ΚΕΝΟ αν κλαίμε συνέχεια την μοίρα μας - κι έχουμε αρκετούς λόγους τελευταία.. - θα καταλήξουμε
στην καλύτερη.. όλοι στο χαπάκωμα.. με γενόσημα!
Printable View
ΜΑΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ COCA - COLA ΟΙ "ΕΛΛΗΝΟΕΒΡΑΙΟΙ" ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ!
Κι αντί να απολογηθεί, ο Γιώργος Δαυίδ μεταφέρει τα εργοστάσιά του στην Τουρκία!
Αυτή η χημική ουσία, η οποία, σύμφωνα με ειδικούς, εάν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να προκαλέσει ανεπάρκεια
πολλών οργάνων του ανθρώπινου σώματος καθώς είναι τοξική -και μάλιστα χρησιμοποιείται στα ζιζανιοκτόνα-, είναι άγνωστο
πώς αναμίχθηκε με το παραγόμενο προϊόν της εταιρείας στο εργοστάσιο του Ηρακλείου Κρήτης.
Μήνυμα Αγάπης: "Αναρχικός είναι αυτός που δεν είναι δούλος, ούτε τύραννος του άλλου....
"από Τρικλοποδιά
Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά!
ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ, ΗΓΓΙΚΕΝ !...
Ο ΕΠΙΜΕΝΩΝ ΝΙΚΑ !...
υ.γ...Και που θα πάει θα γυρίσει κι ο τροχός, γι' άλλους καλώς και γι' άλλους δυστυχώς..
Έστω και με γιαούρτια , μουσταρδες ο Έλληνας άρχισε να αντιδρα .....
Στόχος ο Αδωνης Γεωργιαδης .
Δεν γλύτωσε και η γυναίκα του ....
Άντε να ανέβουμε σε οπλισμό .... σε κατι ποιο βαρύ .... .
ναι και μέρες πούναι προκαλεί κι όλας ο βουλευτής του Σαμαρά κι απειλεί έμμεσα με αίμα και κάνει πρωτοφανείς και απειλητικούς συνειρμούς
για μια κοινωνία όμως, που οι πολιτικοί κι αυτό που αντιπροσωπεύει ο ίδιος, την έκαναν ζούγκλα και σαν τα μούτρα τους.
Το makeleio θεωρεί τις δηλώσεις(εκ του ασφαλούς)του γραφικού τηλεβιβλιοπώλη λίαν απαράδεκτους, που ρίχνουν κι άλλο λάδι στην ήδη καίουσα
και λαμπαδιάζουσα κοινωνική κατακραυγή και αγανάκτηση.
υ.γ. είπε πως λυπάται για την γυναίκα του, που γίνεται στόχος κι εκείνη εξ αιτίας του.
Δεν πειράζει λοιπόν, γιατί όταν προκλητικά εκτίθεσαι επόμενο είναι ότι θα υποστούν και οι γύρω από σένα τις ίδιες συνέπειες.
Ναι τον είδα και άκουσα την απάντηση του .
Εγω εχω λάβει email απο τοπικό υποψήφιο , τον έστειλα στο ....και θα το κάνω και με κάθε έναν που ενοχλει , οι προδότες , τόσοι πέρασαν και δεν πήραν με την βία την Ελλάδα και τώρα αυτοι οι κύριοι μας δώσανε έτσι στεγνά και απλα , μας κάναν δούλους της Ευρώπης .
Και ακόμη δεν έχουν κρυφτεί ....
Άκουσα ότι εισαγγελεας κάνει έρευνα σχετικα με το γεγονός ότι τα Lidl σε 50 απο τα 70 προϊόντα ειναι κατα πολυ ακριβότερα στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες.....
Τελικά τοσο πολυ πλούσιους μας περνάνε ?
Αυτοί δεν κρύβονται, αλλά κι η οργή του κόσμου πλέον δεν συγκρατείται γι' αυτό λοιπόν χτες βράδυ στην εκκλησία
του Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αντί για το Χριστός Ανέστη κάποιοι επέλεξαν να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο!
Μάλιστα ήταν τέτοια η ένταση που δεν μπορούσε να καλυφθεί ούτε από τα μεγάφωνα. Λευτεριά, γιατί Ανάσταση=Επ-ανάσταση!
Για να δούμε , θα πάρουμε μπροστα ......
Άντε γιατι πολυ μας πρηξαν .
Πάντως συμπασχω με τον Ακη..... έχει δίκιο , ειναι αδικία να ειναι μέσα .... μόνο αυτός και οι άλλοι να ειναι έξω , μέσα ολοι και όχι στο ανηλικων ....
Αμνός, ο ελληνικός
http://p-nstatic.doldigital.net/tane...0489F4292F.jpg
Το μήνυμα που έστειλε η πρώτη κουδούνα όταν άρχισε να χτυπά νευρικά στον Γράμμο
έλεγε χωρίς περιστροφές πως «την κάτσαμε».
Η προβατίνα είχε στυλώσει τα μάτια της προς τα σύνορα
και αδυνατούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε.
Κριάρια και προβατίνες από τη Βόρεια Ευρώπη και συγκεκριμένα τη Γερμανία,
συνεπικουρούμενα από ζυγούρες, εισέρεαν συντεταγμένα στη χώρα μας
χωρίς κανείς να προβάλλει την παραμικρή αντίσταση.
Τη δεκαετία του 1960 πολλοί κτηνοτρόφοι
είχαν αποφασίσει να επέμβουν στον γενετικό κώδικα των ελληνικών αρνιών και προβάτων
με σκοπό να αυξήσουν την αποδοτικότητά τους.
Ηθελαν η προβατίνα να παράγει σε κάθε γαλακτική περίοδο,
που διαρκεί περίπου 200 ημέρες, ακόμη και 600 λίτρα γάλα.
Σενάριο οπωσδήποτε ζοφερό για τις εγχώριες φυλές προβάτων,
που εκείνη την εποχή μπορεί να έφθαναν σε αριθμό τις 30.
Σήμερα είναι λιγότερες.
Η προβατίνα στον Γράμμο μετρούσε μία προς μία τις παρείσακτες προβατίνες από τη Φρισλανδία.
Το μέτρημα τελειωμό δεν είχε, αλλά δεν την έπιασε και ύπνος.
Τα ξενόφερτα πρόβατα μεταφέρθηκαν σχεδόν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Ωστόσο κάθε διαμαρτυρία μέσα στο μαντρί ήταν μάταιη,
παρά το γεγονός ότι η προβατίνα-συνοριοφύλακας
είχε εγκαίρως καλέσει σε εγρήγορση και αγωνιστική επαγρύπνηση....
Πηγή
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4711144
Joann κι έτσι καταλήγουμε νάχουμε στην διάθεσή μας ένα διατροφικό είδος όπως το κρέας, που η αφύσικη μαζική παραγωγή του με τις τόσες
παρεμβάσεις-μεταλλάξεις να ευθύνεται σε μεγάλο ποσοστό για τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες.. ακόμα και ναι και για τα ψυχικά νοσήματα!
« Ο κόκκινος Πάνος.... »
Του Σωτήριου Καλαμίτση, Δικηγόρου
Άκουγα τον Παναγιωτόπουλο της τοσοΝΔούλας και δεν πίστευα στ αυτιά μου. Έλεγε με το γνωστό πομπώδες ύφος του
ότι σιγά-σιγά ο λαός θα καταπνίξει τον θυμό του, θα παραμερίσει την οργή του, θα ξεχάσει την αγανάκτησή του και
προσερχόμενος στις κάλπες θα επιλέξει με καθαρό μυαλό και νηφαλιότητα αυτόν που μπορεί πράγματι να μας οδηγήσει
στην έξοδο από την κρίση.
Οι άνθρωποι δεν παίζονται. ΄Η αυτοί ζουν σε άλλο κόσμο, όπως τους είπε η Βαγενά εντός Βουλής, ή εμείς είμαστε και πολύ
ζώα. Αναμένει, δηλαδή, ο εν λόγω κύριος πως όλοι οι θυμωμένοι, οργισμένοι, αγανακτισμένοι πολίτες που έμειναν χωρίς
δουλειά, που μειώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις τους, που ψεκάστηκαν με χημικά στις πλατείες τής επικράτειας, κυρίως
δε στον περίγυρο του Πλυντηριοβουλίου, θα το παίξουν Μπομπ Σφουγγαράκης και καταστρέφοντας τον σκληρό δίσκο
του εγκεφάλου τους θα ψηφίσουν αυτούς που ψήφισαν τα Μνημόνια και δημιούργησαν τους νεοάστεγους, τους συρρέοντες
στα συσσίτια των Δήμων και της Εκκλησίας, τα παιδιά που οι μανάδες τους τα εγκαταλείπουν σε ιδρύματα, επειδή
αδυνατούν να τα θρέψουν, τις στρατιές των ανέργων και τα τάγματα όσων έχουν δουλειά, αλλά έγιναν έρμαια των
εργοδοτών για ένα κομμάτι ψωμί.
Ναι κύριε Πάνε. Έτσι νομίζεις ότι θα γίνει. Αφού τα φάγατε μαζί με το πράσινο στρατόπεδο, το οποίο αποδείχθηκε το έτερον
ήμισύ σας, αφού φορτώσατε τον εύπιστο λαό με ένα χρέος, του οποίου δεν τολμήσατε να ζητήσετε τον έλεγχο, κι αφού
υπογράψατε με χέρια και με πόδια επιστολές υποτέλειας χωρίς να μας ρωτήσετε, περιμένετε να πιούμε ξύδι για να
καταπιούμε τον θυμό μας. Δεν θα πιούμε. Θα βρέξουμε τα χείλη μας, αλλά δεν θα πούμε Τετέλεσται..
υ.γ. αυτήν την φορά θάπρεπε για να ψηφίσουμε τελικά, να υπογράψουμε όλοι, πως άλλα "λάθη" δεν θα δεχτούμε από κανέναν
και με το πρώτο "λάθος" που θα γίνει, όχι μόνο θα πηγαίνουν σπίτι τους, αλλά θα πληρώνουν και τις συνέπειές του.
ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΖΗΤΑ ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙ..!!!!
Posted by Τρικλοποδιά
"Καθαρή Εντολή" ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής της ΝΔ και το λιγότερο που μπορούμε
να κάνουμε για τον αποτυχημένο αρχηγό της Πολιτικής Άνοιξης και νυν συνπρωθυπουργό της Ελλάδας, είναι να του τη δώσουμε:
"Τράβα γαμήσου ρε Αντωνάκη"!!!
Γιατί «το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν»
υ.γ. καλά για γέλια και για κλάματα..
Ιατρική η υγεία;
Μήπως μόνο η ιατρική δεν φτάνει;
Υπάρχει σήμερα μία μεγάλη επιστημονική βιβλιογραφία η οποία αποδεικνύει ότι οι κυριότερες αιτίες των ασθενειών έχουν άμεση σχέση με τον τρόπο ζωής, διατροφής, το περιβάλλον, τις ψυχολογικές και κoινωνικό-οικoνoμικές συνθήκες που επικρατούν. Όμως αυτά τα στοιχεία δεν έχουν ενσωματωθεί στο πρόγραμμα των ιατρικών σχολών.
Η δήθεν παντοδύναμη ιατρική δεν πέτυχε να εξασφαλίσει για την πλειονότητα των ανθρώπων των ανεπτυγμένων και ανεπτυγμένων χωρών καλή υγεία και την πρόληψη των χρόνιων εκφυλιστικών ασθενειών έχουν λάβει επιδημικές διαστάσεις. Σύμφωνα με κάποια στοιχεία, μόνον το 10-15% των παθολογικών καταστάσεων μπορεί η ιατρική να επηρεάσει ευνοϊκά τους δείκτες υγείας του πληθυσμού. Στο υπόλοιπο των προβλημάτων υγείας το ιατρικό σύστημα είναι πρακτικά ανίσχυρο να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις αιτίες της αρρώστιας.
«Σε πάμπολλες περιπτώσεις αρρώστιας οι θεραπείες συνεχίζονται ως το σημείο που επέρχεται πλήρης αποδιοργάνωση του συστήματος και δεν συνέρχεται πια το άρρωστο άτομο, δεν καταφέρνει δηλαδή ποτέ πλέον να ανακτήσει πλήρως την υγεία και ισορροπία του», λέει ο δόκτωρ της Αφάρμακης Οικολογικής Ιατρικής κ. Κουμεντάκης.
Θεραπεία στις αιτίες και όχι στο σύμπτωμα
Σε έγκυρα περιοδικά της Αμερικής και της Μ.Βρετανίας τεκμηριωμένες έρευνες αναφέρουν ότι «οι γιατροί είναι η τρίτη κορυφαία αιτία θανάτου στις H.Π.A προξενώντας 250.000 θανάτους κάθε χρόνο». Σύμφωνα με αναφορά του Ινστιτούτου Ιατρικής των H.Π.A οι θάνατοι αυτοί κάθε χρόνο προξενούνται από τις εξής αιτίες:α. 12.000 θάνατοι από περιττές χειρουργικές επεμβάσεις, β. 7.000 θάνατοι από λάθη στην χορήγηση φαρμάκων στα νοσοκομεία, γ. 20.000 θάνατοι από άλλα λάθη στα νοσοκομεία, δ. 80.000 θάνατοι από λοιμώξεις στα νοσοκομεία και ε. 106.000 θάνατοι από ανεπιθύμητες παρενέργειες των φαρμάκων και ιατρογενείς αρρώστιες που οφείλονται σε λάθη αλλά σε σωστές από ιατρική άποψη πρακτικές.
Ιατρική ή υγεία; Διαλέξτε!Οι ιατρικές πρακτικές ευθύνονται για 250.000 θανάτους το χρόνο, καθιστώντας την ιατρική ως Τρίτη αιτία θανάτου στις Η.Π.Α, μετά από τον καρκίνο και τις καρδιοπάθειες. Στη χώρα μας, τα τρία τέταρτα των θανάτων κάθε χρόνο οφείλονται στις καρδιαγγειακές αρρώστιες και τον καρκίνο αλλά η ιατρική ελάχιστα πράγματα καταφέρνει να προσφέρει τόσο στην πρόληψη όσο και στη θεραπεία των εκφυλιστικών ασθενειών. Πως αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί ότι 24% των θανάτων, που σημειώνονται στη Θεσσαλονίκη, έχει σχέση με κάποια μορφή καρκίνου;
ΕΜΒΟΛΙΑ.Ερωτηματικά και για τα εμβόλια. Για τα εμβόλια, που η χρησιμότητα τους δεν αμφισβητήθηκε ακόμη από το γενικό πληθυσμό, πληθαίνουν οι ενδείξεις για μακροπρόθεσμα δυσμενείς συνέπειες. Υπάρχει μια μακριά λίστα παρενεργειών από εμβολιασμούς και ως ένα σημείο οι παρενέργειες των εμβολιασμών είναι επίσημα παραδεκτές αν και ευρέως υποτιμούνται ενώ έχει συσχετιστεί ο εμβολιασμός με αυτοάνοσες νόσους, όπως ερυθυματώδης λύκος με αλλεργίες.
Τα εμβόλια χορηγούνται πολύ νωρίς στη ζωή και προκαλούν ανοσοκαταστολή σ' ένα ποσοστό περιπτώσεων. Ένας αριθμός αυτών των νόσων, είναι δυνατόν να προκαλούνται από εμβολιασμούς. Αυτό σημαίνει έμφαση στους παρακάτω τομείς:-
Βελτίωση των κοινωνικών συνθηκών διαβίωσης
-Καταπολέμηση της ανεργίας
-Καταπολέμηση της περιβαλλοντικής καταστροφής
-Aπoφυγή επικίνδυνων θεραπειών
Mαταράσης βασίλης Γ3 Γυμνάσιο Λουτρακίου
υ.γ.: .. είμαι κι εγώ κατά την εμπορευματοποίησης της υγείας. Αυτά!
αν και δε προκειται να ψηφισω ΧΑ λογο κατι μπλεξιματων που ειχα τελευταια (4), πιστευω οτι καλα τα λεει γιατι η υποτιθεμενη ανεξαρτησια εκανε τις γυναικες να μη ξερουν τι τους γινεται, αποπροσανατολιστηκαν απ'το ρολο τους γι'αυτο και οι σχεσουλες πανε κατα διαολου. φανταστειτε να καναν και οι αντρες το ιδιο, θα γινοντουσαν ολοι gay, κανεις δε θα πηγαινε με γυναικα, και στο τελος δε θα γεννιοντουσαν παιδια.
ΚΕΝΟ εσυ το βιολί σου...
Χριστινα εσενα μου αρεσε η μυτη σου...
Ανοιχτή επιστολή σε κάθε παππού και κάθε γιαγιά
Αγαπημένε μου παππού και αγαπημένη μου γιαγιά
Ξέρω πως περάσατε δύσκολα παιδικά χρόνια, στην αρχή η κατοχή μετά η ανελευθερία με ότι αυτό συνεπάγεται έως ότου ήρθε το '74 και χωριστίκατε σε δυο στρατόπεδα..
..Σήμερα όμως έχετε παραμείνει πολύ ρομαντικοί που ουσιαστικά καταντάτε κορόιδα, έχετε την ελπίδα πως ο Βενιζέλος θα γίνει Ανδρέας Παπανδρέου και πως ο Σαμαράς θα γίνει Κωνσταντίνος Καραμανλής αλλά ακόμα και εσείς οι ίδιοι γνωρίζετε πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.
Σας δίνουνε γεννόσημα φάρμακα, σας κόβουν χρήματα που έχετε πληρώσει για να ζήσετε κάποια μέρα με αξιοπρέπεια, σας στιβάζουν τον έναν πάνω στον άλλον στα νοσοκομεία λες και είστε ζώα, σας βάζουν ενοίκιο στο σπίτι που χτίσατε πέτρα-πέτρα από το υστέρημα σας, πολλές φορές ντρέπεστε επειδή δεν έχετε να μου δώσετε χαρτζιλίκι ενώ τα λεφτά σας δεν είναι αρκετά για να βοηθήσετε τους άνεργους γονείς μου.
..Το μέλλον πλέον ανήκει σε εμάς τους νέους, δεν έχετε λόγω στην ζωή μας όπως και εμείς παλιότερα δεν είχαμε λόγω στην δική σας.
Αν πραγματικά με αγαπάς δεν θα με πετάξεις στην ανεργία και στην αβεβαιότητα, δεν θα με αναγκάσεις να μην κάνω οικογένεια επειδή ο μισθός των 200 ευρώ δεν μου φτάνει ούτε για τα απαραίτητα, δεν θα με αναγκάσεις να είμαι 50 χρονών και να περιμένω να με ζήσει η μάνα μου, δεν θα με αναγκάσεις να περιμένω στην ουρά για ένα πιάτο φαγητό.
pasaporti
μαρκελα ειναι παρα πολυ λυπητερο αυτο το ποστ, εγω προσωπικα νιωθω πως εγινα κομπλεξικος με τους μεγαλυτερους, και δυσκολευομαι να τους σεβαστω και να συγκρατηθω μη ξεσπασω πανω τους. στα ματια μου αυτοι φταινε για ολα, που παραμενω ακομα με τους γονεις αναγκαστικα, που δεν εχω δουλεια, που δε θα κανω ποτε οικογενεια. πρεπει να πληρωσουν παση θυσια, κανω υπομονη και τον μαλακα τοσα χρονια, αλλα πλεον ξεχειλιζω κακια (κι οχι απλα ξυνιλα που ειπε η Χριστινα), σαν να εχει καταστραφει ο χαρακτηρας, η προσωπικοτητα, η ψυχοσυνθεση, τα παντα ολα μου ανεπανορθωτα. καθε μια σκεψη που κανω ειναι πληγμα κατα της ανθρωποτητας. ενα μυδραλιοβολο να μου διναν θα εβγαινα να πυροβολαω οποιον βρω μπροστα μου, χωρις να νιωθω τυψεις μετα. ειμαι σιγουρος κι αλλοι που βρισκονται σε παρομοια θεση νιωθουν τα ιδια. δοξα το θεο οι δικοι μου παππουδες και γιαγιαδες εχουν ηδη πεθανει, εκτος απο εναν που ζει μακρια και εχω να τον δω παρα πολλα χρονια (εχουμε καποιου ειδους κοντρα γιατι παλια ηταν αστυνομικος κι εγω δε σεβομαι τιποτα και βριζω την ελλαδα). και με τους υποτιθεμενους γονεις μου τα παω παρα πολυ ασχημα (υπαρχει επισης καποιου ειδους αντιπαλοτητας και δε συμπεριφερονται καλα), με χαρακτηρισμους πισω απ'τη πλατη μου σαν να μην ειμαι ανθρωπος, κοιταζουν μονο τον εαυτο τους. αυτοι ομως ζησαν τη ζωη τους, καλοπερνανε τωρα, κι εγω εμεινα ο μαλακας ο ξεκρεμαστος χωρις δουλεια, χωρις λεφτα, χωρις οικογενεια, χωρις μελλον εξαιτιας τους. γι'αυτο το σπιτι γενικα ειναι χωρισμενο σε δυο στρατοπεδα, απ'τη μια αυτοι που καλοπερνανε, κι απ'την αλλη εγω μονος και φοβισμενος, να αναζητω συνεχεια λιγη ησυχια κι αγαπη. το γραψα και στο αλλο θεμα που εκανα προσφατα αλλα δε βρηκα καμια λυση. ουτε τα φαρμακα να γινεις ζομπι ειναι λυση. ΕΛΠΙΖΩ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΩΝ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ. πραγματικα δε μπορω να φανταστω πως ειναι να ξαναβγαινει Πασοκ ή ΝΔ και να συνεχιζει αυτη η ζωη εδω περα. η ζωη στο ελλαδισταν καταληγει σε αυτοκτονια ή μακελειο (οχι του Στεφανου Χιου, αλλα κανονικο).
Π. Παυλόπουλος: Η ακυβερνησία θα οδηγήσει σε άτακτη χρεοκοπία
Η ακυβερνησία μπορεί να οδηγήσει σε άτακτη χρεοκοπία, υποστήριξε ο Προκόπης Παυλόπουλος, αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές.
Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας βγήκε σήμερα στον «αέρα» τηλεοπτικών εκπομπών («ΚΟΝΤΡΑ CHANNEL» και
«ΝΕΤ») σχολιάζοντας, μεταξύ άλλων, και την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου.
ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ, ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΤΑΚΤΗ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΛΕΒΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΑΚΗ, ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ...
απο ποιον αλλον να ξεκινησε ? τον καθε 18χρονο και 20χρονο που δε προλαβε ακομα να ασχοληθει, εμενα που δε ψηφιζω κανεναν, ή μηπως παει ακομα πιο πισω στον Χιλτερ και τον Παπαδοπουλο με τη χουντα ?
Γιάννη μου, σωστά το λες εσύ, πως αυτοί τελικά είν' οι πρωτεργάτες των σημερινών δεινών μας, αλλά
για τους παππούδες και τις γιαγιάδες, αυτοί αποτελούσαν όπως το λες ακριβώς έναν μύθο!
Δεν μπορώ όμως και να τους μισήσω γι' αυτές τις λάθος επιλογές τους. Λέω απλά πως ίσως εξαπατήθηκαν!
@ΚΕΝΟ με το να μην ψηφίσεις-αυτό θέλουν!-είναι σαν να επιτρέπεις όμως σ' αυτούς τους άχρηστους να συνεχίζουν την εξόντωσή σου!
Και νάταν μια κι έξω οκ, θάναι το λιγότερο από δω και πέρα μαρτυρική!
δε καθομαι κουκλιτσα μου να ασχοληθω εγω με τη πολιτικη, μη κοιτας που γραφω καμια μαλακια εδω μεσα, ειμαι εξαιρετικα υπερανω για να τρεξω να ψηφισω τη μουρη του καθενα. ακομα και να με πληρωνανε, δε θα το εκανα. η εξοντωση δυστυχως συνεχιζεται ειτε παω, ειτε οχι. με μια παραπανω ψηφο εξαλλου, δε προκειται να αλλαξει κατι. κι οποιον κι αν επιλεξουμε πλεον, δεν αλλαζει το σκηνικο ετσι οπως καταντησε. ειναι μη αναστρεψιμη η κατασταση στο ελλαδισταν.
ΚΕΝΟ θ' αρπαχτούμε πάλι την βλέπω την δουλειά που πάει! Μην τα λες αυτά.. είναι παραπλανητικά! Άκου τι θα γίνει με μια ψήφο παραπάνω..
Αν αυτό το λένε οι περισσότεροι, που εκεί μας κατάντησαν.. τότε οδηγούμαστε στην καταστροφή κι υπάρχουν μην ξεχνάς και παιδάκια, που δεν φταίνε..
δεν εχω σκοπο να παραπλανησω ουτε να επηρεασω το κοσμο. αυτη ειναι η αληθεια, κανενα κομμα δεν αξιζει, κανενα κομμα δε προκειται να μας βγαλει απ'τον βουρκο του ΔΝΤ, κανενα κομμα δε προκειται να μας χαρισει καλυτερη ζωη. γιατι εδω ολα γινονται μονο χειροτερα. ή καθομαστε και καταληγουμε στη παρανοια και τη παρανομια, ή φευγουμε για καπου αλλου με την ελπιδα να μας δεχτουν και να ζουμε πιο ομορφα. αλλη λυση δεν υπαρχει και οι εκλογες παντα στημενες μου φαινοντουσαν, ποσο μαλλον τωρα που φτασαν να κανουν μεχρι και τους αλλοδαπους ελληνες για να ξαναψηφισουν Πασοκ, αφου ξερουν οτι οι πραγματικοι ελληνες δε προκειται να τρεξουν για χαρη τους και να τους επιλεξουν παλι (εξαιρουνται τα κομματοσκυλα, αν εμεινε κανενα παντα απ'τα παλια).
Ένας στους δύο δυσκολεύονται να αγοράσουν τρόφιμα!
Ενδεικτικά της δραματικής πραγματικότητας που βιώνει ο ελληνικός λαός είναι τα στοιχεία που παρουσιάζει πανευρωπαϊκή
έρευνα για την φτώχεια, με την χώρα μας να κατέχει μια θλιβερή «πρωτιά», αφήνοντας πίσω της χώρες όπως η Λιθουανία,
η Λετονία και η Βουλγαρία!
Είναι χαρακτηριστικό όπως δημοσιεύει το protothema.gr, πως το 97% των Ελλήνων διαπιστώνει ότι η φτώχεια αυξήθηκε
στη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο, ενώ το 72% των Ελλήνων εκτιμά ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει το 2012.
Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται ο ένας στους δύο Έλληνες (51%) σε ότι αφορά τον κίνδυνο να βρεθεί χωρίς δουλειά στους επόμενους
12 μήνες, ενώ το 80% πιστεύει ότι, αν απολυθεί, θα δυσκολευτεί να ξαναβρεί εργασία.
Σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, ο ένας στους δύο Έλληνες (45%) βρέθηκε στο σημείο να αδυνατεί να αγοράσει τρόφιμα ή να
πληρώσει λογαριασμούς. Το ποσοστό αυτό τοποθετεί την Ελλάδα στη χειρότερη θέση σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.
Επτά στους δέκα (73%) παραδέχονται ότι καθυστερούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Μάλιστα, για έναν στους δύο (45%) η
εξόφληση των λογαριασμών αποτελεί πηγή μόνιμου άγχους, ενώ για το 28% των ερωτηθέντων η αποπληρωμή των υποχρεώσεων
είναι πλέον αδύνατη.
Η πλειοψηφία των Ελλήνων (63%) δυσκολεύεται πια να καλύψει τις δαπάνες περίθαλψης των ιδίων ή των συγγενών τους, ενώ
το 79% πιστεύει ότι στο επόμενο διάστημα θα δυσκολευτεί ακόμη και με τα έξοδα φροντίδας των παιδιών.
Περισσότερο από κάθε άλλο Ευρωπαίο, οι Έλληνες φοβούνται ότι στο επόμενο διάστημα θα μείνουν πίσω στην πληρωμή των
δόσεων του στεγαστικού δανείου ή του ενοικίου τους. Μάλιστα, ένας στους δέκα (11%) φοβάται ότι τελικά θα χάσει το σπίτι του...
υ.γ. και τελικά, φυσικό και λογικό είναι η Ελλάδα εκτός από χώρα φτωχών, να καταντήσει και χώρα γερόντων και ξενητεμένων!!
Ειμαστε άξιοι της μοίρας μας .
Δράμα: Η Γιορτή των Σπόρων!
Posted by Τρικλοποδιά
του Παύλου Γεωργιάδη για το protagon.gr
Χιλιάδες άνθρωποι από όλη την Ελλάδα θα βρεθούν το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται στο Μεσοχώρι Παρανεστίου του
Νομού Δράμας. Πρόκειται για την 12η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών που οργανώνει με επιτυχία κάθε
χρόνο η Εναλλακτική Κοινότητα «Πελίτι» σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου και με την
υποστήριξη του Δήμου Παρανεστίου.
Η γιορτή θα περιλαμβάνει ομιλίες από γεωργούς, ακτιβιστές, κτηνοτρόφους και ακαδημαϊκούς, καθώς και εργαστήρια, φεστιβάλ
παιδικής ζωγραφικής, χαριστικό παζάρι, εκθέσεις φωτογραφίας και σπόρων και προσφορά ντόπιων ποικιλιών. Φυσικά δεν θα λείψει
η μουσική, ο χορός και το φαγητό. Ταυτόχρονα, θα διεξαχθούν οιΔιεθνείς Ημέρες Σπόρων του δικτύου τηςΠανευρωπαϊκής
Εκστρατείας για τους Σπόρους με περίπου 60 συμμετοχές από 15 χώρες.
Εμπνευστής της Εναλλακτικής Κοινότητας «Πελίτι» είναι ο κ. Παναγιώτης Σαϊνατούδης, ο οποίος το 2009 τιμήθηκε ως Φύλακας
της Βιοποικιλότητας της Μεσογείου από το Bioversity International και τον Δήμαρχο της Ρώμης. Η αναγνώριση του σημαντικού
αυτού Έλληνα έρχεται να προστεθεί σε έναν επιλεγμένο αριθμό γεωργών, επιστημόνων και ακτιβιστών που εργάζονται για τη
διάσωση και τη διατήρηση της γεωργικής βιοποικιλότητας της Γης.
Ο σπόρος είναι δώρο της φύσης, κληρονομιά των προηγούμενων γενεών και στοιχείο του δυναμισμού της ανθρωπότητας.
Είναι ο πρώτος κρίκος της διατροφικής αλυσίδας, η ενσάρκωση της βιολογικής και πολιτισμικής μας ποικιλότητας, καθώς και η
δεξαμενή της μελλοντικής εξέλιξης της ζωής στον πλανήτη. «Οι ντόπιες ποικιλίες είναι ζωντανό κομμάτι του πολιτισμού μας»
λέει ο κ. Σαϊνατούδης. «Οι ντόπιες ποικιλίες έχουν χρώματα, αρώματα και γεύσεις. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο αγρότης-
καλλιεργητής μπορεί κάθε χρόνο να κρατάει τον δικό του σπόρο, κάτι που δεν συναντάμε στις μοντέρνες ποικιλίες».
Εδώ και 10.000 χρόνια, από την αυγή της νεολιθικής επανάστασης, οι αγρότες και οι κοινότητές τους εργάζονται ακατάπαυστα
για την βελτίωση της παραγωγής, της θρεπτικής αξίας και της αντοχής των ντόπιων ποικιλιών και ρατσών. Από γενιά σε γενιά,
έχουν αναπτύξει και διαδόσει τη γνώση τους για τις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών και τα οφέλη τους για την υγεία μας.
Η γνώση αυτή επεκτείνεται στα μυστικά της καλλιέργειάς τους και την αλληλεπίδραση με άλλα φυτά και ζώα, το έδαφος και το νερό.
Η Ελλάδα είναι το πιλοτήριο της Ευρωπαϊκής φυσικής εξέλιξης. Η φάβα της Σαντορίνης καλλιεργείται από την πρώιμη εποχή του
χαλκού, δηλαδή εδώ και 3500 χρόνια. Το μονόκοκκο σιτάρι έχει βρεθεί σε ανασκαφές προϊστορικών οικισμών της Βορείου Ελλάδας
ηλικίας 9000 ετών. Είναι επομένως χρέος και ευθύνη μας να διατηρήσουμε τις ντόπιες ποικιλίες, όπως έχουμε χρέος να
διατηρήσουμε τα ιστορικά μνημεία που δηλώνουν την ταυτότητά μας.
Ο κ. Σαϊνατούδης υποστηρίζει πως στην συγκυρία που βρισκόμαστε αυτή την στιγμή, οι ντόπιες ποικιλίες μπορούν να παίξουν
καθοριστικό ρόλο για την ανεξαρτησία του έθνους, για τη διατροφική μας αυτάρκεια και ελευθερία. «Ο καθένας από εμάς είναι
σημαντικός και σπουδαίος και μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στο να γίνουν τα πράγματα καλύτερα.
Καθημερινά, ψηφίζουμε με το πηρούνι μας για το τί γεωργία και τί πλανήτης θα υπάρχει για αύριο.
Τί βάζουμε στο τραπέζι μας, από που έρχεται η τροφή μας, ποιούς αγρότες και ποιά γεωργία υποστηρίζουμε». Και συνεχίζει με τα
λόγια του ερευνητή των ντόπιων ποικιλιώνAdam Forbes ότι «κανένα έθνος δε μπορεί να είναι ελεύθερο και να μιλάει για
δημοκρατία, από τη στιγμή που χάνει τις αυτόχθονες ποικιλίες του. Ας δούμε τη δική μας επιρροή στα πράγματα που συμβαίνουν
και ας αναλάβουμε την ευθύνη που μας αντιστοιχεί, δίνοντας στην τροφή μας την πολιτική της διάσταση».
Το διατροφικό κίνημα, η σύνδεση με την ελληνική γη και όλος αυτός ο κόσμος που θα βρεθεί το Σαββατοκύριακο στο Παρανέστι
ίσως είναι η μαγιά μιας άλλης Ελλάδας, που ψάχνει εναγωνίως για ένα μήνυμα. Περνώντας από χέρι σε χέρι και από γενιά σε
γενιά, ας πιάσουν οι σπόροι που θα φέρουν μία νέα Αναγέννηση: αυτή της υπαίθρου.
Κι αν αυτό σας φαίνεται ουτοπικό, μην ξεχνάτε πως ο υπολογιστής που σας γράφω, τα ρούχα που φοράμε, το αυτοκίνητο που
οδηγάμε, το κινητό που έχουμε στην τσέπη μας, όλα αυτά είναι υλοποιημένα όνειρα. Κάποιοι άνθρωποι τα είδαν, τα οραματίστηκαν,
δούλεψαν προς αυτή την κατεύθυνση και τα υλοποίησαν. Ας οραματιστούμε κι εμείς έναν καλύτερο κόσμο, όπου οι ντόπιες ποικιλίες
θα καλλιεργούνται στον αγρό και η αλληλεγγύη και η εμπιστοσύνη θα είναι τα βασικά στοιχεία της κοινωνίας μας. Ας δουλέψουμε
προς αυτή την κατεύθυνση και σύντομα τα πράγματα θα είναι έτσι.
Πηγή: Καλά Νέα ... Υπάρχουν κι αυτά
http://www.schizas.com
υ.γ. δεν θα ξεχάσω, που όταν είμασταν μικρά μας φώναζαν "σποράκια" τώρα καταλαβαίνω πόση αξία έχει αυτή η λέξη!
Μην ξεχνάμε ότι ο σπόρος για να καρπίσει, χρειάζεται να σαπίσει! Μπορεί να μας σάπισαν, αλλά ακόμα έχουμε ελπίδα να ξεφυτρώσουμε,
με τον δικό μας σπόρο, πούναι φορέας ζωής! Κι έπειτα το άλλο, το καθοριστικό: " Ό,τι σπέρνουμε θερίζουμε "
Ο Αλέξης Καρέλ γιατρός Βιολόγος με βραβείο Νόμπελ είχε πει: «Είμαστε ό,τι τρώμε και αυτό που τρώμε καθορίζει : Σκέψεις,
συναισθήματα, πράξεις, χαρακτήρα, υγεία, οικονομία, παρόν, μέλλον, πεπρωμένο».
Καλά τα νέα αλλά η κοινότητα πελίτι δεν έγινε σήμερα. Ακόμα πολλοί αγρότες ψεκάζουν με παράνομα φάρμακα που τα φέρνουν στη ζούλα από Τουρκία, Βουλγαρία και δε συμμαζεύεται
και οι καρκίνοι από φυτοφάρμακα καλά κρατούν. Από σπόρους γίνεται χαμός, το τί μεταλλαγμένο παίζει κανείς δεν ξέρει. Από τους αγροτικούς συνεταιρισμούς δεν απέμεινε τίποτα, οι ίδιοι τους φάγανε με χίλιες κουτάλες.
Ότι και να γίνει με τις καλλιέργειες, αν ο έλληνας παραμείνει ακαλλιέργητος δεν πρόκειται να γίνει τίποτα θετικό σε αυτό τον τόπο.
Δεν ξέρω αν το μήνυμα δένει με τα παραπάνω!
Tasos75, έχεις δίκιο. Απόλυτο δίκιο.
bonus οι αυτοκτονιες της ημερας για να μη ξεχνιομαστε...
Quote:
Διπλή απόπειρα αυτοκτονίας από 19χρονη λόγω φτώχειας!
Η οικονομική ανέχεια ήταν, όπως όλα δείχνουν, η αιτία που αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή της με δυο τρόπους (!) μια 19χρονη κοπέλα στην Κω! Ευτυχώς, ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη προσπάθειά της πέτυχαν και η νεαρή αλλοδαπή διέφυγε τον κίνδυνο.
Οι γείτονές της έπαθαν σοκ όταν ότι είδαν την 19χρονη Τσέχα να κάνει «βουτιά» στο κενό από τον δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας όπου βρίσκεται το διαμέρισμά της. Αμέσως κάλεσαν ασθενοφόρο που την μετέφερε στο νοσοκομείο της Κω. Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι πριν από την πτώση είχε αποπειραθεί να κόψει και τις φλέβες της!
Η νεαρή γυναίκα έχει τραυματιστεί μόνο στα πόδια και βρίσκεται εκτός κινδύνου. Σε ένα σημείωμα το οποίο άφησε, ανέφερε ότι οι λόγοι που την οδήγησαν στην απόφαση να αυτοκτονήσει ήταν οικονομικοί.
Τέλος στη ζωή του έβαλε και ένας 50χρονος στα Ψαχνά που αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα στην παραλία του Κολοβρέχτη. Άνδρες του Λιμενικού τον βρήκαν νεκρό με το όπλο πεσμένο δίπλα του. Τα αίτια που τον ώθησαν στην αυτοκτονία δεν έχουν γίνει γνωστά.
www.protothema.gr/greece/article/?aid=191743
μαζικες αυτοκτονιες στην ελλαδα, εχει χαθει το μετρημα πια.Quote:
Έκοψε τις φλέβες του και τον βρήκε νεκρό ο γιός του
Δεν έχει τέλος το δράμα με τις αυτοκτονίες στην χώρα μας.
Μετά την χθεσινή αυτοκτονία ενός 54χρονου λογιστή στο Ηράκλειο, ακόμη μια περίπτωση ενός άνδρα που έβαλε τέλος στην ζωή του συνταράσσει την τοπική κοινωνία.
Πιο συγκεκριμένα αργά χθες το βράδυ, ένας 60χρονος, στην περιοχή Πατελών του Ηρακλείου, τερμάτισε την ζωή του κόβοντας τις φλέβες του.
Τραγική φιγούρα ο γιος του 60χρονου, που βρήκε τον πατέρα του νεκρό.
http://www.newsbomb.gr/koinwnia/stor...kro-o-gios-toy
μπα δεν πτοούνται με τίποτα οι άρχοντες.. και μην απορούμε που βρίσκουν το θράσος ακόμα και τώρα και ζητάνε ψήφο
οι πρωτεργάτες της καταστροφής! Πλέον απευθύνονται σε ψυχοπαθείς! Σου λέει όσοι και να φουντάρουνε τους άλλους σαν πρόβατα,
με κυρίαρχο τον φόβο που σπέρνουν, θα τους πάμε έτσι κι αλλιώς κοπάδι για την μαζική εξόντωση! Κακό Μαύρο ψόφο κι όχι σ' αυτούς ψήφο!
..Είναι λίγοι
..είναι εξαρτημένοι
..κι είναι κι ανθέλληνες!
Δυστυχώς οι προηγούμενες δύο γενιές μαζί με τη δική μας έθρεψε και γιγάντωσε αυτό το χάλι. Οι πολιτικοί αντικατοπτρίζουν και την κοινωνία που εκπροσωπούν.
Δεν έχουμε παιδεία και καλλιέργεια δυστυχώς σαν λαός, ποτέ δεν είχαμε με ελάχιστες εξαιρέσεις. Μια ζωή ήμασταν μάζα που χειροκροτούσε στο πιο ηχηρά σύνθημα. Λίγοι είναι αυτοί με ευγενή ιδανικά
και αυτοί δεν αποτελούν παράδειγμα για κανέναν αφού στη δημόσια ζωή της χώρας πάντα επέπλεαν φελλοί και σκατά. Το σύνθημα ψωμί παιδεία ελευθερία το ισοπέδωσαν οι ίδιοι
που το έκαναν ευαγγέλιο πριν από 40 χρόνια. Όπου και να πας λαμογιά. Δεν υπάρχει έστω και ένας οργανισμός ή μια εταιρεία που να λειτουργεί βάσει νόμου. Δεν υπάρχει έστω ένα
έντυπο που να μην εξυπηρετεί κάποιο συμφέρον ή να είναι κατά το δυνατόν αντικειμενικό. Αυτός ο λαός ποτέ δεν είχε ομόνοια, μια φορά το 40 συσπειρώθηκε και μετά από λίγα χρόνια
αλληλοσφάζονταν αριστεροδεξιοί στα βουνά. Άντε αν παίζει η εθνική κανα ματς ή τραγουδάει η παπαρίζου στη γιουροβίζιον να μας δεις ενωμένους. Από κόμπλεξ άλλο τίποτα.
Πιστεύω ότι κάπου αρχίσαμε να ξυπνάμε, όχι όμως γιατί βλέπουμε το διπλανό να χάνει τη δουλειά του αλλά γιατί η τσέπη μας είναι πιο άδεια από ποτέ οπότε είναι μια λογική αντίδραση.
Μήπως τα λέω πολύ μαύρα; Επίνα ένα καφέ με φίλους πριν και είχαμε αυτή την κουβέντα, για το πόσο μπουρδέλο είμαστε σαν λαός και σαν κράτος.
Τάσο καθόλου μαύρα, γιατί απ' όσο κατράμι είναι, περισσότερο δεν γίνεται δυστυχώς!
Είναι η σκληρή πραγματικότητα, που σαν μαζόχες αντιμετωπίζουμε!
..Στις 6 Μαΐου κρίνεται όχι μόνο το μέλλον μας αλλά και το μέλλον όλης της Ευρώπης. Από εμάς περιμένουν και οι άλλοι λαοί. Από τις ελληνικές και γαλλικές εκλογές. Όπως γίναμε «αρνίο επί σφαγή» για παραδειγματισμό στους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς, στο χέρι μας είναι να γίνουμε και οι απελευθερωτές της Ευρώπης. Να γίνουμε ξανά αυτό που είμαστε και όχι αυτό που μας έκαναν. Όχι στην ψήφο του φόβου και του μαζοχισμού. Άλλωστε η Ευρώπη είναι λέξη ελληνική, ενώ ο μαζοχισμός, δεν είναι.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος