Quote:
Originally posted by Alobar
\'... Δεν είναι θέμα τι δίνεις βάρος. Ούτε τόσο τι άτομο είσαι.Είναι πρακτικό το θέμα. Μιλάω για τους πολύ χαμηλόμισθους και πάντα έτσι ήταν (βασικά παλιά ήταν χειρότερα που οι κοινωνικές τάξεις ήταν ακόμα πιο πολύ διαχωρισμένες σε ελιτ και σχεδόν σκλάβους). Αν κάθε μέρα πρέπει να δουλεύεις χαμάλικες δουλειές για να επιβιώσεις πως θα γίνεις βιρτουόζος στο πιανο η μουσικοσυνθέτης? Πως θα φιλοσοφήσεις αν δεν είχες ποτέ τον χρόνο πρώτα πρώτα να διαβάσεις ένα βιβλίο, τα βασικά? Πως θα μάθεις ζωγραφική? Αν ο πατέρας έχει άθλιο μισθό και δεν έχει λεφτά να σε πάει σε ένα ωδείο πως θα αναπτύξεις το ταλέντο που μπορεί να έχεις? Και σου λέει \"βοήθα και εσύ την κατάσταση μαζί με το σχολείο\"?...\'
Δε ξέρω ρε γμτ, αλλά σήμερα όλως περιέργως συμφωνώ με τον Πετράν... :P ... όταν άνοιξα το μαγαζάκι μου, ένα συνοικιακό μικρό μαγαζί, αναγκάστηκα να το κάνω γιατί ήδη ήμουν άνεργη για αρκετό διάστημα. Φυσικά πήρα δάνειο. Ήθελα να καλυτερέψω τη ζωή μου και δε χρειάζεται να μιλήσω για τους πενιχρούς μισθούς των ιδ. υπαλλήλων. Όχι μόνο δε καλυτέρεψε η ρημάδα, αλλά χειροτέρεψε. Με 13 ώρες δουλειάς τη μέρα - και σε σπαστό ωράριο και με Σάββατα - κόντεψα να σαλτάρω. Είχα χρόνο για φάω και να κοιμηθώ γύρω στις 5 ώρες, ούτε καν να πλυθώ ή να μαγειρέψω. Κοινώς, βάρεσα μπιέλα ως αφεντικό και υπάλληλος μαζί. Για μια ακόμη φορά τα ενδιαφέροντα έμειναν στα σκαριά, ενώ τσίμα - τσίμα κάλυπτα τα υπερβολικά έξοδα της επιχείρησης. Ωραία τα λέτε για τους καλλιτέχνες, μόνο που κάποια χρόνια πριν, υπήρχε και \'χώρος\' για να αναδειχθεί κανείς, οι ευκαιρίες ήταν δοσμένες υπό άλλες συνθήκες. Σήμερα, ο καθένας μπορεί να δηλώσει ό,τι θέλει και - στο χώρο που ενδιαφέρει εμένα ας πούμε - να δώσει τα φράγκα του και να εκδόσει. Ας το λάβουμε και αυτό υπόψιν.
Άχ θα συγχιστώ και δε κάνει!... :P ... ας μη με χαλάσω, πέρασα όμορφα σήμερα, λολ!...
;)
Αλο για σένα κάποιος είναι καλλιτέχνης μόνο αν εκδόσει? γιατί προσωπικά το αντιλαμβάνομαι διαφορετικά.