Δηλαδή υπάρχει σίγουρα λύση; Δηλαδή εγώ σχέση θα κάνω ή όχι;
Printable View
Εγώ μάλλον προβλέπω οτι δεν πρόκειται να κάνεις ποτέ σχέση...
Εμμανουελα ο ψυχολόγος κορίτσι μου δεν θα σου βρει γκομενο. Δεν θα σου δώσει μαγικές συνταγές για να πως θα κάνεις σχέση, θα σε βοηθήσει με τα προσωπικά σου προβλήματα .
Σου είπαμε κάποια πράγματα για το πως περίπου λειτουργουν τα πράγματα και πάνω από όλα, σου έχουμε πει όλοι ένα σωρο φορές να χαλαρώσεις. Δεν μπορέις να κάνεις παράπονο μετα από 35 σελίδες ότι δεν ασχοληθήκαμε με το θέμα σου.
Αφέσου περισσότερο, δώσε ευκαιρίες σε ανθρώπους που μπορει στην πορεία να σου φανουν περισσοτερο σημαντικοί απ' όσο φαντάζεσαι, εκτίμησε αυτά που έχεις στη ζωή σου...
Και το βιβλίο να διαβάσεις που σου πρότεινε η kuxu μπορεί να μην σου πει τίποτα αν δεν το διαβάσεις σωστα, αν δεν πιάσεις το νοημα του. Αν το κλεισεις και πεις ναι οκ αλλά εγώ πως θα κάνω σχέση.
Ε τότε να πας στα άλλα τόπικ που τι κάνουν αυτό για να το γράψεις Alucard
Δεν το προεξοφλώ....
Απλά θέλω να δω αν θα βοηθηθώ.
Γιατί δεν θέλω να έχω ψεύτικες ελπίδες. Πάντα αισιόδοξη ήμουν και να που έφτασα.
Όπως είπα σε άλλο ποστ κάθε χρόνο έλεγα αυτός ο χρόνος θα είναι καλύτερος και πάντα ήταν χάλια.
Όπως και να έχει σας ευχαριστώ πολύ όλους που προσπαθήσατε να με βοηθήσετε....
Να στε καλά
Χαλάρωσε, Εμμανουέλα. Κανείς δε μπορεί να μας εγγυηθεί τι θα συμβεί την επόμενη μέρα, πόσο μάλλον σε 30 χρόνια...
Απόφυγε τις συγκρίσεις με τις φίλες σου και με όλους γενικά. Είναι ένα τριπάκι που σε μιζεριάζει χωρίς να υπάρχει λόγος. Αφησε το τι κάνουν οι άλλοι. Το ζήτημα είναι τι κάνεις εσύ για σένα.
Ελκουμε ή απωθούμε αυτό που ευχόμαστε ή φοβόμαστε. Τα αγόρια βλέπουν σε σένα μιά κοπέλα χαριτωμένη, αλλά ανασφαλή, τσιτωμένη και απελπισμένη και αυτό τους τρομάζει. Πίστεψε στον εαυτό σου, αγάπησε την κάθε μέρα που ξημερώνει. Η χαρά, η αισιοδοξία και το χαμόγελο μας κάνουν ελκυστικούς και ερωτεύσιμους. Ολα τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους...
Συγνώμη αλλά δεν βλέπουν καμία απελπισμένη κοπέλα! Κάνεις λάθος.
Δεν μπορείς να βγάζεις συμπεράσματα έτσι από το μυαλό σου
Όχι μόνο δεν δείχνω απελπισμένη, αλλά ούτε καν μου αρέσει κάποιος. Δύσκολο να είμαι απελπισμένη με τον τοίχο.
Εμμανουελα..μπερδευτηκα σε ενα σημειο..λες οτι ειχες σχεση με καποιον μεγαλυτερο κατω απο τα 30.
με αυτον δεν ειχατε ολοκληρωσει?μηπως επειδη πληγωθηκες πολυ απο τον πρωτο αντρα θεωρεις πως δεν αξιζει να αγαπαηθεις και αυτο ειναι που τελικα σε τρομαζει?
γτ θεωρω πως εισαι μικρη για να ανησυχεις τοσο πολυ επειδη εισαι μονη σου.
εγω προσωπικα εχω φιλη που εκανε σχεση στα 30 και ειναι πολυ ευτυχισμενη.
ενταξει δε σου λεω να φτασουμε εκει..ομως η ηλικια δεν ειναι το κινητρο για να κανουμε σχεση.
και θα σου πω και το αλλο..εγω προσωπικα ειμαι 28 ετων εχω κανει πολλες σχεσεις..ομως τωρα στα 28 εκανα αληθινη σχεση με εναν ανθρωπο.
Ξερεις ποσες φορες μαλωνω τον ευατο μου που ηθελα εμπειρια στο καομματι των σχεσεων?και τελικα το μονο που καταφερα ειναι να πληγωνω τον εαυτο μου?
θελω να πω οτι δε χρειαζεται να βιαζεις τα πραγματα γτ το μονο σιγουρο ειναι οτι θα κανεις λαθος..
απλα να αγαπησεις τον εαυτο σου και να μην θεωρεις δεδομενο πως ολοι οι αντρας ειναι καθαρματα.
Γτ τοτε θα γινει αυτο που φοβασαι..η μοναξια δε θα ξεκολλαει απο πανω σου!
Εγω θα σου πώ κάτι σαν μεγαλύτερος, πολλοί άντρες γουστάρουν να έχουν μια γυναίκα που δεν είχε πολλές ερωτικές επαφές στη ζωή της, ή ακόμα καλύτερα να είναι και ο πρώτος της, αυτο γιατί ερεθίζονται με την εικόνα μιας γυναίκας άβγαλτης που θα την μάθουν αυτοί όλα τα κόλπα στο σέξ..., οπότε μη στεναχωριέσαι γιατί εκτός του οτι ακόμη εισαι μικρούλα κ έχεις όοοοολη τη ζωή μπροστά σου θα εκτιμήσουν οι περισσότεροι οτι δεν είχες σχέση ως τώρα χωρίς να τους φανεί περίεργο. Απλά φρόντισε να γνωρίζεις ώριμα αγοράκια και όχι "παιδάκια"
Όχι δεν βιάζομαι να κάνω σχέση ούτε είναι η εμπειρία που με απασχολεί.
Αλλά ουσιαστικά έχω ανάγκη να κάνω μία σχέση. Ούτε με απασχολεί τι κάνουν ή δεν κάνουν οι φίλες μου.
Έχω την δικιά μου προσωπικότητα και δεν μιμούμαι τους άλλους.
Αποκλειστικά δική μου ανάγκη είναι ότι θέλω να κάνω σχέση.
Στο εισαγωγικό σου ποστ γράφεις: "Όλες μου οι φίλες έχουν σχέση και κάθε φορά που τις βλέπω μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι.Είναι ευτυχισμένες, έχουν τα πάντα...λεφτά, σχέση και περνάνε όμορφα." Υπάρχει μιά αντίφαση εδώ.
Τέλος πάντως, δε θέλω να πουλήσω εξυπνάδα, απλά νομίζω πως το θέμα είναι πιό βαθύ από την ανάγκη μιάς σχέσης...
Εμμανουέλα για μια φορά ακομα θα σου πω , παρατηρησε την συμπεριφορά σου..σ' όποιον σου πρωτομιλάει (και δεν λεει αυθαιρετα πράγματα ο Nick) περνάς στην επίθεση και στην άρνηση. Μετά αν νιώσεις λιγο πιο ασφαλης γινεσαι πιο δεκτικη. Θεωρώ ότι δεν είναι κάτι που γίνεται εδώ μονο, γινεται και εκει έξω.
Παρεπιπτόντως η δηλωση σου carry τιμάει πρώτα εσένα και μετα εμάς τις γυναικες,
Όχι Φρύνη δεν νομίζω πως συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Απλά όντως διαφώνησα με την αυθαίρετη αυτή δήλωση και το είπα για να είμαι ξεκάθαρη.
Ακόμα και αν μου είχε ξαναγράψει και μου το έλεγε την ίδια ακριβώς αντίδραση θα είχα.
Συμφωνώ, με τον nick.. εξάλλου λίγο ως πολύ όλοι καταλήξαμε σ' αυτό.. κι η γνώση δεν ούτε όρια ούτε κι έχει στεγανά!
Και χτες σου είπα σε πμ, ότι για νάχει κάποιος πιθανότητες να κάνει σχέση, χρειάζεται και να εκτίθεται..
Και με ρώτησες αν θυμάσαι τι εννοώ..
Ναι σε ρώτησα...
Δεν κατάλαβα τι σχέση είχε αυτό που είπα με τον φόβο της έκθεσης...
Εγώ λέω να κάνεις μια σχέση με κάποιον που σε θέλει πολύ κι ας μην είσαι ερωτευμένη. Θα περάσεις καλά, θα σ έχει θεά και θα ξελαμπικάρει το μυαλό σου. Αμα δε σου κάθεται όλο το πακέτο, πάρε προσωρινά το μισό βρε κορίτσι μου... that's life
Eμμανουέλα, στην Ψυχολογία υπάρχει ο όρος της μετάθεσης. Επειδή δε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ένα θέμα με τον εαυτό μας, το μεταθέτουμε σε ένα άλλο, πιό απτό και διαχειρίσιμο.
Εξηγούμαι: Οι περισσότεροι θέλουμε να κάνουμε μιά σχέση για να καλύψουμε κάποια κενά που έχουμε στη ζωή μας. Να νιώσουμε "γεμάτοι", να ολοκληρωθούμε ως άτομα. Γι αυτό λέμε "ψάχνω το άλλο μου μισό". Συμφωνείς? Ετσι όμως φορτώνουμε τη σχέση με προσδοκίες που δεν της ανήκουν, που την πνίγουν. Μεταφέρουμε τα κενά αυτά που έχουμε στη σχέση μας και τη σαμποτάρουμε.
Προσπαθώ να σου πως οτι η σχέση δεν είναι πανάκεια. Δε θα σου λύσει όλα σου τα προβλήματα. Μάλιστα, για να φτιάξεις μιά σωστή και υγιή σχέση, καλό είναι να εντοπίσεις αυτά τα προβλήματα και να τα λύσεις προτού εμπλακείς σε μιά σχέση.
Θα μου πεις: Ποιά προβλήματα? Από τη μέχρι τώρα εξέλιξη του θέματος που έθεσες, μπορείς να βγάλεις κάποια συμπεράσματα, ή να προβληματιστείς. Διάβασέ το προσεκτικά, χωρίς αμυντική διάθεση...:)
Είσαι ψυχολόγος;