Originally Posted by
amelie74
Σουελ σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο που αφιερωσες για να με βοηθησεις.
το οτι τα λες καλοπροαιρετα ειναι εμφανεστατο.
παρολα αυτα δεν συμφωνω απολυτα με τα γραφομενα σου.
ο λογος που το σωμα μου, μου λεει οταν ειναι να παω για θεραπεια "κατσε στα αυγα σου" ειναι επειδη οπως εχω αναφερει πολλες φορες το αγχος μου, το οποιο κορυφωνεται με κρισεις πανικου, βρισκεται σε εξαρση ουτως η αλλως.
με την θεραπευτρια μου, συζηταμε τους λογους που εχουν πυροδοτησει ή και συντηρουν εδω και καιρο αυτο το αγχος.
Αμελί, κάνεις πρώτη φορά ψυχοθεραπεία;Αν ναι, τότε οκ.Αν όμως στο παρελθον έχεις ξανακάνει,όπως υποθέτω, λογικά τα έχεις συζητησει αυτά τα θέματα.Κι αν απο την προηγουμενη θεραπεία σου δεν έμεινες ευχριστημενη, σίγουρα έμαθες καποια πράγματα.Τώρα, αν η προσέγγιση ήταν πιο ψυχαναλυτικη, σαφως δεν ειδες αποτελεσματα, αλλά η γνώση/αυτογνωσία δεν ακυρώνεται.Αν τα παραπάνω ισχύουν, γιατί να μπεις στη διαδικασία να ξανακανεις αυτην την ενδοσκόπηση;Δεν είναι πολύ ψυχοφθόρο;
με το να μου πει απλες τεχνικες αντιμετωπισης του αγχους/αγοραφοβιας θα ειναι σαν να κοιταμε την κορυφη του παγοβουνου και να χανουμε το υπολοιπο 99% δλδ το παγοβουνο...δλδ την ουσια.
ειναι παρα πολυ σημαντικο να ξερεις τους λογους που υποφερεις απο το οτιδηποτε.
[COLOR="navy"]Οι απλές τεχνικές (της γνωσιακης π.χ.) σε βοηθάνε όμως πάρα πολύ για να προχωρησεις παρακάτω.Δεν είπε κανεις ότι δεν μπορείς να ψάξεις βαθύτερα.Δεν αναιρεί το ένα το άλλο...[/COLOR]Για μενα η κορυφή του παγόβουνου προέχει...Εγώ 6 χρόνια αναμασουσα την ουσία, το γιατί και το πως υποφέρω...Αλλά η καθημερινότητά μου ήταν μια κόλαση...
ναι πολλες φορες οντως γυριζω ερειπιο, αλλα αυτο δεν εχει να κανει με την λανθασμενη απο πλευρας της προσεγγιση των προβληματων μου.
εχουν υπαρξει πολλες φορες που μου εχει πει τρομερα βοηθητικα πραγματα, τα οποια αφου γυρισω μετα κοπων κ βασανων σπιτι και ηρεμησω, τα σκεφτομαι και λεω "τι καλα που τα ειπε" ή "μου ανοιξε τα ματια στο ταδε θεμα που εγω το εβλεπα στενομυαλα"
Δεν έχει η θεραπεύτρια λανθασμενη προσέγγιση.Ίσως για σενα αυτην την περίοδο δεν είναι η κατάλληλη....
το να ερχεται λοιπον στο σπιτι, προεκυψε σαν εσχατη λυση αναγκης, γιατι κατ'αυτο τον τροπο, θα εισπρατω τα οφελη της ψυχοθεραπειας χωρις ολα αυτα να επισκιαζονται απο το βασανο των κρισεων πανικου.
Για πιθανή εξάρτηση απο τη θεραπεύτρια ή τη θεραπευτική σχέση, έχεις συζητησει φαντάζομαι μαζί της;