Originally Posted by
crazy_diamond
καλησπέρα :)
Ζήτημα φωτός, λοιπόν.. Ναι, να βρούμε την αλήθεια μας. Και ο ειδικός αλλά και οι άνθρωποι κοντά μας μπορούν να είναι καθρέφτες.
Βοηθάνε οι καθρέφτες. Ας πούμε.. τα χέρια μας μια χαρά τα βλέπουμε.. Το πρόσωπό μας, όμως, όχι.
Οπότε σε αυτή την περίπτωση χρειαζόμαστε έναν καθρέφτη για να το δούμε. Όχι απλά βοηθάει, δε γίνεται χωρίς αυτόν.
Είναι λοιπόν και τέτοιες περιπτώσεις. Από εκεί και πέρα, ναι, μπορούμε φυσικά και να ματώνουμε γόνατα και παλάμες για να βρούμε δεσμίδες φωτός.
Αλλά γιατί να περιπλανώμαστε στο δάσος κάνοντας κύκλους μόνοι μας, αφού το ζήτημα είναι νομίζω τα μάτια; το καθαρό βλέμμα.
Είτε με καθρέφτες, είτε όχι, το φως μιας αλήθειας το πιθανότερο είναι να τσούξει, ιδίως αν τα μάτια έχουν συνηθίσει στο σκοτάδι για καιρό.
Γι' αυτό είμαι της άποψης, να μην χανόμαστε σε δάση ματώνοντας μόνοι μας. Αν μπορούμε να έχουμε βοήθεια στο να δούμε πιο καθαρά τα μέσα μας, που έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολο και επώδυνο, ας την προσφέρουμε στον εαυτό μας.
Και ο ειδικός δε μας βοηθάει απλώς να δούμε. Καμιά φορά, ναι, έχουμε ήδη δει και μόνοι μας.
Μπορεί, λοιπόν, να μας δείξει και μια άλλη γωνία απ' την οποία, αν σταθούμε, να δούμε αυτό που ήδη έχουμε ανακαλύψει μόνοι μας κάπως διαφορετικά. Να προτείνει μια άλλη οπτική ή προσέγγιση.
Οκ, στην τελική αυτό είναι μια δική σου απόφαση. Κι ένα προσωπικό δόγμα. Απλά κι αυτά μπορούν να αλλάζουν όπως κι εμείς με τον καιρό.
Όσο για τις συζητήσεις εδώ μέσα, ναι, γίνονται για να βοηθιόμαστε. Θα υπάρχουν και διαφωνίες και άλλες οπτικές. Ευτυχώς, για τις πολλές οπτικές!
Θέλω να πιστεύω, όμως, ότι δεν είναι για να τη λέμε ο ένας στον άλλον, ούτε και να παρεξηγιόμαστε αν κάποιος δε συμμερίζεται/συμφωνεί με το δικό μας.
Εύχομαι να βρεις την άκρη σου, equilibrium :)