγμή.
Πιστεύω παντως ότι με αφορά τι κάνει η μικρή μου αδερφή μιας και τα λεφτά των σπουδών της καλύπτονται από εδώ μέσα ενώ αυτή δεν έχει δουλέψει ποτέ. Είναι δικαίωμα του πατέρα μου (τουλάχιστον μέχρι να του κάνουμε καμιά αγωγή για νόμιμη μοιρα) να αδικεί τα υπολοιπα παιδιά του εις βαρος της μιας του κόρης, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να το επισημάνω.
Επιπλέον είμαι άνθρωπος και νευριαζω κι εγώ, αν του λέω ήρεμα "οριστε η λίστα με τα τηλέφωνα " και αρχίζει να με στέλνει στο διαολο, τότε προφανώς κι εγώ θα αντιδρασω με ειρωνεία. Αλλά σε κάθε περίπτωση, το σχόλιο αυτό και γενικά η διαδραση που είχα με τον πατερα μου χθες έγινε για ελάχιστα λεπτά, δεν του ξαναμιλησα έκτοτε και ούτε έχω σκοπό. Ακόμα και να φέρουν πίσω το τσογλανι αδιαφορώ. Δεν τον έδιωξα εγώ (βασικά ούτε η αδερφή μου, απλως του έκανε κάποιες παρατηρήσεις και αυτός σηκώθηκε και εφυγε) δεν μας έχει δηλώσει καν επίσημη παραιτηση, δεν ξερω τι περιμένει, να του κάνουμε απόλυση για να πάρει και επιδομα; Σε κάθε περίπτωση, ας κάνουν ο,τι θέλουν. Του χρόνου δεν τους θέλω σίγουρα, για φέτος τους έδωσα λύσεις, δεν ασχολούμαι περαιτερω εχω αλλα στο κεφάλι μου αυτό το διάστημα.
Σε σχέση με τα μπολντ προφανως και δεν ισχυει. Έχω γεννηθεί εντός δυσλειτουργικης οικογένειας και η δυσλειτουργεια, οι κακές σχέσεις, η κακή δυναμική και οι εντάσεις υπήρχαν πριν καν γεννηθώ. Εγώ απλώς προσπαθώ να επιβιώσω στο δυσλειτουργικο περιβάλλον. Με τα καλά μου και τα κακά μου. Κάνω λάθη, κάνουν και οι άλλοι λάθη όμως.
Και τέλος, δεν μπορείς να κάνεις συζήτηση με κάποιον, αν πριν καν ακούσεις τι θα πει, λες "δεν με νοιάζει τι θα πεις,δεν με νοιάζουν οι δικαιολογίες σου". Συμφωνω απόλυτα μαζί σου ότι το σχόλιο μου ήταν εριστικο. Και; Όταν σε βρίζει κάποιος ή δεν απαντάς, ή βρίζεις ή ειρωνευεσαι, αν βλεπεις ότι η συζήτηση δεν είναι κάτι που ανέχεται. Κι εγώ άνθρωπος είμαι και νευριαζω, έκανα ένα εριστικο σχόλιο, σιγά τα ωά.
Εγώ θα φτασω ακόμα και να παραδεχτώ ότι όντως συνεβαλα στην αποφαση της αδερφης μου να του κανει τις παρατήσεις γιατί το τελευταίο διαστημα μου έλεγε παράπονα για αυτόν και εγώ συμφωνουσα . Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο είναι αυτό επιρροή, αλλά ότι επαυξανα στο κλίμα υποδόρια ισχύει. Ούτε για αυτό θα απολογηθώ. Θεωρώ ότι ο τύπος έπρεπε να είχε φύγει ένα μήνα πριν. Βασικά έπρεπε να είχε φύγει χρόνια πριν.
Του το είπα από την πρώτη στιγμή που τόλμησε να με σπρώξει ότι δεν θέλει να τα βάλει μαζί μου. Επέλεξε να με αγνοήσει. Όπως είπε βεβαια και ένας πελάτης, ματια έχουν όλοι και βλέπουν, η συμπεριφορά του δεν ήταν ποτέ η πρέπουσα, άρα ορθώς έφυγε. Από κει και περα ,δεν ασχολούμαι περαιτερω. Όπως είπα και να τον φέρει πίσω ο πατέρας μου δεν με νοιάζει, θεωρώ ότι έχει λάβει το μάθημά του και ελπίζω να έχει την εξυπνάδα να καταλάβει ότι όλα αυτά είναι συνέπειες των πράξεων του και ότι είτε έρθει πίσω είτε όχι, είναι η τελευταία τους σεζόν.
Σε σχέση με τον χαρακτηρισμό εμμονικο, δεν μπορώ να διαφωνήσω ακριβώς, μιας και έχω διαγνωστεί, με όλες τις φιλοσοφικές αυθαιρεσίες της ψυχιατρικής, με ΙΔΨ, που περιλαμβάνει φυσικά εμμονές. Θεωρώ ωστόσο ότι τυπικα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εμμονή μιας και έχει αντικειμενικά και περιβαλλοντολογικα ερείσματα. Αλλά όπως έχω ξαναπεί, δεν βρισκω αυτό που χαρακτηριζουμε εμμονή κάτι αρνητικό ντε φακτο. Δεν το λεω για να διαφωνήσω απλά,όπως εχω γράψει πολλές φορές, ο ΙΔΨ καταλήγει να μου δίνει περισσότερα θετικά πάρα αρνητικά. Θεωρώ για παράδειγμα ότι μπορεί να μην είχα καν έφεση στη συγγραφή χωρίς τον ΙΔΨ. Τελος παντων, δεν θέλω να παρεκτραπω από τη συζήτηση.