So....εαν βρεθει καποιος τωρα και πει γιατι απεχθανεσαι την εκκλησια και το παπαδαριο και μιλας απαξιωτικα για αυτους? Μηπως πεφτεις στην ιδια λουμπα?
Printable View
Και, συμπληρωνω μετα τον ανεμο, εδω το θεμα ειναι θεος κ κολαση ,δεν λεει το θεμα για θρησκεια κ εκκλησια.Αν πολλοι βρισκουν τον θεο κ την κολαση τους ,μεσα στη θρησκεια ,ειναι δικο τους προβλημα.
Αγαπητε Κηπ εγω δεν ειμαι η Λουκά ειμαι πιστος και πολυ συνειδητοποιημενος μαλιστα...θελω να σου πω οτι εκκλησια ειναι ο κοσμος που την απαρτιζει και η αγαπη του Θεου οχι αυτα που μας μαθανε οι Παπαδες.Υπαρχουν δε Ιερωμενοι που πραγματι επιτλουν ενα εργο Θεαρεστο αλλα ως επι το πλειστον σημερα εχει γινει επαγγελμα και οχι λειτουργημα...μιλαω λοιπον για την αγαπη την πιστη και τον Θεο και οχι την εκκλησια σαν οικοδομημα...αν υπάρξουν πιστοι λοιπον που διαφωνουν μαζι μου καλως να υπάρξουν σε καμια ομως περιπτωση δεν θα υποτιμησω την πιστη τους τους φοβους και οτι αλλο θελουν να πουν.........δεν ειναι το ιδιο........
Μιλαμε για Θεο εδω και για την πιστη....πιστος,πϊστη(ασυνει δητος η μη)
Σοφία και Άνεμος.
Καταλαβαίνω ότι τελικά, μάλλον ενοχλεί περισσότερο το ύφος μου και όχι οι απόψεις μου. Σεβαστή η γνώμη σας. Μπορώ να αντέξω την κριτική, ειδικά όταν είναι καλοπροαίρετη και επικοδομητική. Από την άλλη, δεν μπορώ ούτε μ' ενδιαφέρει να αρέσω σε όλους.
με αποκαλεσες Ταλιμπαν και φασιστα.........νταξει εδω εχω ακουσει και αλλα.......δεν νομιζεις οτι παει πολυ?φυσικα και δεν εισαι υποχρεωμενη να αρεσεις οπως και εγω δεν ειμαι υποχρεωμενος να μου αρεσεις η να συναινω μαζι σου για χαρη της ειρηνης......τελος νομιζω οτι δεν σε προσεβαλα αν το χω κανει ομως θα το αποδεχτω...............
κακα τα ψεματα, καποτε η Ελλαδα ηταν συνωνυμη με την φιλοσοφια, την τεχνη, την αρχιτεκτονικη, τις επιστημες και τα γραμματα, μεχρι που ηρθε ο Χριστιανισμος. Απο τοτε, απο εκει που η Ελλαδα ηταν πρωτοπορος σε ολα, εδω και τοσους αιωνες δεν εχει να δειξει τπτ. Μας κατσικωθηκαν οι Ρωμαιοι καμποσα χρονια, μετα ηρθαν οι Οθωμανοι, οι ιερεις τα κανανε παντα πλακακια με τους κυβερνωντες, και απελευθερωθηκαμε χαρη σε μερικα λαμπρα μυαλα και εραστες του Ελληνισμου, και νοσταλγους της προτερης λαμψης του. Μετα τα παπαδαρια μπηκανε στις μπιζνες, ακομα και στη σοουμπιζ, στην πολιτικη και την παιδεια, και ειμαστε υποχρεωμενοι ολοι οι Ελληνες πολιτες να πληρωνουμε τους παπαδες και τους δασκαλους θρησκευτικων, που ουσιαστικα η διδαχη του χριστιανισμου ειναι, καπου στο λυκειο νομιζω μας αναφερανε απεξω απεξω και τις αλλες θρησκειες. Κατα τα αλλα ανεξιθρησκεια, ανοιχτα πνευματα και μυαλα.
ΟΙ περισσοτεροι που ειναι "Χριστιανοι" ειναι λογω φοβου, τι θα παθουν, αν δεν ειναι χριστιανοι, αν δεν πιστευουν, μην τους τιμωρησει ο θεος, αν τελικα υπαρχει. Δε νομιζω οτι αυτο ειναι πιστη. Επισης, οι περισσοτεροι που δηλωνουν χριστιανοι, πανε μια φορα το χρονο στην Εκκλησια. Κι εγω μια φορα το χρονο παω το Πασχα και σε γαμους και κηδειες. Αλλα αμα δηλωνα Χριστιανη θα ημουν τουλαχιστον υποκριτρια. Υποτιθεται οτι ο καλος χριστιανος πρεπει να κανει 5 πραγματα, να κοινωναει, να νηστευει, να εξομολογειται.
Γιατι οσοι δεν ειναι Χ.Ο. να πληρωνουν τους παπαδες? Γιατι το παιδι μου να παθει πλυση εγκεφαλου στο σχολειο για τον χρισιτανισμο? Δεν του φτανει ολη η αλλη πλυση εγκεφαλου που του κανει το εκπαιδευτικο μας συστημα! Γιατι να πληρωνω 2000 για να κηδευτω, να παντρευτω να βαφτιστω? Οπως τα λεει ο σαμπ, η μειοψηφια δε μπορει ουτε να μιλησει, αλλα πληρωνει και αυτα που θελει η πλειοψηφια.
Το ερωτημα ειναι καθαρα ρητορικο...στην ιδια λουμπα πεφτεις απαξιωνοντας μια μεριδα του πληθυσμου.
Λοιπον υπαρχουν αυτοι της "οργανωμενης θρησκειας" και αυτοι που πιστευουν "πραγματικα" αφαιρωντας οτιδηποτε αρνητικο υπαρχει στην θρησεια νιπτοντας τα χερια τους. Και αναρωτιεμαι που την βρισκει τοση δυναμη η "οργανωμενη εκκλησια" αφου δεν την γουσταρει κανεις.
Κατι σαν τους πολιτικους αλλα αυτους τους εκλεγεις και ειναι μες την δημοκρατια , δεν εχουμε σκεφτει κατι καλυτερο , την εκκλησια ομως?
Φυσικα εσυ εισαι πιστος και ο Αλεξανδρος και ολοι οι πιστοι ειναι πιστοι...δεν θα ειχε λογικη να πιστευεις σε κατι και να μη το πιστευεις ταυτοχρονα ε?
Εμας ειναι πιο ευκολες οι σκεψεις ισως...δεν πιστευουμε λολ.
Εγω δηλωσα αγνωστικιστης απο την αποψη οτι μπορει να υπαρχει θεος , μπορει να μην υπαρχει αλλα και να υπαρχει δεν ξερουμε τιποτα για αυτον και πως ειναι.
Και εγω κατα καποιο τροπο πιστευω τις αποψεις μου οποτε ολα μελι-γαλα:)
Η φανατιλα ναι ειναι εχθρος και ειναι "προσον" κυριως των πιστων καποιας θρησκειας.
Ότι θέλω θα πω και δεν προσπαθώ να το παίζω καλός. αυτό που σκέφτομαι , αυτό που πιστεύω αυτό λέω.
δεν θα σου δώσω λογαριασμό.
κοίτα να καταλάβεις κάτι. πίσω από τις δικαιολογίες, ψυχικές ασθένειες, κρύβονται αποτυχίες. Δικαιολογούν τους αποτυχημένους έτσι.
Εσύ θεωρείς ότι γράφουν εδώ άτομα με επιρροή στην κοινωνία?
Αγαπητε Κηπ εγω παλι πιστευω οτι δεν εχω πεσει στην ιδια λουμπα και να σου πω και γιατι.Γιατι σαν ανθρωπος με καποια μορφωση και καποια καλλιεργεια μπορω να δω και να κρινω μονος μου την εκκλησια σαν θεσμο.Επισης ξερω αρκετα την ελληνικη ιστορια και τον ρολο που διαδραμτισε η εκκλησια στην πορεια αυτης της χωρας να μην μιλησουμε γενικοτερα.Αν δεν υπηρχε ο Χριστος δεν θα υπηρχε ο Χριστιανισμος αν δεν υπηρχε ο Χριστιανισμος δεν θα υπηρχε η εκκλησια και οι Παπαδες...εγω πιστευω στον Χριστο οχι σε αυτους που μιλουν εκ μερους του αυτη ειναι η διαφορα...αλλωστε αυτοι ειναι ανθρωποι με ατελειες οπως και ολοι μας και ειναι λογικο να γινονται διαφορα,ποιος ομως τους αγιοποιησε?εγω παντως οχι.............
Κηπ σου φαινομαι φανατικος?δεν νομιζω φιλε μου απλα πιστευω οτι με τον Θεο του καθενος χρειαζεται να ειμαστε λιγο προσεχτικοι και τιποτε αλλο...........
Δε θελω να γινω ενα μαραζωμενο παιδακι! Μηπως εχει μικροβια το φορουμ?
Έχεις μια ιδεοληψία ότι είσαι αρχηγός του φορουμ όπως η Θεοφανία και η Remedy αλλιώς δεν εξηγείτε να απαντάς εσύ για όλους... χαχα λολ :p
Άλλωστε εσύ με προσέβαλες λέγοντας μου ότι εννοώ τον εαυτό μου. Τι να σου πω, έχω αγνοήσει και με έχουν αγνοήσει έταιρον εκάτερον, στοn %@&% μου keep_walking.