Originally Posted by
Lou!..
προσωπικα διαφωνω αρκετα.
ενας πραγματικα σκεφτομενος ανθρωπος μπορει να ειναι κ κακος, why not? τι τον εμποδιζει να γινει κακος σε καποιες περιπτωσεις?
ενας ανθρωπος που δεν εχει κριτικη ικανοτητα, πχ ενας πνευματικα καθυστερημενος, η ενα μωρο 2 χρονων, δεν μπορουν εξ ορισμου να χαρακτηριστουν κακοι. δεν εχουν συνειδητοτητα του καλου κ του κακου, αρα δεν εχει νοημα να τους χαρακτηρισουμε. το καλο κ το κακο αφορα μονο εκεινους που εχουν την πνευματικη διαυγεια να διαχωρισουν τις εννοιες. (δεν αφορα τον γατο μου, που ηταν σαφως αμοραλιστης!!!)
ο Αινσταιν δεν ηταν παντα καλος. δεν ξερω τι εκανε στο τελος της ζωης του, αν μετανοησε για καποια πραγματα. επειδη εχω διαβασει κομματια βιογραφιας του απο το βιβλιο "Αινσταιν, Πικασσο" του Arthur Miller, τοσο ο Εινσταιν οσο κ ο Πικασσο θεωρουνται αρκετα σκληροκαρδοι ανθρωποι απο πολλους που τους συναναστραφηκαν. αναμφισβητητα ηταν κ οι 2 ευφυεστατοι κ ταλαντουχοι κ παρα πολυ εργατικοι κ φιλοδοξοι.
Ο χιτλερ ηταν σουπερ υπερ πανεξυπνος μαζι με πολλα αλλα! αυτο ειναι αποδεδειγμενο απο μελετητες, αν κ δεν εχω διαβασει προσωπικα, εχω ακουσει γνωμη γι αυτον απο ατομο που εχει διαβασει. λες να ηταν χαζος κ να εκανε ο,τι εκανε? λυπαμαι, αλλα αυτο δεν γινεται.