μηπως εκτος απο αυτο περασες και κανενα απο γενεες τετρακοσιες κ σε αναφερε στο φβ? γιατι εσυ τα συνηθιζεις κατι τετια....
Printable View
μηπως εκτος απο αυτο περασες και κανενα απο γενεες τετρακοσιες κ σε αναφερε στο φβ? γιατι εσυ τα συνηθιζεις κατι τετια....
Όχι Φωτεινή μου δεν είναι ερωτικό. Φιλικό- ανθρώπινο θα το χαρακτήριζα κ οι αδικίες από ανθρώπους που θεωρούσαμε "δικούς μας" πολλές φορές πονάνε περισσότερο, για τα γκομενικά όχι δεν σκάω, λίγο πολύ γραμμένα τα έχω. Αυτό το οποίο λες "έρωτα" έχω να το νοιώσω πολλά χρόνια κ γενικά μου συμβαίνει δύσκολα, οπότε για τα "απλοποιημένης μορφής" δεν κάθομαι να ασχοληθώ κ πολύ....... Δικαίωμα στα λάθη όλοι έχουμε, απλά τα βάζω με εμένα όταν το λάθος ήταν προφανές (ναι είμαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου). Δεν είναι το ίδιο σε πλυντήριο με λευκά να βάλεις 1 μπλε κάλτσα κ δεν είναι το ίδιο να εκτιμήσεις τελείως λάθος μια κατάσταση κ έναν άνθρωπο. Βέβαια σε κάποιες περιστάσεις εξ ορισμού δεν μπορείς να κρατήσεις κακία ή να παρεξηγήσεις, το μυαλό κάποιων ανθρώπων λόγω ιδιαίτερων συνθηκών παίζει περίεργα παιχνίδια, οπότε no hard feelings, η ευθύνη όλη δικιά μου, την αντέχω άλλωστε.......
Αγαπη μου γλυκια δεν εισαι γαιδουρι εσυ για να αντεχεις .....δεχομαι κι ειμαι υπερ της αποδοχης ευθυνων,αλλα ως ενος σημειου.Διοτι οπως ΚΑΙ ΕΣΥ λες δεν γνωριζουμε τι εχει ο καθεις στην κεφαλα του κι ουτε εξαρταται απο μας.νο κοντρολ αλληλεπιδραση .Δεν πετυχε το συγκεκριμενο ανακατεμα.
Εγώ πάλι σαν ώριμος καλλιεργημένος τριαντάρης κατέληξα στο συμπέρασμα ότι από πλούσιος που ήμουν προτιμώ να είμαι ένας φτωχόΜπίνες σε αυτή τη γωνία βρήκα την αλήθεια μου ευχαριστώ να σται όλοι καλά
Δεν το λέω υπό την έννοια του γαϊδουριού κ γνωρίζω ακριβώς πού έγκειται η ευθύνη μου, δε σηκώνω παραπάνω απ'όση μου αναλογεί. Απλά, όπως κ να το κάνεις, δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες προδιαγραφές να αντέχουν βάρη, ευθύνες, αλήθειες, την πραγματικότητα, τα "δύσκολα" συναισθήματα κ τα ζορίσματα. Εγώ απλά αποδέχομαι πλήρως τα δικά μου. Γιαυτό άλλωστε πολλοί αδύναμοι συναισθηματικά άνθρωποι ψάχνουν πιο δυνατούς κ πιο δυναμικούς για να τους συμπληρώσουν, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οπωσδήποτε το ανακάτεμα θα πετύχει...... για να δεις αν κάτι θα πετύχει πρέπει να το δεις όταν κ οι 2 άνθρωποι λειτουργούν με υγιή νου, αν έστω κ 1 από τους 2 έχει ανισορροπήσει νοητικά ή ψυχικά ή κ τα 2, τότε το πείραμα είναι εξ ορισμού καταδικασμένο.
Δεν εχω λογους να αμφισβητησω αυτα που λες :-) ,συζητηση κανουμε.
Ρηματα οπως "αντεχω" εμενα προσωπικα με πιεζουν και μερικες φορες χωρις οι ιδιοι να το συνειδητοποιουμε φορτωνουμε σε εμας
περιττα φορτια.
Καταθετω προσωπικες σκεψεις κ θεωρω αυτονοητο οτι δεν χρειαζεται να ισχυουν.
Ξερεις ποσες φορες εχω σκεφτει "ας προσεχα ή "σιγα μωρε αντεχω" ?Εφτασε ομως καποια στιγμη που διαπιστωσα οτι το παραεπαιξα θεα της αντοχης κ ανοχης :p ,κι οτι αυτος ηταν ενας σοβαρος λογος που δεν ενιωθα αναλαφρη.
μαριποζα ακου να στα πω να τα λεσ για δικα σου οι αδυναμοι συναισθηματικα ανθρωποι που νομιζεισ εσυ οτι ειναι
η ζωη στα ματια τουσ τουσ φαινεται σκληρη γι αυτο και λυγιζουν
αντιθετα οι δυνατοι αυτοι που νομιζεισ εσυ στα ματια τουσ τα βλεπουν αναλαφρα και γι αυτο μπορουν και δρουν
αυτο ειναι θεμα οπτικης η οποια αλλαζει μεγαλωνοντασ συναναστρεφοντασ με κοσμο δουλευοντασ κανοντας δηλαδη πραγματα
αυτα νομιζω εγω και γι αυτο λεω η ζωη μαθαινεται αν θελεισ να μαθεισ
φιλικα ο φτ....ες της διπλανησ πορτας
Σωστό αυτό. Αλλά αυτοί που τα βλέπουν ανάλαφρα δεν είναι δυνατοί, αλλά επιπόλαιοι. Κ ποιός σου είπε ότι η ζωή δεν είναι σκληρή για τους δυνατούς.......? Ίσα- ίσα, επειδή πολλές φορές βάζουν τους άλλους πάνω από τον εαυτό τους, επωμίζονται πολύ μεγαλύτερο βάρος κ πολλές φορές λυγίζουν. Απλά ξανασηκώνονται, κουβαλώντας όλα τους τα σημάδια κ όλες τους τις ουλές. Αυτό που περιγράφεις εσύ, δηλ οι άνθρωποι που λυγίζουν καμιά φορά επειδή η ζωή είναι σκληρή, δεν πάει στους αδύναμους, αλλά στους ευαίσθητους, οι οποίοι επηρεάζονται συναισθηματικά πάρα πολύ. Δεν είναι κακό να είσαι ευαίσθητος, ανθρωπιά δείχνει. Αδύναμος είναι αυτός ο οποίος αρνείται να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα κ επειδή δεν αντέχει συναισθηματικά βάρη, τοποθετεί απάνω απ'όλα τον εαυτούλη του κ αυτόν προσπαθεί πάσει θυσία να προστατέψει, αδυνατώντας να δει κ να νοιαστεί για τίποτα πέρα από αυτό το σημείο. Φυσικά υπάρχουν κ δυνατοί άνθρωποι που είναι ρεαλιστές κ είναι κ παρτάκηδες, όμως αδύναμος άνθρωπος αποκλείεται να είναι συγχρόνως κ ώριμος κ μη εγωκεντρικός. Εσύ πιο πολύ για ευαίσθητος μου φαίνεσαι.
Το "αντέχω" έρχεται αναγκαστικά θες δε θες με όσες επιλογές κάνεις κ δεν κάνεις στη ζωή σου, γιατί τα πάντα οδηγούν σε κάτι άλλο παραπέρα. Συνήθως επώδυνες κ ουσιαστικές επιλογές χρειάζονται πολλά ψυχικά αποθέματα ώστε να τις αντέξεις, οι συνέπειες όμως μετά δεν είναι τόσο "φορτωτικές", αφού ή λύνεις το πρόβλημά σου ή απελευθερώνεσαι, ενώ συνήθως ανώδυνες κ επιφανειακές επιλογές συνεπάγονται (βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα) έναν αριθμό συνεπειών, που κάποια στιγμή θα πρέπει να "αντέξεις" κ να τον υπομείνεις. Δεν ξέρω, μπορεί να είμαι κ λάθος, αλλά για εμένα κάθε μας κίνηση κ επιλογή περιέχει κ κάποιες ευχάριστες ή δυσάρεστες συνέπειες κ κάποιες ευθύνες που πρέπει "να αντέξεις" χωρίς να προσπαθήσεις να αποποιηθείς των ευθυνών σου.
Το "αντέχω" έρχεται αναγκαστικά θες δε θες με όσες επιλογές κάνεις κ δεν κάνεις στη ζωή σου, γιατί τα πάντα οδηγούν σε κάτι άλλο παραπέρα. Συνήθως επώδυνες κ ουσιαστικές επιλογές χρειάζονται πολλά ψυχικά αποθέματα ώστε να τις αντέξεις, οι συνέπειες όμως μετά δεν είναι τόσο "φορτωτικές", αφού ή λύνεις το πρόβλημά σου ή απελευθερώνεσαι, ενώ συνήθως ανώδυνες κ επιφανειακές επιλογές συνεπάγονται (βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα) έναν αριθμό συνεπειών, που κάποια στιγμή θα πρέπει να "αντέξεις" κ να τον υπομείνεις. Δεν ξέρω, μπορεί να είμαι κ λάθος, αλλά για εμένα κάθε μας κίνηση κ επιλογή περιέχει κ κάποιες ευχάριστες ή δυσάρεστες συνέπειες κ κάποιες ευθύνες που πρέπει "να αντέξεις" χωρίς να προσπαθήσεις να αποποιηθείς των ευθυνών σου.
Eγω εχω να πω , ουδεις αναντικαταστατος , εκ πειρας οσο και να σου φαινεται ο-η οτι ειναι ο ενας / μια , παντα κανεις λαθος , παντα μππορεις να βρεις εναν καλυτερο -η .Το κολλημα ειναι τυφλωση . Και το χειροτερο , δεν το ξερεις οτι ισχυει αυτο .
Καταλαβαινω τι λες και χωρις να προσπαθω να αποποιηθω καμια ευθυνη απο οσες ΛΟΓΙΚΑ προκυπτουν απο τα λαθη μου ,το παω παραπερα στον τροπο που διευθετω μεσα μου την ευθυνη.
Ισως εγω να ειμαι πεπεισμενη να χρωματισω τις λεξεις..ισως αυτο το χρωμα να χρωματιζει παντως και τα υπολοιπα που συμβαινουν...
Σκέφτομαι ότι παρότι αυτή την περίοδο είμαι σε ελαφριά κατάθλιψη θα ξαναξεκινήσω αντικαταθλιπτικά γιατί βαρέθηκα να βλέπω την ζωή να περνά και εγώ απλά να κάθομαι να να μην κάνω τίποτα.
Κακώς τα έκοψα κιόλας
Σκεφτομαι οτι σε αυτη μου τη ζωη η ψυχη μου δεν αντεχει το σωμα. Δεν ανηκω εδω.
Θεε μου αν υπαρχεις φυλαγε με απο τις μαλακιες που κανω πρωι πρωι!
εγω πινω πορτοκαλαδα κ παιζω σκακι.
εγω............................................ ....
Σε αυτό έχεις πολύ δίκιο. Η αλήθεια είναι πως επειδή είμαι πολύ προσγειωμένη κ πολύ αυστηρή με εμένα (με τους άλλους πάλι όχι.......) τα χρωματίζω αρκετά σκούρα ας πούμε. Ώρες- ώρες θα ήθελα κ εγώ ίσως το παραμύθι μου κ λίγο χρώμα, αλλά την επόμενη στιγμή τα έχω δει όλα όπως ακριβώς είναι. Πάντως θα ήθελα κάποιος που μπορεί κ "χρωματίζει" πράγματα με φωτεινά κ έντονα χρώματα κ καταφέρνει λίγο να ζει στα σύννεφα να μου δώσει κ εμένα ορισμένες οδηγίες προς ναυτιλομένους.......νομίζω μου χρειάζονται.
Mαριποζα , περιγραφεις πολυ 'ποιητικα' και ομορφα την γενικοτερη σταση σου στη ζωη . Αν μου επιτραπει να πω την γνωμη μου , να μην εισαι τοσο αυστηρη με τον εαυτο σου , αν και αυτο ειναι θεμα ιδιοσυγκρασιας , και επειδη εγω ' χρωματιζω ' οπως ωραια περιγραφεις τις καταστασεις , και ειμαι αρκετα ' ονειροβατης ' , δεν παιρνω ευκολα τα πραματα στα σοβαρα ( εκτος και αν προκειται για δουλεια , εκει ειμαι αυστηρος με τον εαυτο μου ) , ουτε ποτε κατακαρδα . Ειμαι γενικα χαλαρος , χαρουμενος , ευχαριστος οσο μπορω . Πιστευω οτι η ευχη που δινουμε στους αλλους , υγεια πανω απ ολα θα επρεπε ναντικατασταθει με την ευχη , ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ πανω απο ολα , διοτι μπορει να μην εισαι πληρως υγιης , αλλα να εχεις μια οπτικη γωνια τετοια στην ' ελλειπη ' υγεια σου , που να εισαι παρολαυτα χαρουμενος .
Το μελλον θα δειξει αν εχω δικιο , διοτι η υγεια μου ειναι ελλειπης .
Σε ευχαριστώ πολύ για όσα έγραψες, έχεις δίκιο σε όλα εκτός από το κομμάτι που απομόνωσα, κατά την άποψή μου πάντα....... Πιστεύω πως η πραγματική χαρά μπορεί να υπάρχει μόνο εάν είναι κ υγιής χαρά κ μόνο τότε την αισθάνεσαι πραγματικά....... κ ναι, έχω δει ανθρώπους να ρουφάνε κόκκες κ είναι στον 7ο ουρανό από ευτυχία, αυτοπεποίθηση, ενέργεια κ καλή ψυχολογία, όμως, προσωπικά, τόσο επίπλαστη κ νοσηρή χαρά να μου λείπει..... προτιμώ να είμαι λιγότερο χαρούμενη, αλλά σε έναν πραγματικό κόσμο για πραγματικές αιτίες παρά..... χαρούμενη σε έναν κόσμο δικό μου, που δεν υπάρχει.
Ποιος μιλησε για χαρα κοκας βρε Μαριποζα ? εδω βλεπεις αναπηρους που εχουν το κουραγιο και την διαθεση να αγωνιστουν σε Παραολυμπιακους , αυτο εννοουσα .
Σκέφτομαι ότι σήμερα θα έχουμε κόσμο στο σπίτι και δεν έχω καμιά όρεξη...ελπίζω να νιώσω καλύτερα αργότερα...
αν αναρωτιουνται καπιοι που εξαφανιστηκα ειχα παει στο πατριαρχειο ιεροσολυμων για να το φιλοσοφισω μαζι με το πατριαρχη για να βρουμε ενα νοημα υπαρξης σε αυτο το ματαιο κοσμο αχαχχαχαχαχχαχαχχαχαχχαχα χαχχαχαχαχχαχαχχαχχαχαχαχ αχχαχχαχαχχαχαχχαχαχχαχαχ αχχαχαχαχχαχαχχαχαχαχχαχα χαχχαχαχαχαχχαχαχαχχαχχαχ χαχαχαχχαχαχχαχαχαχχαχαχα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...
Και ειμασταν ετοιμοι να εκδωσουμε SILVER ALERT .........!
Τα εχεις δει οπως ειναι..δηλαδη μαυρα?
Σ αρεσει εσενα το μαυρο?...κι αν ναι ποσο το θες,το θες να σε κατακλυσειΕΣΥ το οριζεις ή αυτο εσενα?
Το χρωμα το χεις και ξερεις γιατι στο λεω?γτ το βλεπεις και το χρειαζεσαι οπως λες.
Το μονο που σου λειπει ειναι να συναναστρεφεσαι κι αλλους χρωματιστους ανθρωπους...συμβατους με σενα...να περιορισεις εσυ το μαυρο στις δοσεις που του πρεπει γμτ!
Ο τολμων νικα?? θα δειξει..
(και ολα αυτα με τρελο πονοκεφαλο)
Ανάθεμα τα ψυχοσωματικά μου συμπτώματα! Με έχει πιάσει πόνος στην καρδιά και τώρα δυσκολεύομαι και να αναπνεύσω, μάλλον είναι άγχος δεν ξέρω τι άλλο να υποθέσω...
Όσοι έχετε τέτοια, πώς τα αντιμετωπίζετε;
http://youtu.be/vPin_499tzw
Ακούω το τραγουδάκι των Ροζ Ακρίδων για τον Φασισμό στην Ελλάδα και σκέφτομαι πολλά για το θέμα!!!!
Εγώ φταίω έχουνε δίκιο
ΠΠΠαπάτζο μπαρούφες